Jump to content
Hundesonen.no

Piglet

Medlemmer
 • Content Count

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Piglet last won the day on September 14

Piglet had the most liked content!

Community Reputation

145 Excellent

About Piglet

 • Rank
  Bekjent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Piglet

  Tillegg til fulloring på V&H

  Jeg tilsetter ris, grønnsaker eller bær, hvis ikke blir hun steinhard i magen. Bruker mye raspede gulrøtter.
 2. Piglet

  Akkurat nå september

  Oi, shit, dette gjør jeg med min. Skummelt. Håper det går bra med henne.
 3. Piglet

  Akkurat nå september

  Ja, jeg gjør det. Hunden har jo en overflate, og alt som har overflater kan jo potensielt være en del av smittekjeden, men vil tro risikoen er liten.
 4. Piglet

  Hvilken rase skal du ha neste gang?

  Nå har ikke jeg svart det, men kunne godt gjort det. For meg handler det om økonomi, helse og frihet. Jeg har i perioder egentlig for dårlig helse til å gi henne det hun fortjener, og selv om hun er fornøyd og egentlig får det hun trenger, mener jeg at hun fortjener mer enn hun får i dag. Litt mer variasjon, og jeg selv har også lyst til å drive mer aktivt. Og man blir veldig bundet, selv om jeg liker meg godt hjemme og ikke reiser så mye i utgangspunktet, så vil jeg egentlig reise mer enn jeg gjør. Og jeg har ingen som kan passe henne (bortsett fra et familiemedlem i krisesituasjoner, men vedkommende er også syk). Samtidig så gir hun meg så mye, hun får meg opp og ut og holder meg så aktiv jeg har mulighet til. Men hvis helsen min ikke bedrer seg vil jeg nok vente litt.
 5. Piglet

  Flåttfjerner

  Fingrene eller en pinsett.
 6. Piglet

  Akkurat nå september

  Får opp reklame for operasjon av tunge øyelokk. Er det hint? 🤔😄
 7. Piglet

  Hvordan unngå å stå opp 5.30?

  Jeg tok med valpen ut for at hun skulle få gjort fra seg, og så fortsatte jeg å sove (eller late som, ikke så lett alltid) til i 7-tiden. Hun fikk være hos meg i senga, men fikk ingen respons på noen ting, ting var kjedelig. Ganske fort (ettersom jeg husker da) skjønte hun tegninga og la seg ned igjen. Etterhvert økte jeg tiden, for jeg hadde ikke tenkt til å ha en hund som maste seg til å stå opp før jeg vil. Nå sover hun så lenge jeg gjør, selv i helgene og av og til gidder hun ikke stå opp når jeg gjør heller, nå er hun blitt voksen da.
 8. Piglet

  Hvordan leker barn og valp best sammen

  Du kan la de lage "pølsetre" (feste pølsebiter eller noe annet på grener i en busk/lite tre), gjemme ball/leke i og la den finne den, klatre over/under ting, balansere på trestammer/stubber eller hva som helst, lære navn på lekene sine, la barna gjemme en godbit under en kopp sammen med noen tomme, lage enkle aktivitetsleker som f.eks. godbiter inni en dorull som er klemt sammen i endene, la de være med å lage sansehage ute (legg ut masse forskjellig rare ting man f.eks. finner i garasjen eller i boden, f.eks. et dekk, en paraply, leker fra barna var små et teppe fra naboens katt, alt som kan stimulere sansene og nysgjerrigheten.
 9. Piglet

  Akkurat nå september

  Har også erfaring med at det er veldig få hannhunder som tar hintet. Min er ganske usikker, hun har etterhvert blitt ganske flink på å si i fra fordi jeg har rost henne når hun har gjort det. Men når hannhunden ikke slutter er det ikke akkurat en selvtillitsboost for henne, så jeg setter veldig pris på hannhundeiere som tar ansvar. For som du sier så er det ikke min hund sin jobb å oppdra andres hunder, der må eierne komme inn og ta ansvar for egen hund.
 10. Piglet

  Australian shepherd 8 uker

  Pictures or it didn't happen
 11. Piglet

  Akkurat nå september

  Helt enig.
 12. Piglet

  Akkurat nå september

  Enig, tispen bør få slippe dette.
 13. Piglet

  Tisperelatert stell og plager

  Ikke egentlig, alle tisper går gjennom de samme hormonsyklusene, men noen blir mer berørt av det enn andre. Hvis det blir et problem med innbilt så kan visst galastop prøves, men det har jeg ingen erfaring med selv. Og alt kan fungere som valp, ikke bare kosedyr og pipeleker. Min fant en halvlitersflaske som fungerte utmerket Valper er spesielt utsatt for UVI, så bare bruk sunn fornuft.
 14. Piglet

  Tisperelatert stell og plager

  Som Wilhelmina sier, livmorbetennelse og blodsøl ved løpetid. Før min ble kastrert holdt hun seg greit ren selv, min forrige brukte jeg tispetruse på, så ikke noe stress. Ved livmorbetennelse vil tispen få rødbrun, illeluktende utflod (ikke ved lukket livmorbetennelse), de drikker og tisser mer, nedsatt matlyst og oppkast, de kan virke stive i bakparten, allmenntilstanden kan etterhvert bli påvirket og de kan få feber. Ved lukket vil jo ikke pusset komme ut og tispen kan få større bukomfang. Dette kommer gjerne i tiden etter løpetid, så greit å være obs, det kan utvikle seg fort! Noen har også utfordringer i forbindelse med innbilt, men de fleste takler det greit (min måtte kastreres pga stress i den forbindelse). De kan også lettere få UVI enn hannhunder.
 15. Piglet

  Sei til valp?

  Ja, det er ikke noe problem.
×