Jump to content
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Content Count

  10898
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

simira last won the day on April 21

simira had the most liked content!

Community Reputation

6395 Excellent

4 Followers

About simira

 • Rank
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Recent Profile Visitors

17610 profile views
 1. simira

  Kastrert hannhund og løpetid

  Det er veldig individuelt. Noen vil oppføre seg som en intakt hannhund, noen vil ikke bry seg. Og alt mellom.
 2. Jeg tenker jo at Lillestrøm, Skedsmo, Lørenskog osv. er naturlige valg nær Ahus. Da kan også kanskje Høybråten, Karihaugen og andre ytre områder i Oslo være aktuelt. Ellers har du jo Kalnes sykehus nær Fredrikstad og Sarpsborg, om det ikke er for langt ut. Skoler kjenner jeg lite til, men så lenge du er innenfor et par timers radius av Oslo i de fleste retninger så kan du velge mellom ganske mange hundeklubber, hundeskoler, og det er mye fine turområder.
 3. simira

  Sonens store Reisetråd!

  Edinburgh castle selvfølgelig, på veien opp dit går dere også forbi en del morsomme butikker og et whiskydestilleri. Jeg synes omvisningen der var bra selv om jeg ikke er veldig glad i whisky. Battle of Stirling er en fin tur, lettvint med toget fra Edinburgh.
 4. simira

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Forskjellen er vel lyd og pelsstell. Mer pelsstell på de to siste, mer pels på de to første, og mer lyd. Lapphunden er kanskje den minst trenbare. Lagotto den med dårligst mentalitet.
 5. simira

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Offensiv betyr vel helst at de angriper heller en forsvare seg. Du mener defensiv? Når det gjelder dsg så har vi veldig forskjellige erfaring. Ja, de jakter, men de er få av de jeg har kjent som har stukket langt på jakt. Jeg har hørt om/kjent 2-3 av typen som overhodet ikke kan kobles løs uten å stikke, og noen få som kan jage en stund, men de fleste holder seg til hus og eier, jager, men kommer raskt tilbake (de bør selvfølgelig ikke få jage, men de fleste jeg kjenner har altså ok innkalling). Gneldring er heller ikke min erfaring. Ja, de varsler, på alt de mener bør varsles om, men gneldring er i min bok tilsynelatende umotivert bjeffing på alt og alle til enhver tid. Det har i perioder vært mange dsg i og rundt rallyringen, og ikke noe nevneverdig lyd der, for eksempel, sånn utenom de jeg har møtt gjennom raseinteressen. Jeg opplever det mer hos de som har flere dsg, fordi de trigger hverandre, men jeg vet ikke om jeg kjenner en eneste ene-dsg som jeg vil si gneldrer. De er veldig aktive, men tåler også lite aktivitet. Jeg har jo vært syk siden jeg fikk Odin, og han har aldri fått like mye aktivitet som jeg egentlig mener en hund bør ha, uten å se ut til å mistrives av den grunn (med unntak av de siste par årene hvor stress-issues har vært litt verre, men usikker på om det faktisk er relatert til lite aktivitet). Men de bør få bruke både hodet og kroppen for å trives. Jeg lurer litt på om det er forskjell i linjer eller miljøer som gjør at vi har så ulik opplevelse. Østfold og østlandet har en del oppdrettere, det samme med Rogaland, om det rett og slett er forskjeller på hundene der. Men om det er en aktuell rase så er det jo uansett greit å ta seg en tur på utstillinger eller treff og bli litt kjent med rasen og se om det matcher.
 6. simira

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Mine også, men de er vant med schipperke fra før. Lapphunden er stille i sammenligning.
 7. simira

  Valpeliste

  Det beste er vel å vise fram foreldrene på utstillinger og konkurranser, og annonsere kullet hos raseklubben (raseklubbene mine setter opp planlagte kull, vet ikke hvordan belgerklubben er der) og i rasegrupper. Det er vel der folk flest vil se etter valp.
 8. simira

  Farlig omsorg for gatehunder

  Jamen hvis vi bare lover å importere hunder uten rabies, da? De skriver at 14% av gatehunder som har vært hos norske veterinærer ikke er rabiesvaksinert? Det var skummelt høyt, tatt i betraktning at rabiesvaksine er påkrevd for å ta inn hund til Norge fra Europa...
 9. simira

  Lage bokstaver

  Kan ikke huske å ha vært borti det jeg...
 10. simira

  Leter etter en mild, intelligent, familiekjær hund

  Wheatenterrier har mye helseproblemer, jeg har dessverre heller ikke kjent noen som ikke har vært usikre eller hatt dårlig gemytt. Puddel har jeg selv fått veldig sansen for, veldig allsidig. Noe lyd, men definitivt mindre enn dere er vant til fra schipperken. Dsg har jeg selv, og vil anbefale. Men vær nøye på oppdretter, det er fortsatt en del dårlig avl og svak mentalitet, på grunn av den store populariteten. Mellompinscher er en rase jeg egentlig kjenner ganske godt, men har ikke fulgt med på status de siste årene. De kan ha en del jakt, og er ikke nødvendigvis uproblematiske å ha løs, men som turhund er den veldig fin. Grunnen til at jeg ikke velger den selv er trenbarheten, men om man ikke har ambisjoner innen lydighet og konkurranse så er jo ikke det noe motargument. Doberman er en krevende brukshund som bør brukes til mer enn tur, det er også mye dårlig helse og mentalitet på dem. Om dere liker rasen ville jeg heller gått for pinscher, som er en mindre og mye mer håndterbar hund av samme type. Belgere kan også være med krevende, noe usikkerhet og dårlig mentalitet der også, men de gode er jo fine familiehunder. Jeg tenker forsåvidt at det er raser som bør brukes til mer enn bare tur, men det er andre her som sikkert kan si mer om det. Se på engelsk springer spaniel eller finsk lapphund?
 11. simira

  Sonens store Reisetråd!

  Ikke vært, men dra ihvertfall ikke derfra uten en tur på islandshest!
 12. simira

  Lage bokstaver

  Skjønner ikke hva du mener. Noe ala Beat for Beat?
 13. simira

  3,5 mnd, blir vill når jeg prater i tlf

  Bjeffing er selvforsterkende, særlig på en slik rase, så ignorering hjelper nok ikke her. Du må stoppe det, enten med å gi ham noe å tygge på, timeout bak grind/dør e.l. @jmasheltie
 14. hun kan gjerne sende meg en melding om hun har spesifikke spørsmål. Jeg har ikke all verdens kompetanse, men litt har jeg strikket, har vel blitt rundt 15 kofter etterhvert+ diverse annnet strikk

  1. Nemi1

   doubleknit... ouch, det kan jeg ikke gi råd om, det er skummelt ekkelt og vanskelig, syns jeg,  Hun har store ambisjoner i det minste;)

  2. simira

   Det er nok det som er litt vanskelig. Hun har strikket "hele livet", det meste av plagg, men vet ikke hvor mye dobbelstrikk. Hun skulle nå uansett prøve.

 15. simira

  Håndarbeidstråd!

  Mamma er ikke så veldig google-kompatibel. Og det var visst et par litt vanskelige greier inni der.
×