Gå til innhold
Hundesonen.no

Piglet

Medlemmer
 • Innholdsteller

  61
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

78 Excellent

Om Piglet

Profile Information

 • Hunderase
  Golden retriever
 1. Golden Retriever/Welsh Corgi i leilighet?

  Jeg bor med min golden i en leilighet på ca 40 kvadrat og det går helt fint. Inne ligger hun stort sett og slapper av, det er jo ute hun er aktiv. Så lenge de får den aktiviteten de trenger kan en golden absolutt bo i en leilighet, veldig fine og greie hunder.
 2. Ting du har gjort feil

  Første hunden stressa så enormt før vi skulle ut på tur og det førte jo selvfølgelig til at hun var sånn når vi kom ut også, så det var jeg veldig obs på at jeg ikke ville skulle gjenta seg med neste, så hun jeg har nå er superrolig før vi skal ut og legger seg ned mens jeg ordner meg. Hun jeg har nå har ikke lært å være rolig rundt mennesker vi møter ute og det er innmari slitsomt. Vi har heller ikke hatt voksne rollemodeller for henne, den eneste hunden hun har hatt jevnlig kontakt med er en jevnaldrende, og to tenåringer som skal oppdra hverandre går heller dårlig Så hun er ganske uhøflig og andre hunder betyr full fart hvis hun ikke er i bånd, hun er innmari intens. Så før jeg får neste valp skal jeg skaffe meg hundevenner Så for å si det kort: sosialiseringsbiten skal være bedre med neste. Og tannpuss... Men hunder er individer og ting blir vel aldri perfekt, i tillegg til at ting kan skje som gjør at ting ikke blir som planlagt, men som Quack sier man får prioritere det man synes er viktigst og gjøre det beste man kan
 3. Bytteforsvar hos valp

  Min hadde ressursforsvar ovenfor andre hunder fra hun var liten valp, ikke i forhold til oss tobeinte. Jeg har vært bevisst på å unngå å ha leker og godis framme i nærheten av andre hunder, så det er en stund siden en sånn situasjon har dukket opp. Men et par ganger i voksen alder har hun funnet en veldig verdifull pinne på tur og det har da vært samme reaksjon som hun hadde som valp.
 4. Passaktig skritt

  Min passer mye mer i båndtvangstiden. Denne sommeren har jeg brukt langline mye og det har hjulpet endel, men hun bruker jo ikke kroppen sånn som hun gjør løs. Hvert år når båndtvangen er over går det ikke lang tid før hun beveger seg bedre og da går hun sjelden i passgang.
 5. Schæfer valp på 6 mnd

  Tråden er over 5 år gammel.
 6. Valpegjengen 2018

  Jeg ville ha blanda meg, men nå har jeg aldri hatt voksen hund og valp samtidig. Men skikkelig nydelige begge to, og Link var et kjempekult navn Er sååå valpesyk, hjelper ikke akkurat å henge her inne. Men kan ikke, skal ikke... Tror jeg... Neida. Joda. Neida. Sukk...
 7. Valpen er skeptisk til barn

  Jeg ville droppa å la barn få hilse på henne. Hvis du har noen nabobarn som er fornuftige, rolige og tar instruksjoner ville jeg forhørt meg med de om de f.eks. ville komme på besøk. Ikke la de se på henne, ta på henne eller snakke til henne, ikke lokke henne med godbiter, rett og slett late som hun ikke er der. La henne få ta det i sitt tempo, hvis hun etterhvert tør å nærme seg skal de fortsatt overse henne, la henne få snuse eller bare oppholde seg på avstand hvis det er det hun trenger. Gjør dette så ofte som mulig i den alderen hun er i. Du kan også dra i nærheten av en barnehage, bare sitte å observere, men på en avstand hun er komfortabel med, etterhvert kan dere nærme dere, men i hennes tempo. Og avslutt alltid mens det går bra, heller en kort økt enn for lang. Etterhvert som hun blir tryggere kan de ha mer interaksjon med henne. Du kan også snakke med nabobarna, forklare at hun er litt redd og hvordan de skal oppføre seg (late som hun ikke er der og holde litt avstand, helst stå med siden til henne). Jeg har selv en nå voksen hund som er usikker på barn pga manglende erfaring, og de fleste barn jeg forklarer det for skjønner det veldig greit (i motsetning til mange voksne ). For min har det hjulpet at jeg har prøvd å lære henne at hun skal være trygg på at hun slipper å forholde seg til disse uberegnelige barna, hun kan bestemme selv.
 8. Adaptil romdiffuser til hund - erfaringer?

  Jeg tror det hjalp da vi flyttet. Hun takler generelt ikke nye ting så godt, men dette tok hun på strak labb. Umulig å si om det var den som gjorde utslaget, men jeg tror det hadde en positiv effekt. Verdt et forsøk ihvertfall!
 9. Røyteperioden

  Jeg kjøpte coat king til min golden, og den gjør at røyteperioden blir drastisk redusert. Hun ser dog ganske stusselig ut en stund, for den tar mye!
 10. Sorterer du smågodt?

  Kan da ikke blande sjokolade og annet smågodt??? Da blir jo begge deler ødelagt.
 11. Berner sennen vs golden retriever - pelsstell

  Da høres det greit ut med blåser hvis det tar over et døgn å tørke, min golden er vel tørr på 5 timer.
 12. Berner sennen vs golden retriever - pelsstell

  Takk for input. Hilseglede er helt greit altså, misforstå meg rett. Min golden har etterhvert lært seg å ha beina på bakken når hun hilser, så det er ikke noe problem. Jeg liker den type hunder, men det er bare når jeg har ekstra dårlige dager at det ikke helt matcher med meg. Jeg regner med jeg vil ha en tispe, liker de best, og det er vel ikke fullt så mye pels som hanner. Sånn som det er nå dusjer jeg henne ca 1 gang i mnd med shampoo, sjeldnere om vinteren. Hun er som goldener flest veldig glad i alt som er vått, og bader i vann av ymse kvalitet, så hun trenger jevnlig dusj. Er det en fordel å blåse de tørre? Min golden lufttørker, har ikke noe problem med våteksem.
 13. Den store baby- og barntråden 2018

  Hun er så søt altså Så godt at det går så bra med henne, hvis jeg skal bedømme ut fra det siste bildet ser hun ut som en fighter!
 14. Jeg har for tiden en golden retriever, tidligere har jeg hatt en retriever-blanding. Jeg har en forkjærlighet for retrievere, men har alltid hatt lyst på en berner sennen. Jeg liker godt lynnet og væremåten, men det som har stoppet meg er helsen og forventet levealder. Men jeg kan ikke gå gjennom livet uten å ha en tror jeg. Jeg trives godt med golden retriever, jeg liker godt den happy-go-lucky væremåten, selv om jeg kanskje kunne tenkt meg å dempe den voldsomme gleden i forhold til alt på to og fire bein en liten smule. Aktivitetsnivået til hun jeg har nå passer meg godt, hun får daglig litt over en times tur i tillegg til tisseturer og noe søk av et eller annet slag utenom. Vi er veldig glad i å gå spor, fordi jeg er kronisk syk blir det mer i enkelte perioder enn andre. Av og til lengre turer, gjerne med kløv. Jeg innbiller meg at aktivitetsnivået vårt kunne passe en berner også? Men jeg er ikke overvettes glad i pelsstell... Middels pelsstell som på golden er greit, utenom røyteperioder får hun gjennombørsting en gang i uka, i røyteperioder daglig, blir dusjet ved behov og klippes/stusses. Hvordan er pelsstellet på en berner i forhold? Det er ikke aktuelt med ny hund helt enda, men planlegging er vel halve moroa?
×