Gå til innhold
Hundesonen.no

Maria_

Medlemmer
 • Innholdsteller

  82
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

75 Excellent

Om Maria_

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 23. September

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Akershus
 • Hunderase
  Venter på neste :)
 1. En jungel av fòr..

  Ja, vi tenker å prøve litt provit istedenfor VOM nå, og Acana har jeg hørt mye bra om, så det skal også sjekkes ut! Ja har hørt at havanais ofte sliter litt med sensitiv mage, hadde håpet å slippe det , men nå skal vi prøve Provit, og håper på at hun er bedre på det, evt en annen VOM-type. Har aldri hørt om at kokt egg kan gjøre det! Da kan det jo rett og slett være at hun reagerer på det, håper det er det og ikke noe annet. Har ikke lyst til å helfòre på rått før jeg finner noe hun ikke reagerer på. Har veldig lyst til å gi mest rått etter hvert, men synes det er vanskelig da jeg rett og slett ikke kan noe om det.. Hadde jo vært enklest å gi VOM puppy som har alt hun trenger , men siden hun reagerer på det må jeg jo finne noe annet. Takk for tips alle sammen! Tar gjerne imot mer info om råfòring
 2. Bæsja på leggen

  Hvordan gikk det? Endte du opp med å levere tilbake?
 3. En jungel av fòr..

  Takk for svar! Det stemmer nok at det er ca 50 gram det går i kongen. Hun blir jo ikke direkte dårlig i magen, men det blir løsere enn vanlig hvis jeg gir mye VOM. Du har vel kanskje rett i at det ikke er noe grunn til å bytte om hun fungerer godt på det hun går på, men så lurer jeg jo selvfølgelig om hun fungerer bedre på noe annet. Har kjøpt noen Provit godbiter nå og det virker som hun liker smaken godt, så da prøver vi gjerne det. Har de et valpefòr? Eller kan hun spise de rene typene? Hun er bare 2,5 kg og snart 4 mnd. Er min første valp, så er jo litt kanskje i overkant opptatt av å gjøre alt riktig. Hvordan anbefaler du at vi prøver ut Provit da? Blande inn med tørrfor, eller går det også i kong?
 4. Det er så mange tørrfòrmerker på markedet, jeg vet ikke hvilken ende jeg skal begynne i... Har en Havanais på snart 4 mnd. Hun får per nå Royal Canin junior tørrfòr og VOM. Matskålen med tørrfòr står fremme hele dagen (vet det ikke er anbefalt, men det er det som fungerer for oss, og hun klarer å dosere det fint selv i løpet av dagen). Hun får også 1 kong med VOM om dagen. Vi har merket at hun blir liiitt løs i magen om vi gir henne mer enn 1 liten kong VOM i løpet av en dag, så det er det hun får nå. Jeg skulle gjerne ha gitt henne bare råfòr, men det er jo litt enklere med tørrfòr, samt at hun har fastere avføring som jeg tror er bra. Jeg vil helst bytte fra Royal Canin, men vet ikke hvilket merke vi skal bytte til. Kriteriene mine er at det skal ha mye kjøtt og proteininnhold, men litt fiber da det virker som hun har bra av det.Jeg vil også at det skal være så rene ingredienser som mulig. Jeg er helt grønn på dette. Har noen noen merker å anbefale? Pris har egentlig ingenting å si. Jeg kommer til å gi henne VOM en gang om dagen uansett.
 5. Bæsja på leggen

  Dette er jeg også enig i. Vanskelig å vite hva man skal gjøre, men jeg hadde ikke levert en hund til en person du har snakket med på nett som sier hun har kjøpt valpen og levert tilbake uten å få tilbake pengene.. Du har jo ingen bevis på at det er sant.. Man tenker jo folk ikke lyver om sånt, men det er mange syke folk der ute..
 6. Bæsja på leggen

  Uff, så leit at sånne ting skal skje.. Jeg hadde dog ikke sent tilbake hunden til forrige eier (hun som var allergisk) for at den skal bo hos ex-mannen hennes. Det er veldig leit for henne at hun sendte tilbake hunden til oppdretter uten å få tilbake pengene, men jeg tenker som så at hun allerede faktisk har sendt tilbake hunden, og har hun ikke fått tilbake pengene kan hun jo anmelde oppdretter, det er ikke ditt ansvar.. Jeg hadde kontaktet nkk for å høre hva de mener du skal gjøre. Den er vel registrert der, og da kan vel de prøve å komme i kontakt med oppdretter.
 7. Valpegjengen 2018

  Hmm ja, du har vel kanskje rett.. Da skal vi se om vi finner noen tissematter! Eller så er voksduk et supert tips Da blir det litt farting rundt i dag. Hun ligger greit i bur i bilen, så vi prøver å kjøre bil litt anhver dag så hun fortsetter å like det
 8. Valpegjengen 2018

  Så bra å høre at det fungerer for dere, virker som dere har løst det veldig fint! Takk for tips, da prøver vi det. Vil ikke bruke tissematter, men vetbed burde jo gå. Kanskje jeg burde skru på alarm i løpet av natten, så hun får lufta seg. Hvor får man kjøpt slike kompostgjerder? Får sende samboern ut for å kjøpe det i dag Lulla her tygger bare på kjøleunderlaget, så her fungerer ikke det, men det virker heller ikke som hun plages mye med varmen, så det er jo bra.
 9. Valpegjengen 2018

  Nå har vi hentet valpen vår, og det går kjempebra! Vi går ut etter hvert måltid og når hun har sovet, men det skjer fortsatt noen uhell inne. Jeg tenkte før vi hentet henne at hun skulle få sove i sengen med oss, men hun er så liten at jeg ikke tør å la henne gjøre det. Hun kan fort falle ned, eller vi kunne legget oss på henne. Dette har jeg da løst med at jeg sover på gulvet på madrass og har sengen hennes ved siden av meg. Problemet er da at hun bare vil ligge oppå min pute, som for så vidt er greit det, men hun tisser også i min seng, på min madrass i løpet av natten. Det går jo ikke. Jeg vet ikke om jeg bare sover så tungt at jeg ikke hører henne, eller om hun tror det er ok å tisse der så hun bare sniker seg dit i løpet av natten. Jeg burde jo våkne uansett, men det gjør jeg ikke... Noen som har noen tips? Prøver jeg å legge meg i sengen min piper hun og vil opp hele natten, uansett hvor mange ganger jeg stikker hånden ned. Skal jeg bare holde ut det et par netter? Hun tisser ikke i sin egen seng. Tar gjerne imot tips! Begynner å bli litt lei av å våkne i tiss hver morgen.
 10. Tispenavn på O?

  Opal ?
 11. Hente valp, mange timer med bilkøring.

  Jaaa takk! Veldig lettvint når det var så tydelig at det var buret hun ville ligge i 😁 Superfint vær her, blir definitivt flere turer vestover !
 12. Hente valp, mange timer med bilkøring.

  Takk for alle gode tips 😁 Nå er vi over halvveis! Det har gått fint hittil, hun har egentlig sovet hele veien, våkna for å tisse og drikke vann, og nå har hun fått litt mat. Hun vil IKKE ligge i fanget. Det er visst bare tull. Hun vil ligge i baksetet i buret sitt og sove. Så da får hun lov til det 😁 Så da var det mye enklere enn jeg hadde sett for meg!
 13. Hente valp, mange timer med bilkøring.

  Så bra å høre! Da skal jeg ta med noe å tygge på Det høres ut som å ha den i forsetet er det beste. Dere mener det er ok uten sele da? Kan jo evt stoppe å kjøpe en på veien i morgen, men veldig vanskelig når jeg ikke vet heeelt størrelse på valpen.. Helt nydelig bilde Gleder meg helt sinnsykt! (edit: har vanlig sele, men ikke bilsele) Jeg har heldigvis fått beskjed om at hun har vært trygg i bil, men det kan jo forandre seg når ikke søsknene er der. Takk for tips! Tror vi prøver uten, så får vi se hvordan det går.
 14. Hente valp, mange timer med bilkøring.

  Vi er to som henter, heldigvis! Jeg har tenkt mye på å ha valpen på fanget foran, men er ikke det utrygt? Har selvfølgelig ikke kjøpt sele :/ Men er det greit å ha den foran på fanget uten? Ja vi kommer til å ha en del pauser, så turen kommer jo til å ende opp på mer enn 8 timer.. Åh, kjenner jeg gruer meg litt altså. Takk for tips! Et par ruller med tørkerull er pakket.
 15. Jeg skal hente valpen min på tirsdag. Det er rundt 8 timer å kjøre, så vi reiser ned i morgen og sover over før vi altså da henter og kjører hjem på tirsdag. Har dere noen tips for å gjøre turen mest mulig behagelig for valpen? Har sikra buret i baksetet, sånn at noen kan sitte bak hos henne hele tiden. Har lagt et vetbed i buret, og tenker å ta med et ekstra teppe, evt vetbed. Valpen har kjørt litt bil med oppdretter, men dette er jo fryktelig langt Tenker vi tar med noen leker som vi kan ha inni buret, er det lurt med godbiter i tillegg? Redd for at den skal bli bilsyk eller dårlig i magen.. burde jeg ha med bilsyketabletter i tillegg? Har noen erfaring med å kjøre så langt med ny valp? Tar gjerne i mot alle tips dere har!
×