Gå til innhold
Hundesonen.no

Anooni

Medlemmer
  • Innholdsteller

    493
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    13

Anooni last won the day on 4. Juli 2022

Anooni had the most liked content!

Om Anooni

  • Bursdag 12/04/1993

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Collie Langhår

Nylige profilbesøk

3,183 profilvisninger

Anooni's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

797

Nettsamfunnsomdømme

  1. Fletter helt enkle halvstrup i paracord selv. Aldri slitt med at pelsen slites av ?
  2. Jeg har allerede den rasen jeg synes er finest i mine øyne, heldig med at den også passet midt i blinken mtp egenskaper ? Men skal jeg si nr 2 på lista sånn kun basert på at jeg synes den er vakker; dalmatiner
  3. Hva blir hunden å delta på annet enn den times turen + små lufteturer imellom. Hva gjør dere f eks på fritiden? Er det aktiviteter hunden blir å delta på? Da har man plutselig mer aktivisering og et rikere liv for hunden. Er det derimot slik at dere er på jobb hele dagen, med aktiviteter ettermiddag/kveld hvor hunden ikke blir med, men får de turene skissert imellom, så blir det for lite uansett rase i mine øyne.
  4. Pelsen er med å avgjør for min del ? Jeg synes ikke korthårede hunder er gode å ta på (kose med), i tillegg til de små hårene som fester seg i alt av tekstiler. Da foretrekker jeg heller sand som preller av i pelsen, men som ihvertfall forsvinner i støvsugeren ? Jeg synes børsting er super koselig og enkelt. Orker ikke napping/klippe raser
  5. Jeg hadde gått for det jeg trives med i hverdagen, så om rasene er SÅ like at det i utgangspunktet er bare pelsmengden som avgjør er det hva du foretrekker. Liker du pelsstell? For det skal være hyggelig og givende for både deg og hunden mange år frem i tid ?
  6. Mange jeg kjenner som har opplevd, dessverre, og ved å reklamere det inn til canelana er det "dette var ukjent for oss, og vi har solgt denne jakken i mange år" som går igjen. Og at de anbefaler større jakke om det blir trangt i lommene. Jeg og flere av mine venner svømmer allerede i de vi har, så den er altså ikke for liten. ?
  7. Jeg er fornøyd med min, og den er nokså varm. Passer fint høst, vinter (med ull under) og tidlig vår med lettere klær under for min del, men så er det jo litt individuelt hvor varm/kald man er Ikke sånn veldig fornøyd med at sømmene i lommene bak tåler lite. De er ikke forsterket til å tåle og være litt fulle av diverse utstyr f eks. Forøvrig ikke så veldig fornøyd med kundeservicen til canelana. Opplevd bug ift retur og slikt mange ganger, så har gitt litt opp å bestille fra canelana direkte ?
  8. Kan collie langhår være aktuelt, da? Eller blir det for mye hår igjen kontra korthåren? Tispene mine røyter ett par ganger i året, og det varer 14 dager-ish. Utenom dette er ikke hår i huset nevneverdig, og enkelt å fjerne fra tekstiler og klær. De drar jo med seg litt sand og kvist, da. En må liksom veie litt for og imot uansett hva man velger - små hår "overalt" eller deler av skogen med seg hjem periodevis (våren og senhøsten er verst ?)
  9. Her er det og veldig variabelt, men turmessig er en helt standard dag slik som dette; 2 t ++ hovedtur, en middels tur på ca 30 - 60 min, og en kveldstur/tissetur på 10 - 30 min. Noen ganger kan vi komme langt på tiden vi er ute, andre ganger kortere for jeg må gå tregere. Mine hunder går løse, så de får løpe fritt, så de er fornøyde uansett hvor langt vi kommer for vi har jo vært like lenge ute Imellom der kan vi trene litt momenter til lp, agility eller triks. Noen dager mer, andre mindre. Noen dager kurs og treninger, og da blir det litt mindre tur. Jeg er alene og ufør, og har mye tid til hundene. Men jeg/vi som er uføre er jo det av en grunn, så vi må prioritere vi og på lik linje med en jobb. Jeg synes det var mye enklere å tilrettelegge og prioriter da jeg var i 100% arbeid, for da var jeg faktisk frisk ..
  10. Anooni

    Nordisk cert

    Med mindre det er nytt regelverk tildeles nordic cert beste hannhund og tispe uavhengig av hvor mange de har mottatt tidligere. Er beste hannhund/tispe nordic ch tildeles det nr 2 som har mottatt reserve nordic cert, men flyttes ikke lengre bak hvis det viser seg at nr 2 også har nordic ch i boks.
  11. Dalmatiner. Hadde det ikke vært for røytingen ? Kaaaanskje en dag ?
  12. Anooni

    Dalmatiner

    Anbefaler også her som i tidligere tråd om å ta å se på raseklubben's hjemmeside, eller komme med konkrete spørsmål som er enklere å svare på. Man kan jo skrive side opp og side ned om en rase Søkefunksjonen kan sikkert også finne en del tråder om dalmatiner her inne. Jeg for min del håper jeg kan klare å trosse røytingen (eller gjør jeg? ?) en dag og anskaffe meg en. Da basert på at den ville passet inn hos oss, ikke bare fordi den er fin og "har lyst på" selv om utseende er helt klart tiltrekkende for meg i tillegg til egenskapene Jeg er nemlig med langhårscollie, tro det eller ei, ikke vandt med røyting 365 dager i året, med små irriterende hår som setter seg overalt ?
  13. Disse får du kjøpt på obs og extra, ihvertfall. Jeg bruker de til både targets og som lickimat
  14. Anooni

    Utstilling

    Det er en uoffisiell premiering på lik linje som BIR jr og valpene, men en gøy bemerkelse å få
  15. Vet du, når jeg melder meg på spesifikke kurs, f eks lydighet til over 2000kr forventer jeg en viss erfaring og kunnskap fra instruktør. Jeg er ikke der for å tilrettelegge trening for meg selv, det gjør jeg på fritiden med venner Jeg er der for å lære, ta med meg noe nytt og få input på hvordan komme videre. Nå har jeg heldigvis aldri opplevd det jeg gjorde før i vinter, men de fikk en konstruktiv tilbakemelding fra flere av oss, ihvertfall, så har de mulighet til å forbedre seg i fremtiden ? Pr nå går jeg ihvertfall 3 kurs, med tre forskjellige hunder. Vi har det veldig gøy og lærer veldig mye!
×
×
  • Opprett ny...