Gå til innhold
Hundesonen.no

termitetree

Medlemmer
 • Innholdsteller

  44
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

43 Excellent

Om termitetree

 • Rang
  Nykommer

Nylige profilbesøk

514 profilvisninger
 1. Høye leververdier - årsak?

  Hvis noen skulle være interessert i en oppdatering så tok vi en oppfølging og ny blodprøve, og leververdiene hadde gått ned til normalen, så det var betryggende
 2. Høye leververdier - årsak?

  Takk for svar, svaret ditt var veldig betryggende Jeg er nok bare paranoid og krisemaksimerer litt ekstra med denne hunden her Som veterinæren sa, "noen hunder får så og si ingenting, mens andre får alt". Nå har jeg hatt en av hver *hurra* Jeg "gleder meg" i hvert fall til å få dette fulgt opp, og satser på at det er forbigående som du sier
 3. Høye leververdier - årsak?

  Hvilke leververdier? Det sa de ingenting om. Er det flere? Han fikk giardia når han var 5 mnd (tror jeg, hukommelsen her svikter litt) og var ferdig når han var 11 mnd. Behandling var flere kurer med Panacur, gjentakende avføringsprøver og sterilisering av både hjem og hundeutstyr for å hindre reinfeksjon. Han var også lagt inn på klinikken et par ganger for væskebehandling. Nå merket jeg aldri noen andre symptomer enn selve diaréen (ingen slapphet f eks), men veterinærene anbefalte det når de mente han var litt dehydrert, fordi det kan være skummelt hos valper. Behandlingen ble avsluttet etter to friske prøver på rad, og han har hatt ingen symptomer siden. Det eneste er at siden han gikk så lenge på skånefor (6 mnd) hadde vi noen setbacks i overgangen til vanlig fôr, hvorpå jeg begynte på scratch igjen flere ganger (da ble han bra i magen igjen og hadde friske prøver). Det tok vel 2 mnd før vi var i mål der.
 4. Høye leververdier - årsak?

  Haha, ikke Hamar nei Jeg fikk innkalling til kontroll og vaksine per mail og da stod det at de hadde "tilbud" på blodprøvetaking og man kunne få det for X antall kroner om man ønsket det (klinikken oppdrettet på ingen måte til det). Så jeg tenkte "jaja, hvorfor ikke" - om det skulle være noe er det jo greit å oppdage det så tidlig som mulig. Hunden -er- jo frisk og fin, men har hatt noen runder med øyebetennelse, ørebetennelser, giardia, så forstoppelse, hjernerystelse etter å ha løpt inn i verandadøren osv, luftveisinfeksjon (til tross for at han er vaksinert mot dette) så vi har en del veterinærbesøk bak oss. Det er kanskje derfor jeg er ekstra nervøs for at -noe- er galt og valgte å ta blodprøven. Er så redd for at noe er galt med feks immunforsvaret siden det har vært så mye. I tillegg ønsket jeg blodprøven for å sjekke vitaminer og mineraler. Hunden elsker kattebæsj (det var slik han fikk giardia), og jeg har ikke klart å få det av han. Den eneste strategien jeg har er å overvåke han som en hauk. Og én grunn til at hunder spiser bæsj kan være vitamin- og mineralmangler, så jeg var helt klart interessert i å se om det var en biologisk faktor der eller om det kun var atferd. Dette ble heller ikke oppfordret til av klinikken, det var mitt eget påfunn etter å ha lest mye om emnet. Dessverre var ikke resultatet som ønsket da :/ Alt er helt fint, bortsett fra de -litt- høye leververdiene. Veterinæren sa det ikke var noe poeng i å angripe problemet ennå (siden vi ikke vet om det er noe problem ennå) før vi har tatt en ny blodprøve om noen uker for å se hvordan det ligger an da - er verdiene kronisk høye, eller er de stigende, eller har de gått ned igjen? I mellomtiden lurer jeg veldig på hva det kan være.
 5. Ifbm med 15 måneders kontroll og vaksine fikk jeg tilbud om å ta en blodprøve til en litt lavere pris, uten at vi hadde grunn til å mistenke noe som helst, men jeg tenkte det kunne være lurt. Det viste seg at hunden har forhøyede leververdier. Ikke noe urovekkende, men rundt 200. Veterinæren sa det kunne være en hel haug med forskjellige ting (som jeg selvfølgelig ikke husker nå fordi jeg ble så satt ut da han sa det), eller det kunne være ingenting. Hunden har ingen spesielle symptomer, er helt frisk og rask. Veterinæren mente vi kunne ta en ny blodprøve om 2 uker og vurdere situasjonen derfra. Men jeg er selvfølgelig livredd. Noen som har noen råd? Hva er det som kan føre til forhøyede leververdier? Jeg husker selvfølgelig nesten ingenting av det veterinæren sa.
 6. Jeg har dessverre få tips! Min var en del dårlig i magen og funket ikke så bra på Acana (dog var det ikke pga fôret at han var dårlig, men han ble ikke bedre heller). Derfor gikk han på skånefôr i månedsvis. Da benyttet jeg muligheten til å prøve å fase inn Acana igjen. Begynte med én tørrfôrkule Og totalt over en måned på overgangen, og da gikk det fint. Nå spiser han Acana pork&squash og trives. Fin i magen er han óg (med unntak av et par dager med dårlig mage som bivirkning av en medisin).
 7. Førstegangshund

  Jeg var førstegangs-alene-hundeeier, og kan ikke anbefale det. Jeg skal i hvert fall aldri ha valp igjen Så, til Ts: jeg synes du beveger deg inn på et farlig område her. Ikke bare er du enslig, som meg, men du jobber også skift og lange vakter. Hvordan ser du egentlig for deg at ting skal gå opp? Det må du ha en plan på før du så mye som TENKER på å skaffe hund, det er ikke noe du "tar underveis". Jeg hadde en måned fri med min valp, og var da ikke en gang i nærheten av å kunne være hjemme alene en hel dag. Svært mange er ikke stuerene ved 3 måneders alder, og kan derfor ikke være hjemme spesielt lenge ettersom de må få gå på do. Jeg studerer deltid, og hadde pass til min de dagene jeg dro på skolen. Ved tre måneders alder klarte han å være alene i va 3 timer. Nå er jeg ikke borte mer enn maks 6 timer av gangen, men det tok tid å komme dit altså. Det er ikke gjort på en dag, og går du for fort fram risikerer du å få en hund med separasjonsangst som hyler hver gang den er alene. Nå vet jeg ikke hvor ofte du jobber 10-timers vakter, men det kan du bare glemme i hvert fall de første par månedene. Her holder det rett og slett ikke med en hundepasser som tar en luftetur eller noe, skal du jobbe så lenge må du nesten sende bort hunden for natten. Valper, og mange voksne hunder, trenger, og fortjener mer. Å være alene i 10 timer for så å få kanskje en time med aktivisering før eier må sove etter nattevakt? Det går ikke, med mindre du har samboer, eller kan sende bort valpen. Hunder er flokkdyr (eller sosiale dyr) som (stort sett) vil være med familien sin, og spesielt valper er sårbare. Mange voksne hunder kan klare å være alene såpass lenge, men en valp? Neppe. Igjen, enkelte raser er nok mer einstøing enn andre, som da kanskje kan takle en slik ordning ganske mye bedre. Ikke sjans at corgien min hadde godtatt det i hvert fall Beklager, men jeg ser liksom ikke helt for meg hvordan du har tenkt at det her skal fungere i praksis. Du må gjerne beskrive litt hvordan du har tenkt å få det til å gå opp, om du har tenkt noe særlig på det da. Og så er det selvfølgelig helt greit om du ikke vil skrive noe om det også
 8. Hundebøker i god stand til salgs

  Har du solgt noen av disse? Jeg har lyst på flere av dem!
 9. Velge valp.

  Jeg fikk faktisk ikke velge valp selv, og det fikk heller ikke de andre førstegangseierne av denne rasen. Oppdretter valgte valp etter personlighet til oss, og ga de mer utfordrende til de som var vant med rasen. Han jeg fikk er helt perfekt for meg, så her har oppdretter gjort en god jobb!
 10. Plutselig vil hunden ikke være alene hjemme

  Uff, jeg er helt enig. Folk flest sover 8 timer om natten og jobber 8 timer. Da snakker vi 16 timer i bur i døgnet! Det er 2/3 av døgnet, og er faktisk utrolig mye.
 11. Plutselig vil hunden ikke være alene hjemme

  Jeg er helt enig. Fra min var helt husren fikk han sove hvor han ville om natten (ved ca 6 måneders alder, etter en periode med markering). Han har stort bur, seng på gulvet, gulvet og sengen min å velge mellom. Stor sett velger han gulvet, eller drar ut madrassen fra buret og legger seg på det kalde underlaget. Her snakker vi tolagspels, så han er kun i sengen min ca 10 minutter morgen og kveld før han hopper ned igjen. Han er 11 måneder nå, og er i bur på dagtid ettersom han er en stortygger og kan finne på å spise det alt mulig rart. Sist var det glava isolasjon, og da ble det rett til veterinæren. Han er tidvis ganske dyr i drift Når han har roet seg litt vil ha også få være løs/på soverommet hjemme, foreløpig tør jeg ikke ettersom han er en hormonell tenåring. Jeg er også kun borte ca 6 timer daglig (jeg er student). Jeg skjønner at det er vanskelig når man har en "uregjerlig" valp, men jeg håper dere kommer til en bedre løsning etterhvert, enn bur både dag og natt. Det blir rett og slett for mye burtid, og jeg skjønner at valpen reagerer på dette.
 12. Hvordan kan man være vant med en slik lukt??
 13. Som veggis er det ganske mye jeg synes lukter ekkelt, men har ikke lagt merke til noe spesielt ved disse fôrene. Acana med pork og squash synes jeg faktisk lukter godt Hvis du mener det luktet dødt, og hundene ville ha det vil jeg tro at det var noe galt med de posene du fikk.
 14. Seriøst? Jeg synes verken Acana (puppy&junior, pork&butternut squash, lamb&okagan apple) eller Dr Clauders (laks og ris junior) lukter noe ille. Og jeg er veggis Orijen lukter mer, men jeg synes ikke det luktet ille heller.
×