Jump to content
Hundesonen.no

Malen

Medlemmer
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Malen

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Engelsk Springer Spaniel

Recent Profile Visitors

418 profile views
 1. Malen

  Akkurat nå juni

  Unghunder 🤯🤪 har hatt en god rolig periode nå der vi har trent mot bronsemerket og virkelig hatt det gøy med det. Men nå er alt glemt, hodet et helt annet sted 🙈😂 er nok løpetid rett rundt hjørnet vil jeg tro..
 2. Malen

  Akkurat nå mai

  Takk for gode ord - og håper virkelig på fremgang for dere også! Leste ikke ditt før jeg skrev selv, og det dere går gjennom må jo være værste marerittet, håper bedringen fortsetter og at alt går bra med mini.
 3. Malen

  Akkurat nå mai

  Fant en kul på hunden på tirsdag, og var inne og sjekket den i dag. Skal inn igjen om en uke og ta biopsi, veterinæren ville ikke si noe om hva hun trodde, men hun sa at hun syntes den var hard. Spurte om hun syntes det virket som en fettkul, men det ville hun ikke svare på. Hun ville hverken berolige eller bekymre oss unødig, noe som helt sikkert er fornuftig, men jeg var veldig forberedt på at hun kom til å si at det var en fettkul. Den dukket opp nesten over natten, og har blitt så stor at den synes godt når man ser på henne. Hun har egentlig endret atferd ganske brått også, og blitt mye roligere og sover mye mer, noe vi egentlig syntes var veldig godt og vi tenkte vel at hun kanskje begynner å bli voksen. Men blir bekymret for at det kan være noe annet nå.. Så må vel bare vente og se til uka. Håper ikke det tar lang tid å få svar på prøvene..
 4. Malen

  Akkurat nå april

  Hehe ja ser den! Hadde hundene enda kommet greit overens hadde det nok vært lettere her også. Var SÅ godt å finne sofaen her hjemme i går kveld 🤩 neste år skal jeg slå et slag for hjemmeferie 😂
 5. Malen

  Akkurat nå april

  Begynner å kjenne at det er nok med fem dager på en liten hytte med familie og hunder som ikke kommer overens og fullt kjør. Spesielt når man har ulikt syn på hundeoppdragelse og trening, slitsomt for både oss og bikkja, så tror det blir hjem etter middagen i kveld. 😅 Men, på den annen side, godt å kjenne på hvor mye man setter pris på å være hjemme med bare de nærmeste! Tror både vi og hunden trenger en rolig sofakveld hjemme ❤️
 6. Malen

  Voksen hund og valp.

  Spennende at du skriver dette, da vi er i disse tanker om dagen. 😊 Tispa vår er bare et år så er uansett ikke aktuelt før 1,5/2 år, men vi har snakket mye om hva vi synes vi MÅ i mål med før nr to blir aktuelt. Da spesielt passeringer og bli bedre på ro/gode vaner inne. De er riktignok individer, og kanskje nr to vil være et roligere vesen i utgangspunktet, eller kanskje vi får en som er enda mer turbo. Umulig å vite, men vi har ihvertfall tenkt at for å gjøre det så behagelig som mulig for oss alle vil vi gjerne at nummer en skal være så nær som mulig sånn vi vil ha henne før vi skaffer nr to. 😊
 7. Malen

  Akkurat nå april

  Hehe, når du sier det sånn må jeg innrømme at jeg også foretrekker flåtten for øyeblikket, er glad i snø men klar for vår nå ja 🌞🌞
 8. Malen

  Akkurat nå april

  En ting jeg ikke var forberedt på at jeg kom til å synes var så ekkelt i forhold til å ha hund, er flått 😣 i hele fjor plukket jeg en eneste flått, men hittill i år har hun hatt to. Så fortsetter det sånn blir jeg vel vant til det. 😂 Er egentlig for tidlig med flåttsesong her vi bor, så hadde tenkt til å vente med tablett til vi skal til veterinæren og ta vaksine om en uke, men var i Vestby i helga og der er det i full gang så da fikk hun såklart to..
 9. På andre siden av veien går fint der det er fortau på begge sider, så de gangene vi har mulighet til det bare krysser vi over, og bruker kontaktord og fôrer på. Det er nok avstand for henne. Rundt her vi bor er det bare gangveier/smale veier, så da er det mer utfordrende. Når snøen går kan vi gå ut på siden av veien, men akkurat nå er det for mye snø. Så det vi gjør i nærområdet er egentlig bare å snu, og det funker greit så lenge vi ser den andre hunden før henne. Men det gir heller ingen treningsutbytte i og med at hun ikke ser den andre hunden. Tenker likevel det er er det beste nå, for å gi færrest mulig situasjoner som blir for vanskelig for henne. Jeg tror ikke godbitsøk er "nok" for henne nå, men det kan vi absolutt prøve på grøntområdene rundt her etterhvert. Ser for meg at alt blir enklere nærmere våren, uten at vi skal vente med treningen av den grunn.
 10. Takk for svar! Vi trener og trener, men det er utfordrende å rett og slett få til å gi henne nok avstand til andre hunder om dagen, vi bor i boligfelt med mange hundenaboer, og høye brøytekanter på alle sider. Det gjør det vanskelig både å gi henne avstand, og også å ha oversikt rundt oss så jeg kan forberede meg, se alternativer til hvor vi kan finne lommer osv. De lengre turene etter jobb går greit, for da har vi tid og mulighet til å gå litt andre steder, men ser det er mer utfordrende på morgenturen, og tisseturer ellers. Men nå er vel smeltesesongen i gang så akkurat dette vil bli lettere ganske fort vil jeg tro 😊 Så det er vel bare å jobbe videre, og spare de virkelig beste belønningene til passeringer (her går jeg i fella for ofte.. Hun er jo så flink ellers også.😂)
 11. Takk for svar 😊 Da tar vi treningen tilbake noen hakk, og jobber videre derfra.
 12. Vi har trent myye passering de siste månedene, og hadde virkelig kommet kjempelangt. Fra å bjeffe og gjøre utfall mot folk og hunder på tur, kunne vi passere på gangveier uten problem så lenge jeg så de vi skulle passere først, og fikk jobbet henne inn. Men så kom løpetid nr 2 😅 Det er nå 5 uker siden løpetiden begynte, så vet ikke om det har noe å si at det er såppass kort tid siden, men uti løpetiden og nå i etterkant har hun begynt å reagere voldsomt på hunder på tur igjen. Vil nesten si vi er tilnærmet helt tilbake til start. Å passere folk er ikke noe problem, de ser hun såvidt på, og kommer inn for å få godbit. Så hun har tydeligvis beholdt assosiasjonen med at å møte folk ute = godbit. Å passere hunder i bånd er kjempevanskelig. Hun drar og bjeffer, selv om jeg jobber inn kontakten på forhånd, går i så lang bue som mulig eller setter henne ned. Jeg prøver å bare ta henne med forbi men er utfordrende på gangveier som i tillegg er smalere pga snøen. Når hun møter hunder løs er det ikke noe problem, hun hilser, leker litt og går videre. Men dette skjer veldig sjeldent om dagen. På trening er det mye enklere, både på fellestreninger og når vi f eks trener på å gå i byen, da er det akkurat som hun er i en annen modus, og vet at hun skal gå på siden og holde kontakt, uansett hva vi møter på. Er det noen som har noen tips? Sitter det fortsatt i etter løpetiden så det vil bedre seg etterhvert, eller må vi rett og slett begynne treningen helt på nytt?
 13. Trenger noen tips til hvordan man jobber mot bjeffing inne? Vår ESS-tispe er snart ett år og føler ikke vi kommer noen vei med bjeffingen. Hun bjeffer i forskjellige situasjoner men ikke nødvendigvis for å varsle sånn jeg tolker det. Hun går gjerne opp i gangen og bjeffer der, men ikke på noe spesielt. Føler egentlig det er mest mas om at noe skal skje. Når det gjelder daglig aktivitet føler jeg at hun får det hun trenger, hun får gode turer daglig, ofte løs i skogen, noen ganger trener vi i byen/ved butikken og trener ellers søk/annen trening inne eller ute. I forhold til selve bjeffingen gjør vi dette: - prøver å være i forkant. Er obs på situasjoner der bjeffingen kan begynne (f eks ser hun ofte opp mot gangen før hun reiser seg for å bjeffe, og da prøver vi å være på når det skjer) og prøver å gi henne noe annet å gjøre. Fungerer i en viss grad, men føler at det har ført litt til en forventning om at noe skal skje. Vi må være veldig på og hele tiden gi nye kommandoer/aktivisere henne. - trener på "gå på plassen din". Hun forstår hva kommandoen betyr og går i senga si og legger seg, noen ganger ligger hun fem sekunder før hun spretter opp, noen ganger ett minutt og noen ganger blir hun liggende og sovner. Vi belønner med belønningord og godbit. Dilemma her: i dag for eksempel viste hun tegn til å skulle begynne med bjeffingen. Ga henne beskjed om å gå på plassen, noe hun gjorde, belønnet med belønningsord og godbit. Fortsatte med å kaste godbit mellom labbene hennes når hun slappet av, ellers hadde hun reist seg igjen. Hun løfter hodet og ser på meg, og hver gang hun legger seg ned igjen belønner jeg. Men så begynner hun å bjeffe i senga, slik jeg tolker det fordi hun blir utålmodig på godbiter. Ignorerer, men da blir bjeffingen mer og mer høylydt og gjennomtrengende. Tok bort godbitene og gikk vekk, men føler da at hun ikke fikk lov å lykkes. Hva kan man heller gjøre i en sånn situasjon? - ignorerer bjeffingen og finner på noe som er "kulere". F eks hvis hun går opp eller rundt og bjeffer går vi unna og "tuller", slik at det er mer stas å komme til oss enn å stå og bjeffe. Men dette hjelper henne vel heller ikke til å lære å slappe av og være rolig inne, og det er jo det vi ønsker. Så, er det noen som har noen tips til hva vi kan gjøre annerledes eller har noen kommentarer til de tingene vi allerede gjør?
 14. Malen

  Alenetrening

  Takk for svar, det er det vi har tenkt litt.. Kanskje hun rett og slett var for ung da vi begynte. Ja vi pleier å ha på radio, hun er generelt roligere med den på, også når vi er hjemme. Desverre bor vi på et sted med en del lyder, både fra veien og fra mange unger i nabolaget. Det får vi ikke gjort noe med, men vi prøver å øve på tidspunkt det er så rolig som mulig rundt her. Og etter tur med hjernetrim, da hun pleier å flate ut på gulvet umiddelbart når vi er hjemme.. Prøvde å dele opp innlegget ditt for å svare på spørsmålene men det ble bare surr, så skal prøve å svare på alt her. Vi har prøvd å gå ganske lang tur i skogen, legge inn litt trening der. Det du skriver om å være inne lenge nok til at hun får roet seg, det er noe jeg føler vi kan gjøre bedre, så takk for det tipset! Det skal vi absolutt tenke mer på. Når vi går fra får hun alltid noe godt, ofte kong med nye fryst digg i som hun pleier å kaste seg over. Den ligger mer eller mindre urørt, men vi ser faktisk på kamera at hun er innom den med jevne mellomrom og sleiker litt på den. Angående lyden.. Jeg synes det er litt vanskelig å vite, jeg.. Det er jo lyd liksom, begynner med bjeffing, som jeg tenker at vi kan overse og ikke gi henne noe respons på. En gang gikk det over til en type uling, da gikk vi inn igjen men uten å gi noe stor oppmerksomhet til det. Så hvordan skiller vi mellom medlidenhet og redsel utifra lyden? Vi driver og øver på ligg og bli, og er blitt ganske trygge på den. Hun ligger mens vi tar oss en runde i stua, en tur opp og ned trappa, går unna og står med ryggen til. Men vi har faktisk aldri prøvd å gå ut, det kan vi jo absolutt prøve! De siste spørsmålene dine tenker jeg er vår største utfordring akkurat nå. Vi vil så gjerne at det skal gå, og jeg ser absolutt ikke bort fra at vi sender ut en type usikkerhet/stress som hun plukker opp, selv om vi prøver å fremstå som rolige. Jeg er usikker på om det er lurt å vente lenger eller om det kan bli vanskeligere senere hvis vi ikke trener på det nå.. Hun er skikkelig matglad da, så jeg tenker at å trene når hun f eks får middagen sin kan være lurt. Vanligvis bjeffer hun mens jeg er i dusjen, men da jeg strødde middagen utover stuegulvet hørte jeg ikke et pip før hun var ferdig å spise. Da kom bjeffingen, men da var det sånn "herregud så kjip du er som er på badet uten meg"-bjeffing.
 15. Malen

  Alenetrening

  Får begynne med å si at jeg har lest gjennom alle trådene på dette forumet som handler om alenetrening, men nå tror jeg at jeg må krype til korset og be om noen råd selv.. Valpen vår er nå litt over fire måneder og vi sliter med denne alenetreningen. Vi begynte tidlig, med å gå ut og inn av rommet, begynte med å gå ut døra noen sekunder men det ble vanskelig å øke fordi hun fort begynte å ule. Opplevde at det ble så mye stress rundt det så vi tok rett og slett en pause fra treningen for en månedes tid siden. Forventer absolutt ikke at hun skal mestre å være alene over lenger tid enda, og vi har mulighet til å ha henne i bil i en garasjekjeller på dagtid så det er ikke noe hast sånn sett. Hun liker seg godt i bilen, og sover der store deler av dagen. Hun synes altså det er helt greit at vi går fra henne når hun sitter i bilen. Hun har også vært med meg på jobb noen dager, og jeg har da måttet gå fra henne på kontoret, noe hun heller ikke reagerer noe særlig på, det var litt bjeffing som ga seg etter fem sekunder, så sov hun til jeg kom tilbake. I og med at det går bedre andre steder enn hjemme lurer jeg på om det er noe vi burde legge til rette for hjemme? Vi har et hus med mye trapper, så tenker det kanskje oppleves som uoversiktlig. Vi har laget et hunderom der vi har tatt av døra og satt på grind. Der har hun stort åpent bur, noen leker og tepper. Lurer på om det hadde vært bedre å sette på igjen døra slik at hun ikke kan se ned i stua og kjøkkenet? Får da følelsen av at vi "stenger henne inne", men jeg er usikker på om det oppleves slik av henne, eller om det rett og slett blir tryggere? Ett alternativ er å rett og slett vente. Vi skal ha tre uker ferie sammen i juli, og ser for oss at vi da kan bruke mye tid på å trene. Samtidig er jeg redd for å vente for lenge. Etter planen skal vi være mye på hytta disse ukene så jeg vet ikke om det uansett ikke blir det samme å trene der hvis problemet er å være alene hjemme i huset. I det siste, egentlig bare i løpet av denne uka her, synes jeg det har vært bittelitt forbedring. Nå har jeg flere ganger gått fra stua og inn på kjøkkenet uten at hun trenger å reise seg og løpe etter. Skal være alene med henne i helga og ser at det kan bli litt utfordrende når jeg f eks skal ta en dusj. Tenker jeg finner løsninger, for eksempel sprer frokosten utover badegulvet mens jeg dusjer, men det hadde vært utrolig godt hvis hun kunne være i stua uten å vandre stressa rundt og bjeffe i korte perioder. Er ikke akkurat et alternativ å ha henne i bilen mens jeg handler om dagen heller
×