Gå til innhold
Hundesonen.no

Moniq

Medlemmer
  • Innholdsteller

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Moniq

  1. Akkurat nå ligger både hund å eier slått ut etter helge kurs i nesearbeid.. Mange erfaringer rikere, mye vi må jobbe med. Men motivasjonen er på topp til å trene. ? Konkluderte med at hunden er knallflink, og veldig glad i å bruke nesa som antatt. ? men fører trenger å jobbe mer med seg selv ?
  2. Veldig lyst til å dit i år også. Skal ikke stille, men mulig hun blir med for treningen sin del. ??
  3. Ny sele, nok en gang Landet på ruffwear nå, vi trengte feste foran. Og den satt godt. Eneste bildet av den på ? Fikk seg også ett stort bein og en selvplukket rundt knutebein. ? Pluss noen nye godbiter. ?
  4. Så mange fine valper som vokser seg fint til :-) Taiga er snart 7 mnd, det går både dessverre og heldigvis fort Det går for det meste i full fart, men kan også være kosegris. Akkurat sånn vi liker det Har fortsatt mye å jobbe med men det kommer seg
  5. Høres ut som en herlig valp. :-)
  6. Moniq

    Arkin

    Så skjønn ❤️
  7. 11.mai hentet vi hjem vår Taiga. Har nå hatt henne over 1 måned og rukket å blitt ferdig med valpekurs, vi øver på det som kan øves på samtidig som vi prøver å kose oss med denne valpetiden. Taiga gir oss mange gråe hår og heldigvis endel latter og godhet Litt om oss: Vi er en familie på 4 som bor i trøndelag. Vi har vært uten hund i 4 år. Hovedsaklig jeg som har den største interessen. Taiga blir litt sånn prøve å se hva vi liker å holde på med. Har lyst til å prøve med smeller og spor etterhvert. ? Taiga er en tøff valp, biter hardt og bjeffer høyt. ? Til tider blir det litt mye og jeg tenker om valget var riktig, men så har hun sine stunder der jeg bli uberstolt å tenker at dette blir bra ?
  8. Godt tema å lese på. Føler meg ganske fersk, Så godt å lese at vi gjør mye riktig. ? Hvordan gjør dere det med miljøtrening og sosialisering? Litt hver dag? Eller oppdelt? Redd for at det blir for mye, eller for lite.. ?
  9. Så mange skjønne valper.
  10. Så mange søte valper ❤️ I går hentet vi hjem vår valp. Det meste har gått veldig bra enn så lenge ? Her er Taiga ?
  11. Fra Keiserkrona ☺️
  12. Da blir det valp på oss også, litt uvirkelig enda og fortere enn vi tenkte. Det kommer hjem ei lita Finsk lapphund tispe i mai.. Spennende, vi gleder oss veldig ?
  13. Takk for alle tips som kom inn her Tenkte jeg skulle skrive en oppdatering. Etter enda ett år med lesing og tenking og prating her hjemme så har vi kommet frem til at Finsk Lapphund er en hund som passer for oss. Jeg snuser også innom Lapsk Vallhund og Aussie, men det tror jeg får bli en senere anledning Så nå starter letingen av oppdrettere, og vi håper på hund til sommeren
  14. Melder meg inn her jeg. Vi har vel bestemt oss for at vi er klare for hund igjen, etter noen år uten. Håper på neste år, men har det ikke travelt. Har ikke landet på rase helt ennå men har mest lyst på springer spaniel. Denne gangen skal vi ha tispe. Veldig spennende å starte på nytt igjen, og denne gangen sammen. ?
  15. Ja det er akkurat det jeg tenker, ville derfor høre om hvordan andres hunder var i det daglige. Vi må nok sette oss ned å plukke vekk de vi ikke skal ha, og få kommet oss ut å hilst på diverse individer. ? Vi vil jo ha en middels hund, som kan gå løs, kan være rolig inne, en som er lett å lære, vil trene litt lydighet og utstilling. Må kunne være med på det som skjer men samtidig kunne være hjemme alene. Vet jo at det meste av dette kan læres inn. Men vil ha et godt utgangspunkt. Barna er ikke store (6 og 1) så det blir mest kos og selskap for de.. Det er mange å velge i, derfor det er litt vanskelig og plukke ut også.. Lettere å høre hvordan enkelte har hundene sine.
  16. Ja det er det jeg argumenterer med. Støvsuging bør bli gjort nesten hver dag uansett hos oss så jeg ser ikke problemet. ? viktigste er å finne en rase som passer oss, så må man bare belage seg på pelsstell og hundehår. I mine øyne er det en del av hundehverdagen ?
  17. Takk for innspill. ? Pelstell er ikke så stort problem da det er jeg som tar det ? han mener nok hår rundtomkring i huset og utseende. Men tror at det er et kriterie vi må føye på ? Har sett litt på lapphund også.. Litt usikker iforhold til mye lyd. Prøvd meg på korthårs Collie også men ikke helt overbevist ennå. Retriver eller buhund blir det nok ikke ?Har planlagt å dra på nkk Lillehammer for å se rasene live. Kanskje lettere å bli overbevist da. Fryktelig vanskelig dette, man skal jo ha hunden i mange år..
  18. Hei! Vi har vært uten hund i noen år og føler at tiden er inne for det igjen. Da hadde vi en Border Collie. Denne gangen ønsker vi noe annet. Vil ha en som er rolig inne, men kan gjerne være aktiv ute. En som tåler ett par rolige dager. Ellers er vi ganske aktive. Går gjerne 1-2 timers tur om dagen. Må kunne være løs, og litt hjemme alene. Har blitt enige om at vi vil ha en mellomstor hund, men d er vel d eneste vi er enige om ? Vi har snust litt på: Engelsk cocker spaniel, springer spaniel, langhårs Collie, bearded Collie, Som jeg tror er realistiske raser iallefall ? det er jo mange andre vi kunne tenkt oss også. Vil gjerne ha tips om andre raser og høre erfaringer og hvordan deres hunder er ? både med pelsstell ( sambo syns det blir litt mye hår ?) og hvordan de er i hverdagen.
×
×
  • Opprett ny...