Gå til innhold
Hundesonen.no

Vestlandsjenta

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Rhodesian ridgeback

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Vestlandsjenta's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

11

Nettsamfunnsomdømme

  1. Mener at nettet har litt mindre ruter nede enn lenger oppe, men ja, liten hund kan nok komme seg ut. Så an til at den som spurte har samojed, så ikke heeelt liten hund ? Bole har greit utvalg av ulike slike gjerder, så finnes også med mindre ruter, men da også lavere høyde.
  2. https://www.bole.no/elnett-for-vilt-ulv-145-cm-50-m-271785 Jeg brukte dette der vi bodde før. Det koster jo noen kroner, men man kommer da et stykke med 50 meter. Hadde selvsagt ikke strøm på... Merk at rutene er relativt store, så hunden kan gjerne stikke hodet ut, og bør jo da ikke være ute uten tilsyn, noe jeg forøvrig ikke gjør uansett.
  3. Regner med at det er snakk om en "intakt" hannkatt siden markerer? Er det et tema å snakke med naboen og få de til å være sitt ansvar bevisst og kastrere katten? Evt om de kan sette en kasse med kattesand ute i håp om at den blir brukt fremfor naboens eiendeler?
  4. Basert på det eier skriver, alle de tingene hunden er redd for, så er det i mitt hode all grunn til å reflektere over om hunden har et verdig liv. Det fremstår ikke slik synes jeg, og vil understreke at det har ikke noe med eier å gjøre. Sannsynligvis har eier her strukket seg lenger enn man skulle kunne forvente av noen. Og om eier kjenner at gleden er borte, så er jo det noe hunden også merker.
  5. Hva forer du med? For noen vil det å gå fra tørrfôr til råfor kunne hjelpe. Se feks til kennel Masithela for foringsråd. Et tips kan være SMAAK-Pølser fra Musti, de som har grønn pakning. Der er det ikke tilsatt noe, det er bare kjøtt og innmat ol. En variasjon av de grønne pølsene vil kunne gi et godt balansert rått kosthold. Spe gjerne på med litt eggeplommer, samt kraft, om du orker lage det. Kan på ingen måte garantere at dette løser problemene, men et godt kosthold er uansett et bra utgangspunkt. Kan ta litt tid, men det gjør også veterinærbesøk ? Kan også tipse om produktene til Optima pH, de har feks ørerens.
  6. Synes Houseofdogs sin Hachico-vest til RR er veldig ok når det er litt kjølig. Beskytter også bra mot regn. Neon-vesten ser også fin ut, men har nok et smalere snitt, og trolig lurt å gå opp i størrelse. Har Hachiko-vesten i L1 til en RR-hann på ca 38 kg, 65 cm lang. Det kunne vært noen cm lenger, men sitter veldig fint.
  7. Kjøpe noen tørre erter, ris el og fordele likt i poser ?
  8. Jeg synes ikke dét, hunden fortjener bedre.
  9. Synes du på en ålreit måte får forklare hundeeier hva et slikt dyr har av naturlige behov, og at det er tilnærmet dyreplageri å ikke oppfylle disse i større grad. Utfordre ham gjerne på hva han ville synes om tilsvarende tilværelse ? Han har strengt tatt to alternativ; oppfylle flere av hundens behov eller omplassere.
  10. Kanskje du kan bruke noen minutter på å "tune" han inn før turen? Feks litt kontakttrening før dere går ut døren, like etter at dere har gått ut døren etc, slik at det er opprettet en viss dialog før turen starter. Evt kan det nok være lurt å la gutten få "gå litt av seg" før treningen starter, i sele el.
  11. Her presenteres noen ulike metoder, kanskje du finner noe som frister å prøve? https://www.facebook.com/groups/362353853781572/permalink/3716458428371081/
  12. Hun om hund's metode: https://hunomhund.no/2019/08/to-enkle-tips-for-a-fa-slutt-pa-bjeffing/?fbclid=IwAR0DQThpkMXARotyGGcYpzeYFVoKUnEmQuJ2M-52XEBgiokrAxrEsZhX1JM
  13. Jeg bor også i det som tidligere var Sogn og Fjordane, i ei bygd med fjell og beiteområder. Jeg forstår godt at det kan være fristende å slippe hund på lite brukte turstier, men båndtvangen er jo for å beskytte småvilt, ikke mennesker. Og hunden trenger ikke ha onde hensikter for at det kan forårsakes skade, det holder at den uforvarende skremmer opp el. Det absolutt beste du kan gjøre er å holde hunden i bånd. På mange måter er det synd at spørsmålet i det hele stilles, for det sier noe om hvordan regelverket på det jevne blir etterlevd; sånn passe... Siden du bor landlig til finnes det kanskje en bonde du kan spørre fint om å la hunden løpe på feks nyslått mark? Det er jo ikke veldig ofte den vil få mulighet til akkurat dette, for nyslått mark er nyslått bare en kort periode, men når den er det, så er det i hvert fall ikke fare for at der er småvilt å tenke på. Spørsmålet er mer om marken er inngjerdet evt ligger slik til at det ikke grenser til vei el andre områder hunden ikke bør komme til. Siden jeg har vokst opp på gård og den fortsatt er i familien, så er dette en av tingene som gjør båndtvangtiden håndterlig føler jeg. Jeg har også noen andre områder som er inngjerdet og uten vilt og kan brukes til frislipp, og det er så gull verd med stor hund som trenger å lange ut litt. I bil bruker jeg stort sett bur, men av og til sele, litt avhengig av hva man trenger plass til i bilen. Jeg setter aldri hunden alene i nærheten av offentlig sted, men nå har jeg en usikker og reaktiv sak som ikke håndterer dette. Uansett tenker jeg at det absolutt tryggeste er å unngå slikt da du ikke har kontroll på omgivelsene hunden blir stående i.
  14. Jeg har gjort det enkelt for meg selv og bruk slikt nett: https://www.bole.no/elnett-swedguard-for-vilt-ulv-145-cm-50-m. Har selvsagt ikke strøm på da ? Nå skal det sies at i all hovedsak står på innsiden av en hekk, samt i noe "villniss" ellers på tomten. Det ble rett og slett for mye styr etter min smak å sette opp et ordentlig gjerde, det ønsker jeg ikke å gjøre før vi evt strigler hele eiendommen. Det er raskt og greit å sette opp, men er selvsagt ikke like solid og stødig som et fast gjerde. Og hunden er ikke ute alene, så vi har oversikt om han skulle nå stikke hodet gjennom et hull og sette seg litt fast. Det synes han er nokså ekkelt, så gjør det veldig sjelden. Dog kanskje om det skulle gå en katt forbi utenfor... Har forresten brukt teltplugger til å forankre gjerdet mot bakken.
×
×
  • Opprett ny...