Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10,791
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

simira last won the day on 31. Januar

simira had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

6,343 Excellent

4 følgere

Om simira

 • Rang
  Fastgrodd

Contact Methods

 • Website URL
  http://voffel.err.no

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Oslo
 • Hunderase
  Dansk/svensk gårdshund og ridgeback

Nylige profilbesøk

17,345 profilvisninger
 1. simira

  Mellomstor brukshund

  Jeg tenker alle de du nevner kan passe fint, kanskje utenom staff og lapphund. Staff kan ha samkjønnsaggresjon og ikke nødvendigvis enkle å ha løse overalt. Uansett rase kommer det selvfølgelig an på trening. Om du vil nå langt i agility så tror jeg toller blir for tung ift størrelsesklassen, men til hobbynivå er det helt fint. Finsk lapphund kan ha en del lyd, særlig under arbeid, og er nok en del tyngre å trene enn de andre du nevner.
 2. simira

  Lar du hunden tisse på.....?

  Tåler tujahekker faktisk ikke å bli tisset på? Nede i veien her er det en tujahekk langs gangveien. Den er i et rekkehusområde og det går hundrevis av hunder forbi, mine hunder bruker 10 minutter bare langs den hekken på 20m, og må tisse minst to steder langs hver gang vi går forbi. Den er nå 2 meter høy og fin som den noen gang har vært.
 3. simira

  Lar du hunden tisse på.....?

  Tidvis tenker jeg litt sånn at om hunden er interesserte i å tisse der så har noen tisset der før dem. Jeg prøver å unngå hushjørner, gjerder og søplekasser, men gjerder og hekker blir av og til tisset på. Bil tror jeg ikke noen av mine har vært interesserte i noen gang (bor også i Oslo). Murer og murvegger og sånt er jeg ikke veldig nøye med, men prøver å unngå det ved busstopp, i underganger og slikt.
 4. simira

  Innpåsliten hannhund

  Kan valpen ha forhudskatarr eller noe slikt? Løpetid i nærheten?
 5. simira

  Webmaster og liknende seler

  Er veldig fornøyd med webmaster, har brukt det til begge her. Men noen hunder liker den ikke, den kan nok bli litt "tett" med mye tekstil rett og slett. Men jeg synes den sitter godt på mange hunder. Jeg bruker den glatt på ski med mine, men ville nok ikke brukt den til bevisst "trekkarbeid" (mine trekker ikke mye på ski, de løper foran men tar lite vekt).
 6. simira

  Superhundene på NRK

  De viste jo på slutten av serien at det gikk bedre? Ganske lik Kovu akkurat der, og med en litt arbeidsvillig hund virker det løsbart.
 7. simira

  Når hunden tror den er sjef...

  Jeg tenker jo at jeg ville lært 12-åringen å være konsekvent på de "vanlige" tingene. Snu ryggen til, stå på båndet, eventuelt feste hunden i en lyktestolpe og gå utenfor rekkevidde til den roer seg. Kombinert med kontakt- og sitt-trening. Sistnevnte kan de jo med fordel jobbe en del med inne ved siden av.
 8. simira

  Superhundene på NRK

  Normal schæferenergi er for mye for meg nå, derfor hadde hun vært perfekt (om jeg hadde vært hundeløs fra før av...). Schæfer har vært en drømmehund lenge, men har ikke noe i mitt hundehold å gjøre, og jeg hadde aldri turt å kjøpe valp. Godt jobba!
 9. simira

  Superhundene på NRK

  Jeg hadde tatt Kie any day! Hvilket oppdrett kom hun fra @borderen om du kan si det? Om hun er representativ for oppdrettet ift. kroppsbygning så er jo det utrolig bra. Jeg ser for meg behovet for en superhund om et par år selv... Men, jeg lurer også veldig på hvordan det gikk videre med Carine. Fikk de ingen superhund da, når Tico ikke funket?
 10. simira

  Rabatt/avtaler på hundefor

  Det kommer litt an på hvilke fôr du bruker. Jeg er veldig fornøyd med Dyresjappa (fast kunde i ~10 år nå), og de har tilbud med jevne mellomrom. Fast tilbud er vel også hver 10. sekk, men du kan jo høre med dem om det er mulig å få oppdretteravtale. Akkurat nå har de et godt tilbud på Robur-serien, som vi bruker.
 11. simira

  Godbiter

  Hvis du brukte tørrfôr før så kan du vel det nå også, bare den typen du bruker ellers? Hva slags allergi har hun? Tåler hun ikke rent kjøtt? Gulrøt er helt utmerket, vi bruker også fiskekaker og andre fiskematrester.
 12. Jeg synes du baserer en del av løsningene dine på at den potensielle dalmatineren stort sett kan gå løs. Jeg ville ikke tatt det som en selvfølge at en dalmatiner kan gå løs, hverken som valp eller voksen. For ikke å snakke om at det er båndtvang halve året, og også valper kan skremme dyreunger. De er ikke av de verste, men heller ikke av de mest førerorienterte hundene, og jeg kjenner flere dalmiser som ikke kan gå løse. Jeg føler at dsg generelt er mye mer førerorienterte og lett-trente enn de fleste dalmiser, de jobber hvis de gidder, liksom, mens jeg vet ikke om jeg kjenner noen dsg som ikke er interessert i å leke eller trene (og de kjenner jeg en god del flere av). (Jeg synes forøvrig også det virkelig som du har litt lite margin på hva som er ok størrelse. Min ridgeback er 37-38 kg, og de fleste dalmatinerhanner vi har møtt er på størrelse med ham, eller til og med større. Husk på at du også ikke bare får en stor hund - du har fortsatt den lille. Og jeg kan med erfaring si at liten + stor er mer "vekt" å holde kontroll på enn én litt større hund.) I beste fall får du en omgjengelig og grei, liten dalmatinerhann, som bare er opptatt av deg, kan gå løs "overalt" og går fint overens med førstemann. I verste fall får du en diger hann som skal banke alle andre hanner han ser (inkl. minstemann), aldri kan gå løs, og som ikke gidder like mye tur og trening som førstemann. Realistisk sett må du være forberedt på å få litt av hvert, det er mye som skal klaffe for at alle forventningene dine skal passe. Nå er det litt forskjell på dalmatiner og ridgeback, men etter 8 år med dsg og stor hund (etter mye kortere tid enn det, strengt tatt) så vet jeg at jeg aldri skal ha to så ulike str. hund igjen. Det betyr selvfølgelig ikke at det ikke kan passe andre, men uansett rase så mener jeg at du må forvente en del forskjell i aktivitet og behov hos to ulike hunder, og det vil definitivt være mer arbeid og utfordringer enn med to av samme størrelse og rasetype. Det føles som jeg er ganske negativ nå, og kanskje er jeg det. Men jeg har litt inntrykk av at du vil skaffe deg dalmatiner fordi det har vært drømmehunden hele livet, litt på tross av at det pusher flere grenser for hva du egentlig ønsker i hundeholdet (stor hund, størrelsesforskjell mellom hundene, potensielt aktivitetsforskjell, osv.). Jeg synes slett ikke det er dumt å ikke skaffe seg "drømmerasen" hvis den faktisk egentlig ikke passer kriteriene dine. Jeg har selv to gamle hunder nå, og får forhåpentligvis mulighet til å skaffe meg hund igjen senere. Og da er det dessverre et par drømmeraser som er totalt uaktuelle, fordi at i beste fall kan et perfekt individ med de rette egenskapene passe inn i mitt liv - men mest sannsynlig ikke.
 13. Betyr det da også at hun er igjen alene hjemme når du går tur med de andre? Det er den delen jeg sliter med å takle.
 14. Jeg har en bunke Canisblader (17 stk) fra ymse årganger som jeg fikk av noen på her en gang, samt de fleste Hundesport fra 2013-19. Noen som vil ha? Kan såklart sende mot porto.
 15. En annen ting forresten, som er ulempe med to ulike hunder hos oss ihvertfall. Selv om de ikke nødvendigvis har så stort behov for å være sammen med hverandre, så har de stort behov for å være sammen med MEG. Jeg greier ikke å la den andre være igjen hjemme og la gubben gå tur med den, mens jeg gjør den aktiviteten som passer best bare med den andre hunden. Dermed får jeg ikke gått på ski fordi det kan jeg bare med den lille, ridgen er med på trening for å få to fem-minutters økter, osv. I praksis blir det sjelden noe med bare en av hundene. Det eneste er kurs, og selv da har jeg tidvis med den andre i bilen som får komme ut i pausene. Så selv om man har kapasitet til å gå tur/trene separat med hundene, så er det ikke alltid ideelt.
×