Jump to content
Hundesonen.no

Slevedyret

Medlemmer
 • Content Count

  252
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

1 Follower

About Slevedyret

 • Rank
  Bekjent

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.walterogrogin.piczo.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Moss
 • Hunderase
  Clumber Spaniel
 1. Slevedyret

  Lederskap

  For meg personlig handler det mer om læring enn lederskap, og jeg innbiller meg ikke at hunden min ser på meg som hans leder, selv om jeg jo vet at jeg sitter på nøkkelen til alt det han vil ha. Han har dog lært og kanskje blitt litt hjernevasket på at visse ting gir belønning eller konsekvens, og reagerer deretter. Et par eksempler: Om jeg har lært inn kommandoen sitt riktig, skal jo den reageres på med en gang. Om han setter seg etter 3. gangen, er det jo bare jeg som har vært en dårlig hundetrener, det har i mitt hode ingenting med rangstiger å gjøre. Jeg syns det er kjekt at han sitter før han går ut av døra, i hans hode er det noe med dører som gjør at de ikke går opp før han planter stumpen i gulvet. Det samme når det gjelder bratte nedovertrapper, der tror han at han må sitte og vente på meg på hver repos for at det skal være mulig å komme seg videre nedover. Kjekt for meg, men jeg tror ikke han gjør det for at han har respekt for meg, men bare fordi han nettopp vil komme seg ned den trappa... Jeg bestemmer selvsagt over han innimellom, før han ble vant til å bli stelt på bordet, gjorde jeg det jo bare uten noe om og men. Men etterhvert har han blitt hjernevasket på at løfte på labb når klosaksa kommer = no stas, rase til trimmebordet når kommandoen kommer = no stas etc etc etc. Helt ærlig tror jeg at han er rimelig fornøyd med å tro at han styrer selv, har funnet ut hvordan man får dører til å åpne seg, og få meg til å gi han det han vil ha. Og det er helt ok for meg.
 2. Slevedyret

  Bulldog and Pekingese fail Crufts vet checks

  Jeg føler ikke selv at jeg forsvarer helseskadelig avl, ser ikke helt hvordan du får det ut av det jeg skrev, men jeg føler ikke at dette er veien å gå. Hunden det gjelder er øyelyst fri, har vært hos en annen veterinær om er spesialist på området på mandag og blitt friskmeldt. Og det er veldig mange raser som kan ha røde øyne etter en lang dag i en hall. Ideelt? Kanskje ikke, men dette vinner man ingenting på, og man burde ha gjort sjekken på alle raser og før hunden skal inn i ringen/agilityhallen eller whatever. Det har ingenting å si at hunden har så mange titler, jeg har sett den, hun er en fin clumber uten overdrivelser, er helsetestet foran og bak. Det var en som sa at man forandrer ikke en rase gjennom å stille den ut, men gjennom å avle. De aller aller fleste hunder i uk som det avles på blir ikke stilt. Hva man da skal vinne på å diske en hund for røde øyne for dagen, bortsett fra godvilje hos presse, klarer jeg ikke å se. Syns forresten det står mye fornuftig her: http://naia.typepad.com/naia/2011/01/crufts-follow-up.html
 3. Slevedyret

  Bulldog and Pekingese fail Crufts vet checks

  Clumberen tok sjekk hos øyespesialist på mandag uten anmerkninger av noe slag. Håper de går videre med saken, kan bli spennende å følge, selv om sikkert ikke Crufts og kc er villig til å ta noen selvkritikk. Rødhet på øynene kunne jo fint skjedd på veldig mange andre raser også, selv de med mindre hengende øyne. Det er nok av problemer å ta av hos clumber, jeg skal ikke ta noen sterk stilling ift til øyne heller. Det er blitt jobbet bra i det siste, standarden er revidert noe ift bl.a. størrelse og bevegelser, og det syns jeg er fint. Og jeg synes det er veien å gå. Men det vitner om stooor dobbeltmoral om man som en kennelklubb i rasens hjemland skriver en standard som det avles etter, hyrer inn dommere som dømmer etter standarden, og setter opp en meget god representant for rasen, som i tillegg er frisk som en fisk, for deretter å kaste den ut på grunnlag av en stk veterinær uten spesiell kompetanse på området. Hvor ble det av utdanning av dommere, dommerkonferanser, oppdretterkonferanser? Jeg syns nok kennelklubben bør gå i seg selv litt i stedet for kun å prøve å varme litt presse- og publikumshjerter.
 4. Slevedyret

  Bulldog and Pekingese fail Crufts vet checks

  Det er sikkert mange diskusjoner man kan ha angående øyne, hengeører, kroppsbygning og det meste,- på veldig mange raser. Jeg syns ikke dette var veien å gå for å forbedre en rase jeg er glad i, og som mange jobber for å forbedre, men dette ble veldig useriøst, og lukter litt av å redde sin egen "ræv".
 5. Slevedyret

  Bulldog and Pekingese fail Crufts vet checks

  Kanskje ikke, kanskje alle raser bør ha helt tette øyne? Da bør det være i standarden, og kc bør gå i seg selv, og gjøre om standarden før de straffer hunder som er etter standarden de selv har skrevet. Og alle jhunder på utstilling med antydning til slapp øyenlokksrand bør sjekkes og evt kastes ut. Det begynner å bli mange raser. I tillegg bør det være mulig å få inn en annen veterinærs mening, og ha en klagerett. Såpass bør man kunne forvente.
 6. Slevedyret

  Bulldog and Pekingese fail Crufts vet checks

  Jeg var i utgangspunktet positiv til dette, men jeg må si jeg nå er bare trist. Dette føles litt som et stort pressestunt fra KC's side, slik at de kan klappe seg på ryggen og si at de er på problemet, samt kysse litt pressestump. I samme slengen sender de ut oppdrettere og eiere "i skam", de som faktisk jobber for rasen, tester og gjør jobben sin. Jeg kan bare snakke for min rase, som absolutt har utfordringer, og KC har ikke akkurat vært et foregangsland så langt. Når de først skal gjøre dette, må det i det minste gjøres på en ordentlig måte. Clumberen ble kastet ut pga røde øyne, det kan hende de fleste raser etter en lang dag i en varm hall med tørr luft, hengeøyne eller ikke. Nå kan det kanskje diskuteres om å vise blinkhinne er ideelt, men da kan da virkelig ikke kc skrive en standard med den ene hånden (som sier at noe blinkhinne kan vises), og med den andre kaste ut folk på et 'ikke-grunnlag'. Jeg syns synd på de som har gjort jobben, helsetestet og tar med seg en frisk hund, en dommer som setter opp en frisk hund, men så blir allikevel hodene lagt på blokka for at kc skal se bra ut.
 7. Slevedyret

  Ditt favoritt utstillingsbånd

  Takk:) Da tror jeg vel det skal kunne takle en lavbent firehjulstrekker også
 8. Slevedyret

  Ditt favoritt utstillingsbånd

  Jeg syns også sånne "snake-kjeder" er veldig pent, og med riktig størrelse så sklir de seg jo litt pent på plass på skuldrene når du stiller opp. Et sølvfarget et syns jeg hadde sett pent ut til din også? Til snuse-slafse-villdyret har jeg brukt et sølv snakekjede og brunt lærbånd, det er pent + at lærbånd er gode å holde i, og man slipper brennemerker i hånda;) Men skal gi det fancye bling-båndet en sjans, og "brann-teste" det. Tror kanskje de kulene kan være fine å kjenne etter hvor langt ute man har båndet? (har forferdelige problemer med å forklare meg i dag, kjenner jeg:))
 9. Slevedyret

  Ditt favoritt utstillingsbånd

  Man *må* jo ikke ha lenke pluss bånd, et sånt bånd du har på funker jo fint, det! Sånn oppi mitt hode så hadde det vært penere med noe beige eller rødbrunt, når jeg ser på bildet ditt, så blir halsen "kutta" av det svarte båndet. Helt personlig syns jeg det er penere med noe som går mer i ett med hunden
 10. Slevedyret

  Ditt favoritt utstillingsbånd

  Takker Det må testes! Ha ha, KROK er det det heter! Herre min, det er fredag:))
 11. Slevedyret

  Ditt favoritt utstillingsbånd

  Jeg var så heldig å vinne denne herligheten her før jul. Jeg har ikke brukt det ennå, og jeg er litt usikker på om det er sterkt nok? Jeg har en som bruker den styrken han har, så jeg er påpasselig med bånda, for å si det sånn...Men når jeg ser det blir brukt på vorsteher bl.a, så kanskje jeg kan prøve? Det ble levert med en latterlig liten kobling (husker ikke hva det heter), men det går kanskje an å bare ta det av og heller feste det direkte på ringen i sølv-snaken??
 12. Slevedyret

  utstilling og trimming

  Som Siri sier er det forskjell på kvalitetsbedømmelse og konkurranseklasse. Det er vel forskjell innen spanielrasene også, man kan "komme unna" med en litt halvstelt clumber, mens på en amerikansk cocker og cocker er jo pelsen en pryd i seg selv. Når det gjelder springer, så er det jo ganske mange av dem på utstilling, og pelsstellet er relativt enkelt å få til. Når det er mange jevngode hunder i en line-up, og man må begynne å skille på små detaljer, vil de som ikke blir vist i rett pelskondisjon/trim lettere falle igjennom, vil jeg tro.
 13. Slevedyret

  Dårlige trekk du ser på rasen din?

  Helt enig i at cockeren har fått for mye pels opp igjennom åra, den blir mer og mer lik sin amerikanske fetter i pelsmengde,- og slik skal den ikke være. Man skal heller ikke "måtte" kjøpe jaktvarianten om man vil spore/bruke den, det skal være mulig å kombinere utstilling og annen aktivitet. Jeg har også hørt om dommere som snakker om det, håper at det kan gå i riktig retning en dag (selv om jeg ikke har helt "trua").
 14. Slevedyret

  Gamle bilder av din rase

  1895 Fra 1930-tallet, et knippe clumbere og engelske springere. Kong George V's clumber Sandringham Spark - 1934 2011
 15. Slevedyret

  Spesielle fargenavn el på din rase

  Enkelt og greit her, clumbere er enten 1. Hvit med orange tegninger, eller 2. Hvit med lemon tegninger.
×