Gå til innhold
Hundesonen.no

simira

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13,024
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    345

simira last won the day on 16. April

simira had the most liked content!

1 følger

Contact Methods

  • Website URL
    http://voffel.err.no

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Oslo
  • Hunderase
    Ridgeback

Nylige profilbesøk

29,307 profilvisninger

simira's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

8.1k

Nettsamfunnsomdømme

  1. Morsomt, Phoenix har jeg jo møtt flere ganger, og dømt i rallyringen. Velkommen tilbake!
  2. @Perfect Image collies har vært aktiv her inne, men usikker på om hun fortsatt driver. Nettsiden jeg fant har ikke vært aktiv på mange år ihvertfall. Ellers er nok raseklubben, og rasegrupper på Facebook, gode steder å lete. De fleste legger nok også ut kull på finn.no dersom de har valper å selge. NKK har vel også en registreringsside for kull nå.
  3. Hvis du har begrenset kapasitet tenker jeg at jeg ville gått for en standard-variant, ikke jaktvariant av retriever. Flat er også mer energisk og noe mindre fokusert treningsmessig. Men alle retrieverene du nevner er gode kandidater og mye smak og behag som vil styre der.
  4. Ja, jeg hadde jo blitt litt overrasket, men små hunder blir jo tidvis veldig gamle. Håper du holder oss oppdatert med nykomlingen!
  5. Så spennende! Har du ingen nå? Eller lever Blondie fortsatt?
  6. I dag kom Luca og Tilly på besøk. To godt voksne damer, supergreie og rolige. Tilly (lille rufsa) er veldig forsiktig av seg, mens Luca er litt mer frampå. Ikke mye med tanke på at hun er dels labrador, riktignok. Begge er veldig glade i sofakos.
  7. Hvis det er allergi så må du prøve deg frem med allergifôr og fôr uten forskjellige ting. Hva fôrer du på i dag? Har du prøvd råfôr? Hvis det ikke er allergi vil neppe fôrbytte hjelpe. Har hunden din tilgang på leker, og får den nok aktivitet i løpet av dagen? Det kan fort være kjedsomhet eller stressadferd.
  8. Jeg har dachset i påsken. På fredag kommer det to godt voksne jenter på helgebesøk. Så mye pels, men savnet etter Odin gjør vondt enda. Snart et år siden han ble borte. 😭
  9. Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  10. Jeg tenker det kommer litt an på. Var det et uhell? Kom hunden seg løs, rømte fra en hage, kom for nær i en passering? Eller var hunden løs uten kontroll "med vilje"? Hvis det faktisk er en uansvarlig hundeeier som har hunden løs uten kontroll, og dette er noe som skjer regelmessig, ville jeg vurdert å anmelde det. Det blir kanskje henlagt denne gangen, men om det skjer flere ganger har det mer tyngde.
  11. Håper det hjalp å få skrevet litt. Det er flere historier på forumet om folk som har måttet gi slipp på en elsket venn fordi de ikke har greit utfordringene. Jeg vil ikke si det er å "gi opp", tvert i mot er det jo å gi hunden en ny mulighet til å kunne få det bedre! Jeg tenker jo litt at her har noe gått galt fra starten, om ikke du eller de som omplasserte greide å vurdere at utfordringene ville bli for mye. Man er såklart ofte optimistisk med tanke på hva man skal greie med en hund, men bare å være glad i og forståelsesfull ovenfor hunden er ikke nok når det er adferdsproblemer. Da bør man på forhånd vite at man har støtte fra instruktør eller trener og erfarne folk. Uansett så tenker jeg at du har gjort det beste du kan gjøre; å gi hunden en ny sjanse. Og med deg på veien har du antageligvis fått verdifull lærdom som vil komme neste hund til gode.
  12. Du nevner også at han "kan tisse ukontrollert i store mengder inne". Det kan faktisk ha en sammenheng, og mye drikking er et symptom på mange ting som berører urinblære og nyrer. Som igjen fører til problemer med å tisse.
  13. Aktiviteten på forumet har alltid gått litt i bølger, men generelt dalt ganske mye etter Facebook. Forumet ble startet i denne formen i november 2004, så 20 år i år faktisk! Jeg kom vel ikke inn før rundt 2006, rett før jeg fikk Odin, min første hund. Jaaa, må det! Nå skal vi bort i påska sammen med svigerdachsene, og helga etter skal vi faktisk passe to skjønne jenter, så litt pelsterapi blir det. Jeg er riktignok fortsatt der at det er litt vondt å se/kose på andre hunder også, jeg savner mine egne! Men der er nok sorgen mye blandet med at en ny hund virker stadig mindre aktuelt.
  14. "Feil på hjernen"? Her synes jeg det var mye rart. Har han noe anfall som kan tilskrives epilepsi? https://evidensia.no/kjaeledyr-husdyr/dersom-hunden-din-drikker-og-tisser-mye/
  15. Å! Masse fri, og helse til å drive med pelsdyr, drømmen! Her har det vært masse fram og tilbake om gubben skulle på jobbreise eller ikke. Det ble ikke, så nå sitter vi og saumfarer Finn.no etter kjøkken som skal gis bort/selges billig, til hybelleiligheten vi lager i kjelleren. Det er mye... rart der ute. Nå skal vi på laminat- og flisesafari. Det skal bli så fantastisk deilig å bli ferdig med de store oppussingsprosjektene!
×
×
  • Opprett ny...