Jump to content
Hundesonen.no

Piglet

Medlemmer
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Piglet last won the day on February 11

Piglet had the most liked content!

Community Reputation

133 Excellent

About Piglet

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Piglet

  Drektig tispe dag 63

  Har du vært hos veterinær i tiden fra parring fram til nå? Har du gjort noen forberedelser til evt valper? Det går absolutt an at hun er drektig, ikke alle tisper får veldig stor mage, men noe ville jeg tro at du ville ha sett.
 2. Piglet

  Akkurat nå juni 😊

  Og jeg som har vært bekymret fordi jeg knapt har sett bier i år. Men håper det er som du sier!
 3. Piglet

  Akkurat nå juni 😊

  Akkurat dette fungerte bra med min, men jeg brukte kontaktlyd sånn rett før båndet strammes eller bare antydning til stramt (eller egentlig ikke stramt, men rett hvis det gir mening). Det blir fort bare frustrerende for en pubertal hund med stopp og start. Jeg brukte også å legge ut noe hun gjerne ville ha (noen gode godbiter e.l) et stykke bortenfor, når hun så det og prøvde å løpe bort brukte jeg kontaktlyden og når hun snudde seg litt mot meg så roste jeg masse samtidig som vi løp bort sammen. Jeg brukte dette i andre settinger på tur også, kontakt med meg= tilgang til noe hun gjerne vil. Og lurt at han får brukt litt energi før båndtrening, frese fra seg på en åpen plass eller noe sånt, for det er ikke lett med masse lopper i blodet og fluer mellom øra Du har min fulle medfølelse, jeg var ganske frustrert i perioder når min var på samme alder. Men plutselig løsna det med modning og alder og mye tålmodighet.
 4. Piglet

  Akkurat nå juni 😊

  Må ha sovemaske og ørepropper, jeg våkner bare blåmeisen fiser. Men jeg sover mye bedre i vinterhalvåret.
 5. Piglet

  Akkurat nå mai

  Jeg har hatt to goldener, og er veldig glad i rasen, men jeg vurderer flere nye raser som neste hund. Det hadde vært enkelt for meg om det hadde blitt en golden neste gang, men jeg har lyst til å teste flere raser for å utvide horisonten min litt for å si det sånn. Og mye kommer også an på helsesituasjonen min, er kronisk syk, så jeg må se på hva jeg klarer å gi en hund også. Ting kan forandre seg, og blir jeg plutselig frisk og har mer å gi så er drømmen min en aussie. Jeg har også lyst til å teste ut å ha flere hunder, men det blir ikke med det første.
 6. Hunder er som barn, selv om de fokuserer på et sted er det ikke nødvendigvis der problemet ligger. Er livmor sjekket?
 7. Piglet

  Uvel etter narkose?

  Min blir veldig urolig etter sedasjon, prøver men klarer ikke legge seg helt ned å slappe av, piper og det virker som hun har det ubehagelig. Dette selv etter oppvåkningssprøyte. Har hun fått samme type sedasjon som tidligere?
 8. Jeg har en tispe som er usikker på andre hunder. Tidligere fikk hun hilse av og til, men det gjorde henne hyperfokusert på alle vi møtte, hun hoppet mot de vi så selv med relativt stor avstand og hun var ufin mot enkelte. Merket også at det økte stressnivået hennes. Jeg kuttet da ut all hilsing på andre, bortsett fra de vi kjenner. Merket da stor fremgang med henne da hun skjønte at hun kunne slippe å forholde seg til andre hunder, at jeg tok ansvar for situasjonen. Min taklet ikke så godt å gå forbi andre til å begynne med, så vi gikk så langt unna hun trengte og så på de som passerte oss. Nå styrer hun selv hva hun trenger, eller jeg leser henne hvis hun trenger hjelp til å øke avstanden. Jeg er enig med simira, hvis noen slipper hunden sin bort til din, sleng godbiter mot den, løft opp hunden din og gå. Trygghet og selvtillit bygges ved at hun føler at hun mestrer situasjoner, det gjør hun ikke hvis hun må tvangshilse. Jobb også med å bygge selvtillit ellers, legg opp til å la henne lykkes. Gå spor eller andre søksøvelser, balansering på trestammer eller andre øvelser for økt kroppskontroll, trene triks, la henne løse oppgaver (men ikke for vanskelige, viktig at hun lykkes), ros initiativ fra hunden, la henne få ta egne valg (f.eks. velge mellom forskjellige tyggeting, velge hvor dere skal gå tur). Og masse ros! La henne få slippe å hilse hvis hun ikke vil. Å ha noen få hundevenner hun liker og kommer godt overens med er viktigst. Ting tar tid, av og til vil du føle at det går bakover, men ikke gi opp.
 9. Piglet

  Akkurat nå mai

  Uff, håper han blir fort bra igjen ❤️ Dette er min største skrekk, at noe sånt skal skje. Min gafler gjerne i seg servietter på tur, selv om jeg prøver å være påpasselig så hender det stadig vekk at hun spiser noe. Er så redd det ikke skal gå igjennom systemet og at det til slutt blir en propp 😕
 10. Piglet

  Tannstein

  Hvor mye tannstein de får er nok individuelt. Jeg bytta fra tørrfôr til VOM for ca 4 år siden, og hun har hatt mye mindre tannstein etter det. Hun får også noe å tygge på hver kveld, i tillegg en gulrot etter hvert måltid. Tannpuss driver vi ikke med
 11. Piglet

  Får hunden knurre?

  Selvfølgelig får hunden lov til det, så er det opp til meg å tolke situasjonen og se om jeg kan gjøre noe med den.
 12. Piglet

  Hund plutselig redd

  Enig i at den ikke så helt bra ut, men krysser fingre for at det ikke er noe skummelt
 13. Nå har jeg tispe da, men da hun var på omtrent samme alder nektet hun plent å gå videre da hun hadde løpetid, hun skulle på besøk til kompisen sin Det kan jo være hormonelt i kombinasjon med å teste ut ting litt. Min er nå 6 år og hun har fortsatt litt tendenser hvis det er noe hun absolutt vil... Har hørt om flere retrievere som er litt på samme viset (om det er tilfeldig eller ikke vet jeg ikke).
 14. Piglet

  Akkurat nå, April

  Det er lov å være litt egoistisk synes jeg. For ting som betyr mye for en er det klart en blir lei seg for når en ikke kan være med på, og det er jo ekstra tydelig nå. Men en Nintendo Switch synes jeg du kan investere i @Wilhelmina Jeg merker ikke mye forskjell bortsett fra at det er mye folk i turløypene våre på dagtid på ukedagene. Likte det bedre når det stort sett bare var oss
 15. Piglet

  Vår første hund sammen: Eurasier eller Golden?

  Min golden får ca 1-1,5 times tur hver dag i tillegg til småturer. Hun trenger også hjernetrim, hun får søksøvelser hver dag. Som @Milius sier, så er det litt mye "armer og bein" og de kan gjerne være litt i overkant glad i mennesker, noe jeg på en måte har tatt med på kjøpet fordi det er for meg ikke udelt positivt. Men med trening og modning er dette noe som har dempet seg og fungerer helt fint i hverdagen. Hun er fin å trene med, og selv om hun er glad i alle så er hun helt klart min hund selv innad i familien. Hun er i tillegg superenkel å motivere og veldig lettrent. Litt hår er det alltid overalt, men hun har 2 røyteperioder i året, så det synes ikke jeg er et stort problem (kan dog hende jeg er herda ). Inne er hun veldig rolig hvis hun får det hun trenger, men hun tåler også rolige dager innimellom. Jeg er kronisk syk og hjemme hele dagen, hun liker å være i nærheten av meg, av og til oppå meg i sofaen, av og til på gulvet i samme rom, men hun trenger ikke følge etter meg hele tiden.
×