Jump to content
Hundesonen.no

SuperMarvin

Medlemmer
 • Content Count

  261
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

29 Excellent

1 Follower

About SuperMarvin

 • Rank
  Bekjent

Contact Methods

 • Website URL
  http://furryshadow.wordpress.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Trondheim
 • Interesser
  Agility, lp, rallylydighet
 • Hunderase
  Border Collie
 1. SuperMarvin

  Seler

  som skrevet så er det viktigste at selen passer hunden din, og da varierer det hvilket merke og modell som sitter godt. Jeg tror det er avgjørende for _noen_ hunder om de trekker godt eller ikke, men mange hunder trekker uavhengig om selen sitter godt eller belaster feil/gnager osv. Jeg har en som jeg har slitt med å finne god sele til, og han har feilbelastet kroppen = stiv, som igjen har først til at han ikke har 100% glede av å trekke. Nå med rett sele så trekker han veldig godt og med stor iver.(han er dog lært opp til å trekke, og dette kom ikke pga selen som også er skrevet her før) Hvilken sele kommer jo også ann på hva du legger i å trekke: er det til å gå tur eller trekke pulk så er det forsjellige seler som anbefales. Jeg har god erfaring med Nonstop Nome og freemotion, Gresshoppa Nome, Zero DC short og Troll Nome når det kommer til hva jeg har hatt bruk for til mine hunder =)
 2. SuperMarvin

  Dekken til dachs (og trekksele)

  http://www.obtrack.com/sv/skrylle.html har dette til mine bc, og de har også i dachs størrelser om man er int å bestille fra andre plasser enn norge. sitter veldig godt på kroppen, og er ikke like varmt som BoT blir. (jeg bruker det som overgangsdekken, eller om det er såpass kaldt at hunden har på dekken under aktivtet) Mye justeringer i front og bred del mellom frambeina som dekker godt. Sele: Zero DC short som er anbefalt her, den er også veldig myk å god fra start, så "former" seg fint etter hundern, så skal tro den vil sitte godt på et spisst bryst også. verd å prøve om du har muighet =)
 3. SuperMarvin

  Akvariumtråden!

  noen som vet av nettbutikker(evt butikk i trondheim, og som vet de har inne, eller tilfeldigvis skal innom Tam i uka her) som har bildebakgrunn i blå (helblå, eller type klart vann og sandbunn-bilde i 60x150 str? sjekket i dag tropehagen på citysyd og akvasia, men ingen hadde, og lang leveringstid.. stusselig uten noe bakgrunn på karet etter mange år med Har også en black ghost jeg skal selge om noen skulle være int =) ca 20-25cm, snill med de andre fiskene jeg har, og deler hule med 2 små maller.
 4. SuperMarvin

  Allergi?

  dette har jeg gjordt med allergipelsen: Forallergi er det sikkreste å prøve elimineringsmetoden (som hos mennesker). Jeg har påvist både for å støv allergi på den ene min, og han ble dårligere av allergifor, og funker best på det han stort sett alltid har fått, og med de vanlige godbitene "alle" bruker. Dvs. ifølge dyre tester skulle min hund blitt veldig syk av dette, men han fungerer bedre. (har såklart her rådført meg med fagfolk innen hva som er forsvarlig å prøve ut i perioden før jeg testet) husstøvmidd og lagermidd allergi: vi holder hus og hundeting i normalt renhold, støvsuger 3-4 gang i uka å har ikke tatt bort tepper og tekstiler. Mest effektive til oss er å vaske mr.hund med tea tree shampoo 1-2 ganger pr mnd når det er tørt og lett for støv, funker supert. Dette gjelder da min, å sånt er induviduelt, men jeg ville nok snakket med en annen vetrinær, å evt forhørt meg om elimineringsmetoden, å testet litt selv før man bruker mye penger på tester som kanskje ikke betyr så veldig mye for hundens helse,vell og ve.
 5. SuperMarvin

  Hvordan få hund som ikke bjeffer i agility

  utenfor banen når andre hunder går: Gå langt nok fra banen til at du ikke får bjeffing å nærm deg gradvis til hunden klarer å være stille.(kinderegg)belønn så lenge hunden klarer å være rolig og stille. Jeg lar ikke mine hunder se på, om de ikke er rolige(4 føtter i bakken, og kan få kontakt) og stille, blir det syting,bjeff etc så går jeg unna evt setter i bilen. Belønner all adferd jeg vil ha. Bruk tid og tolmodighet uten for banen, lønner seg i lengden! på banen: Gjør øvelsene så enkle, og korte økter at bjeffinga ikke rekker å komme. Gå inn på banen, er hun stille = belønning. er hun ikke stille før dere er inne, får hun ikke begynne engang. siden du allerede er i startfasen tror jeg det er slik jeg ville jobbet ivartfall. Om hunden skal bjeffe, kan du gå av banen igjen å om hun da er stille prøv å gå inn å gjør noe enkelt. Stille = Se på agility/gå agility Bjeffing= Får ikke se/Må gå av banen/ i bilen/får ikke gå agility.
 6. jeg har også berlingo, fine kassen! 2011 modell her, "fikk" ny av mr.mann når vi fikk 2 hunder og til tider skulle kjøre med cross sykkel i den. Har aldri hatt problemer for uten et rakellager som løstnet litt, gikk dog på garanti, men de fikset det på 7 min. eneste negative jeg kan komme på er at om du lar den blir veldig skitten (som hundebiler kan bli) i sete-delen, så er det litt tidskrevende å få den helt ren igjen pga ruglene som er i plasten på den. vet ikke om det er slik på eldre modeller. Men det er det eneste negative jeg kan komme på. jo! og sidedøra er bittelitt smal, får ikke varikennel str L. inn i den uten å demontere:P kjører nå med den + herkules dobbel M i min, og enda plass til tråsykkel og en haug småting.
 7. SuperMarvin

  Dagens agilityøkt

  jeg har brukt 2x2 på begge mine, hovedsak fordi jeg føler hunden får god forståelse for hva den faktisk gjør, ikke bare motorisk, men du får også gode innganger. (gjør nok det med andre metoder og, men jeg har trent denne og "kan" den vell best) i filmen jeg ha ut, har hunden trent ca 6 uker totalt (4 d. i uka, 2-3 x 5min økter)
 8. SuperMarvin

  Dagens agilityøkt

  hvilke type felt trener dere? og hvordan trent inn, vedlikeholder? har 2av2på på den eldste, har trent inn med shaping, og varierer belønning på å så igjen eller komme når jeg trener nå. den yngste har jeg startet running contacts på, bruker matter på felt, og shapet inn target på å løpe over disse. funker bra så lngt, men ikke fått testet noe i bane enda (holdt på 3-4 økter)
 9. SuperMarvin

  Dagens agilityøkt

  så bra Vimsy=) jeg hadde med meg en fjortiss på trening i går (1,5års hannhunnd) trente slalom med han ca sånn her sånn faktisk. Han var virkelig ikke på nett, men fikk til noe bra.han andre (5år, kl3 Hund) fikk rep. på felt og blindbytter. Skal til mosjøen i helga å konkurrere så gleder meg til det!
 10. SuperMarvin

  Dagens agilityøkt

  vimsy: tenk at du setter den porten som hunden sliter med, når du evt tar av gjerder, litt på skrå som i 2x2 =) jeg pleier å tenke at 4/5 suksess, så øker jeg kravene.
 11. SuperMarvin

  Dagens agilityøkt

  hehe jeg skal prøve å få tegnet til deg, men du trenger evt en slalom du kan dele i 2ere, med mindre det er akkutat i skjøtene hunden sliter. har du noen erfaring med 2x2 slalom? er egentlig bare å sette den porten hunden sliter med, i en enklere possisjon etter den typen innlæring.
 12. SuperMarvin

  Rulleski? Rulleskøyter med staver?

  fordelen er nok at det er lettere å bremse på skøytene enn ski. jeg går på swenor sine skateski og er superfornøyd med de. tren godt med stoppteknikk(ploging og fallteknikk anbefales) før du setter utfor bakker, og kjen hvordan terrenget er der du går. Det er jo også en god del rulleskikurs utover vårparten de fleste plassene i landet om man skulle ønske det =)
 13. SuperMarvin

  Dagens agilityøkt

  absolutt lov å være stolt når det går så bra ang slalom med gjerder, prøvd å lage enklere inngang på de portene som er vanskelige når gjerdene er borte? (aldså sett opp som allé/2x2) kun på den som er lett og hoppe over?
 14. SuperMarvin

  Femundløpet 2014!

  nydelige bilder! du er flink
 15. SuperMarvin

  Passer selen? (bilder)

  ser vi er "enige" om at non stop ble for stor så skal ikke gjennta den:P non stop har også en halvnome, eller hva med seleverkstedet eller tilsvarende som lager seler på mål? da vil du få en sele som er bred nok og kort nok til hunden =) Nonstop og "standard" nomeseler er vell tilpasset mer husky/vosthe/type hundekropp.
×