Jump to content
Hundesonen.no

Superbikkja

Medlemmer
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

3 Followers

About Superbikkja

 • Rank
  Bekjent
 • Birthday 12/22/1989

Contact Methods

 • Website URL
  http://superbikkja.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Hjemme
 • Hunderase
  2 x galskap

Recent Profile Visitors

5045 profile views
 1. Superbikkja

  Regulering på hund

  Så vidt jeg vet gjøres ikke dette av kosmetiske grunner, det er vel forsåvidt ikke lov heller? Men hos noen unge hunder fører feil tannstilling til groper i gane eller tannkjøtt. Da brukes regulering for å få korrekt bitt slik at hunden slipper ubehaget tanna lager. Å trekke hjørnetenner er vel ikke helt gunstig, med mindre det MÅ gjøres. Da tispa mi brakk 104 rotfylte vi heller for å bevare bedre struktur i kjeven. Hvertfall med tanke på at hun allerede hadde slått ut/knekt 4 tenner fra før.
 2. Superbikkja

  Vaskeanvisning for din rase

  Border Collie: Gjete i regn. Ev bade i vannkaret til sauene.
 3. Superbikkja

  Instagram! ?

  veronicawister For de som vil se gjeterhunder, sporhunder, lydighetshunder, skogshunder og generelt hundeliv
 4. Superbikkja

  ''Jeg har oppdatert bloggen''-tråden

  Bloggen er oppdatert med film av Yme 5 mnd som gjeter! http://www.superbikkja.com
 5. Superbikkja

  Dyrlegeassistent/sekretær spørsmål

  Nei, men så spurte vel ikke trådstarter om det var mengder av sånne jobber. Hun spurte om det var mulig å få jobb som ufaglært. Og det er det. Det er forresten ikke bare meg i kjeden som er ufaglært. Det sto også et sted her om at ufaglærte assistenter tjener mindre enn DP, og det er ingen ting som tilsier at dette er en "regel".
 6. Superbikkja

  Dyrlegeassistent/sekretær spørsmål

  Joda, mulig uten utdannelse Timelønna husker jeg rett og slett ikke, men jeg tjener nok til å eie egen leilighet, ha to hunder og ha det bra. Dagene går i å ta telefon, hjelpe kunder med å finne riktig fôr (vi selger MYE fôr), ta betalt, ordne forsikringsoppgjør, hjelpe til med småtteri som røntgen, ta og kjøre blodprøver, gi medisiner med mer, samt at det er en del papirarbeid. I tillegg har jeg ansvaret for mer eller mindre alt av bestillinger til klinikken. Så, dagene går @PsychoLynx har sikkert også noe å bidra med her
 7. Superbikkja

  Kastrering - for lav terskel?

  Det er jo kjempefint at du lærte han å sitte bamse på kjøkkenet for en snacks og sånt, men det klarer veldig mange. Det du ikke taklet var pakka du fikk, og det er hele poenget. Folk tar seg vann over hodet, og bruker kastrering som løsning. Jeg snakker ikke om at folk bruker kastrering som løsning for å få bikkja til å sitte bamse på kjøkkenet, jeg snakker om at folk løser nettopp sånne problemer du hadde med kastrering. Så, i bunn og grunn så taklet du ikke hele hunden du kjøpte deg
 8. Superbikkja

  Kastrering - for lav terskel?

  Nei, jeg hadde ikke det. Jeg hadde trent vekk problemene. Hormonelle problemer på en godt trent gjeterhund har jeg til gode å se. Har du nok verktøy til å dempe bikkja di, får du dempet sånne ting også.
 9. Superbikkja

  Kastrering - for lav terskel?

  Jeg har lyst til å høre andres tanker og erfaringer i forbindelse med kastrering av hund. I følge loven er det bare lov til å kastrere når avgjørelsen tas ut fra den enkelte hunds helse og/eller velferd. Mitt inntrykk er at det ofte er eiers velferd som står i fokus. Eier har kjøpt seg en hund de ikke klarer å trene eller håndtere, og velger å kastrering som løsning. "Hunden har prøvd kjemisk kastrering i et halvt år uten negative bivirkninger, og kirurgisk permanent løsning anbefales." I min bok er dette langt fra godt nok grunnlag. De fleste som har lyst til å kastrere gjør det fordi de vil ha en roligere hund. Hvorfor kjøper man seg da Border Collie, Schæfer, Jack Russel Terrier eller andre krevende raser som familiehund? Kan jeg amputere et bein på hunden min fordi den løper fra meg på tur? Jeg blir oppriktig trist når jeg ser hva kastrering har gjort med de hundene jeg har hatt med meg. I forhold til de intakte hannhundene er de daffe, bedagelige, uten lyst, uten motor, uten vilje. De er mye mindre hund, rett og slett. (Men sikkert hyggelige for håpløse hundetrenere å ha med seg rundt.) De kastrerte hundene blir ofte overvektige, uten at eier har lyst til å gjøre noe med det. "Det er jo en naturlig bivirkning", og tanken om at fedme ikke er et problem henger igjen hos mange. Hvor er velferden til hunden da? Hvor forsvarlig er det å utføre et kirurgisk inngrep som går utover hundens helse og velferd, fordi eier har tatt seg vann over hodet? Jeg hadde ikke kastrert mine med mindre det sto om livet, og jeg tror at hvis folk hadde klart å oppdra bikkjene sine hadde kastrering pga atferd vært et ikke-eksisterende tema. Kjør debatt!
 10. Superbikkja

  Avlive eller ikke?

  Bukspyttkjertelbetennelse pleier å dra med seg diaré i tillegg til nevnte symptomer. Man avdekker sykdommen ved å kjøre noe som kalles en CPL-test. Det skader ikke å be om dette. I tillegg ville jeg bedt om ultralyd hos noen som er flinke på nettopp dette, det er ikke alle veterinærer som er gode på alt Hvis det er pankreatitt det er snakk om, holder de fleste seg fine på i/d low fat fra Hills. Hvis det fortsatt ikke avdekkes noe hadde jeg satt han på RC Anallergenic i mellomtiden for å hvertfall prøve å få bukt med kløen og minimere bruken av kortison. Lykke til!
 11. Superbikkja

  LINJEAVL - INNAVL

  Nå skal ikke jeg uttale meg om andre raser enn Border Collie, men hos Border Collien er innavl i ganske stor grad svært utbredt. En del mener at dette må til for å få frem de beste gjeterhundene. Hvis man ser på stamtavla til individer som har gjort det veldig bra, ser man (nesten?) uten unntak at en eller fler hunder går igjen. I stamtavla til Jarans Maico (Norges mestvinnende siste 10 år) er det helsøsken på hver sin side i 2. ledd. Det samme fenomenet ser man bak Nell som avlet Dalziels Wisp. Wiston Cap fikk 1933 avkom fordelt på 388 kull (!!!). På den tiden ble ikke alt registrert, så det er grunn til å anta at det relle antallet er mye høyere. Wiston Cap går igjen flere ganger i stamtavla til de fleste Border Collier vi har i dag. J.E Jones Tweed ble West of England Champion og har helsøsken i 2. ledd. For å nevne noe. Nå skal det sies at samtidig som denne linjeavlen pågikk ble hundene hardt brukt. Høye brukskrav, høye avlskrav. Survival of the fittest. I dag bruker de fleste hundene sine til kos og tur, og det avles på vanvittig mye friske men ræva hunder. Heller en sinnsykt bra arbeids/konkurransehund i fem år, enn en strålende frisk totalt ubrukelig røthund som lever i 16. Og nei, man må ikke velge. Men du må velge oppdretter, den riktige. Som kjenner hvert individ i stamtavlene, og hvertfall det det linjes på. Så får du gode, solide, friske hunder. Og disse innavla Border Colliene blir ikke født dausjuke med en haug sykdommer. Ikke blir de avlivet spesielt unge heller. Og ikke er det spesielt utbredt med allergi, HD, lang bløt gane, patella luxasjon, FCP, kronisk pyodermi, tannproblemer, defekt skjellett, kroniske gastro intestinale problemer, artrose eller andre ting heller. Takk for meeeeeeij!
 12. Superbikkja

  To hunder, fordeler/ulemper

  Har ei BC tispe på 7 år, nettopp hentet hjem en BC valp, tispe det også. Her er mine + og - med 2 hunder: + alltid lekekompis tilgjengelig, hundene mine har masse glede av hverandre og hun eldste har blitt 3 år yngre med en liten en i hus + flere hunder å trene, flere hunder å utvikle, man har mer "fasit" i en hund og kan lettere jobbe mot et mål med den andre + blanke ark, nye muligheter + alltid en utvilt hund man kan trene + "feilene" man gjorde med den forrige kan man unngå med den nye - mer utgifter - mer styr for å finne pass hvis man skal bort - litt dårlig samvittighet når den ene er ute å trener mens den andre sitter i bilen (selvom det kanskje ikke er grunn for det) Jeg kjøpte i hovedsak en hund til for å ha en til å trene og konkurrere med. Gamlemor har sine begrensninger pga kropp, hode og helse og med den nye hunden var jeg veldig bevisst på hva slags type og hvilke linjer jeg ville ha. Veldig artig å trene en som har mye å lære, en "utlært" hund er som regel ganske godt satt i gamle mønstre og utviklingen er ikke like stor.
 13. Superbikkja

  Valpegjengen 2015

  Rett frem, Yme. Norsk variant, sier alle bokstavene Sent from my iPhone using Tapatalk
 14. Superbikkja

  Valpegjengen 2015

  Hun er fra Gallagher, etter Denwyn Lyn og Cain. Cain går tilbake til Gallaghers Cap, og Bobby Dalziels Cap + Wisp. Hun har mange gode hunder i stamtavlen sin, og dette viser hun når hun jobber på dyra! Jeg sa til Alexander at nå skal jeg få tak i det råeste tispeskinnet av en Border Collie som er laget, hun skal slekte på den fineste linja etter Wisp. Jeg vil ha mot og trøkk og tæl og guts. Og jaggu, som jeg angrer Bilder er litt vanskelig å få tatt, siden hun stort sett henger i håret mitt hvis jeg bøyer meg ned for ta de. Hvis ikke hun gjør det, velter hun vannskåler, graver i potteplanter, gnager på sofaen, tisser i senga, løper på veggen eller plager livsgnisten ut av Enya. Men hun kan være søt og, bare se her: Også har vi begynt å trene litt lydighet: https://vimeo.com/123430070
 15. Superbikkja

  Valpegjengen 2015

  Hei valpegjengen! Kan vi få være med? Jeg hentet hjem lille Yme fra Irland i mars. Hun er klin kokkos For de som kjenner Enya, og synes hun var mye hund som liten... Hun var tidenes englebarn i forhold! Jeg har tenkt mer enn en gang at jeg har tatt meg vann over hodet
×