Jump to content
Hundesonen.no

Silyeah

Medlemmer
 • Content Count

  101
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Silyeah last won the day on February 8

Silyeah had the most liked content!

Community Reputation

42 Excellent

About Silyeah

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Silyeah

  Mellomstor turkompis/familiehund, førstegangs

  Hvis dere først kikker på pelshunder i den øvre skalaen kan jeg selvsagt anbefale bearded collie. En dumsnill, livsglad hippie av en hund. Litt sans for humor må man ha for å ha beardis. Og de er såpass sosiale at de deltar på alt en familie foretar seg. Men, velger man å ha lang utstillingspels, så blir det mye snøballer, strøsand og lyng i pelsen. Dette gjelder flere pelsraser. Min beardis har jeg fortsatt ikke sett fryse. Er han nybarbert får han på seg ett dekken. Men pelsen blir sånn passe bamselook innen kort tid. Av de litt mindre mellomstore hundene har du feks engelsk cocker spaniel. Bare vær obs på ressursforsvar. Jeg har skjønt at det er mindre problemer med det i rasen nå. Jeg har møtt flere fine representerer for rasen i fargen blue roan. Jeg har selv hatt en sort en som overhodet passet som familiehund pga høyt ressursforsvar. Dette var på begynnelsen av 00 tallet. Nå i senere tid har jeg møtt mange veldig greie tofargede cockere. Tibetansk terrier har en del pels, noen kan være litt sære av de få jeg har møtt. fin størrelse. Obs på snøballer og slikt her også. Jeg har lite erfaring med spisshunder. Men har møtt noen herlige finsk lapphunder. De har litt lyd som spisshunder flest. Andre spisshunder er japansk spisshund og keeshound. Jeg har aldri møtt noen av dem på ekte. En pelsrase som er noe mindre en beardis er schapendoes. Litt høyere energi- og lydnivå ofte. Men veldige glade og sprettene de jeg har møtt.
 2. Silyeah

  Liten/mellomstor agility/familie hund

  Shetland sheepdog er den ultimate liten/mellom agility hund. Men en del av dem bjeffer lett. Dansk svensk gårdshund er også fine ag hunder. Noe mindre lyd føler jeg 🤔 Det er noen andre raser også som virker som egnet til ag, men jeg har ikke sett så mange av dem. Feks kooiker, jaktcocker og miniature aussie.
 3. Silyeah

  Agility/lydighet konkurranse

  Jeg synes ofte at hvis man går ned i størrelse hund, så går man opp i lydnivå. Shetland sheepdog hadde jo vært perfekt hvis det ikke var for lydnivå. Hvis du kan ha hund med høyt aktivitetsnivå er working cocker spaniel ofte artige skruer. Tollie retriver fra gode linjer er også lettlærte hunder. De har gjerne ikke lang "setter-radius", men heller ikke en forfølger slik som gjeterhunder. En del av dem stresser en del. Andre raser: Kooiker - lyd Welsh springer. Raduis på 30 meter (haglehold) dette gjelder for alle spaniel. Schapendoes - lyd (anbefaler disse)
 4. Silyeah

  Krevende pelsstell

  Jeg har hatt cocker spaniel og har nå bearded collie. Sistnevnte har mest pels, mens minst jobb. Cockeren oppførte seg fint under stell Allerede som valp. Jeg var med på ett klippekurs med henne, jeg vil ikke si at det var mye jobb så lenge man har maskin. Bruk 5 minutter på håndteringtrening hver dag og en god stund etter hunden har vendt seg til det, så blir det rutine. Beardisen jeg har nå ligger flatt på siden og slapper av når jeg børster. Det har vært litt jobb å lære han det. Han var leken og nysgjerrig som valp. I begynnelsen fikk han tyggebein mens jeg stelte han. De små pirayatennene fikk da andre oppgaver mens jeg børstet. Etter hvert la jeg han over på siden og belønnet med leverpostei og massasje. Jeg har gradvis fjernet leverposteien. Han ELSKER pelsstell, så glad jeg bruke den metoden. Jeg har glemt å venne han til barbermaskin da... så nå som jeg vurderer å klippe han ned har jeg en jobb å gjøre 🤣 Cockeren fikk lettere floker men hadde ikke lang pels overalt. Klippet ca. 1 gang i mnd hvis hun skulle se flott ut. Sjeldnere hvis man ikke er så nøye. Børstet 1 til 2 ganger i uken. Beardisen børster jeg ca en timer hver 14 dag. Evt 30 minutter en gang i uken. Klipper hår rund tissen, rompa og mellom potene når jeg synes det er nødvendig. Jeg vil helst ikke nevne hvordan det er hvis disse hundene får borrer eller hva det heter i pelsen 🙄😳😵🙈
 5. Silyeah

  Anbefalinger til rase? Dvergschnauzer?

  Min erfaring er at dverg snauzeren er en robust og hardfør liten sak. De som jeg møter i nabolaget her bor alle med barn i skolealder. Alle av dem bjeffer veldig ved passering av andre hunder, og gir svært høylytt beskjed hvis de ser en hund på veien hvis de er på tomta si. Mer enn dette vet jeg ikke om rasen. Jeg vil anbefale deg å ta direkte kontakt med oppdrettere av rasen. De tåler svært godt mye mosjon, så ikke vær redd for det. Ta hunden med på ski turer og joggeturer. Andre terrier raser kan være border terrier og carin terrier? Mulig også welsh terrier og norwich og norfolk terrier, men disse tre siste er ganske sjeldene raser.
 6. Silyeah

  Moxie Polsk Owczarek Nizinny og gjengen.

  Oysann! Så utrolig lik bearded collie i utseende! Jeg har en superglad beardis hannhund selv. Sett bort fra fargen så ser kroppen helt lik ut. Min beardis har veldig lettstelt pels, ser ut som de har den samme pelsen? Han blir ikke våt, og børstes ca hver 7-14 dag 😊 Hvor mange er det ca. av dem i Norge?
 7. Snøballer er igrunnen kun ett problem ved nysnø, så jeg har ikke gjordt så mye ut av det på min beardis. Da bruker hunden lange boots når snøen kommer. Balsamspray kan også funke en kort periode. Ang formfett så vet jeg ikke om de pleier å dusje hunden etterpå. Det blir enormt med tover og floker av friksjon på pelsen. Jeg spyler heller ut snøballenei dusjen enn å fikse floker 😂 Det er en med briard som har mange gode tips her inne. Er det noe med Siri hun heter?
 8. Silyeah

  Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Både jaktcocker og jaktspringer skal jakte innenfor en radius på max 30 meter (innenfor haglehold), og de skal være førbare og letttrente. De skal være i ro under skudd, og apportere. Ofte brukes de ikke til jakt, men til alt som har med nese å gjøre. De er veldig morsomme å se på under trening, alt er så gøy liksom 😂 Men ja, de er intense. Jeg har møtt noen som ikke er det, men det er nok mer sjeldent. Sjekk ut feks workingspaniel_felix på Instagram. Han brukes ikke til agility, men er av den roligere typen jaktcocker. Fuglehunder er litt mer "virrete" i væremåte, men det er mer en vane. Jeg hadde en BC/settet mix. Han virket veldig surrete, men jeg ble vant til det. Sheltie er uansett ett sikkert valgt med tanke på agility.
 9. Du har jegeren superdekken eller hva de heter også. De sitter stramt, så du må ha en kortklippet hund for at pelsen ikke skal tove seg veldig. Friksjon = tover Er det litt lengde på pelsen er det mange som bruker formfett ol. Mange synes at dresser som sitter litt løsere som hurtta slush combat lager mindre floker i pelsen. Heldigvis er det bare nysnøen som lager snøballer. beardisen min liker å stupe i snøen, det fører til snøballer i fjeset...
 10. Silyeah

  Tips til brukshundrase med "mildt" gemytt

  Sheltie er jo ett sikkert valgt med tanke på agility. Han synes kanskje det er hunder for jenter? De er jo veldig pene og følsomme hunder. Ellers har jeg sett både jaktcocker og jaktspringer på AG banen. Det er veldig rått og morsomt å se på! Det går unna, jeg blir imponert for å si det mildt. Masse fart, energi, lek og glede. Mindre lyd i dem enn sheltie har jeg inntrykk av, men sheltie virker roligere i det daglige? Lykke til med valget av hund. Jeg er alltid spent på hva folk velger til slutt jeg 😊
 11. Jeg har bearded collie, og naboen har shapendoes. Begge hundene drar med seg lyng, sand, kvist og kvast. Begge hundene er lekene, barnslige, sosiale og krever pelsstell. Shapendoesen er mindre. Sett bort i ifra nabohunden, så er en del andre jeg har møtt skarpere og har mye mer lyd enn beardisen. Særlig ved passering av andre hunder. Men mitt inntrykk er fortsatt at de er greie og morsomme familiehunder med en hendig størrelse. Noe mer "ville i ånden" enn beardisen, men det går vel så mye på individ tror jeg. Jeg har inntrykk av at beardisen er ukompliserte. Jeg har nå bare en stk. Men jeg har hilst på drøssevis 😂 Min beardis er en sosial dumsnill livsnyter som ser gleden i alt. Vi trener agility en gang i uken, og går masse lange turer. Når han løper løs løper han hit og dit, tygger på greiner og ruller seg i lyngen. Inne er han rolig og bedagelig. Han krevde litt mer mental aktivisering frem til han var 2 år, men ikke noe mer enn det som er vanlig for alle hunder. Noen pingle er han ikke. Old English sheepdog er ikke akkurat en brukshund slik som briard. Man kan ikke forvente at man kan oppnå de store titlene i lydighet osv. Det er ikke fryktelig mange av dem heller egentlig. Hadde det ikke vært for størrelsen kunne jeg hatt en slik. "Labbetusshunder" er ikke veldig populære, det er så morsomt når noen sier de har lyst på en bustette hund 😊 Lykke til med valget. Jeg ville møtt noen hunder på utstilling hvis jeg var deg.
 12. Silyeah

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Wooops! Autokorrekt! Jeg skulle skrive lapphunder, men det ble løshunder 😂
 13. Silyeah

  Ønsker en turhund, førstegangshund

  Ett lite tips. Se på Eurasier også. Jeg kjenner ett par stykker. Snille og greie hunder, de er ikke akkurat brukshunder hvor man kan nå langt. Men greie familiehunder begge to. Jeg har møtt noen aldeles nydelige finske og svenske lapphunder også. Ellers har du feks langhåret collie, de er ofte lette å ha løse på. Springer spaniel er jo fine hunder. Kan hende de må ha på ett varmedekken når du sitter stille når du er på tur på vinteren. Hvis det er ok så har du mange raser å velge i 😊
 14. Silyeah

  Beste bilen for hund

  Mange SUV biler har ganske "grunde" bagasjerom dessverre. Vær litt obs på det. Jeg kjører ikke SUV, Men feks skoda yeti har microskopisk bagasjerom 😊
 15. Silyeah

  Hunden har plutselig begynt å stikke av

  Han er ikke veldig lydberørt eller miljøberørt til vanlig. Han sover seg gjennom nyttårsaften og skytetrenininger og gjør ingenting av å sove på utstillinger eller være med på ferjer. Han er av typen som hiver seg ut i alle type utfordringer med labbene først. Det kan hende han begynner å bli eldre og klokere, han er snart 2.5 år. Meeen er det noe han synes er litt kjipt så må jeg bruke mye tid på å lære han motsatt. Jeg jobber feks fortsatt på å klippe klør. Det går fint, men må fortsatt bruke godbiter for at han skal synes det er ok. Når jeg vasker han står han bare der ser nitrist ut. Han gjør det ikke med glede. Jeg tipper at siden redsel ligger til alle britisk collie raser, så må han ha sitt vanskelige punkt, og det er nok flyvende trillebårer. Jeg tenker etter å ha lest deres innlegg at jeg må finne noe han er redd for, og prøve å finne ut hvordan han løser slike ting, og hva jeg kan gjøre. Avstandskommando er virkelig lurt å trene på. Jeg forsøkte litt på tur i dag. Han gikk med langline, jeg begynte litt med å lære han vent/stopp. Det gikk ok, han kom løpende til meg noen ganger før å få godbit istedetfor å stoppe.
×