Jump to content
Hundesonen.no

jma

Medlemmer
 • Content Count

  1945
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  30

Everything posted by jma

 1. jma

  Tatt over omplasseringhund

  Når det kommer til nyinnlæring så ville jeg gitt han litt tid. Gjør det super enkelt i begynnelsen. Mest sannsynlig blir han lettere å jobbe med når han får et bedre forhold til deg 😊
 2. jma

  Tatt over omplasseringhund

  Jeg ville prøvd å holde alt så rolig og enkelt som over hodet mulig når han er helt ny i flokken og dere har to hunder fra før. Det kan ta opp til to-tre måneder før han blir seg selv og føler seg hjemme. Jeg ville matet dem hver for seg, stoppet leking inne som kan trigge uroligheter, og jeg personlig ville fjernet bein, leker ol for å unngå all grunn til konflikt den første tiden. Men om du føler at det ikke er nødvendig ville jeg iallfall passet på å satt grenser så hundene ikke kommer i situasjonen hvor tispa føler at hun må være «eiesyk» ovenfor han nye. Og hun kjenner han jo ikke, så det kan godt hende dette roer seg etter hvert som de blir kjent. Men om det ikke blir håndtert riktig kan det også eskalere. Du kan eventuelt la de store leke ute mens han lille er inne? Pass på at de gir hverandre litt «space», respekterer hverandre og ikke får noe grunn til å krangle 😊 Om han responderer dårlig på godbit kan du prøve det samme med en leke? Eller så kan det hende han blir litt mer mottakelig for innlæring når han blir mer husvarm.
 3. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Lexi er da et resultat av at vi har netthandla hund. 😂 Jeg har jo drevet med presa i 13 år, men for ca et år siden begynte jeg å vurdere en annen rase som jeg kunne trene IGP med. Og skulle jeg det så måtte det være noe helt annet enn presa for å unngå for mye sammenligning (jeg er jo ekstremt gla i presaen 🥰) , samtidig som jeg ønsket en rase med noen av de samme egenskapene. Også synes jeg det er gøy med raser som ikke er så vanlige. Så da fikk jeg øynene opp for korthåret hollandsk gjeterhund. Jeg var veldig i tvil i et år, og la det egentlig fra meg. Jeg ventet på et par presa parringer som ikke ble noe av, også dukket dette kullet opp på Facebook. Jeg likte veldig godt beskrivelsen av kombinasjonen og fikk en god magefølelse. Så etter å ha gått noen runder med meg selv og samboeren bestemte vi oss for å sette oss opp på valpeliste, enda vi faktisk aldri hadde hilst på en hollender IRL, eller møtt oppdretter før (kun snakka på tlf). 😂 Vi ønsket i utgangspunktet hanne, men det kom bare to hanner i kullet. Vi endte nest nederst på tispelista, og da det kom to gule tisper som de andre over meg på lista ikke ville ha pga feil farge så tenkte jeg at dette kan jo faktisk være en stor fordel for oss. Da vi besøkte oppdretter da valpene var 6,5 uker var den ene gule tispa den første til å komme å hilse på oss og den eneste som kom ut å så etter oss da vi dro. Oppdretter fortalte også at hun var en av de valpene som var mest frempå og tøff. Så da vi fikk vite at det ble henne ble vi kjempe glade. Det føles nesten som om vi har fått en av de beste valpene i kullet 🥰 Hun er selvsikker, smart, tillitsfull, leken, litt sta, og hun piper/skriker om hun ikke får vilja si eller om hun blir frustrert 😄 Hun slapper fint av inne og er flink til å underholde seg selv. Hun har allerede skjønt greia med kontakt, lært sitt og vi jobber med innkalling. Vi er superfornøyd med henne! Hilste på naboens rottis på morgenturen i dag 😄 gikk veldig fint med litt støtte.
 4. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Tusen takk! 😊 Man blir jo så selvkritisk 🙈
 5. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Litt fra dagens 😊 Jeg tror jeg må øve meg på å gå uten hund 😂😂 Kan nok også gjøre litt mer ut av meg for å få opp tempo og intensitet, men det er så fort gjort at det blir for mye 😅 Må prøve meg litt frem..
 6. jma

  Tanntrekking uten narkose?

  Tror jeg ville hørt med veterinæren. Jeg ville iallfall unngått narkose på så gammel hund.
 7. jma

  Stresset hund på tur

  Nå har ikke jeg samme problemet, men jeg har gjeterhund, og hun er mye roligere på tur hvis hun får ha med noe å bære på. Det kan også hende at det hjelper litt å putte på en kløv for da kommer hunden ofte i et litt annet «modus». Men ja, oppsøk adferdskonsulent eller en flink trener 😊
 8. jma

  Brukshund (light) og familiehund

  Asså en puddel som er klipt kort hele veien er jo noe heeelt annet enn en med utstillingsklipp. Og man velger jo selv åssen type man vil ha 😊 Du får finne en oppdretter med sporty hunder som er kortklipt og ta med mannen dit 😄
 9. jma

  Bjeffer på natten

  Kanskje det hjelper å ha på radio med lav musikk? Eller å sliten henne skikkelig ut på kvelden før dere skal sove? Når hun bjeffer om natten, hva gjør du?
 10. jma

  Råfôring - egenkomponert

  Hun dama hadde en hel haug med høner og gjess på gården. De har hode. 😅 Tusen takk! Jeg gruer meg 😂
 11. jma

  Råfôring - egenkomponert

  Tusen takk for svar! Da skal jeg manne meg opp og prøve.. 😅 Asså, jeg aner ikke om de ble skutt med hagle, det var samboeren som dro den konklusjonen når hu sa at de var skutt. 😅
 12. jma

  Råfôring - egenkomponert

  Jeg trenger hjelp! 😄 Det var ei på nett som ga bort en sekk med noen gjess og høner som akkurat var skutt. Siden det var så nærme, og gratis, sa jeg at jeg ville ha det. Men hva gjør jeg nå? 😂 Har aldri gitt hel høne eller flådd en høne før. Har foreløpig langt dem i fryseren men det er kanskje dumt? What to do? Hadde håpa at jeg kunne gitt dem hele uten å gjøre så mye med de, men de er jo ganske store? Og hva med eventuelt hagel fra dem er skutt?
 13. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  I dag har vi vært ute i det fine været å tatt masse bilder 😊 Og hun har endelig fått sin første løpetid 😅
 14. jma

  Oppdrett av storpuddel - konkurransehund

  Jeg har ikke så mye å komme med annet enn at om du ønsker en hund som kan gjøre det så bra i lydighet så tror jeg interesse for leke faktisk er en av de viktigste kriteriene 😊 Og det henger ofte sammen med «lettmotivert» 😊
 15. jma

  Storpuddel eller Pinscher?

  Hvis du har som mål å konkurrere ville jeg gått for puddel 😊
 16. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Takk! 😊☺️☺️
 17. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Tusen takk! 😊😊
 18. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Ett år neste uke! 😊❤️
 19. jma

  stille gårdshund

  «Goldendoodelen» til søstera mi drepte et marsvin en gang🙈 Bare sånn kort innpå 😅 Ellers synes jeg det er litt vanskelig kriterier. En hund som kan være ute døgnet rundt bør jo ha god pels for å ikke bli kald på natta, og vil dermed røyte. Og hunder som trives med å være selvstendig gårdshund som kan være ute alene på natta og med minimalt med jakt er nok ofte ikke de hundene som er enklest å trene lydighet ol med.
 20. jma

  Den der rotreningen...

  Jeg har hatt noen runder hvor jeg rett og slett har «tvunget» valpen på en rolig og bestemt måte til å ligge på fanget rolig. Både på besøk hos folk og hjemme. Og de sovner alltid til slutt. 😄 Selv om det noen ganger er en stor tålmodighetsprøve 😅 Det har også funket å binde fast valpen et sted hvor den er i nærheten av meg og lett ser meg, men ikke får kommet bort til meg, eller noen andre. Om jeg har oversett da så har se roa seg ganske fort. Da har de selvfølgelig hatt teppe å ligge på. og som du sier, dette er da selvfølgelig etter tur eller trening eller annen aktivitet, og jeg vet at valpen egentlig er klar for å sove, den bare klarer ikke roe seg selv.
 21. jma

  Havrevingens Qali aka Lexi

  Lille frøkna mi ☺️
 22. Lexi er snart ett år (27. feb) og jeg hadde egentlig tenkt til å ta røngten så fort som mulig. Men så var det noen som sa at man burde vente til første løpetid er over, og ikke røngte nær løpetid fordi det kan gjøre hoftene litt løsere. Lexi har ikke hatt merkbar løpetid. Hun har noen usammenhengende dager slikka seg litt ekstra, og jeg har sett kun en blodflekk. Tror dere hun har hatt løpetid? Burde jeg vente?
 23. jma

  Røngten og løpetid

  Nei, bare meg som er veldig utålmodig 😂🙈
 24. jma

  Hund og mental helse

  Jeg tenker at de aller fleste hunder er veldig tilpasningsdyktige så det tror jeg ikke ville vært noe problem 😊
×