Gå til innhold
Hundesonen.no

Nowisclee

Medlemmer
 • Innholdsteller

  2,030
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

Nowisclee last won the day on 26. Desember 2011

Nowisclee had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

424 Excellent

Om Nowisclee

 • Rang
  Kråkebolle
 • Bursdag 09/07/1987

Contact Methods

 • MSN
  radical_lady_87@yahoo.no
 • Website URL
  http://www.nowisclee.net

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Hund, rotter, hest, dyr generelt, fôring, trening, venner og bøker. :)
 • Hunderase
  Cirneco dell'Etna
 • Mine dyr
  Lundii, Martin og Chiara (etnahunder), Blaen og Swil (rotter).

Nylige profilbesøk

8,410 profilvisninger
 1. Tamrotter, mens jeg venter...

  Hei, Lene_S! Bare lyst til å tipse deg, hvis du skal begynne med omplasseringsrotter igjen, at det ikke er nødvendig å risikere full narkose og et kirurgisk inngrep på rottene for kastrering. Kjemisk kastrering med chip har vist seg å fungere like bra på alle de jeg har hørt om (og den ene jeg har hatt som behøvde det), og er mye mindre risiko for rottene. Da trenger de bare en lett gassnarkose for å sette chippen. Anbefaler NTF sine sider og forum, og gruppa Rotter på Facebook, ting utvikler seg fort på noen få år! Jeg måtte oppdatere meg mye etter å ha vært uten rotter noen få år.
 2. Importere sperm fra Italia?

  Ser det er noen tråder her og der om import av sperm. Men disse er stort sett om import fra USA/Australia, eller fra land såpass nære at jeg selv ville reist og parret. Er det noen som har erfaring med import av sperm fra Italia? Og kan noen forklare fremgangsmåten for import av frossen sperm innen EU ganske nøyaktig? Typ hvilken rekkefølge man gjør ting i? Jeg skjønner jo at først snakker man med hannhundeier og blir enig om pris og sånn. Deretter søker man til NKK med en god grunn for import av sperm (hva er en god grunn? Å få inn nye blodslinjer på en veldig liten rase? Og at man ikke har mulighet til å reise når løpetiden dukker opp, da man ikke vet når løpetiden kommer? Er det en god grunn?), og så får man bekreftet det, og så må hannhundeier tappe og veterinæren deres ordne forsendelse? Og så må man selv betale alt sammen? (Edit: pleier dere å overføres penger til hannhundeier på forhånd før tapping, eller etter tapping når forsendelsen er bekreftet sendt? Er det ca rekkefølgen på ting? Og deretter da vente og håpe og be om at fraktfirmaet ikke roter sånn som Yodel opplevde med FedEx-kullet? Og hvordan var det med eierskap av spermen? Hva slags skjema må hannhundeier fylle ut for at jeg skal få råderett over spermen? På forhånd takk for svar.
 3. Hvilken rase er det der?

  De som spurte ene gangen hadde hatt dobermann selv, i følge dem. Jeg synes det er veldig far out, jeg ser ikke likheten i det hele tatt. Nå har kanskje farao litt mer likt hode på en dober enn etnahundene har, men likevel. Nei. Bleh. Men okei. Kanskje det bare er meg. uansett skulle de da hatt hengerører, da!
 4. Hvilken rase er det der?

  Jeg kan skjønne "er det faraohund", "er det pinscher/dvergpinscher", og "er det whippet/mynde".. Men.. "Er det dobermann?" klarer jeg fortsatt ikke å fatte at jeg er blitt spurt om 2 ganger av helt forskjellige mennesker.
 5. Men faraohund fikk jeg ikke opp!
 6. Jeg fikk afghansk mynde som nr 1. XD mynde er jo forsåvidt greit det! American foxhound som nr 2, vet ikke helt jeg. og australsk terrier som nr 3. Tja!
 7. Hvilken raser fins det her på sonen?

  Akita 2 Alaska husky 3 Alaskan malamute 6 Amerikansk cocker spaniel 1 Australsk kelpie 6 Australian shepherd 20 Azawakh 2 Basenji 10 Basset fauve de bretagne 1 Beagle 1 Berner sennenhund 10 Bichon frisé 2 Bichon havanais 5 Bearded collie 7 Belgisk fårehund, groenendael 9 Belgisk fårehund, malinois 4 Belgisk fårehund, tervueren 15 Beauceron 1 Blanding 24 Boerboel 4 Border collie 18 Border terrier 1 Borzoi 1 Boston terrier 4 Boxer 8 Briard 2 Breton 3 Bullmastiff 1 Bull terrier 1 Cairn terrier 2 Ca de bou 1 Cane corso 1 Cavalier king charles spaniel 11 Chihuahua korthåret 1 Chinese crested 1 Chinese crested powderpuff 2 Chow chow 1 Clumber spaniel 1 Coton de tulear 1 Collie langhåret 6 Collie korthåret 4 Dachshund korthåret 3 Dachshund strihÃ¥ret 6 Dalmatiner 5 Dansk svensk gårdshund 7 Doberman 3 Dogo canario 1 Drentsche patrijshond 1 Drever 1 Dunker 1 Dvergpinscher 10 Dvergschnauzer hvit 2 Dvergschnauzer salt/pepper 1 Dvergschnauzer sort 3 Dvergschnauzer sort/sølv 3 Dvergpuddel 3 Engelsk Bulldog 1 Engelsk cocker spaniel 1 Engelsk Mastiff 1 Engelsk toy terrier 1 Engelsk setter 7 Engelsk springer spaniel 6 Etnahund 4 Eurasier 4 Finsk lapphund: 7 Flat coated retriever 4 Fox terrier glatthår 1 Fransk bulldog 1 Golden retriever 7 Grand danois 5 Greyhound 1 Gordon setter 1 Haldenstøver 1 Hygenhund 1 Jack russel terrier 3 Japansk spisshund 10 Jämthund 1 Hollandsk gjeterhund, KH 2 Hovawart 6 Hvit gjeterhund 1 Irsk rød og hvit setter 1 Irsk setter 3 Irsk ulvehund 1 Irish soft coated wheaten terrier 7 Kaukasisk ovtcharka 1 Kleiner münsterländer 2 Kleinspitz 1 Kooiker 5 Kerry blue terrier 1 Labrador retriever 7 Lagotto romagnolo 1 Lancashire heeler 2 Landseer 2 Lapsk vallhund 1 Leonberger 2 Løwchen Mellompuddel 2 Miniatyr bull terrier 2 Mittelspitz 1 Mops 9 Mudi 1 Norsk buhund 1 Norsk elghund grå 6 Norsk elghund sort 2 Norsk lundehund 1 Nova scotia duck tolling retriver 15 Papillon 5 Parson russell terrier 2 Petit basset griffon vendeen 1 Phalene 3 Pinscher 2 Portugisisk vannhund 4 Presa canario 5 Pumi 1 Puli 1 Pyreneisk gjeterhund med korthåret hode 1 Rhodesian ridgeback 1 Riesenschnauzer sort 1 Rottweiler 12 Saluki 2 Samojedhund 16 Saarloos 1 Sankt bernhardshund 1 Schäferhund 18 Shar pei 1 Shetland sheepdog 19 Shiba 7 Shih tzu 2 Siberian Husky 20 Sloughi 1 Stabyhoun 3 Staffordshire bull terrier 7 Storpuddel 4 Svensk lapphund 1 Tibetansk spaniel 4 Tibetansk terrier 1 Toypuddel Vorstehhund korthåret 10 Wachtelhund Weimaraner 1 Welsh springer spaniel 3 Welsh corgi cardigan 1 Welsh corgi pembroke 1 Whippet 11 + 3 etnahunder
 8. Det er ikke bare av hunder som sendes til obduksjon pga en eller annen sykdom. Det er 1/5 av alle hunder som er avlivet der og sendt via patologen til felles eller separat kremering, og som er godkjent for bruk til obduksjon/donasjon, uten at de nødvendigvis er sendt for å obduseres. Så det er faktisk et representativt antall av døde hunder.
 9. Flexi eller ikke flexi? Det er spørsmålet.

  Bare sier det: Mine hunder går det ikke annet å trene innkalling med med hverken flexible eller langline. De vet så godt om de har bånd på seg eller ikke. Men flexiline er verre enn langline da de da også føler presset i båndet. Jeg trener innkalling i trygge områder, langt unna bilvei, og helst så tidlig som mulig mens valpen er så ung at den ikke løper langt uansett.
 10. Tamrotter, mens jeg venter...

  Kaster meg på tråden og forteller at jeg har også fått meg rotter igjen, 2 jenter på ca 8 mnd nå! Skal være med Vimsy og hente hennes neste tirsdag, gleder meg stort til å kose rottebabyer! Og venter selv på å få en eller to til. (Mulig en fra et kull der ikke så mange klarte seg, og så håper jeg å få kontakt med Karmas, da jeg gjerne kunne tenkt meg en baby derfra også, hvis hun har noen jenter ledige.) Swil er Black berkshire husky, Blaen er Champagne hooded.
 11. Hvilken FCI-gruppe tilhører hunden din?

  3 i gruppe 5. Edit: Selv om de tidligere, for 10-15 år siden, var i gruppe 10, da.
 12. Deres erfaringer med etnahund og podenco ibicenco

  Min erfaring med etnahundene er at de er enkle, kjærlige og lettlærte hunder. En god del enklere og mer lettmotiverte enn myndene (generelt), og mine egne krever svært lite for å være fornøyde. Dog, så kjenner jeg noen som krever en del mosjon og spesielt oppfølging i unghundperioden. Jeg har ikke selv hatt hannhund i valp - og unghundperioden, men har skjønt at dette kan være krevende for enkelte. Jeg er jo selv et "tispe-menneske" og de to tispene jeg har har vært utrolig enkle hele veien. Hannhunden jeg har fikk jeg jo når Jan var 3 år, og han har både vært superklasse (veloppdragen, lettlært, snill, rolig, krever ingenting men elsker å være med på alt), og veldig krevende. Han ble angrepet av en annen hund 2 uker etter han kom hit, og så flydd på av en hund i familien Tl samboeren. Dette gikk veldig innpå ham, førte til utagerende i bånd, og tok tid å få trent bort. Men nå fungerer han egentlig veldig bra. Jeg vil si at det er viktig å sjekke linjer og hilse på hunder i slekta til det kullet du eventuelt tenker på å kjøpe fra (hvis du kommer så langt). Både med tanke på stabil psyke, helse og aktivitetsnivå. Det virker som om det er ganske forskjell på linjene i forhold til jaktinstinkt, hvor krevende de er mtp mosjon, og hvor lette de er å trene. Mine to tisper er utrolig lette å belønne. Litt mat eller en drakamp er superkult! Hannhunden er ikke så interessert i belønning. Men han gjør det han blir bedt om, når han har skjønt hva du faktisk ber om. Helse er viktig å være obs på. Det dukker opp flere syke hunder etterhvert, naturlig nok ettersom rasen blir større. Men vi har nå oppdaget Addisons disease på 3 hannhunder i samme linje, 2 brødre og en sønn av en av disse. Dette kan være greit å være obs på i forhold til dobling av disse linjene i kull osv, selv om nedarving er jo ikke kjent. Patellaluksasjon har dukket opp på flere individer i Finland, noen i Sverige og hvertfall 1 i Norge. Hudproblemer har også dukket opp, blant annet på et avkom etter min hannhund (som nå er tatt ut av avl). Vær obs på foreldredyr pg annen slekt med kløeproblemer, hudirritasjon, svært dårlig pels og annet. Tilbake til det positive, generelt sett en veldig frisk rase! Bare enkeltindivider som har noe alvorlig sykdom som jeg vet om, ingen kjente arvelige sykdommer, kun ting man er oppmerksom på nå som det har dukket opp. Flere er brukt aktivt i forskjellige hundesporter. I Sverige har vi 1 med Freestylediplom/premier, 1 viltsporchampion, flere Lure Coursere med gode premieringer. I Finland har vi hunder som konkurrerer på høyt nivå i agility og lydighet, lurer på om ikke det er en agility champion også. Og flere gode Lure Coursere. I Norge går jeg lydighet klasse 1 med eldste tispa, og konkurrerer i Lure Coursing. Jeg har aldri opplevd noen av hundene mine stikke av. Hannhunden kan bli borte et par minutter i skogen der ham løper og snuser, men kommer tilbake. De andre to holder seg som regel alltid innen synsvidde. Men nå har vi heller aldri møtt direkte på vilt. Å trene positivt på innkalling fra starten av er veldig viktig når du får en hund som dette. Du kan få en som er som min eldste tispe, hun stikker ikke, hun er for opptatt av meg. Eller du kan få en som hannhunden min som gjerne tar seg en runde og som sikkert gjerne hadde fulgt et ferskt spor en god stund om han fant et! Inne er de fantastisk rolige, ligger og slapper av. De kan få litt lekeraptus en gang i mellom, men om jeg ikke vil ha noe av det akkurat da, så ber jeg dem bare kutte ut, og da roer de seg med en gang. Hannhunden og yngste tispa ELSKER mennesker, eldste tispa er mer reservert og synes ikke det er såå farlig å bli klappet på. Men noen mennesker legger hun sin elsk på og skal helst sitte på fanget med en gang. Andre tør hun opp mot etterhvert. Og det varierer på dagshumøret. Men alle jeg kjenner tåler å bli håndtert. Vil du ha en hund å slappe av på sofaen med, nyte livet med, gå lange turer med, kanskje trene litt lydighet eller agility uten de største ambisjonene, en hund som fint kan ligge under teppet i sofaen en uke i strekk (omtrent) hvis det pøsregn er og blåser, men som gjerne er med på 6 timer tur i fjellet eller joggetur i strålende sol og 25 °C så er det nok rasen for deg. Vil du ha en hund som fungerer like bra i all slags vær, så ville jeg kanskje sett etter noe med mer pels. Ibicencoen kjenner jeg ikke like godt til, men mitt inntrykk er at de kanskje er litt mer av en håndfull enn etnahunder (uavhengig av størrelse), at de kanskje er noe særere på belønning/motivering, og at det kanskje er litt mer krevende å ha en slik hund. Faraohunden igjen opplever jeg som roligere enn ibicenco, men ikke så lettmotiverte som etnahunden. Likevel, jeg vet om ibicencoer som var godkjente ettersøkshunder, så de er absolutt brukandes bare man finner rett motivasjon. De er kanskje/kan være noe mer reserverte enn etna. Men varierer med linjer og individ, dette også! Kjenner enkelte som er de største koseklumpene og de som knapt gidder å snuse på deg hvis de ikke kjenner deg veldig veldig godt. Og pffft, etnaer er ikke SÅ myndete, de er enklere og mer omgjengelige. ;P og whippetene og faraoene kan bråke like mye på LC-banen de! XD Nei, våre varsler når nabokatten erter dem, og de kan bjeffe hvis det går fremmede mennesker forbi huset når de er i hagen. Men de roer seg når vi snakker il dem. Noe lyd er det i etnaen, men det er trenbart og det er til å leve med. (Jeg hater bjeffing utenom når det skal skje, som los ved jakt) Det er også variabelt på individ. Lundii bjeffer mer enn Martin, som bjeffer mer enn Chiara. Chiara bjeffer nesten aldri.
 13. Hva med å evt trene med langline på da? Skål/boks med godbit eller ball liggendr bak, langline på som du står på så hunden ikke får løpt til belønning før du tillater det? Da kan du trene kommando på avstand med belønning bak, og bare gå av langline/bånd når hunden får "belønningskommando"/klikk/fri-kommando? Når du da er sikrere på at hunden ikke snur og løper til belønning før du sier det er greit, så kan du koble av langline. Evt teste når du har en person som kan være med. Eller bare, når du føler du har blitt kvitt fremdrift, belønne forfra igjen, uten langline. Eventuelt med ball/godbit du kan kaste bak hunden?
×