Gå til innhold
Hundesonen.no

Aea

Medlemmer
 • Innholdsteller

  97
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Good

Om Aea

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

755 profilvisninger
 1. Navn

  Hva er det fineste tispenavnet du vet? Hva er det fineste navnet til en hannhund?
 2. Hunderase

  Kan noen sammenligne hvordan hvit gjeterhund, tervuren, groendal, dalmatiner, og hovawart er?
 3. Old english sheepdog

  Noen som vet hvorfor det nesten aldri er noe kull på old english sheepdog? Noen som vil fortelle om rasen her?
 4. Svømming.

  Hvordan kan hunder som er glad i å svømme feks. Vannhunder og retrievere svømme mens det er båndtvang? Må de da svømme med bånd da? Er ikke dette fryktelig farlig for hunden om den surrer beina sine eller surrer seg fast? Litt dumt om man får bot bare fordi hunden svømmer uten bånd og det er vell nettopp i sommerhalvåret som er best å svømme i. Går ikke ann å svømme i isen om vinteren.
 5. Jakthund eller ikke jakthunder.

  Gjeterhunder gjeter jo og løper etter sauer, kuer, geiter, høner, griser for å samle dem nettopp fordi de er gjeterhunder. Hadde de derimot skada feks. Sauen eller bitt den eller drept den kunne jo ikke hunden fortsette som gjeterhunder. Er jo også små lam og de er jo ikke så store men de kan jo ikke drepe eller skade dem og bite dem på en eller annen måte. Da er de jo ubrukelige gjeterhunder.
 6. Jakthund eller ikke jakthunder.

  På hunderasevelgere på nett som feks, kjopehund.no eller dyrebar.no --------Hvor har hunderasevelgeren på canis.no blitt av?----------- ny link? så står det som oftest at alle de hunderasene som er i de andre gruppene haket av med jakthund. Men hvor mye skal man egentlig stole på disse testene egentlig? Passer rasebeskrivelsene på hunderasen eller hunderasene dine på disse sidene?
 7. Jakthund eller ikke jakthunder.

  Ååååå hvilke hunderaser da?
 8. Er det sånn generelt at selvskapshunder i gruppe 9 og gjeterhundene i gruppe 1 og noen få av spisshundene i gruppe 5 (eurasier, Keeshond, tysk spitz, japansk spisshund osv.) og noen få gruppe 2 som feks. er de ekstra store hundene som Berner sennen, nuffe, sant bernard, landseer ol. som har minst jaktinstinkt? De andre gruppene er jo terriere, dachs og drivende sporhunder, stående fuglehunder, apporterende hunder og mynder med mye jaktinstinkt i. Eller er det jeg som er helt på jordet her? Nå tenker jeg kun sånn generelt...
 9. Eurasier

  Er eurasier førermyke, førerorientert og lettlærte? Samarbeidsvillige?
 10. Hvilke hunderaser har selvrensende pels?
 11. Barbet

  Noen som vet noe om barbet her?
 12. Hjelp til hunderase

  Hvilke hunderase passer best i leilighet uten å bjeffe? Bør jeg da utelukke alle hunderaser med vakt og vokt i seg? Forslag på hunderase? Og forslag på sjeldne hunderaser da det står så lite på nettet om de sjeldne hunderasene? Blir da en familie og turvenn og litt lydighet og gjerne røyte minst mulig.
 13. Føler du deg tryggere med en stor hund enn en liten eller mellomstor hund i hverdagen? Tenkte på hjemme hos deg, i skogen, på tur, gå tur i byen, nattestid tur, kveldstur? Om man bor alene så er det tryggere å bo med stor hund enn liten eller mellom.? Man leser jo så mye om overfall og voldtekt og innbrudd og drap så jeg blir redd for det men nå er jeg veldig redd og nervøs av meg som person. Hva mener dere? Debatt 👻 Fyr løs
 14. Ville

  Er egentlig alle hunderaser ville og med masse energi i utgangspunktet? Er det eieren som får de til å bli roligere ved god oppdragelse?
 15. Arv og sykdom på valp.

  Er det bedre om feks. "Mormoren" har en øyesykdom som er godkjent for avl enn om "moren" til kullet har den samme øyesykdommen? Hvis da kun "mormoren" har den og "moren" da er frisk? Eller om "moren" har den? Om det blir mindre sannsynlighet på den samme øyesykdommen for hver generasjon? (vet det ikke heter mor og mormor i hundespråket men skrev det bare her sånn at det er lettere å forstå hva jeg mener? Jeg er ikke noe flink til å ordlegge meg. Er litt trøtt nå midt på natta så beklager om det ble rotete.)
×