Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  11700
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  71

simira last won the day on January 16

simira had the most liked content!

Community Reputation

6979 Excellent

4 Followers

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

19281 profile views
 1. simira

  Papillon/yorkshire terrier/schipperke

  Ja, jeg tenker på Dyrevelferdsloven §6 om at barn under 16 ikke skal ha eneansvar for dyr. Det er ikke mange år sidene en liten hund ble drept av en annen i nabolaget her da husets tiåring gikk tur med den. Det for barnet å ha ansvar for hunden i dette tilfellet, uansett om det var den angripende eller drepte hunden, må ha vært en utrolig tung opplevelse. Det er selvfølgelig ikke slik at man skal forvente at en hund kan bli drept eller angripe og drepe en annen hund på tur, men det illustrerer at barn skal slippe å vurdere og forholde seg til ulike situasjoner som kan oppstå med ansvaret for et levende dyr. Det er selvfølgelig forskjell på en 8-åring og en moden 14-åring også, men dette er ihvertfall i følge loven. De kan selvfølgelig holde båndet og gå tur med hunden sammen med voksne.
 2. simira

  Papillon/yorkshire terrier/schipperke

  Alle de tre alternativene er varslere, som vil lage lyd når det kommer folk. Jeg regner med at dere også er klar over at barn under 16 ikke har lov til å gå tur med hund alene, og at dere har tenkt over dette med små barn og hund. En større hund vil nok ha mye lettere for å forhånde seg til barna og tåle mer fysisk, mens små hunder lettere blir tråkket på og herjet med. Ingen raser skal være skeptiske til fremmede. Noen raser kan være reserverte, som betyr noe helt annet. Hvis du opplever at en oppdretter omtaler skeptisk til fremmede som en normal egenskap så ville jeg vært forsiktig med å kjøpe derfra. Forskjellen ligger i at skepsis er en usikkerhet hos hunden, mens reservasjon er bare at de ikke er supersosiale og opptatt av fremmede. Du har nok rett i at yorkien er den som kan være mest krevende å trene i hundesport. Har dere vurdert dvergpuddel, eller bichon-rasene? Personlig har jeg veldig sans for papillon, de er sosiale og trenbare, men de røyter jo. Schipperken er også supre til agility og hundesport generelt, men MYE lyd og pels.
 3. simira

  Valpeskolen

  Haha! Mye bra fra @borderenher. Men hvordan i huleste har de to gutta, som ringte 40(!?) steder for å spørre om hundemat, unngått å få med seg at sele er litt mer skånsomt enn halsbånd? 😂
 4. simira

  Oppkast pga stress.

  Hva mener du med avstresset? Det er ikke uvanlig at hunder kaster opp iblant. Så lenge det ikke er noe som skjer ofte, eller flere ganger på kort tid, så er det sjelden noe å bekymre seg for. Du bør selvfølgelig informere eier så de kan være obs på om det skjer igjen. Om hunden generelt er stresset så er det noe som eier må ta tak i og jobbe med, det er lite man kan gjøre med en hund på en dag i uken.
 5. simira

  Symbolsk sum ?

  Ok, du skriver at hun har betalt nødvendig dyrlegebesøk. Likevel tenker jeg at dette er forventede kostnader ved å eie en hund. Har dere ikke en skriftlig avtale rundt dette? Hvis ikke så tenker jeg uansett at det er naturlig at hun får overta hunden, men du kan jo spørre om hun er villig til å betale det litt for det. Men at du ikke har involvert deg i hunden du delvis eier er jo ikke hennes ansvar.
 6. simira

  Hund etter liten operasjon

  Det er nok forskjellig fra hund til hund, men så lenge han takler å ha på body og skjerm så han ikke får tilgang, så går det nok bra.
 7. simira

  Symbolsk sum ?

  Hvis hun har hatt alle utgiftene så ser jeg igrunn ikke at det nødvendigvis skal koste noe annet enn eierskifte/omregistrering å ta over hunden. Det er ganske normalt ved fôrvertavtaler at fôrvert overtar hunden vederlagsfritt etter x antall år, om det ikke har blitt noe kull/hunden ikke kan/skal brukes i avl.
 8. simira

  Akkurat nå - januar

  Jeg vet ikke, jeg liker å kunne velge hvilke sko jeg skal bruke mtp. føre og temperatur. Det kan være glatt i en ganske stor temperaturvariasjon.
 9. Hva slags materiale er halsbåndet? Har han ingen reaksjon der?
 10. simira

  Akkurat nå - januar

  Brodder?
 11. simira

  Valpegjengen 2021

  Stakkars mamman som har båret på alle de der! 😂
 12. simira

  Valpegjengen 2021

  Ni! Wow, det er stort kull for springer, og i det hele tatt egentlig. Jeg vil på valpebesøk.
 13. simira

  Valpeskolen

  I tillegg så er det et underholdningsprogram på tv, ikke et utdanningsløp for profesjonelle hundetrenere... Nå er jeg en av dem som reagerte en del på et par av tilfellene i forrige serie som etter min mening var overflødig og langt fra positiv trening. Samtidig var det verste problemet (den reaktive bc-en) ganske tydelig fremstilt med at dette bør man ikke gjøre som første forsøk. All halingen og draingen i stakkars Anton får nå være så, det er vel uansett ikke det vanligste problemet for folk flest. 😅 Det med at det er enkelt og få metoder er jo et viktig fokus når det skal vises for så mange. Det er nok ting her jeg ville gjort annerledes avhengig av hund og situasjon, men det betyr jo ikke at det som vises nødvendigvis er dårligere eller ikke virker. Eller at "mine" metoder ville gitt mening for nabokjerringa med sine tre gneldrete papillon. De har en god utfordring der, å vise riktig og nok til at folk plukker opp nytten av det. Og så viser de lite nok til at de som er over snittet interesserte kan plukke det fra hverandre basert på antagelser rundt resten av treningen. Det eneste jeg savner er en litt mer krevende/utfordrende hundetype. Terven kan jo være det, men er også det nærmeste man kommer en noe krevende hund der. Skulle hatt en staff, mastiff, jaktretriever eller noe sånt.
 14. simira

  Akkurat nå - januar

  Det kommer an på hvor ofte du låner bil. Og om du har råd til å betale ekstra for automat når du skal kjøpe bil, eller leie.
 15. simira

  Den store tråden for dustete Finn.no annonser!

  Og så har de ikke hatt vett til å kalle dem pompadoo en gang? Jeg tipper at minst en av disse er pretenders som prøver å snakke fornuft til folk. Eller bare er ironiske. Men ja, for mye tragisk avl, absolutt.
×