Jump to content
Hundesonen.no

Grønn

Medlemmer
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grønn

 1. Grønn

  Hva får valpene å tygge på?

  Valpen vår er 12 uker og har begynt å "valpebite" mindre. Men nå vil han gjerne gnage mer, ser det ut til. Gnager gjerne litt på et møbel f.eks. Han har en kong og noen andre biteleker. Og noen strimler med tørket oksehud, men de er han ikke så veldig interessert i. Og jeg er ikke så interessert i å ha rå kjøttbein liggende utover stuegulvet Noen som har konkrete tips til gode tygge-ting?
 2. Grønn

  Norskprodusert fòr?

  Jeg har funnet Labb og Apetitt. Finnes det flere tørrfor som produseres i Norge med norske ingredienser? Jeg liker å bruke norsk kjøtt til oss mennesker med tanke på dyrevelferd og (antibiotikaresistente) bakterier, og tenker at det vil jeg gjerne gjøre med hundematen også hvis det er mulig. Også liker jeg å handle så kortreist som mulig.
 3. Grønn

  Stamtavlenavn

  Jeg har sett en del stamtavlenavn mens vi vurderte ulike raser. Og jeg har inntrykk av at det er ulike "tradisjoner" fra rase til rase på hva slags stamtavlenavn valpene får. Noen gir navn som rimer ala Dristige Doris, noen gir navn på sanger, noen bruker ord fra språket i rasens opprinnelsesland osv. Stemmer det at det er ulike tradisjoner eller regler i ulike raser? Eller er dette bare tilfeldigheter jeg har lagt merke til?
 4. Grønn

  AD Ringlets Forest "Eine"

  Uff, så vondt å gå å tenke på. Ønsker Eine mange gode dager! Kan jeg spørre om hvilke raser som egner seg til terapihund?
 5. Det kan jo være at mange som har ønsket seg og tenkt på å skaffe hund lenge, men som har problemer med å få valpetiden til å gå opp ser en mulighet nå. Hvis de har hjemmekontor.
 6. Valpen vår på 9 uker får Eukanuba valpefor. Jeg har bruker det som godbiter også til å begynne med. I tillegg fikk vi med en pose med et annet valpefor fra oppdretter, dette har litt mindre biter og jeg har begynt å bruke dette som godbiter nå etter noen dager. Men jeg bør vel finne noe som er enda bedre når vi skal på kurs og "ut i verden". Noen som har tips?
 7. Grønn

  Hva forer du med?

  Hvilke etiske grunner gjør at du helst velger lam? Jeg har også lyst til å fore så etisk som mulig.
 8. Grønn

  Hva forer du med?

  Det er mange som forer med råfor, ser jeg. Skjønner at det kan være bra for hunden, men hvordan tenker dere rundt mulighet for spredning av bakterier fra slikt for? Resistente bakterier er også et problem her. Her er en artikkel om dette fra nrk.no: https://www.nrk.no/norge/forskere_-ratt-kjott-til-hunden-kan-gjore-deg-syk-1.14494234 Sitat fra nrk-artikkelen: – Hunder som nettopp har spist rått kjøtt, bør ikke slikke folk i ansiktet, skriver forskerne ved Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) og Statens veterinærmedicinska anstalt (SVA) på sine sider. Sitatet under er fra denne VG-artikkelen: https://www.vg.no/forbruker/i/Qod82R/hundemat-ekspert-dette-foret-boer-du-unngaa Risiko med rødt kjøtt – Man skal også ha i bakhodet at det alltid er en smitterisiko med rødt kjøtt. Det er så mye bakterier i det. Særlig om det er rå kylling i miksen, da er risikoen for blant annet salmonella og campylobacter til stede, understreker Sallander.
 9. Grønn

  Ditt beste valpetips?

  Hva er dine beste tips med ny valp i huset? Her hos oss blir det første hund, og jeg har lest "100% hverdagslydighet" Men det er sikkert mange her som sitter på lure små triks som å ha regnjakke og støvler klare ved døra for nattlige tisseturer til hvor jeg kan kjøpe de beste godbitene. Og alle andre lure triks og tips. Noen som vil dele?
 10. Grønn

  Navn til en Border Collie tispe

  Senta Yatzy Komma
 11. Grønn

  Størrelse på bur

  Valpen vår må være med på kontoret innimellom. Hvor stort bur bør vi ha til den der? Det er ikke ubegrenset med plass på kontoret. Valpen er en Springer Spaniel
 12. Grønn

  Hyggelig skilt til porten?

  Noen som har tips til et hyggelig skilt til porten for å fortelle at her bor det en hund, slik at de ikke går inn og setter porten åpen? Hvor kjøper man slike skilt? Jeg ser jo at mange har ulike utgaver av "her vokter jeg" f.eks
 13. Grønn

  Ditt beste valpetips?

  Dette gjelder for alle i familien, ikke sant? At det skal være trygt, morsomt å spennende hos både meg, mannen og i allefall det største barnet? Massevis av gode tips! Jeg tar dem til meg. Men det er noe jeg har lurt på ved dette tipset: Hva slags lek er det man trenger for å bruke det som belønning og hva er gode måter å leke med valpen på. (vi har ingen ambisjoner om å nå langt i noen hundesport) Jeg har hørt/lest at pinnekasting, drakamp og at barna løper rundt og blir jaget/jager valpen er stressende og ikke så kjekke måter å leke på. Men hva er gode måter. Og takk for tips alle sammen. Bare å pøse på, jeg leser tråden igjen og igjen, fra toppen Og kommer sikkert til å ta den frem i ukene fremover.
 14. Grønn

  Ditt beste valpetips?

  Takk for supre tips! Det er så godt og interessant å lese! Vi skal prøve å senke skuldrene og kose oss! Og bruke mye tid på sosialisering. Og rotrening både inne og ute. Må lese meg litt opp på gode metoder, men er det i bunn og grunn å ta det med ro sammen med kos og/eller gobiter? Og takk! Nå har jeg sett på kontoen hennes, og det er utrolig hvor mye en kort video kan forklare. Jeg så en video der hun øver på "ligg" med valpen og det var veldig oppklarende for meg. Jeg hadde ikke skjønt at man kan/skal kaste godbitene slik at det blir som en artig lek for hunden. Dette er jo en artig lek for barna å gjøre sammen med hunden også. Barna her er ganske store. Og kom gjerne med flere tips!
 15. Er det noe om skiller dem fra andre sko som gjør dem ekstra egnet til å gå tur med hunder? Eller er det bare merket som heter "Dog Walker"?
 16. Grønn

  Willing to please

  Interessant! Hvilke raser anser dere å være i topp og bunn av "will to please"-skalaen?
 17. Det er mange ting å tenke på når vi skal få vår første vallp Jeg leser bøker og finner mye info på nett. Også er det interessant å lese og lære her inne i forumet. Valpen vi skal kjøpe er en spaniel. Og nå tenker jeg på hvordan vi skal gjøre det med valpen om natten. Hvor skal den sove? Vi vil ikke ha den inne på soverommene etterhvert, om den må sove der til å begynne med går det greit, men det skal ikke være hundens faste soveplass etterhvert. Valpen skal ikke være i sengene. Egentlig ser jeg for meg at den skal sove i gangen eller i stuen. Soverommene er i annen etasje og stue og gang er nede. Vil det være et problem at hunden må venne seg til å sove i en egen etasje? Jeg har lest at det kan være lurt å flytte soveplassen gradvis lengre vekk fra der vi sover (men han kan jo ikke sove i trappa så da blir det et langt "hopp" ...) Hvor sover deres hunder? Og hvor sov de som valper? Og hvordan er det med halsbånd? Jeg har ser at det er veldig vanlig å bruke sele på hundene i stedet for vanlig halsbånd når man går tur. Og det må jo være mye bedre for nakken til hunden. Men er det allikevel vanlig å ha et halsbånd på hunden i tillegg med navn og telefonnummer? Valpen skal jo chippes, men hvis den skulle komme seg løs i nabolaget, så er det jo kjekt med et telefonnummer i halsbåndet. Og pleier hunder å ha på halsbåndet inne også?
 18. Jeg misliker flått nokså sterkt:) Hva bruker dere på hundene? Og hvorfor?
 19. Grønn

  Hva bruker dere mot flått på hundene?

  Men hvordan får dere til det? Å ikke kose med hunden over halvparten av året?
 20. Grønn

  Hva bruker dere mot flått på hundene?

  Synes å huske fra sist jeg hadde hund for mange år siden at man helst ikke skulle kose så mye med pelsen på hunden når den hadde på slike halsbånd, spesielt at barn burde holde seg unna. Er det sånn?
 21. Grønn

  Biltema?

  Feilpost
 22. Grønn

  Hva bruker dere mot flått på hundene?

  uæææ Hvor i landet er dette? Og børster du dem etter hver tur, da?
 23. Grønn

  Hva bruker dere mot flått på hundene?

  Men blir pelsen fulll av levende flått som kryper rundt på springeren?
 24. Grønn

  Godbiter for alltid?

  Vi venter på vår første valp og jeg leser hundebøker og om hund på nettet. Jeg skjønner at positive metoder er anbefalt og at godbiter er en viktig belønning. Flere steder leser jeg at hunden må få belønning/godbit hver gang. F.eks ved innkalling. Gjelder dette bare under innlæringen/trening, eller må jeg alltid ha lommene fulle av godbiter i hele hundens liv? Skal den få godis hver gang den kommer? Får på sele? Møter en syklist osv? Går dere vanlige turer med voksne hunder uten hundegodis?
 25. Grønn

  Gå tur med valp

  Hvor gammel bør valpen være før den kan være med på tur? F.eks en totimers gåtur.
×