Jump to content
Hundesonen.no

o1337

Medlemmer
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About o1337

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. o1337

  Biting i båndet

  Atter en tråd om biting i båndet? Vi har slitt en del med biting i båndet med vår samojed på 9 mnd. Vi gikk nok litt langt, litt for ofte som trolig resulterte i en del stress som igjen resulterte i biting. En periode klarte vi ikke gå en liten tur rundt nabolaget uten at det endte opp i biting. Vi har nå stressredusert ganske mye, vi går ikke like lange turer ofte og vi prøver å stimulere mentalt i stedet for fysisk. Vi har også jobbet masse med oppstart og avslutning av lek og slipp. Nå kommer det bare om vi løper, går på ski, eller at hu blir usikker og redd. Det virker som for meg at dette har blitt en reaksjon på stress og overkok i hue eller det at hun ikke får viljen sin. Noen eksempler på hvor biting og klikk oppstår: - Vi var ute på tur med spark før første gang her en dag i jula. Samboeren holdt i båndet mens jeg sparket rolig ved siden av. Alt gikk fint helt til samboer for morroskyld satte seg på sparken. Da ble det fullstendig klikk med biting, bjeffing og kvekking. - Samme skjedde da vi var ute å gikk med sykkel. Da vi byttet på hvem som syklet og hvem som holdt i båndet ble det klikk. - Hvis vi går med henne og "tar i" og løper opp en bakke. Det starter også hvis vi løper eller jogger generelt. - Hvis vi leker i hagen (jaging og tulling) - Hvis hu ikke får spise stein, bæsj, søppel, pinner ol. - Hvis hu har badet og ikke lengre får bade (i sjøer og elver) - Hvis hu ikke vil inn igjen etter tur (typ 10 meter fra huset) - Hvis hu ikke vil gå lengre fordi hu vil se på f.eks fugler eller andre dyr - På skitur starter turen som regel veldig fint. Hun kan løpe og trekke i 0,5 - 1 km også kan hun begynne å klikke på båndet hvis vi passerer noen, møter noen, om vi stopper og skal starte igjen, hvis vi snur og lignende. Vi holder skiturene korte og prøver å avslutte turen før hu blir sliten og lei. Hvordan vi håndterer det når biting oppstår Tidligere når stressnivået var på topp funket ingen ting. Vi har prøvd å vente det ut, slippe godbiter i ansiktet slik at hun må gjøre godbitsøk på bakken, sitt og ligg kommandoer, bære hu hjem, bære hu 10 meter, prøve å roe henne ned med å "sitte ryggsekk" og kose på brystet, stå på båndet, knyte hu fast i lyktestolper og vente. Problemet er at hu tygger over båndet hvis hu får drive på så endte som regel med at jeg beskytter båndet med henda (Da tygger og biter hu som regel meg på henda.). Nå for tiden slutter hun som regel ved at jeg sier "nei" eller "Nå er det nok" også venter vi litt før vi går videre. Til slutt Noen som har noen råd om hvordan vi skal jobbe med dette videre? Bør vi slutte helt med jogging og skitur eller bør vi gjøre det og jobbe med problemene? Bør vi kontakte noen for å hjelpe oss med disse problemene eller kan vi regne med at det går over av seg selv?
 2. Yes! Men da har jeg noe jeg kan teste ut! Takk for svar 🙂
 3. Hei og takk for svar! 🙂 Hun sitter i bilbur i bagasjerommet. Det er romslig men kanskje litt lavt under taket. Vi skal bytte bil snart og samtidig bytte til et høyere bilbur. Men hu har god plass til å snu seg rundt og bytte stilling og ligge. Men hun har ikke mulighet til å strekke seg ut. Hu ligger ikke så lenge bilen kjører over 60 km\t. For meg virker det som det er lyden som skremmer hu. Eventuelt bevegelsene utenfor som raser forbi. Kan det for eksempel hjelpe å dekke til slik at hun ikke ser ut eller tror du det kan gjøre det verre? Hu hopper frivillig inn i buret og løper gjerne alltid mot bilen hvis hu ser den. Vi trente mye på det her i starten (både med buret utenfor og i bilen) da hu ikke ønsket å gå inn i bilen som valp. Er en bildør åpen hopper hu inn og lukter og romsterer. Godt tips det med å få hu til å slappe av inne i huset. Det skal jeg prøve, Men hu slapper av og sover gjerne hvis vi har vært på butikken eller på besøk til noen der vi ikke kunne ha hu med inn. Det er fult mulig å la hu slippe kjøre bil over en lengre periode, men det blir litt kjedeligere turer da vi ikke har noen skog i umiddelbar nærhet 🙂 Kan jo være verdt å prøve det også! Så du trur hun er bilsyk altså?
 4. Hei, Jeg har en samojed på 6 måneder som alltid har vært veldig redd for å kjøre bil. Jeg har trodd (av uvitenhet) at dette kom til å gå over av seg selv, men virker ikke som det går over. Hun verken piper, bjeffer eller uler. Hun bare sitter der å ser panisk ut. Noen ganger hvis det går fort eller når det er mørkt sitter hun å biter i gitteret. Hun har aldri spydd eller gjort fra seg i bilen. Hun hopper gladelig inn og ut av bilen og har ikke noe problem med å sitte der å vente hvis vi er inne i butikken. Noen som har noe tips på hvordan vi kan gjøre bilkjøring bedre for a? Vi kjører veldig mye bil på tur så totalmengden stress blir relativt høyt. I fremtiden vil det bli en del langkjøring for å dra på tur mange timer hjemmefra.
 5. o1337

  Selge på Finn- bare problemer?

  Min erfaring som selger på finn er at man alltid bør få forskuddsbetaling og alltid sende i posten med sporing (for å bevise sending og henting av pakke). Mye pruting og skambud, men ignorer det bare.
 6. o1337

  Hva anbefaler dere som godbiter?

  Har god erfaring med fiskekaker og falukorv (av kalkun (lite fett og salt!)) der det er behov for bra godbiter (bybildet og kurs). Hjemme bruker jeg hva som helst som er billig fra dyrebutikken.
 7. o1337

  Er dette et godt nok liv?

  På Tesla (og sikkert andre EL-biler) kan man ha på kjøling inne i bilen selv om bilen ikke er på. Litt søkt, men tenkte det var greit å informere om det hvis dere ikke visste det. Lykke til!
 8. o1337

  Hvordan unngå å stå opp 5.30?

  Sliter fortsatt med vår (snart 5 mnd). Det hjalp litt å ta hu ut for å tisse for så rett inn igjen på mørkt soverom uten tilgang på leker og tyggeting. Men det pusher det kun til klokka 0600. Nå har vi starta å ha hu der hu er alene på dagtid i perioden 0605-0700 (når vi står opp for å gå på jobb) det går ganske greit. Da ligger hu bare å sover. Drømmen er at hu står opp med oss slik at vi kan sove lengre på helg! Akkurat det har jeg ikke svaret på 😛 Edit: Utrolig nok funka kommandoen "Legga seg" (ro kommando) klokka 0600 idag. Hu sto ikke opp engang når vekkeklokka ringte 0700!
 9. o1337

  Valp 5 mnd alene hjemme

  Å gå lang tur før alene hjemmetrening gjorde under for vår 5 måneding! Oppe i 5 ish timer og tror vi faktisk kan legge på en time eller to til uten problemer. Har økt med 30 minutter for hver gang. Følger med på en gammel iPad for å se hvordan det går. Noen ganger er det litt uling, men det går fort over. Det er viktig med litt is i magen også. Vår er i gangen med tilgang til kjøkkenet. Vi gir noen ganger fryst kong med for og leverpostei og noen ganger kaster jeg ut litt mat for å sniffe etter rett før jeg går ut døra.
 10. o1337

  Vom Puppy til valp

  Jeg prøvde å gi bollene fryst til vår 16 uker gamle samojed. Hun svelget en hel og satte den fast i halsen. Det var ikke veldig artig 😨 Heldigvis kom den opp igjen!
×