Jump to content
Hundesonen.no

Aea

Medlemmer
 • Content Count

  114
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Aea

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

1040 profile views
 1. Aea

  Terrier rasene

  Hei. Er det stor forskjell mellom terrier rasene? Kan noen skille litt mellom dem?
 2. Aea

  Utstilling

  Hvilken rekkefølge er det på vetrianer? Er de etter åpen klasse? Eller er de etter champion klassen? Eller er de helt til slutt? Først er det 4-6 måneder,6-9 måneder, junior, unghund, åpen og hvor er vetrianene? Og champion tilslutt? Eller etter åpen?
 3. Er det mest de typiske jakthundene som liker å trekke på Kickbike og kickspark? Tenkte at kanskje de typiske trekkhundene må være ute i hundegård noen ganger og jeg har ikke mulighet til å ha hundegård. Derfor jeg ser etter feks. Vorsther eller kleiner munsterlander? Forslag på andre raser? Pointer? Er det noen oppdrettere som da godtar at hunden ikke blir brukt til jakt? Eller må man drive med jakt for å ha disse hunderasene? Hvilke hunderaser trekker mest? Gjerne ramse opp. Er det noen her som ikke bruker dem til jakt?
 4. Aea

  Utstilling

  Hvor mange hunder kan jeg melde på samtidig og i hvilke klasser kan jeg melde på dersom jeg kun er en handler? Har veteranene over åtte år noe å si ang. de som er over 9 måneder til åtte år? Blir det ikke BIR veteran? Er det sånn at man kan ha med en valp under 9 måneder, en hund fra 9 måneder til åtte år, og en hund fra åtte år og oppover når man kun er en handler? Kan det da bli kluss om jeg plutselig står der med to hunder som skal samtidig i ringen?
 5. Aea

  Old english sheepdog

  Hvor finner jeg oversikten til OES til Sverige? Synes sidene bare er lite oppdaterte. Men kan hende jeg ser på feil sider? Aner ikke?
 6. Aea

  Keeshond

  Kanskje ingen har noe kjennskap til Keeshond her?
 7. Aea

  Old english sheepdog

  Finner ingen som skal ha en old english sheepdog valp. Noen som vet om noen oppdrettere som ofte har valper?
 8. Aea

  Keeshond

  Jeg har tittet rundt på Internett og lest om hunderasen Keeshond. Noen som har noe å si om denne hunderasen?
 9. Så gøy ut. Fine border collie du har. Redd for at border collie trenger mye mere enn det jeg kan tilby dem. Men kjempefine hunder. Er de ganske like som australsk gjeterhund? (Bare at aussie er hakket ned i tempo)
 10. Akita ja. Tenkte jeg ikke på. De må jeg se mere på. Nydelig gutt du har. Hvordan er akitaen sånn ellers? Bra de ikke bjeffer så mye. Stort pluss 👍
 11. Står bare de typiske trekkhundene bortsett fra vorsether, sennenhundene, bouvier, briard og dalmatiner. skal lese mere om disse.
 12. artikkelen inngår i «serien om tamhunden» Andre artikler om hunder Generelle artikler Artikler om brukshundtyper Artikler om hundegrupper Artikler om hunderaser Artikler om hundesport Artikler om hundeforeninger Artikler om hundeskoler Lister over hunderaser Alfabetisk raseliste Gruppevis raseliste Trekkhund er et fellesbegrep for hunder som trekker noe eller noen. Begrepet brukes således både om sledehunder, og vognhunder. Likeledes brukes begrepet til å beskrive hunder som konkurrerer i hundekjørerstilen nordisk stil, der hunden trekker både føreren og en pulk (pulkkjøring) eller kun føreren i en strikk (snørekjøring). Innhold SledehunderRediger Med sledehunder mener man først og fremst de typiske sledehundrasene for snø; grønlandshund, alaskan malamute og sibirsk huskymed flere, men også blandingshunder der en eller flere av disse rasene inngår som et vesentlig genetisk innslag. Disse kalles med en fellesnevner alaska husky, og er den mest brukte hundetypen i vår tids sledehundkonkurranser. Lokalt kan det også finnes raser som ikke anerkjennes internasjonalt. Sledehunder er hunder som er avlet for brukshundoppgaver polare og subpolare forhold. De har til felles en pels som tåler sterk kulde og dårlig vær. I en viss utstrekning tåler de også varme, fordi disse hundene har utviklet en effektiv måte å kvitte seg med overskuddsvarmen på. Slike hunder er mer utholdende enn hurtige, og er nærmest bygget for å komme frem uansett forhold. Den mest prestisjefylte konkurransen med slike hunder er Iditarodløpet, som går av stabelen hvert år i Alaska. De to største sledehundkonkurransene i Norge er Femundløpet og Finnmarksløpet. I de senere år har også en hurtigere, men kortere form for hundekjøring blitt en stadig mer populær form for hundesport, spesielt i konkurranseform. Til slike løp benytter man gjerne lettere pulker og langt hurtigere og mindre utholdne hunder, som f.eks. vorstehhund eller blandingshunden greyster. En rekke andre hunderaser egner seg også.
 13. VognhunderRediger Vognhunder blir også kalt kjerrehunder. I tidligere tider (før bilen overtok all transport) var såkalte vognhunder vanlig å se over hele Europa. Disse hundene trakk vogner med lass rundt om på markedene. Ofte var de minst 2 hunder som kunne bytte på å trekke. Mens den ene trakk vogna gikk den andre enten bak eller midt under vogna, avhengig av størrelsen (høyden) på vogna og hunden. Vognhundene fungerte gjerne også som vakthunder og gårdshunder. Eksempler på gode vognhunder er sennenhundene, bouvier, briard og dalmatiner for å nevne noen.
 14. Aea

  Hundekjøring med kickbike

  Hei. Har briarden funket som trekkhund? Ser det er en gammel tråd. Søkte bare på kickbike på forumet og gjeterhund.
 15. Hvilke hunderaser passer til å bruke til kickbike, sparkesykkel eller kickspark? Lurer på om de typiske trekkhundene kanskje blir for intense og energiske på de dagene som man ikke trekker. Skal kun være til hobbybruk så ingen konkurranse. I tillegg er trekkhundene ofte spisshunder og har hørt at de kan bjeffe ganske mye. Fuglehunder og settere er kanskje kun for de som driver med jakt. Skal ikke bruke hunden til jakt. Lurer på om noen av gjeterhundene kan passe? Forslag? Eller andre?
×