Gå til innhold
Hundesonen.no

Silyeah

Medlemmer
 • Innholdsteller

  77
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

35 Excellent

Om Silyeah

 • Rang
  Nykommer
 1. Den store kosetråden.

  Bearded collie. Nesten litt slitsomt kosette 😂
 2. Røyting

  Jeg har en hannhund som denne uken har begynt å røyte. Jeg synes det virker som han er tidlig ute. Men men, han har nok å ta av 😂
 3. Kennel Mollycoddle venter løwchenvalper

  Gratulerer igjen 😍 De ser så fine ut 😍 stilig hvis noen av dem får tan farge. Jeg sjesker på en med tan farge på beina, men det holder med en hund 😂😂😂 Skal du ha valper på Nike også? 🤔 brune beardiser er jo så nydelig!
 4. Mellomstor, mellomaktiv og røytefri hund.

  Krøllehunder er greit sånnsett. Noen spanske Vannhunder er jo også ganske søte. Men mitt inntrykk er at de er ganske forskjellige. Beardiser er nok mer allergivennlige enn toller, da pelsen er på en måte tørrere. Litt vanskelig å forklare. Det tar litt tid før voksenpelsen er på plass da. De skifter farge, og spesielt når de er unghunder. Min beardis slapp de store mengdene valpepels og underull når han var mellom 7 mnd og 1,5 år.
 5. Mellomstor, mellomaktiv og røytefri hund.

  Jeg må bare legge til at både bearded collie og shapendoes kan legge fra seg en dott med hår her og der. Men de røyter ikke på samme måte som andre hunder. Meeeen... Jeg må legge til at det blir ikke noe mindre støvsuging av den grunn, særlig å våren. Da blir all strøsanden ute tatt med inn. Så her blir det mye spyling i badekart, eller høye boots på hunden. De nevnte problemene blir mindre så fort hunden blir klippet selvsagt. Men én beardis eller shapendoes med full pels er ganske morsomme 😂 Allergivennlige er de ikke. Men jeg har opplevd at folk med mild allergi tåler hunden min (beardis). Nå mosekoser de han ikke. Men klapper han litt.
 6. Når kommer resultatene på dog web?

  Takk for forklaringen 😃 Nå pensjoneres han som utstillingshund 🤣
 7. Når kommer resultatene på dog web?

  Han ble champion 😃 Jeg trodde han ikke kunne motta flere cert nå? Det store tok han i Kristiansand. De små er også i boks.
 8. Når kommer resultatene på dog web?

  Ludvig ble stilt på lørdag. Så jeg får smøre meg med tålmodighet. Det var en god del hunder der, så de må nok bruke de 14 dagene som er for å få sendt inn resultatene. Det var forresten flotte lokaler i Sandefjord i helgen. Ikke noe trengsel, god plass til alle. Eneste ulempen var at Ludvig skled veldig på gulvet. Når vi skulle kåre BIR og BIM spant han mer enn han løp. Men men jeg burde løpt saktere kanskje for å uunngå å spinne rundt. Slik er det å være nybegynner.
 9. Hei på dere. Nå er Ludvig over 2 år, og fullcertet etter utstillingen i Sandefjord. Jeg er utålmodig etter å få søkt om championatet. Jeg må jo da diplom og tittet på stamtavlen! 🙈🙈🙈 Jeg ser at resultatene ikke er lagt inn på dogweb ennå. Hvor lang tid tar det? Jeg har aldri studert det tidligere hvor lang tid det tar. Men jeg er utålmodig etter å få diplomet. Jeg har jo ikke drevet å stilt hund før, så jeg synes dette var litt moro 😂
 10. 100% stilling og valp

  Her ordnet jeg det slik at jeg fikk noen til å passe valpen. Problemet her var at han måtte tisse ofte, men han gjorde ingenting av å være alene. Jeg måtte ut med han hver halvtime mens han var våken i flere måneder føles det som nå. Han ble ikke helt renslig før han var 6-7 mnd. Jeg tror kanskje grunnen var at de som passet han som valp ikke var like flinke til å ta han ut ofte? 🤔 Han var ikke gammel når han begynte å være 2 timer alene.
 11. Gjeterhunder sånn generelt.

  Tja det ble vanskelig å svare på med så mange spørsmål og så stor gruppe hunder. Mange hunder i gruppe 1 er vel mer brukshunder å regne. Jeg har ikke nok kunnskap om hunderaser til å huske hvilke som i utgangspunktet var rene gjeterhunder. Men jeg kan noen av svare på noen få spørsmålene ut hva mine personlige erfaringer. Høyaktive hunder: Border collie, belgisk fårhund mallanois. Hollandsk gjeterhund mfler. Og som også er "formell 1" hunder innen forskjell typen hundesport, og med full energi. Særlig BC og Malle på forskjellige vis. Mye lyd: shetland sheepdog, pumi, schipperke. Gjeterhunder bjeffer generelt lett har jeg inntrykk av. Men disse har jeg sett bjeffe veldig mye. Vakt: belgisk fårhunder, hollandsk gjeterhund, shafer, kuvaz, maremma. Familihund: old english sheepdog, bearded collie, collie begge typer, shapendoes ++++ Sosiale: Bearded collie! +++ mange sosiale Reserverte: en del shetland sheepdoghunder. Diverse mindre kjente gjeterhunder fra Tyskland, belgia, Holland... Osv mange reservete også. Myke: alle med collie i navnet sitt, shetland sheepdog og old english sheepdog. Generelt sett mange av de britiske gjeterhundhundene. Jeg kan nok ikke sammenligne rasene. De er så enormt forskjellige. Noen kan konkurrere på høyt nivå, og noen er rene kosebamsene. Særlig hvis man skal sammenligne feks superfokusert malle og en bamsette old english sheepdog. På generel basis vil jeg si at de fleste gjeterhunder er opptatt av eieren/familien sin. Men på en annen side er noen supersosiale, og andre enmanshund. Mange har lett for å bjeffe litt pga arbeidsmønster. Jeg tror nok jeg har nevnt noen av ytterpunktene over. Dette er kun personlige erfaringer. Jeg har selv bearded collie. Og har vurdert collie og shapendoes. Generelt sett liker jeg gjeterhunder og fuglehunder. Jeg digger bearded collien min. Han er utrolig morsom og rar. Han tiltrekker seg mye oppmerksomhet fordi han ser ut og oppfører seg som han gjør. Agility er den sporten som gjerne passer rasen best. Selv om det faktisk finnes en del blodspor championer i Sverige. Men der har de generelt championer i alle grener. Det finnes også mange svært gode linjer i forhold til utstilling.
 12. Nyttårsaften

  Smart! kanskje det etter vi har spist 😃😃
 13. Nyttårsaften

  Tja. Når 5 barn mellom 2 og 10 år så blir det levend. Spille håndball er nok noe overdrevet. Men ikke for hunden 😂 en stod i døråpning mens de andre byttet på å kaste en klovnenese som ball mot "keeper". Alle er greie unger, men barna leker, hvis ikke kjeder de liv av seg. I lengden er er kjedelig for små gutter å tegne og se på film osv. Jeg tenker bil også er beste alternativ. Jeg vet ikke hvor kjent folk er med å være på skytestevner med grovkaliber rifler, og han er vant til å være med på leirdueskyting. Så hunden er veldig vant til lyder, tenker jeg at jeg stresser mer enn nødvendig igrunnen.
 14. Nyttårsaften

  Hei på dere. Nå sitter jeg og lurer på hvilke alternativer jeg skal velge på nyttårsaften. Jeg har en hund som ikke er skuddredd. På sommerstid er han mye med på skytestevner. Forrige nyttårsfeiring brydde han seg ikke om, han sov med buken i været. I år skal vi en tur til en venninne med baby og små viltre barn. Vi kan ta med hunden. Men han fyrer seg kraftig opp rundt barn, og vil leke og løpe etter dem/løper dem ned. Selv om han er 2 år kan jeg fortsatt ikke ta av båndet når det er barn som er "bananas" rundt han. Som nevnt, da vil han leke med dem og løpe etter. Jeg testet i julen med familiens barn. Da hadde jeg han i bånd. Da var hunden ett helt sirkus i 10 minutter. Deretter kunne han konsentrere seg om å få godbiter og tyggebein. Det ble litt vanskelig når ungene begynte å spille håndball inne. Men med bånd på ble det bare til at han fulgte veldig med. Han la seg ned og roet seg ganske bra ned tross alt. Jeg har trent han svært lite på å være i bur det siste året. Så jeg testet når jeg var hos familien. Da var det spinnville barn der. Det gikk overhodet ikke. Han ville ikke inn i buret, og brøytet seg ut så fort han gikk inn i det 😮 Jeg har vært alt for sløv til å bruke bur på feks utstillinger og andre eventer. Han roer seg greit ned uten bur. Så derfor har det ikke blitt noe 🙈 Her inne har jeg testet han i stålburet. Det er mye mye større. Det går fint, men det er så stort at jeg får det ikke med i bilen. Stoffburet har jeg ikke testet. Jeg har rett og slett glemt å øve på å bruke bur.. Nå står jeg med valgene i forhold til nyttårsaften. La han være hjemme, ha han i bilen og dekke til buret (elsker å ligge kaldt), eller øve som en gal med positive metoder før søndag for å se om han godta Stoffburet igjen? Han er veldig vant til smellelyder. Men raketter kan jo hyle, og det er 1 år siden sist han har hørt. Han reagerer ikke når jeg spiller av rakettlyder. Jeg ser fordelene med å kunne ligge i bur en sjelden gang. Jeg har bare synes det er litt kjipt å ha han i bur fordi han synes det er kjipt. Så da har det gått i glemmeboken. Men ser fordelene. Nå kunne han øvd på å være rolig rundt små barn, samt at jeg kunne sett om han reagerer på raketter i år eller ei.
 15. Hvilke tørrfôr bruker du?

  Canagan country game. Men fikk etter en stund problemer med følsom mage. Ellers fungerte det veldig bra. Fin pels, god appetitt, la på seg osv. Nå skal jeg prøve appetitt skin and coat av alle ting. De endret oppskrift for en stund siden. Så hvorfor ikke prøve? Men akkurat nå får han 50/50 canagan og appetitt. Mye mulig foret ikke er grunnen til at han får løs mage. Dette skjer hver gang vi går en noe lengere tur. 2 første avføringene er ok, resten er små mengder "suppe". Da er det kjipt med langhåret hund.
×