Piglet

Medlemmer
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Piglet

 • Rang
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Golden retriever
 1. Hundene dine er så fine altså! Elsker whippeter. Og tryne-bildene var jo helt priceless! Min har i en alder av 3 år enda ikke lært seg hilsemanerer, så jeg tror kanskje det toget har gått. Kan ikke kaste bort verdifull leketid på sånt nemlig.
 2. Det var ikke mye pause mellom innbilt og ny løpetid her heller, selv om hun ble bedre en liten periode, rakk ikke stresshormonene å forsvinne helt fra kroppen før en ny runde. Innbilt kan vare lenger enn en vanlig "valpeperiode" gjør hos tisper som faktisk er drektige. Og hos enkelte tisper merker man hormonelle forandringer også en stund før løpetid, så hvis hun får løpetid hver 5.-6. mnd så vil jo hunden ikke ha pause. Men selv om det er anbefalt å kastrere mellom innbilt og løpetid vil jeg tro at det vil være bedre å kastrere en tispe som er så plaget av hormoner selv om det er større fare for blødning. Man kastrerer jo tisper med livmorbetennelse, og det får de jo som regel i denne perioden og det går jo som oftest bra.
 3. Det har ingen betydning så vidt jeg vet, men det er anbefalt å kastrere mellom innbilt og løpetid da risikoen for blødninger er minst.
 4. Min ble så stressa i forbindelse med løpetid og påfølgende innbilt at hun ikke hadde mye tid mellom som hun hadde det greit. Jeg valgte å se det an noen løpetider, hun hadde vel 4 før jeg bestemte meg for å kastrere henne. Og hverdagen hennes er så mye bedre etterpå, så jeg er ikke i tvil at det var riktig fra et dyrevelferdssynspunkt.
 5. Stort sett så er det noe de kan få etter løpetiden, men det kan forekomme i hele "syklusen". Hvis hun var litt slapp forrige gang, så kan det jo hende hun er litt utilpass når hun har løpetid, kan jo være at hun har ubehag stakkars. Skulle vært egenmelding på grunn av syk hund.
 6. Har hun vært sånn ved tidligere løpetider? Jeg ville vært litt obs på livmorbetennelse... Men enkelte tisper kan være slappe og utilpasse under løpetid.
 7. Herremin! Jeg vil ha! Har så lyst på en finsk lapphund. (Det er det, sant...? )
 8. Min havnet på 78% tror jeg det var, noe som overrasker meg litt med min altetende alltid-på jakt-etter-noe-som-med-godvilje-kan-være-mat-golden. Har også takket ja til DNA-prøve hvis de er interesserte.
 9. Jeg ville ha gått inn til han før han rekker å begynne å pipe. Det kan være lurt å søke opp gamle tråder på forumet om alenetrening, de er det flust av!
 10. Fin labbis-gutt! Tror kanskje det er en retriever-ting, min golden er også en skal-bare-hund.
 11. Hurra! Så gøy!
 12. @Snoffe @Midas @WelshenNemi Jeg har også ME og det er virkelig en drittsykdom. Jeg har bare hatt diagnosen i litt over et år, men har vært syk i mange år før det. Kjenner også på mye av det samme som dere. Og selv om det å ha hund er tøft for kroppen og sykdommen gir det meg så utrolig mye, hun er det jeg har i hverdagen. Hvis jeg ikke hadde hatt henne hadde jeg nok gått i kjelleren psykisk. Jeg skulle gjerne vært mer aktiv her på sonen enn det jeg er, men hodet mitt klarer ikke så ofte å henge med.
 13. Hadde egentlig tenkt på å prøve digestive på min, for jeg sliter litt med å få henne til å gå ned i vekt på active. Synes ikke jeg kan gå ned mer i mengde på foret enn jeg allerede har gjort. Ser digestive inneholder 1750 kcal/kg og active m/laks 2400 kcal/kg, det er jo endel forskjell. Har virkelig risen så mye å si?
 14. Fullforer på V&H og har en hund som har lett for å legge på seg, enda mer etter hun ble kastrert. Hun bør gå ned litt nå og jeg blander i grønnsaker/bær for at det skal fylle opp litt mer. Jeg deler opp i passe posjoner før jeg fryser ned sånn at jeg vet hvor mye hun får.
 15. Ikke sikkert han noen gang blir veldig glad i andre mennesker, men det er mulig at han kan bli bedre og tryggere. Jeg ville for all del ikke kjefta på han for å reagere! Nøkkelordet er avstand, så stor avstand at han ikke reagerer. Alltid. Etterhvert minske avstanden, men alltid sånn at han er trygg. Kanskje gjøre koselige ting på den avstanden han er trygg, som f.eks rolige aktiviteter som godbitsøk. Hvis du ser noen komme mot dere, går det an å snu eller gå inn på et jorde eller en oppkjørsel hvis det går an. Jeg har hatt (og har delvis) en usikker hund og har brukt samme metode, hatt kontakt med henne og gitt henne godbiter eller gitt henne godbit når hun ser på triggeren uten og reagere (og jeg har vært sikker på at hun er trygg). Det har vært slitsomt, for jeg har alltid måtte være på vakt for potensielle triggere, men det har virkelig gitt resultater. Jeg ville aldri latt han hilse på andre, det vil bare forsterke usikkerheten hans. Jeg merket det på hunden min, når hun ble trygg på at hun slapp å forholde seg til mennesker løsna det virkelig.