Aea

Medlemmer
 • Innholdsteller

  93
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Aea

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

657 profilvisninger
 1. Gjeterhunder gjeter jo og løper etter sauer, kuer, geiter, høner, griser for å samle dem nettopp fordi de er gjeterhunder. Hadde de derimot skada feks. Sauen eller bitt den eller drept den kunne jo ikke hunden fortsette som gjeterhunder. Er jo også små lam og de er jo ikke så store men de kan jo ikke drepe eller skade dem og bite dem på en eller annen måte. Da er de jo ubrukelige gjeterhunder.
 2. På hunderasevelgere på nett som feks, kjopehund.no eller dyrebar.no --------Hvor har hunderasevelgeren på canis.no blitt av?----------- ny link? så står det som oftest at alle de hunderasene som er i de andre gruppene haket av med jakthund. Men hvor mye skal man egentlig stole på disse testene egentlig? Passer rasebeskrivelsene på hunderasen eller hunderasene dine på disse sidene?
 3. Ååååå hvilke hunderaser da?
 4. Er det sånn generelt at selvskapshunder i gruppe 9 og gjeterhundene i gruppe 1 og noen få av spisshundene i gruppe 5 (eurasier, Keeshond, tysk spitz, japansk spisshund osv.) og noen få gruppe 2 som feks. er de ekstra store hundene som Berner sennen, nuffe, sant bernard, landseer ol. som har minst jaktinstinkt? De andre gruppene er jo terriere, dachs og drivende sporhunder, stående fuglehunder, apporterende hunder og mynder med mye jaktinstinkt i. Eller er det jeg som er helt på jordet her? Nå tenker jeg kun sånn generelt...
 5. Er eurasier førermyke, førerorientert og lettlærte? Samarbeidsvillige?
 6. Hvilke hunderaser har selvrensende pels?
 7. Noen som vet noe om barbet her?
 8. Hvilke hunderase passer best i leilighet uten å bjeffe? Bør jeg da utelukke alle hunderaser med vakt og vokt i seg? Forslag på hunderase? Og forslag på sjeldne hunderaser da det står så lite på nettet om de sjeldne hunderasene? Blir da en familie og turvenn og litt lydighet og gjerne røyte minst mulig.
 9. Føler du deg tryggere med en stor hund enn en liten eller mellomstor hund i hverdagen? Tenkte på hjemme hos deg, i skogen, på tur, gå tur i byen, nattestid tur, kveldstur? Om man bor alene så er det tryggere å bo med stor hund enn liten eller mellom.? Man leser jo så mye om overfall og voldtekt og innbrudd og drap så jeg blir redd for det men nå er jeg veldig redd og nervøs av meg som person. Hva mener dere? Debatt 👻 Fyr løs
 10. Er egentlig alle hunderaser ville og med masse energi i utgangspunktet? Er det eieren som får de til å bli roligere ved god oppdragelse?
 11. Er det bedre om feks. "Mormoren" har en øyesykdom som er godkjent for avl enn om "moren" til kullet har den samme øyesykdommen? Hvis da kun "mormoren" har den og "moren" da er frisk? Eller om "moren" har den? Om det blir mindre sannsynlighet på den samme øyesykdommen for hver generasjon? (vet det ikke heter mor og mormor i hundespråket men skrev det bare her sånn at det er lettere å forstå hva jeg mener? Jeg er ikke noe flink til å ordlegge meg. Er litt trøtt nå midt på natta så beklager om det ble rotete.)
 12. Hun har hatt flere hunder og oppvokst med hund så hun kan veldig mye om hunder. Hun har vært på flere kurs, alene kurs med adferdterapauter også, instruktør som er flinke på problemer . Hun har også prøvd å lære han å slappe av og flere instruktører har prøvd. Det er åtte valper i dette kullet og alle sliter med stress og uro. Ro trening har de ofte hatt om det er på tur eller hjemme eller på kurs. Flinke til å sosialisere er de også.
 13. Hvem er det som har sagt at hun ikke har gjort noe med det? Hele dette kullet sliter med stress så er nok mye arv også.
 14. Kan hunder som er veldig mye stressa og gira leve mindre? Om stress kan føre til høyt blodtrykk og en helse som svikter? Spør for en venninne som har tre hunder og han ene stresser rundt og puster og peser mye høyere og fortere enn de andre. Er sånn med mennesker at stress ikke er bra. Redd det sliter ut de indre organer og sånn. Han går rundt og klarer nesten ikke å slappe av og venninna mi og jeg er bekymra for han og helsa hans. Han har vært til helsesjekk hos flere dyrleger og de sier alle at han er frisk.
 15. De får mat hver kveld. Jeg måler opp maten. Jeg skal prøve å bytte for nå. Har prøvd royal Canin, eukanuba, VOM, Labb,appetitt, og noen jeg ikke husker navnet på. Hundene er sjekket av veterinær men ingenting galt med dem. Jeg har prøvd begge deler, latt de være i bur om nettene og latt de gå rundt selv om nettene. Bytter på for å prøve meg frem og det har ikke skjedd noe nytt.