jma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,613
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jma

 1. Tusen takk 😊😊
 2. Aya er en perro de presa canario-frøken fra Tenerife. Grunnen til at jeg valgte valp fra disse linjene er at jeg synes de stort sett har veldig bra eksteriør, og de ser ut til å ha generelt sett litt mindre forsvar og litt mer byttedrift enn de andre presalinjene jeg er vandt med, noe som er helt perfekt for meg. De har også en del gamle hunder (har sett og hørt om flere over 10 år.) Og noen av hundene er bare awesome, haha.. Kombinasjonen er litt tilfeldig, er mer hundene bakover og linjene som var viktige for meg. Pappa Afur er en stor hanne på 65 kg, og mamma Chacara er en medium tispe på ca 45 kg. Så jeg tipper Aya blir ei medium/stor tispe. Alt har gått på skinner så langt. Flytur - null stress. Kjøre bil - avslappende! Være hjemme aleine - null stress. Bli stuerein - ikke ett uhell inne, bare et par i bilen. Holdt seg også hele flyturen. Og hun har sovi hele natta fra første dag. Heller ikke noe problem å stå i hundegård. Hun elsker drakamp, ball og godbiter, så jeg tror lydighet kommer til å bli bare morro. Hun er den første valpen/hunden jeg har hatt som står rett opp og ned, og ser på meg og bjeffer og piper om hun ikke får vilja si når hun er overtrøtt eller litt vel gira. Men stort sett er hun veldig rolig og grei å ha med å gjøre. Hun er sosial med folk og eelsker unger. Hun er litt skeptisk til store hunder, særlig om de bjeffer eller kommer litt brått på. Men hun er flink til å avreagere, og det går ganske fort over i nyskjerrighet, for hun er sykt nysgjerrig på alt! Hun har noe usikkerhet på nye steder, men ser allerede forbedring på det. Hun har det beste brystet jeg noen gang har sett på en presavalp (er en av svakhetene ekstreriørmessig på rasen generelt synes jeg), så det er jeg veldig fornøyd med. Hun er litt høyere over rævva akkurat nå, men regner med det retter seg litt ut etter hvert. Er også litt skeptisk til bakbeina hennes, men vi får sjå (ørliten tendens til kuhaser). Disse linjene bruker ofte lang tid på å legge seg ut i bredden, så her er det bare å smøre seg med mye tålmodighet. Alt i alt har hun sålangt absolutt stått til forvetningene (som har vært høye ), og ting har igrunn gått bedre enn forventa. (er det rart jeg digger denne rasen ) I fremtiden skal hun brukes i weightpulling, vi ska trene masse lydighet, og kanskje prøve oss på noe spor? (Hun er veldig god med nesa.) Her kommer bilder av familie og Aya. (godt det er frivillig å gå inn i tråden her, så geek som jeg er på disse linjene/hundene ) Bestefar Ruso. Sosial, gammal fyr <3 Bestefar på mors side (stjålet bilde) Oldefar x2 Elsker han er (også stjålet bilde) Han har gitt masse bra hunder! Pappa Afur Afur som unghund (hun har ikke brystet fra pappaen iaf men ganske likt uttrykk) mamma Chacara som valp Aya, ca 4 måneder
 3. Tusen takk 😊 Ja nå er hun snart to år! Utrolig hvor fort tiden går
 4. En liten update. Begge hundene har vært på ny mentaltest. Aya kjente nok igjen mye av testen og gjorde det bedre enn sist. Hun er veldig trygg på elementene som har med mennesker og gjøre, og hadde kortere avreaksjonstid på de andre elementene enn hun hadde sist. Hun viste også litt høyere kamplyst enn sist. Moro var også veldig trygg på momentene med mennesker, men hadde litt større reaksjoner enn Aya på de andre elementene som feks. skrammel og kjeledress, og brukte litt lengere tid på å avreagere. Men han har jo også levd et mye mer skjerma liv, og er mindre miljøtrent. Det var iallfall morro å teste dem. Vi har fått svar fra NKK på at Moro har perfekte albuer og B hofter Så det var morro. Når det kommer til trening av bikkjene så har motivasjonen min vært i bunnen de siste ukene.. Jeg sliter jo med lydighetstrening på begge to. Aya er treigere enn hva jeg hadde ønska, og har ikke det samme drivet som jeg har hatt i de andre bikkjene som jeg har hatt før, så jeg kjenner at det skal veldig lite til før jeg bare mister helt motivasjon. Hun er litt for rolig,treig og forsiktig i forhold til hva jeg ønsker. Og Moro er jo helt stikk motsatt, alt for impulsiv og ivrig/urolig. Skal veldig lite til før det koker over for han og han napper etter belønninga eller hender for eksempel. Jeg har jo fått til litt med han, men det tar laaang tid å lære han at han må følge visse regler for å få det han ønsker (belønning/lek). Og bare det å feks sitte i ro mens jeg beveger meg eller det skjer ett eller annet er en utfordring. Det går fremover, men utrolig treigt. Så de siste ukene har det blitt til at jeg bare ikke har trent noe særlig med noen av dem. Men har vel kommet frem til at nå som jeg har disse to hundene, så får jeg bare gjøre det beste ut av det og gjøre så godt jeg kan med dem. Og Moro har jo et stort potensiale. Jeg er bare usikker på hvor mye jeg kan klare å få til med han. Moro brakk forresten ulvekloa for et par måneder siden også. Vi var i hagen og lekte, og plutselig halta han litt. Den var heldigvis ikke helt ødelagt, og jeg slapp å bandasjere og styre ( Heldigvis! Ikke en enkle hund å drive og stelle sår på ) Etter ti dager med rensing og antibiotika var kloa helt fin.
 5. Jeg hadde en "krevende" rase som førstegangshund, og hun var virkelig krevende og, så det gikk ikke så bra det første året. Men jeg lærte kjempemye. Om du er klar for å trene mye, gå kurs, lære av andre, og søke informasjon, hjelp og kunnskap så er det jo bare å hoppe i det hvis det er den rasen du ønsker deg. Dobermenn krever jo mye mental og fysisk trening. Kjenner flere som har og trener med dobermen. Han ene har mistet tre stykker pga hjerteproblemer. Men alle hundene jeg kjenner til har hatt god mentalitet og vært veldig gode brukshunder. Et par av de har hatt en del stress/kokt lett over. Men dette er jo hunder fra brukslinjer da.
 6. Jeg kunne definitivt ikke gjort det med noen av bikkjene mine. De hadde blitt feite De sluker alltid all maten de får med en gang.
 7. Valpene er kjempesøte, og Twiggy er en flott staff. Masse lykke til videre med dem.
 8. Det skal jeg se mer på, takk Har gjort det og, men er ikke så effektivt.
 9. Jada, så jeg har jo en seks-åring i hus som ikke kunne en ting da kan kom hit for snart ett år siden. Han er ekstremt ivrig, aktiv og impulsiv. Han har ikke ro i rævva når det først skjer noe, og har lett for å "koke over" hvis han er litt understimulert eller ikke får nok grenser. Jeg prøver jo å lære han litt lydighet, og har fått lært han sitt, ligg, stå, slipp så langt. Men når han feks skal sitte før vi går ut døra, så klaaarer han bare ikke å sitte i ro i mer enn fem sekunder. Og jeg må bevege meg i sneglefart for at han ikke skal bryte kommandoen hundre ganger. Jeg lar han aldri gå ut døra før han faktisk sitter rolig og ser på meg. "Nei" funker bittelitt, men lurer på om noen har noen andre triks på lur her? Jeg pleier noen ganger også å ha han i bånd når vi skal ut, før vi går ut døra, for å holde han igjen, så han ikke er "all over". Det er en liten smule bedre hvis han er trøtt eller litt sliten, men ikke mye. Han er også fæl til å ikke klare å la vær å bite etter ballen når jeg har sagt "slipp" og skal plukke den opp, eller den ligger på bakken. Tips?
 10. Litt usikker på hva det går ut på?
 11. Fordi rasen har andre gode egenskaper som er viktigere for meg, og fordi jeg ikke har behov for en hund som går bra sammen med alt av andre hunder. Vi hilser ikke på hunder ute på gata, vi går pent forbi, og i huset så sørger jeg for at hundene alltid er under kontroll hvis de er løse sammen, og at det ikke er noe som kan trigge en konflinkt (feks mat/leke). En veloppdratt hund som ikke er veldig usikker på andre hunder klarer fint å være i nærheten av andre hunder, selv om den er samkjønnsaggresiv, uten å klikke. Er nok som andre sier, at mange har en fryktag. hund som de kaller for samkj.ag. fordi de ikke ser (eller vil innrømme...) at hunden er usikker. Jeg hadde en hanne som var kjempeflink med valper og gikk bra med alle tisper og små hunder. Men når han møtte en hanne på sin egen størrelse, så hadde han veldig lyst til å lage en liten krig. Men det fikk han ikke lov til. Så det gjorde han da heller ikke. Han blei bare veldig stiv i kroppsspråket, fikk veldig høy hale, brumma litt, og tusla videre. Det skjedde jo faktisk flere ganger at andre hanner, rottweilere blandet annet, gjorde utfall mot han bare noen få meter unna, men han svarte aldri med noe mer enn litt knurring. Man kommer langt med god oppdragelse og god mentalitet 😊
 12. Nei, det har jeg ikke. Kan sjekke det ut, takk Ser ut som en bok som passer bra her ja kanskje jeg skal ønske meg den til jul
 13. Takk for tips. Er så gøy å se bilder av hundene på den tiden. Kan ikke akkurat si at bulldoggen så frisk og fin ut på den tiden heller For noen fronter...
 14. Trixie bilsele i str. L selges. 100,-
 15. Det har variert litt hvor mye mine presaer har røytet, men generelt sett veldig lite. Ja, håra setter seg lett fast, men her holder vi bikkjene borte fra sofaen og stueteppet, og kjører alltid "skylleprogram" i vaskemaskinen etter at bikkjeting er vaska. Og jeg kjøper bare ryer/tepper ellers som går i vaskemaksina Har nesten aldri problemer med at det er bikkjehår på reine klær.
 16. Masse bilder fra turen vår i går
 17. Skal selge bilen min. Her er finn-annonsa: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=103154374&fks=103154374 Perfekt hundebil med veldig god plass baki. Tar man ut baksetene har man plass til to store bur.
 18. En liten oppdatering fra oss 😊 Metlatesten gikk i grunn som forventa, og det er jo hyggelig å se at man kjenner sin egen hund 😄 Kort oppsummert; hun var åpen og tilgjengelig, hadde stor jaktkamplyst, liten/middels sosial kamplyst, hun var livlig, nysgjerrig og lettstartet. Hun hadde liten skarphet og forsvarslyst, noe ukonsentrert og sen avreaksjon, hun er noe vek/underdanig og uselvstendig, krevde førerstøtte i de fleste situasjoner, godtagbar konsentrasjon, noe langsom avreaksjon, og berørt av skudd men ikke redd. Ting som selvstendighet, mot og skarphet/forsvarslyst regner jeg med vil øke med en viss grad når hun blir 2-3 år og er helt voksen i hodet. Men hun vil nok alltid være en myk/forsiktig og litt treg hund 😄❤️ Men testleder synes at hun alt i alt var en flott og balansert hund, og både han og ei av figuranten blei ganske betatt av henne, så det var jo veldig hyggelig 😄 Er jo også litt morsomt når vakthunden skal bort å nusse på alle figurantene når hun skjønner at de bare er vanlige mennesker 😂 Hun hadde mest reaksjon på ting som ikke hadde med figurantene å gjøre, som kjelke og kjeledress . Spøkelsene brydde hun seg overraskende lite om og avreagere ganske kjapt på. Et par bilder av tøtta som endelig har lagt seg ut litt i bredden. Også noen av Moro. Ikke bare bare å trene lydighet med en smågal hund 😂 Men han har da lært noe 😄
 19. Gratulerer så mye med fine resultater Han er veldig søt asså
 20. Kjempefine begge to, og så utrolig søt hun var som liten valp da
 21. Tusen takk! 🙂
 22. Litt bilder fra siste måneden 😊 Samboeren min har to døtre på 9 og 16, og Aya er helt forelska i dem. Hun er utrolig flink med barn. Her er hun i vannkrig med hun minste For to uker siden ble Angel bytta med Moro igjen, og Moro har ikke liggi på latsiden. Han har lært seg om regler og grensesetting, og til og med endelig lært seg sitt! Han er blitt mye roligere enn han var tidligere. (Litt tynn om dagen, driver å feiter han opp med vom.) Moro som behersker seg med flirtpolen i sikte, et sjeldent syn I august skal Aya på uoffisiell adferdsanalyse på Hund helt på grensen. Har aldri vært med på noe sånt, så det blir interessant 😊
 23. Da kan bikkja sitt! Han har jo bodd ett annet sted en lang periode, og kom tilbake hit for to uker siden. Bestemte meg for at jeg skulle få det til. Hadde ball med tau i venstre handa, kobbelet i høyre handa, og gikk rolig mot han og holdt ballen litt over han. Hver gang han prøvde å ta ballen fikk han et nei og et lite rykk i kobbelet. Og det prøvde han jo på heele tiden. Men etter en goooood stund med at ingenting skjedde så satt han seg endelig. Fikk det til tre ganger den økta, tre ganger neste økt, og på tredje økta satte han seg med en gang vi var i samme senarioet. Dette er en hund som mangla helt grenser og selvkontroll da han kom hit, og som har ekstremt mye energi, så har også trent masse på at han ikke får lov til å bare ta for seg det han vil ha, at det finnes grenser her i verden å forholde seg til. Og han er allerede mye roligere og mer kontrollert, men fortsatt litt utfordring å trene lydighet med han. Han er veldig rask og ivrig. Men nå som det har løsna, og han har begynt å kontrollere seg litt iallfall, så er det jo kjempegøy. Det neste nå bli å lære han at han må sitte litt lengere, at han kan sitt uten at jeg har ballen synlig og så prøve å shape inn utgangsposisjonen. Har så vidt begynt på ligg og det var heldigvis mye lettere Har aldri vært så stolt og fornøyd over å ha fått til så lite før, haha
 24. Sitt er jo vanligvis den enkleste ting i verden å lære inn. Men nå har jeg en voksen hannhund da, som ikke forstår et kvekk norsk, og som bare står Så hvordan lære inn sitt hos en voksen hund som aldri tilbyr det? Bruker jeg godbit mister han interessen om det drøyer for lenge, bruker jeg ball så blir han litt overivrig. Har ikke prøvd veldig hardt altså, men tenkte kanskje noen hadde et triks på lur.
 25. Ja, og at man kan begynne med lette vekter. Altså ikke noe tung belastning, men at hunden kjenner at den jobber litt mer enn vanlig. Er som de andre sier, litt lett trening tåler dem nok uansett