Gå til innhold
Hundesonen.no

Malen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Malen

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Engelsk Springer Spaniel
 1. Smart, det kunne vi prøvd. Vi har en sånn lav balje ute som vi fyller med vann som hun vasser i så kunne prøvd å ta inn den. Den øverste har vi, den synes hun er supermorsom å plukke opp og slenge rundt seg så vannet spruter 😂 Den nederste ser jo genial ut! Den tror jeg absolutt kunne funka! Skal prøve en sånn. Takk for alle svar! Her hjemme har vi funnet en løsning da. Når vi setter vannkoppen i andre trinnet i trappa velter hun den ikke og plukker den faktisk ikke opp. Setter frambeina opp på det nederste trinnet og drikker og går ned igjen ☺
 2. Vi har prøvd noe lignende de to første, og de snudde hun. Automat var ikke dumt! Jeg tror vi måtte prøvd å få tak i noe som kan skrus fast, men det kan man sikkert finne
 3. Vi sliter med å kunne ha vannkoppen tilgjengelig for valpen hele tiden. Hun drikker, så tar hun koppen og snur den opp ned eller legger poten på og velter den. Vi har prøvd med vannkopp i stål, "gummi" og også tung keramikk, men alt ble snudd på hodet. Frem til nå har vi valgt å tilby henne vann OFTE og så sette det opp, men nå som det er blitt såppass varmt kjenner jeg på at det hadde føltes mye bedre og tryggere å kunne ha vannet tilgjengelig absolutt hele tiden. Noen som har noe tips til noe sånt? Finnes det noen vannkopper som er vanskelige for dem å få tak på med munnen eller snu med poten? Vi er jo også midt i alenetreningen og hvis hun etterhvert skal være alene mer enn en halvtime må man jo vite at hun får drukket noe.
 4. Flere med valp på 8-12uker her?

  Takk for godt svar! Skal absolutt prøve tipsene dine 😊 Er så redd hun skal få separasjonsangst hvis vi går for fort fram, men vi filmer henne jo så vi vet hvordan hun har det. Hadde jo vært veldig godt å se at hun legger seg og hviler mens vi er borte!
 5. Flere med valp på 8-12uker her?

  Jeg synes den alene hjemme-treninga er vanskelig.. Fordi vi har trapper med åpne trinn har vi grinder både oppover og nedover, så hun er blitt vant til at vi går fra henne for å hente noe f eks. Vi har også gitt henne maten i en kong, og gått helt fra henne, og da er hun så opptatt av kongen at hun ikke enser at vi går. MEN, jeg er så redd for hva som skjer når hun er ferdig med kongen.. Vi filmer henne så vi ser at hun har det bra, så går vi tilbake når vi ser hun er ferdig, men før hun begynner å savne oss for mye. Jeg kjenner at terskelen for å prøve å være borte lenger er veldig høy. Samtidig er hun veldig tøff, og det er egentlig ingen grunn til å vente eller utsette alene hjemme-treninga mer. Jeg har lest litt rundt her på forumet og fått en del tips, men jeg tror det er hos meg det stopper. Jeg lurer på om hun faktisk ikke vet at vi har gått når hun er så opptatt av kongen sin? Det virker litt rart at hun ikke skal vite at hun er alene, men.. Og hva gjør man egentlig når man skal prøve å være borte lenger, og man ser på kamera at hun blir redd? Tenker at hvis man skynder seg hjem for å "redde" henne, bygger man bare oppunder frykten hennes, og bekrefter at det er farlig å være alene hjemme.. Eller?
 6. Flere med valp på 8-12uker her?

  Vi har valp på 9 uker. Jeg og samboer er begge vant med hund men dette er vår første valp. Koser oss veldig med valpetida men det er mye jobb også Nettene er egentlig greie. Hun bruker litt tid på å komme til ro men sover mer eller mindre hele natta. Det som er den største utfordringen for oss er den valpebitinga. Vi var forberedt på det, men ikke hyppigheten og at hun faktisk biter oss til blods. Hun reagerer heller ikke på at vi sier au, eller at vi gjør oss "kjedelige" når hun biter. Ingen leker er mer spennende å bite i enn hender og føtter. Prøvde å ikke stresse med det og tenke at det går over men må innrømme at det er frustrerende å ikke kunne bevege seg over gulvet uten å få spisse valpetenner rett i ankelen. Ellers er hun helt herlig
 7. Noen spørsmål om den første tiden

  Takk for svar! Det var godt å høre. Har tenkt nøye gjennom alle aspekter rundt den første tiden føler jeg, men ble plutselig kjempebekymret for at vi hadde tenkt helt feil med tanke på å la den være hjemme sammen med noen andre enn oss. Tenker vel at det må være bedre og mindre stressende for den enn å sitte i en bil.. Merker stresset over ansvaret det er å få valp kommer mer og mer nå som det nærmer seg, uansett hvor godt forberedt vi er. Kan vi ta den med på hytta helga etter vi har fått den? Da har den vært hos oss i to dager. Har egentlig tenkt at det beste for den er å være hjemme med oss, men ser flere sier at så lenge vi er sammen med den hele tiden har det ikke noe å si?
 8. Jeg og samboer får endelig valpen vår om noen uker! Dette har vi ventet på i mange år og nå er endelig jobb- og bosituasjon stablit og i orden. Vi gleder oss! Jeg lurer likevel på noen ting. Etter planen skulle vi være hjemme så lenge som mulig, men nå ser det ut som at vi selv kun får vært hjemme de første 2-3 ukene. Etter dette kommer min bror og bor hos oss så lenge det trengs, og han er da hjemme her hele dagen så valpen vil ikke bli alene før den er klar. Han vil bo hos oss fra en stund før vi skal tilbake på jobb så han og valpen vil bli godt kjent. Vi vil også da jobbe korte dager, og blir aldri borte mer enn 6 timer. De timene er hun da sammen med min bror. Men hvor negativt er det at det ikke er vi selv som er hjemme med den etter de første ukene? Har dette noe å si? Samboer har mulighet til å ha med valpen i bilen og lufte den flere ganger i løpet av dagen. Men det er kanskje bedre for valpen å være hjemme sammen med min bror?
×