Gå til innhold
Hundesonen.no

Vegard1

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Vegard1 last won the day on 11. Januar 2019

Vegard1 had the most liked content!

Profile Information

  • Hunderase
    Labrador retriever

Nylige profilbesøk

974 profilvisninger

Vegard1's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

14

Nettsamfunnsomdømme

  1. Lukt av løpetid hadde jeg ikke tenkt på. Han er jo pubertetsalderen så det er jo en mulighet til hvorfor. Men har ikke lagt merke til noe og er umulig å si om vi krysser sporet til en tispe i løpetid og athan vil følge etter henne. Skal ha det i bakhodet. Men uansett så bestemte jeg må for å ta ham til veterinæren skjønt det koster det hvite ut av øya idag og ser ikke det største behovet. Men får ihvertfall stilnet den tvilen som har oppstått i meg. Skal ikke så mye til etter at dyret har vært sykt før(AD operert) før bekymringene kommer. Har time klokken 14 idag.
  2. Takk for tips Nemi1, men det skjer ikke i umiddelbar nærhet av heimen. Mer i relasjon til en plass han vil gå til ute på tur. Då kan skje alt fra 100m til 4 km fra leiligheten. Men gjør han det nære skal jeg gjøre ett forsøk. Angående dyrlege så er det til vurdering. Det er ikke noe som skjer hele tiden og han har ingen annen forandring eller smertetegn. Så alt tyder per nå at det er kun ny uønsket adferd og ikke noe annet som ligger bak. Hvis det var det så ville jeg tro at det skulle skjedd hyppigere og på hver tur. Men som sagt, det er og blir vurdert.
  3. Prater nok forbi hverandre. Han får ikke belønning for å gå i sammenheng med den problemstillingen jeg har tatt opp. Han får belønning for å gå pent etc. på turene vi har. Dette problemet er kun 2 uker gammelt og jeg forstår ikke hvor det kommer fra. Eller hvordan jeg kan håndtere det på en god måte.
  4. Han får sjelden godbit for å gå. Gitt ham 2 ganger av 20 episoder. Vet at jeg ikke skal belønne uønsket adferd. Det er bare at han stritter imot. Man kan se trekksporene etter ham og har faktisk trukket ham over 10m. Det virket virkelig ikke riktig. Og det hadde ikke noe ønsket effekt. De få gangene med suksess er bæring som fungerer alle ganger. Begynne å løpe uten å nappe ham med ca 50% suksessrate. Hive pinne eller lokke med det kanskje 25%. Så prøver litt forskjellige, men det skal jo ikke være sånn. Vil helst finne en måte som får ham til å stoppe med dette. Eller kan det bare være en fase som man må gå igjennom? Ungdoms trass eller noe lignende?
  5. God dag! Min hann labrador på ca 17 måneder har begynt å sette seg og nekte å gå videre. Virker ikke som han vil hjem, bare gå en annen retning eller tilbake til den plassen vi var og det var moro eller potensielt moro der. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal håndtere dette. Forsøkt å lokke med godbit= går 5 meter og setter seg ned igjen. Jeg løfter ham opp og går 20 meter= han blir med videre. Jeg kan ikke fortsette å gjøre det. Er jo andre som lufter ham og vil slite litt med vekta av ham. Noen som har noe forslag?
  6. Som overskriften sier lurer jeg på om hunden min ser dårlig, men jeg er langt fra sikker. Så jeg lurte på om noen har tips eller hvordan de som har hatt hund med nedsatt syn fant det ut. Og hva veterinær kan gjøre for å utrede dette. Regner med at de ikke holder for ett øye og ber ham lese høyt nederste linje på et ark som henger på veggen. Min hund er en 7,5 måneder gammel hann labrador. Og mine mistanker har forsåvidt bygget seg opp over tid, men de samsvarer nesten alltid med noe annet også. For eksempel han reagerer på små unger 2+ år på 30+ m avstand som om han møter andre hunder en del ganger. Men langt fra alltid. Han bjeffer plutselig på syklister eller joggere som beveger seg fort mot ham på avstand utenfor 30m, men innenfor den radiusen er det greit. Akkurat som det er da han kan identifisere dem. Dette kan jo også være den såkalte spøkelses alderen. Når han leker med andre hunder og er gira og jeg kaller på ham, er han tilbøyelig til å løpe til feil person. Det blir som regel den første i den generelle retningen som jeg roper på ham fra. Og det virker på hans kroppsspråk som at han tror han har gått til riktig plass. Folk han kjenner godt må han noen ganger være så nærme som 6-7 meter før han kjenner igjen. Andre ganger kan det være 20 til 50 meter. Det er også mange andre eksemper, men blir litt mye å skrive alle. Jeg må også nevne at han ikke kræsjer i ting. Han har ikke nesa konstant i bakken. Men likevel så lurer jeg litt innimellom. Så min mistanke blir hele tiden svekket og styrket og kan forsåvidt alltid bortforklares med andre ting eller forklares med at synet er svekket. Så derfor lurte jeg på om noen hadde noe tips. Og ja. Jeg er klar for å gå til veterinær med ham, men tenkte at jeg kanskje kunne få noen hint om konkrete observasjoner som kan være til hjelp for evt diagnosering. Mine er litt over alt og kan vel nesten minne om konspirasjonsteori. Jeg er førstegangseier og har ikke så mye erfaring med hund. Og jeg må innrømme at jeg sliter litt med at jeg er bekymret for ham og ser hyppig etter potensielle skader eller problemer for å kompensere for min snevre erfaring og kunnskap om hund. Så det kan være ingenting også. Bare slik enn hund skal være. All tips/hint om ting jeg burde gjøre/sjekke blir satt pris på! Ps: han har ikke noe utenom normalen for meg som er synlig i øynene.
  7. Har ikke gått den med hund. Jeg la ikke merke til noen ekle bruer. Er en i aurlandsdalen, men den er valgfri og mer en attraksjon man går innom. Jeg anbefaler iallefall og ikke ta bjørnestigen i aurlandsdalen. Den kan bli problematisk for en hund å gå ned hvis ikke umulig uten hjelp. Jeg vet ikke om hund er forbudt på bussene der, men det går en lokal rutebuss fra vassbyggdi til Flåm. Derifra kan man ta toget hjem.
  8. Vegard1

    Pokemon go!

    7417 9667 5256 er min kode. Har akkurat startet pga min nevø ønsker å spille med meg. Temmelig uvitende om dette spillet per nå. Men kommer til å være aktiv litt ihvertfall.
  9. Hei. Jeg har en valp med diare på 6. dagen. Vi er på dag 3 av promax kur uten effekt. Han får kun spesialmat. Eukanaba intestine for valp. Nå skal jeg tilbake til veterinæren på mandag. Det jeg lurer på er hva kan dette være? Regner med at det ikke er at han har spist noe dårlig. For da ville han vel være frisk nå. Og hva er neste steg hos veterinæren? Er det sterkere medikament, avføringsprøve, røntgen etc?
  10. Takk for tips. Det skjedde igjen idag. Var ute en times tur etter frokost. Dyret fikk en hudpinne å tygge på og jeg forsvant inn i dusjen. Det var en dam rett utenfor døra når jeg kom ut 10 min etterpå. Tenker jeg fjerner alt moro der inne og lar ham slippe inn der. Kanskje det blir mindre interessant i fremtiden og døra kan lukkes uten problem.
  11. Han holder seg om natta. Og problemet med baderomsdøra skjer etter lufting også. Kan være etter morgenturen. Jeg går i dusjen og er borte 15 min hvor jeg tråkker i en damm når jeg kommer ut. Grunnen til at jeg poster det her er for det virker så uforståelig. Med tanke på at pga lufting burde han ikke tisse da og han klarer å være alene ellers. Og ikke minst det er et forholdsvis nytt problem
  12. Jeg trenger litt råd/veiledning vedrørende uønsket tissing innendørs. Jeg har en 13 uker gammel labrador og han er forsåvidt husren. Men hvis jeg går på do og han ikke er opptatt gnaging/søvn vil han tisse et eller annet sted i leiligheten. Han er alene i leiligheten uten problemer, men går jeg inn på badet skjer dette nesten hver gang. Han vil veldig gjerne inn der pga toalettpapir og skittentøyskurv, men det får han ikke lov til. Kan dette være trass? Klarer ikke helt å plassere hvorfor. Kan ikke se at det er seperasjonsangst. Siden han klarer helt fint å være alene når jeg er på butikken etc. Noen som har noen tanker eller tips? Ps har lagt merke til at han tisser hyppig og lite, men noen ganger mye. Dvs han kan tisse 1-6 ganger på 1 time ute uten drikke. Kan det være uvi? Jeg mistenker han tisser litt for ros og godbit.
  13. Ok. Da blir det løvene på Serengeti idag også. Takk for svar.
  14. Jeg sitter hjemme de neste ukene med valp 9 uker som sover mye! Og han vil være rundt meg når han sover. Det blir en del TV titting og jeg har lagt merke til at han reagerer på lyder selv om han sover. Ros og plystring under superhund episode og ihvertfall en del dyrelyder fra BBC earth etc. Bør jeg unngå sånt pga avbrutt søvn, forvirring, evt stress?(skrik fra dyr som blir tatt av løve etc) Eller er det noe han må venne seg til?
×
×
  • Opprett ny...