Jump to content
Hundesonen.no

Blouberg

Medlemmer
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Blouberg

 1. Blouberg

  Vom Puppy til valp

  Feil-diagnostisering er ille, men tråden er et par år gammel. Jeg bruker aldri helsetjenester på nett hverken for meg eller hundene, men det kan fortsatt være gode artikler på sidene om helse for både dyr og eier. Tipset var om en enkel formel om man vil vite noe om energiforbruk i hund, kjekt når man blander for.
 2. Blouberg

  Vom Puppy til valp

  Synes det er flere gode artikler der, kan jo være greit om du sier hva som er feil der når du går ut mot de, at du siterer et av dine egne innlegg betyr jo ikke noe
 3. Blouberg

  Vom Puppy til valp

  Litt gammel tråd, men vil slå et slag for "vitenskapen" i hundeforing. Finner mange artikler på hundehelse.no, bant annet denne: https://hundehelse.no/hvor-mange-kalorier-skal-en-hund-ha/ Fint å ha en kalori tilnærming når man blander fortyper. De fleste oppgir kalorier / 100g for Mange av oss har nok en tendens til å gi for mye for, ved å bruke dette tar man gjettingen ut av foringa
 4. Blouberg

  Vil kun ha frysetørket vom

  Provit har et "Apetittvekker" pulver som er basert på lever. Kanskje noe teste?
 5. Blouberg

  Hva forer du med?

  Dette var en smart ide! Har unghund, 8mnd. Jeg bruker VOM og litt VOM boller. VOM er fra Provit, både frossen og frysetørket. Passer på å bruke vitaminpulver og sel eller lakseolje. Supplerer med orijen tørrfor. Prøver så langt det går å holde oss unna kylling. Som ekstra godbit f.eks på tur har jeg alltid noen hardkokte egg i sekken. (Til oss begge)
 6. Blouberg

  Flåttfjerner

  Synes denne som man får på Apotek er genial, lett å få med hele flotten.
 7. Blouberg

  GPS/Tracker

  Ja du trenger telefondeknig, iallefall må hunden innom dekning for å få registret posisjonen. I fjellet er det nok en tradisjonell GPS a.la Garmin som gir best dekning, men tracive eller liknende vil øke sjansen for å finne hunden. Er veldig fornøyd med Tractive, den sitter alltid på hunden og gir jo også aktivitetsinformasjon på hvor mye hunden beveger seg i løpet av døgnet. Blir hunden borte kan man slå på livetracking, da ser du hundens bevegelse i realtime. Men altså fortsatt avhengig av mobildekning Telenor har nettopp sluppet en tilsvarende løsning, litt dyrere og litt mer klumpete tracker og mye mindre økosystem. Tractive virker stort sett over hele verden
 8. Synes dette er en god nyhet, blir bra å få en vurdering av dette!
 9. Har lest en del innlegg i ulike kategorier her som fremmer en total fordømmelse av alle blandingshunder, alle som driver med oppdrett av blandingshunder og alle som kjøper blandingshunder. Skjønner ikke ikke hvor dette kommer fra, uttrykk som dårlig gemytt og pels fra ******* er etter min mening med på å skape et vrangbilde av en hel del kategori hunder. Toppet seg litt for meg da jeg leste en som sa, " Jeg liker de jo ikke, men jeg har ingen argumenter" Da ligger rasesnobberi på tungespissen hos meg.. Ser også en del utsagn om arvelig betinget sykdom. Jeg kan ikke se at blandingshunder er mer eksponert, tvert i mot er det vel mange eksempler på raser som sliter veldig med sykdom. Jeg går selvfølgelig ut fra at seriøse oppdrettere både øyelyser og røntgen undersøker sine alvsdyr, uansett rase eller blanding. Har levd med hunder i store deler av livet, alle har vært "godkjente" rasehunder. Har i det siste blitt kjent med noen Doodles. Har erfart de som fantastisk kvikke, lojale, glade og energiske hunder som passer godt inn i livene til dagens hektiske familier. Så ut fra egen erfaring skjønner jeg ikke all denne bunnløse negativiteten. Min neste hund blir en Doodle! Jeg vil ikke på noen måte støtte opp om useriøse oppdrettere som driver rovdrift på sine hunder, eller på annen måte bryter med gode prinsipper om dyre-velferd. Helt sikkert eksempler på kyniske oppdrettere her som for de tradisjonelle rasene. Kjøperne må her som alle andre steder søke innsikt og informasjon om den oppdretter de velger å kjøpe fra. Ha en super 1 mai!
 10. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Jeg gir opp, hvor i all verden har jeg sagt noe om papirløs. Design er tydeligvis bra nok om det er lenge siden det er designet da.. Tror nok ikke det er i dette forumet jeg vil søke hjelp @tillien Nå gir iallefall jeg meg
 11. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Så noen etterlyste mine argumenter for å velge en Doodle framfor f.eks en Puddel. Jeg har vokst opp med puddel, så er en del egenskaper i (den) puddelen som jeg ikke likte, veldig gneldrete, territorial, glefset om noen kom for nær noen i familien osv. Det positive var at den var smart og livlig. Har også vært mye sammen med Schæfer i oppveksten. Virkelig elsker de gode individene, men har sett mange ugreie Schæfere. Forhåpentligvis bedre kontroll på genetikken nå. Har siden hatt stor gjeterhund, superfornøyd med den, men er nå for stor og plasskrevende. Har hatt mye kontakt med Cocker/puddel blanding i det siste. Liker de veldig godt, mange av de gode egenskapene jeg likte i de andre hundene jeg har hatt. Disse er passe størrelse, 11 ish kg, nesten røytefri, noe som er bra for en med astma selv om jeg ikke er allergisk kan hår irritere luftveiene. Disse er også veldig lærenemme, kvikke og utholdende. De jeg har sett har hatt et stabilt vennlig gemytt ovenfor både dyr og mennesker. Synes også det er litt befriende å ha en hund som ikke skal leve opp til et eksteriør krav mht klipp osv. Jeg kan også gjenta at jeg selvsagt sjekker helse på foreldre, kvalitet og forhold på kennel.
 12. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Dette er vi iallefall enige om.
 13. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  @tillien Du sier at jeg ikke forholder meg til dem, det du mener er at jeg ikke har gjort knefall for dine argumenter. Jeg har svart med mine meninger underveis i tråden, men jeg skjønner jo at det ikke vil påvirke dine meninger, til det er de nok alt for fastgrodd. Vi kommer nok aldri til å bli enige om dette 🙂 Verden endres, endringer skjer hver dag og i økende takt. At dette også gjelder oppdrett av hund er åpenbart for de mange. Jeg undres over at flere her velger å henge ut en navngitt oppdretter på denne måten, spesielt når dere selv er anonyme. Jeg har ikke noen annen informasjon om denne spesifikke oppdretteren enn det jeg har lest her inne. Ut fra det skulle man nesten tro det er en pelsdyroppdretter man snakker om. Dersom det er så forferdelig hadde vel både mattilsynet og dyrevernere marsjert utenfor portene deres? Det virker som det å skrive ordet Doodle i en tråd her utløser en automatisk fordømmelse av denne ene oppdretteren, og i samme slengen erklære at alle som bedriver slikt er noe kynisk kjeltringpakk helt uten tanke for dyrevelferd. Jeg tror kanskje bildet er noe mer nyansert enn dere legger til grunn. Etter alle innlegg i tråden her slår jeg fast at min initiale påstand om fordommer mot Doodles fortsatt er valid. PS: Doodle er ikke synonymt med Cobberdog selv om mange her tilsynelatende tror det. DS: God kveld
 14. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Ser ikke helt at denne tråden har mye mer å gi, det er de samme argumentene opp igjen. Så takk for all entusiasmen!
 15. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Helt enig i dette, uansett rase, type eller kategori hund.
 16. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Gode argumenter med hensyn til dårlig pels. Leit både for hund og eier. Men igjen er det oppdrettere a la DHH som trekkes fram som ett av hovedargumentene. Bare så det er klart, jeg ville aldri kjøpt noe som helst av en oppdretter med et slikt rykte. De jeg vurderer har helseattester og alle tester gjennomført.
 17. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Dette er kanskje essensen i lærdommen i tråden for meg. Gjør like mye research på oppdretter uansett rase. Det er alltid useriøse der ute, uansett bransje. Mote er kanskje en medvirkende årsak til at man er mindre kritisk til de man kjøper fra..
 18. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Tja si det, ønske om å forstå kanskje, men kan ikke helt se at det har kommet fram noe vesentlig ny informasjonen. Folk har avlet fram ulike egenskaper i dyr i uminnelige tider, så stusset litt over årsaken til den negativiteten jeg oppfattet mot Doodles. Og nei, ikke noe i tråden har fått meg på andre tanker. Selv om det er noen dårlige oppdrettere betyr det ikke at det er dårlige hunder.
 19. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Flott at jeg har fått en feil inntrykk og at takhøyden også omfatter Doodles. Årsaken til posten var at jeg gjorde et søk på Cockapoo 🙂 Tråder som kom opp var omtrent slik: Cockapoo eller en annen allrounder Hvorfor folk vil ha doodle og ikke renraset pudde/portis/andre raser Førstegangshund; Ønsker en allergivennlig, mini/mellomstor Doodleoppdrett" av hunder - det glade vanvidd Ha en strålende kveld!
 20. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Takk! Joda, skal innrømme jeg tenkte meg om noen ganger før jeg trykket send. Stod at det er bra takhøyde i kjellern her så da tok jeg sjansen. Så får jeg heller tåle litt tyn. Jeg skjønner jo det er delte meninger rundt dette, men ble ganske provosert av en del innlegg i ulike tråder her. Er ganske forbauset over alle historiene om DHH, er alt dette sant så er det kun en beskrivelse som passer, kyniske kjeltringer.
 21. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Helt greit å ikke like en hund på grunn av utseende og pels. Mange raser jeg ikke liker estetisk 8: Igjen er det DHH som trekkes fram. De har jo virkelig skadet omdømmet til en hel kategori hunder og oppdrettere. Synd at man ikke kan luke ut slike.
 22. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Igjen er det "her skjærer vi alle over en kam" holdning. Oppdrettere jeg har hatt kontakte med har god dokumentasjon på hundene, gjennomførte helse-sjekker og så videre. Når det gjelder pris er jeg helt enig, men slik er markedskreftene, alle søker vel å ta ut så mye de kan. Tror det gjelder i raseoppdrett også. Ser ikke for meg at man der bevist priser hundene lavt for å være snill. Tilbud og etterspørsel styrer( kanskje dessverre)
 23. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Underlig at en enkeltoppdretter skal være utslagsgivende for din holdning av en hel kategori hunder. Jeg tror man finner useriøse, les kjeltringer, blant raseoppdrettere også, uten at man avskriver alle som useriøse. Jeg kjenner ikke DHH, men har jo lest nok til å holde meg unna.
 24. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Flott at du har gode erfaringer her inne! Jeg leste en del i forumet, riktignok en del eldre tråder, men kjente jeg ble provosert av en del påstander. Ikke noe er bedre enn at dette er et tilbakelagt stadie.😉🐕‍🐕‍
 25. Blouberg

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Idioter er det dessverre i alle leire, det er like bekymringsfullt at det faktisk er folk som tror på en slik påstand. De bør jo ikke eie noe dyr. De oppdretterne jeg har sjekket virker veldig solide og ærlige med hensyn til hva det kreves av en hundeeier.
×