Jump to content
Hundesonen.no

Karine

Medlemmer
 • Content Count

  723
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

6 Followers

About Karine

 • Rank
  Agilityfreak
 • Birthday 08/28/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.voffet.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Interesser
  Først og fremst agility, men også det meste annet som har med hund å gjøre. Trener også lp, rundering og gjeting.
 • Hunderase
  Border Collie
 • Mine dyr
  Lux, border collie født 01.11.2009. Opprykk til klasse 2 lp og godkjent gjeterhundprøve, men trener mest agility.
  Rock, border collie født i juni 2011, bare valp ennå ;)

Recent Profile Visitors

4230 profile views
 1. Oj - mange svar! Det med å kaste godbiter har jeg aldri tenkt på før - og skal huske, men det funker vel mest på hunder som ikke er sinte.. Spørs om jeg ikke går for den å ta den andre hunden i bånd neste gang, så får mine klare og holde seg unna..Synd man ikke kan ta generalprøver på sånt. Ingen av dem angriper, men Lux vil gjerne ha hunden vekk fra meg og andre hunden - og hjelper gjerne til med noen glefs Ja, flytt tilbake på landet! Skal vel det engang, men ikke sånn i nærmeste framtid Er ikke sånn at vi har flyttet til Oslo og plutselig blir overfalt av aggressive hunder, men det er mye løshunder her, og noen er definitivt ikke trivelige. Jeg vil selvsagt unngå at mine hunder blir utsatt for noen skremmende episoder, sånn at de ikke får noe behov for å bli sinte på løshundene som er ok..Da kommer det til å bli slitsomt å gå på tur her!
 2. Jeg har flytte til Oslo for et halvt års tid siden - og med det følger det noen utfordringer..Vi treffer mange flere hunder på tur, og selvsagt er de aller fleste snille og greie. Problemet er at noen absolutt ikke er det. Jeg har to border collier, yngste er en hannhund 7 måneder og trenger ingen dårlige opplevelser. Den eldre er en tispe, som gjerne vil være ganske bitchy, som border collie tisper flest. Jeg vil derfor helst ikke la henne ordne opp og jage vekk andre hunder - jeg vil være den som gjør det. Så hva gjør dere for noe når det kommer en løs hund? Som enten er voldsom og skremmer dine hunder, eller aggressiv. Ja, selvsagt roper jeg til eierne at de må ta kontroll over hunden sin hvis jeg ser dem, men hittil har ikke det ført til noe som helst, de er alt for langt unna til å gripe inn og har selvsagt ikke innkalling. Når jeg kun hadde hun eldste kunne jeg slippe henne løs, hun er rask og holdt seg på avstand fra den møtende hunden. Den yngste klarer ikke det, han blir bare passiv. I de tilfellene hvor hunden har vært direkte aggressiv og forsøkt å ta han har jeg løftet han opp - heller det enn at han blir angrepet. Men det føltes ikke som en ideell løsning - og jeg har lurt på om det kan være bedre å skrike og skremme vekk den andre hunden, eller forsøke å få tak i den og sette på den bånd? (lettere sagt enn gjort kanskje..) Jeg er rett og slett interessert i hva dere andre gjør i en sånn situasjon
 3. Huff - jeg håper du går videre med det! Det hørtes jo helt vilt ut, spesielt når de skriver ting som ikke har blitt gjort på regningen. Jeg opplevde selv for noen måneder siden å måtte betale 4000 kr for å sy et ukomplisert potekutt på en hverdag i kontortid. I tillegg gikk kuttet opp igjen med en gang stingene ble tatt og måtte sys på nytt (denne gangen hos en annen veterinær til 1500 kr, som også mente at stingene hadde blitt tatt for tidlig). Jeg skrev en ordentlig klage til veterinæren på mail, men fikk selvsagt ikke svar. Skal aldri bruke dem igjen, og angrer på at jeg ikke sa ifra med en gang jeg fikk regningen. Men jeg har aldri måttet sy poter før, så jeg ante ikke hvor mye det kostet.Jeg har også forsikring, som de viste om. Det er siste gang jeg gjør noe hos en veterinær uten å spørre om prisen først...
 4. Karine

  Reviderte regler til ag

  Jeg skjønner ikke at det er noe å klage for på 18 måneders regelen, syntes det er supert jeg. Galskap at det var 12 måneder før, en stor hund burde tidligst begynne å hoppe full høyde og trene slalåm når den er 12-14 måneder. Før det er den ikke ferdig utvokst og klare for belastningen. Selvsagt kan det gå bra, men det kan også gå veldig dårlig, det har jeg selv sett flere eksempler på. Hundene kan både få akutte skader og belastningskader som viser seg senere. Da sier det seg selv at man ikke er konkurranseklar før hunden er 18 måneder. Selv for småhundene skader det ikke å trene litt lengre før man deltar i konkurranse syntes jeg. Hva har noen måneder å si i det lange løp? Ingenting.. Men jeg er tilhenger av å ikke starte før hunden faktisk har en sjanse til å få napp da..Ser ikke poenget å starte med en hund som ikke kan det grunnleggende. Angående opprykksreglene syntes jeg det var greit at de senket til 3 napp, men det burde selvsagt være en bestemt % av antall startende som fikk napp, slik som de har i Sverige. Nå blir det sykt surt å bli feilfri nr 4 på et stort stevne.. Ellers så syntes jeg det verste med reglene er at man må ha norsk statsborgerskap for å starte i NM. Ingen andre hundesporter krever det, heller ikke i andre land. F.eks. svensker som bor i Norge har heller ikke mulighet til å være med på SM fordi de er bosatt i utlandet...Reglen rammer svært få personer, og gjør også at de kan bli utestengt fra klubblagene, siden de uansett ikke kan konkurrere på NM. Så den regelen burde endres så fort som mulig..
 5. Karine

  Valpekurs - er det så viktig?

  Jeg syntes heller ikke det er nødvendig å gå valpekurs hvis man er inni hundemiljøet fra før, og har mulighet til å sosialisere valpen. Likevel gikk jeg valpekurs med Lux, men det var mest fordi jeg fikk henne på vinteren og valpekurset var inne (-21 grader ute), og de fleste hundetreninger andre steder ble avlyst pga kulde. Jeg var likevel ganske skuffet over at valpene ikke fikk hilse på hverandre. For meg er det et naturlig del av et valpekurs, at valpene som passer sammen får leke litt kontrollert på slutten av valpekurset. Ellers så kjedet jeg meg ærlig talt ihjel på kurset, og det var ikke noe jeg gledet meg til akkurat. Men for en ny hundeeier var kurset egentlig kjempebra, masse teori om hundens språk, foring osv. Men ikke noe nytt for min del, men nyttig å trene i nærheten av andre hunder Med valpen som jeg har nå som er 11 uker hadde jeg tenkt å gå på et valpekurs, og da ble jeg helt sjokkert over hvor dyrt tilbudet er her i Oslo. Kursene ligger stort sett på 2200-2500 for 8-12 timers kurs, det opplyses ofte ikke om hvem som er instruktører og flere hundeskoler må man sende mail til for å få oppgitt pris. Jeg betaler gjerne 2500 kr for et helgkurs for en flink instruktør, men ikke for et enkelt valpekurs med en ukjent instruktør. Til slutt fant jeg ett unntak, GoodDog, som også hadde en grei pris, bra filosofi og som lot valpene hilse. Men det var selvsagt fullt Så da ble det ikke noe valpekurs på Rock, og istedet møter jeg kullsøsteren med flere en gang i uka for valpetrening. Men for helt ferske hundeeiere syntes jeg valpekurs uansett er et must!
 6. Karine

  Valpetrening i Oslo/Sandvika/Ås

  Imorgen blir det på Ekebergsletta 17.45! Hvis det er noen som ikke har valper, men lyst å trene hund er de også hjertelig velkommen Tenkte vi møttes der hvor hundesonentreningene pleier å være
 7. Karine

  Valpetrening i Oslo/Sandvika/Ås

  Så synd, selv om fjellet hørtes herlig ut Blir om 2 uker igjen regner vi med!
 8. Karine

  Valpetrening i Oslo/Sandvika/Ås

  Det blir i Ås på onsdag 18.30 - vi møtes på parkeringen ved GG.hallen . Hadde vært hyggelig om du kom!
 9. Karine

  Valp på vinteren når det ikke finnes ferie

  Jeg har en valp på 9 uker nå, og jeg studerer. Han var alene hjemme fra dag 1 mens jeg gikk på forelesning, først 2 timer og så 1 time, og er nå alene hjemme 2x2 timer iløpet av ukedagene, men er sikker på at han hadde klart 4 helt fint. Men det er nok individuelt, han her har aldri hylt når jeg forsvinner osv. Sist gang jeg fikk valp var hun leveringsklar første januar, og det var ikke spesielt morsomt med iskald vinter og -20 grader, og jeg syntes sosialiseringen var vanskeligere, fordi både hun og jeg frøs sånn. Men det gikk jo bra med henne også! Så jeg tror absolutt det går fint.
 10. Karine

  Valpetrening i Oslo/Sandvika/Ås

  Hvis Kaja eller noen andre vil være med idag møtes vi ved agilitybanen i Frognerparken
 11. Karine

  Valpetrening i Oslo/Sandvika/Ås

  Så lenge de ikke spiser mindre valper så kan du gjerne være med! Så bra med flere Regner med at det blir i Ås uka etter, skal si ifra!
 12. Karine

  Valpetrening i Oslo/Sandvika/Ås

  Er det noen som har valp og har lyst å trene og treffe andre valper? Jeg og en venninne har akkurat fått border collie valper begge to, og planlegger å møtes hver onsdag for å trene dem. Vi bytter litt på hvor vi er, men første onsdag skal vi være i Frognerparken. Hadde vært kjempehyggelig om flere med valp ble med! For mer info: http://valpekursftw.wordpress.com/
 13. Karine

  Fellestreninger

  Jeg vil også gjerne komme, har jo akkurat fått ny valp og greier i tillegg til at Lux og jeg skal debutere i lp klasse 1 om 2 uker! Vet ikke helt om jeg rekker akkurat halv 6, men før 6 burde vi hvertfall klare å komme..
 14. Karine

  Lyra og Loke (Laekenois og Groenendael)

  Og der var hun skjeggrotte igjen! *flir* :imrgreen:
 15. Karine

  Bjeffing på folk

  Idag har plutselig Fenris fått for seg at folk skal bjeffes på. Vi er vi hos søsteren min (han har vært her før), og nå har han nibjeffet (varselbjeffing) på alle folk han har sett. I det siste har han begynt å varselbjeffe på lyder han hører også. Han er normalt veldig glad i folk, og vil hilse på alle, og han har kun bjeffet på folk 3 ganger før. Idag fikk han snuse litt på en, og da var det ok med engang, men det er jo nesten ingen som vil hilse på en hund som holder på sånn Så det jeg lurer på er, når er egentlig disse "spøkelsesperiodene" ? Og hvordan skal jeg reagere når han holder på sånn? Overse, avlede?
×