Jump to content
Hundesonen.no

Piglet

Medlemmer
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Piglet last won the day on February 11

Piglet had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

About Piglet

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Piglet

  Akkurat nå februar

  Jeg også... Har en hund som synes bæsj godt kan fungere som snacks I tillegg til at det er ekkelt er jeg også redd for smitte. Og så ligger det så mye dritt langs veikanten, så til og med noen som hadde latt bikkja si gjøre fra seg rett utenfor trappa til noen uten å plukke opp. Hva er det med enkelte?
 2. Piglet

  Akkurat nå februar

  Er for en gangs skyld tom (det skjer jo så godt som aldri), så jeg får dessverre ikke sjekka. Men det går jo an å høre med en evt nettbutikk før du kjøper Jeg har bare kjøpt de små pakningen, ikke den store.
 3. Piglet

  Akkurat nå februar

  Datostempling vet jeg ikke, men det står at man må bruke åpnet pakning innen en uke, men de tørker fortere enn det. Men er ikke noe problem å bruke dem allikevel, men de blir tørre og smaker ikke fullt så godt som nyåpnet pakning ifølge min golden som spiser alt. Hun finner på alt mulig for å få godis når vi har åpnet ny pakning Kan kanskje være lurt som Miloficent sier å ha de i lufttett boks/pose.
 4. Piglet

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Hvis man som meg ikke har bil da? Bare krysse fingrene?
 5. Piglet

  Den der rotreningen...

  Jeg ville ikke ha belønnet med godbit, det kan føre til at han "later som" han slapper av, mens han egentlig ligger i spenning og venter på belønningen. Jeg ville heller ikke løst ut med en energisk øvelse, det også kan føre til at forventningen øker og det er jo motsatt av det du vil oppnå. I det hele tatt ville jeg ikke gjort noe nummer ut av det, annet enn et rolig "bra" (eller hvilket ord du bruker) når han legger seg ned og sukker eller du ser han slapper av. Nå framover er det jo en fin tid å trene på. Gjør det til en vane å sette deg ned på tur og ros rolig han når han setter seg til å begynne med og etterhvert bare når han legger seg. Min måtte jeg begynne på steder uten mye forstyrrelser og gradvis øke vanskelighetsgraden, men etterhvert skjønte hun greia med at når jeg satte meg skulle hun slappe av. Jeg valgte å ikke be henne legge seg, men lot henne gjøre det selv. Og vi gikk videre når hun slappet av, til å begynne med ikke så lenge, men etterhvert varierte vi hvor lenge det var. Å bruke et eget teppe kan være praktisk fordi hunden vil forbinde det med å slappe av, men ikke en nødvendighet heller.
 6. Piglet

  Fra bølle til bestevenn

  Det er nettopp det jeg føler mye av kritikken blir underbygget med, at det er snakk om "fri hundeoppdragelse" og at man aldri setter grenser for hunden. Og det er jo helt feil, det handler jo bare om å være en god nok trener til at man kan bruke hundens biologi, adferd og læringsmønster til å få hunden til å ville gjøre det du vil at den skal gjøre. Jeg er overbevist om at man kan oppdra hunder med kun positive metoder. Mye av problemstillingen for meg er at som du sier blir dette framstilt som positiv trening. Jeg er i utgangspunktet veldig negativ til straff, men innser at jeg ikke vet nok om f.eks. Iris til å vite hva som er gjort tidligere og om nok annet er prøvd. Mye av problemet er at hvermannsen ikke tar til seg at mye er prøvd før og at Maren sa at dette var siste utvei (hvis jeg ikke husker feil). Jeg tror dessverre såpass dårlig om mange av mine medhundeeiere at jeg tror mange ser på de fantastiske resultatene som framkommer på TV og tenker at det er er en god idé å brøle "nei!" og trampe i bakken til hunden. Utfordringen med straff er at du må være veldig god til å time den riktig hvis det i det hele tatt skal fungere, og det tror jeg dessverre et fåtall er. Det kan jo fort ødelegge mer enn det gjør godt.
 7. Piglet

  Tygg/snacks 🦴

  Det kommer jo an på størrelsen på hunden også, for min golden blir det jo en mindre del av totalen enn til en liten hund. Og det jeg gir er jo ernæringsmessig helt unødvendig, hun kan jo bare få maten sin. Jeg gir det for at hun skal få dekket noe av tyggebehovet, på grunn av tenner og fordi det er greit å få noe i magen før sengetid. Og fordi hun er så søt at hun fortjener noe godt
 8. Piglet

  Tygg/snacks 🦴

  Hver dag etter kveldsturen. Det varierer litt hva det er, grisehaler, okselunge, tørrfisk, hjorteører, lammebein og annet jeg finner på å kjøpe. Selv om du ikke regner med rått, så gjør jeg det, det er jo tyggeting/snacks det også, så hun får også kalkunnakker, bruskbein, andenakker og andre råe ting man får kjøpt i ferdige poser. Hender jeg har fått tak i bein etter slakt også. Selv om du skriver "snacks utenom", så er jo alt regnet med i dagsrasjonen, ellers hadde jeg hatt en smellfeit hund
 9. Piglet

  Akkurat nå februar

  De pleier vi å kjøpe også, hun kan gjøre nesten hva som helst for de hver gang vi åpner en ny pakke
 10. Piglet

  Hopper opp og biter og knurrer

  Min tispe var sånn i en laaang periode når hun var unghund, hun er en golden retriever, og hun rakk jo opp til ansiktet når hun hoppa. Det var jo helt umulig å overse en svær golden som hoppa og nappa/beit i armer og ansikt. For henne var det nok en overslagshandling og at hun var i en periode full av hormoner og at det fort kokte over litt i situasjoner hun ikke taklet helt. Og når vi hadde "stacking" av hendelser som til slutt ble for mye tilsammen. Jeg prøvde å tråkke på båndet, binde henne fast, kjefte (mista hodet innimellom, det var vondt!), ingenting av det virka jo. Så begynte jeg å se på situasjonene det skjedde i og lese henne bedre, hun trengte å få hjelp til å lande litt innimellom og etter stressende hendelser som passering av mennesker/hunder. Så jeg begynte å ha enkle godbitsøk, det gjorde at hun fikk roet ned spenningen i kroppen. Det er nå ca 4 år siden, men fortsatt går hun ut i grøfta og ber om godbitsøk hvis hun synes noe blir litt for heftig (skumle barn eller små hunder som bjeffer).
 11. Piglet

  Akkurat nå, januar

  Ja, de er ganske flinke til å få det som de vil Skjønner veldig godt at dere gjør det sånn da, og så lenge det funker for dere så er det jo bra
 12. Piglet

  Akkurat nå, januar

  Min hadde også planer om å bli sånn, men fikk så fort hun var gammel nok beskjed om at det kunne hun bare drite i Hadde ikke fiksa å ikke få sove det jeg trenger, så nå sover hun til jeg står opp.
 13. Piglet

  Nykastrert hund hjemme

  Jeg sov på madrass i denne perioden sånn at hun ikke hoppa opp i senga (for hun liker å variere hvor hun ligger og kan gjerne hoppe opp og ned noen ganger i løpet av en natt). Gikk kun turer i kort bånd av økende lengde etterhvert, hun orket ikke så mye til å begynne med, var ganske slapp i 3 dager. Hun fikk gå løs etter 2 mnd mener jeg å huske (de indre sårene gror saktere enn de ytre, så selv om det ser fint ut utenpå kan det gå opp igjen innvendig hvis hun blir aktiv for tidlig). Hun fikk også endel rolige aktiviteter, søk og sånn som gjorde at hun fikk litt aktivitet selv om turene ikke var så lange og veldig rolige. Lagde også en provisorisk "trapp" når hun skulle opp i sofaen.
 14. Piglet

  Hund tisser inne- i senga

  Som jeg skrev så hendte det at min måtte skikkelig tisse selv om det var relativt kort tid siden sist, særlig etter hun hadde spist snø. Hun klarte jo stort sett lange perioder uten å måtte ut, men innimellom så måtte hun ut oftere. Det hender jo at vi også må på do selv om det ikke er så lenge siden sist, jeg følger ihvertfall ikke alltid klokka Og som jeg også skrev så ville jeg tatt han ut før det hadde gått særlig lang tid etter dere har vært ute, bare for å se at han får tømt seg
 15. Piglet

  Magevirus - diaré og oppkast

  Overkokt ris, hvit fisk, biola og godt kokte gulrøtter pleier å funke fint på min, når hun en sjelden gang har magetrøbbel som ikke helt vil gi seg.
×