Gå til innhold
Hundesonen.no

jma

Medlemmer
 • Innholdsteller

  1,658
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jma

 1. Jeg tenker at om valpen har god mentalitet i utgangspunktet så spiller det ingen rolle. Om den har noen mentale brister kan det ha mye å si. Jeg importerte Aya fra Tenerife da hun var fire måneder. Hun er oppvokst i hagen/bakgården til oppdretter med andre hunder rundt seg og oppdretters familie. Hun har nok ikke opplevd særlig mer enn det og veterinærbesøk før hun kom til Norge. Hun har vært trygg og sosial hele veien. Null problem med flytur eller noe annet. Veldig tillitsfull til folk (unormalt tillitsfull for rasen), og hun gjorde en ganske bra mentalitets da hun var unghund. Jeg hadde gjort det igjen, men hadde aldri gjort det uten å ha kjent godt til oppdretter og hundene derfra. Jeg besøkte oppdretter flere ganger før jeg fikk hund derfra.
 2. Grensen mellom lek og krangel

  Hadde i en periode en hannhund og ei tispe som ikke var biologisk mor men hun hadde fostra han opp. De lekte ganske voldsomt med mye tenner og lyd. Det eskalerte til småkrangling noen få ganger, da var det stivere kroppsspråk og annerledes knurring. Ikke lett å se forskjell men om man kjenner hundene og studerer dem ser man det. 😊 blir morsomme bilder av lek med mye språk da 😂
 3. Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Jeg håper også på valp rundt da. Jeg er litt usikker på hvilken rase det blir. Jeg vurderer å skaffe meg en annen rase som er NKK-godkjent som jeg kan gjøre litt mer med. Og blir det til det så blir det hollandsk gjeterhund korthår. Har allerede begynt å snoke på oppdrettere. Meeen hvis det dukker opp et helt fantastisk presa-kull så får vi se da, åssen det går men disse gjeterhund-planene..
 4. Fortsettelse på avrevet klo...

  Hadde en med halvveis avrevet klo som var helt fin etter to uker. Men han slikka ikke på det. Gjør dem det så blir det jo fort betennelse.
 5. Fortsettelse på avrevet klo...

  Tror nesten jeg hadde tatt av sokken så kloa får mest mulig luft. Også ville jeg spraya på noe mot betennelse iallfall en gang om dagen, og prøvd å passe på at hunden ikke får slikka på det.
 6. Jeg har iaf kommentert videoen på youtube... Media er jo med på å påvirke hvilke raser som blir populære, og det burde dem skjønne..
 7. Akkurat nå APRIL

  Sorry, er nesten aldri i Sandefjord 😅
 8. Aya og Moro de Perro de la Tierra.

  Hadde en kjempefin tur med Aya i dag, på Eftang her i Larvik 😊 Da blei det litt bilder
 9. Aya er en perro de presa canario-frøken fra Tenerife. Grunnen til at jeg valgte valp fra disse linjene er at jeg synes de stort sett har veldig bra eksteriør, og de ser ut til å ha generelt sett litt mindre forsvar og litt mer byttedrift enn de andre presalinjene jeg er vandt med, noe som er helt perfekt for meg. De har også en del gamle hunder (har sett og hørt om flere over 10 år.) Og noen av hundene er bare awesome, haha.. Kombinasjonen er litt tilfeldig, er mer hundene bakover og linjene som var viktige for meg. Pappa Afur er en stor hanne på 65 kg, og mamma Chacara er en medium tispe på ca 45 kg. Så jeg tipper Aya blir ei medium/stor tispe. Alt har gått på skinner så langt. Flytur - null stress. Kjøre bil - avslappende! Være hjemme aleine - null stress. Bli stuerein - ikke ett uhell inne, bare et par i bilen. Holdt seg også hele flyturen. Og hun har sovi hele natta fra første dag. Heller ikke noe problem å stå i hundegård. Hun elsker drakamp, ball og godbiter, så jeg tror lydighet kommer til å bli bare morro. Hun er den første valpen/hunden jeg har hatt som står rett opp og ned, og ser på meg og bjeffer og piper om hun ikke får vilja si når hun er overtrøtt eller litt vel gira. Men stort sett er hun veldig rolig og grei å ha med å gjøre. Hun er sosial med folk og eelsker unger. Hun er litt skeptisk til store hunder, særlig om de bjeffer eller kommer litt brått på. Men hun er flink til å avreagere, og det går ganske fort over i nyskjerrighet, for hun er sykt nysgjerrig på alt! Hun har noe usikkerhet på nye steder, men ser allerede forbedring på det. Hun har det beste brystet jeg noen gang har sett på en presavalp (er en av svakhetene ekstreriørmessig på rasen generelt synes jeg), så det er jeg veldig fornøyd med. Hun er litt høyere over rævva akkurat nå, men regner med det retter seg litt ut etter hvert. Er også litt skeptisk til bakbeina hennes, men vi får sjå (ørliten tendens til kuhaser). Disse linjene bruker ofte lang tid på å legge seg ut i bredden, så her er det bare å smøre seg med mye tålmodighet. Alt i alt har hun sålangt absolutt stått til forvetningene (som har vært høye ), og ting har igrunn gått bedre enn forventa. (er det rart jeg digger denne rasen ) I fremtiden skal hun brukes i weightpulling, vi ska trene masse lydighet, og kanskje prøve oss på noe spor? (Hun er veldig god med nesa.) Her kommer bilder av familie og Aya. (godt det er frivillig å gå inn i tråden her, så geek som jeg er på disse linjene/hundene ) Bestefar Ruso. Sosial, gammal fyr <3 Bestefar på mors side (stjålet bilde) Oldefar x2 Elsker han er (også stjålet bilde) Han har gitt masse bra hunder! Pappa Afur Afur som unghund (hun har ikke brystet fra pappaen iaf men ganske likt uttrykk) mamma Chacara som valp Aya, ca 4 måneder
 10. Da hadde jeg spurt om det var mulighet for å komme nå snart jeg. Om de er seriøse oppdrettere som vil ha et godt forhold til valpekjøperne så burde jo ikke det være noe problem. Og hvis du er der, og ikke finner tonen med de, så slipper du å lure noe mer på det.
 11. Kva meiner DU bør være med på eit kvalpekurs?

  Jeg gikk på valpekurs med min første hund, og der fikk jeg heller dårlig erfaring når det gjaldt praksisen. Kurslederen baserte seg kun på belønning, avledning og ignorering, og det funka rett og slett ikke på min valp/unghund når hun hadde uønsket adferd ( som hun hadde en del av. Hun beit etter buksebein og ja, alle mulige pøbelstreker ). Så jeg synes det er viktig at de som holder kurset har kunnskap om forksjellige type raser, og forksjellige type hunder, og tar hensyn til at ikke en måte å trene hund på funker for alle type hunder.. Det savna jeg VELDIG på mitt kurs iallfall.
 12. Jeg hadde også dratt på besøk. En ting er jo at hundene dem avler på virker bra og har fin helse. Men om du besøker dem har du mulighet til å se hvordan folka er, og du kan spørre mer direkte spørsmål, og i tillegg møte hundene. Det høres jo litt spesielt ut å ha så masse kull.
 13. Aya og Moro de Perro de la Tierra.

  Tusen takk 😊 Det synes jeg du burde gjøre. 😊 Jeg har hatt han med på treninger hvor jeg kjenner alle som er der, og jeg har mulighet til å trene med god avstand til andre hunder. Men tar han ikke med på hundeklubben her feks. Rullgardina går mildt sagt ned når han kommer for nærme andre hunder, og han er for stri/gammel til at jeg gidder å legge så mye energi på å bedre det 😅 Så da er det hyggeligere å trene hjemme.
 14. Aya og Moro de Perro de la Tierra.

  Dro med meg kameraet ut på tur i dag. Så kom selvfølgelig regnet, så bildene blei ikke superbra men. Greie nok med litt redigering. Her er et par iaf I morgen skal vi prøve oss på å delta i bruks-lydighetsgruppa på hundeklubben. Litt skummelt, men satser på ar det går bra. Vi var med på den vanlige felles treninga med instruktør (enkel lydighet) i går. Aya var litt treigere og mer vimsete enn sist, men vi fikk skryt av at hun er så flink til å ha oppmerksomheten mot meg stort sett hele tiden, selv med mye forstyrrelser, og at hun virker så snill og rolig. Så det var koselig. ..selv om jeg skulle ønske hu var litt mindre rolig 😂
 15. Weight Pull

  Var med på Norges første nybegynnerkurs, og trakk masse kjetting med hundene før. Fikk aldri konkurrert. Det året jeg hadde tenkt til å begynne å fokusere mot konkurranse med Damien ble han syk. Har ikke fått surra meg til å kjøpe sele til Aya enda. Men det er jo utrolig bra trening. Her er noen bilder fra jeg holdt på med Damien. Har også masse bilder fra konkurranser og kurs ett eller annet sted. Kanskje jeg skal rote frem noen en dag
 16. Jeg gir hundene V&H, men synes det er veldig greit å ha tørrför ved siden av (gir ca 70/30 V&H/tørt). Har prøvd diverse billige typer (er jo ikke avhengi av noe super kvalitet så lenge de får mest V&H), men synes at pelskvaliteten på hundene fort blir dårligere . Har dere noen tips til et billig merke som ikke går utover pelskvaliteten? Hvilke merker har minst korn?
 17. Hundehår i vaskemaskinen

  Jeg pleier alltid å kjøre skylleprogram etterpå hvis jeg har vaska bikkjetepper o.l.
 18. Klobrudd

  La det være mest mulig åpent, pass på at hunden ikke slikker på det, og hell på klorhexidin eller lignende for å unngå infeksjon. Så lenge det får mye luft og holdes tørt så gror det ganske kjapt (har hatt samme greia selv på to hunder.) Ville kanskje begrensa aktivitet for å være sikker på at kloa får være mest mulig "i fred".
 19. Tusen takk for masse tips Har brukt Royal Canine før, og er super fornøyd med det. Men siden tørrforet nå kun kommer i tillegg til v&h, og de vil få lite av det til daglig, så vil jeg gjerne ha et billigere alternativ. Har dårlig erfaring med Labb, har prøvd det på forskjellige hunder, og alle av dem har bæsja ekstremt mye og fått dårlig pels når de har gått på det (har prøvd forskjellige typer Labb og.) Men jeg kan jo titte nærmere på Labb Esktrem. Jeg ga Labb Pluss en periode til hannen jeg hadde før, og han ble veldig stygg i pelsen av det, men han viste seg å være allergisk mot alt. Så det var jo ikke så rart
 20. Takk for tips Da skal jeg se om jeg finner de merkene.
 21. For risikabelt å importere valp?

  Jeg hadde nok ikke gjort det om jeg ikke hadde hatt sjans til å besøke oppdretter og se foreldredyrene på forhånd. Det er egentlig helt sikkert at jeg ikke hadde gjort. I så fall skulle jeg kjent godt til mange av andre hunder i nær slekt, og hatt gode referanser fra folk jeg hadde kjent på oppdretteren. Om man besøker oppdretter, ser at de er seriøse, får en god følelse, liker foreldredyrene og helsa er i orden så er jo bare å kjøre på Blås i hva alle andre sier..
 22. Valg av rase.

  Har hørt at det er mye sykdom på ca de bou, men vet ikke om det fremdeles stemmer. Jeg også tenkte litt på den.
 23. Valg av rase.

  Men hvis du ikke vil ha en rase som kan være egenrådig, stri eller dominant, og vil ha hannhund, så utgår jo egentlig både cc, dc og ambull og den type raser. Og om du vil ha en hund som ikke har høyt energinivå så utgår også boxer.
 24. Lurer på erfarne meninger om en liten sak

  Er enig i det de andre sier. Særlig dette med miljøtrening og sosialisering. Det er kjempe viktig for en rase som dc, så viktig at valpen får være med på masse rart aleine. Og med en sterk rase som dc i hus med en annen hund bør du være ekstra flink med grensesetting og regler, og det å alltid være konsekvent med dette. Sørg for at begge hundene skjønner at du bestemmer hva som er lov og ikke. Hva slags rase har du fra før av, og hvor gammel er den? Ville også vært litt obs på ressursforsvar, og vært nøye på matrutiner ol. Er noen dc’er som kan være litt ugreie der med andre hunder. Så lenge hundene har klare grenser og valpen får egentid i den store verden tenker jeg det går veldig fint 😊
×