Jump to content
Hundesonen.no

Dachslys

Medlemmer
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

31 Excellent

About Dachslys

 • Rank
  Nykommer
 • Birthday 02/02/1994

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Interesser
  Friluftsliv.
 • Hunderase
  Dachshund langhåret, Siberian husky

Recent Profile Visitors

1508 profile views
 1. Dachslys

  Valpegjengen 2019

  Spennende med hollender! 😍 Er det fra Sverige du skal ha da? Det er noen spennede kull som er planlagt der nå har jeg sett 😁
 2. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Ah, skjønner! Det er vel flere plasser med flat furuskog enn i Stor-Elvdal, men måtte spørre 😊 Ja, funker ikke med bakker heller. Frykter at jeg må operere kneet til sommeren. Men bare det blir bra til slutt, så er jeg fornøyd! Det er for tidlig at beina streiker nå altså!
 3. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Så herlig! Og for en nydelig skog! Ser akkurat ut som skogen bak hytta i Stor Elvdal. Er det i Østerdalen en plass dere holder til? Savner sånn å løpe, spesielt uteturene med hund, men har en vondt menisk så de fleste cardioøktene blir på en sykkel inne på treningsrommet på jobb 😑
 4. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Det er mange om beinet ja, men det kommer også litt an på hvor i landet du er. Der jeg har praksis nå er det relativt gode muligheter for å kunne starte opp med hund. Utfordringen er jo å faktisk få stilling 😒 I de større byene er det nok vanskeligere. Ikke minst fordi man oftest må vente til det lyses ut hundeførerstilling, framfor mindre plasser hvor man kanskje i større grad selv kan ta initiativ til å utdanne hund. Det er hvertfall inntrykket mitt så langt. Har ingen erfaring fra NRH 😊 Men håper tid og penger tillater læringskurva å bli bratt! Håper du lager en "min hund"-tråd etterhvert da 😇 Synes alltid det er gøy å følge med på ekvipasjene her inne, spesielt når man har samme ambisjoner. Krysser fingrene for at det blir valp på deg i det kullet du venter på! 🤞🏻 Familien har sibbe 😊 Blir vel en god utvidelse der også innen et par år, da mamma har funnet ut at hun skal begynne med hundekjøring. På hobbynivå da vel og merke.
 5. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Hovedplanen er NRH foreløpig. Men kunne også tenkt meg å drive med forskjellig hundesport, så han blir nok litt potet. Samtidig liker jeg absolutt ikke at ting blir halvveis, så vi får se hva vi har kapasitet til og hvor interessen lander 😊 Den store drømmen er jo å få han godkjent i politiet, men det er MYE som skal klaffe for at vi i det hele tatt skal bli vurdert, så der tar jeg det helt som det kommer. Spennende med schäfer da! Venter du på kull nå? Og hva er dine planer med den? 😊
 6. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Ja, mest sannsynlig 😊 Men utelukker ikke malle helt heller. Det kommer litt an på hvilke kull som blir tilgjengelig.
 7. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Sitter og ser på hunder på working-dog, og drømmer om valpen min. Ikke lenge igjen til 2020 nå, men jo mer det nærmer seg desto vanskeligere kjennes ventetiden. Det er på høy tid at det blir min tur snart!
 8. Dachslys

  Akkurat nå, Januar 2019

  Er ikke den som har bidratt mest til aktivitet her inne, men har vært "tilskuer" i mange år. Når jeg får meg hund selv, så regner jeg med det endrer seg. Vi får alle prøve å bidra litt mer. Veldig synd å la forumet dø ut. Og så kan vi kanskje bli flinkere til å ta i mot nye medlemmer/ferske hundeeiere?
 9. Dachslys

  Robuste og nervesterke raser

  Er enig i det. Tror vi snakker om to forskjellige ting. Jeg ville aldri beskrive dachsen som en stabil hund, tvert i mot, det er mye dårlig mentalitet på rasen. Jeg opplever dacshen som uhyre tøff, men det er på godt og vondt, og jeg har både hørt om, møtt og selv eid dachs som ikke var mentalt stabil. Og når jeg sier at jeg opplever drivende hunder + fuglehunder som stabile og trivelige, så er det slettes ikke dachsen som står høyest på lista der, nei. Men tøffe er de.
 10. Dachslys

  Robuste og nervesterke raser

  Vi har SH, og det er ingenting som vipper henne av pinnen. Hun er ikke direkte tøff, men har et veldig kaldt og rasjonelt hode. Har inntrykket av at rasen generelt er sånn. Har også sett mye pinglete AH. F.eks på Femundløpet hvor store deler av AH-spannene virkelig krøket seg ved vetsjekk. Jeg opplever dem litt sånn "unnskyld at jeg er til", men ikke panisk eller aggressive - de bare "smelter sammen" på en måte. Var å hilste på et AH-kull som vi vurderte valp fra, men det ble uaktuelt da valpene var livredde, så ble det SH til slutt. Når det gjelder tøff hunderase, så tenker jeg med en gang på dachsen. Beinharde hunder som tåler utrolig mye og som har mye mot. Er det noe de ikke synes helt om, så har jeg inntrykk av at de gjerne reagerer med mot. Har egentlig jevnt over inntrykk av at drivende hunder + fuglehunder er stødige og trivelige hunder, men som nevnt tidligere i tråden så må man nok være nøye med oppdretter uansett hvilken hund man vil ha.
 11. Dachslys

  To vekterhunder vurdert avlivet av politiet.

  Tror du legger litt mer i lovens ordlyd enn hva du bør @jonnykr - det er simpelthen ikke realistisk. Politiet kan jo bare slutte med hund med det samme, hvis kravet for å føre hund er at man skal kunne garantere at hunden alltid er og alltid vil være under 100% kontroll. Som sagt tidligere i tråden: ting kan skje, hverken menneske eller dyr er feilfri. Både hund, kjeltring og omgivelser kan være utforutsigbare, og ingen kan garantere for at en hund er 100% lydig gjennom en 8 års lang karriere. Slik jeg forstår det er hunden som bet taggeren og hundene som står i fare for avliving to forskjellige saker? Det er jo treningen av hundene som er under gransking i denne saken, og ikke grad av kontroll. Nå er det slik at det ikke er politiet som bestemmer hva som er lov og ikke, eller hva straffen for overtredelse av et lovbrudd er. Hvis politiet etterforsker saken så er det vel fordi det mistenkes at hundene er trent ulovlig. Hvis vektertjenesten mener at treningen har skjedd i henhold til retningslinjer, så kan det like godt hende. Men hvem her inne kan garantere for at det stemmer? Poenget er at vi nødvendigvis ikke har all informasjonen i saken. Det er tross alt bare en side som er presentert, og jeg tviler sterkt på at politiet har en agenda for å få tatt livet av flest mulig hunder, slik jeg opplever at enkelte legger det fram. Foreligger det noe straffbart, så foreligger det noe straffbart. Om reaksjonen er forholdsmessig eller ei blir et annet spørsmål. En skarptrent hund bør regnes som et våpen, og det er for meg selvsagt at det skal være rammer rundt trening av slike hunder. Og at fravikelse må få konsekvenser. Det virker det som de fleste av oss her inne er enige i. Likevel virker det som enkelte også mener at det er for lav terskel for reaksjon? Jeg tenker du trygt kan trene bitearbeid uten å frykte for bikkjas liv, så lenge du holder deg innenfor de retningslinjene som er gitt.
 12. Kanskje litt off topic, men: Det er ikke noen pusekatt den bikkja der altså! Ikke et kny, og fokuserer på oppgaven sin til tross. Flott å se! Det er ikke politiets oppgave å straffe folk, eller å bruke makt fordi noen "fortjener det". Politiet skal bruke makt for at formålet med tjenestehandlingen oppnås - i dette tilfellet at personen som filmer fjerner seg. Å la en politihund bite er et veldig inngripende maktmiddel. Selv om bruk av hund (bitt) ikke er tatt inn i maktpyramiden, så sies det at dette maktmiddelet ligger under bruk av skytevåpen (!!) Det skal derfor naturligvis litt til at politiet lar en hund bite. Tjenesten ble flott utført med langt lempeligere middel Jeg synes bruken av makt her ser ut til å være helt etter boka. Maktmidlene som brukes er forholdsmessige - hverken for milde eller for strenge. Det er faktisk slik at hvis et lempeligere maktmiddel er tilstrekkelig så er det ulovlig å bruke et strengere maktmiddel. Selv om en gjerningsperson slår en politimann betyr ikke det nødvendigvis at han har lov til å slå tilbake, og sånn tenker jeg det må være. Har ikke politiet lov til å bruke makt? Hva mener du med det? Han ble jo ført vekk, høyst sannsynlig pågrepet og (hvertfall) siktet for vold mot offentlig tjenestemann.
 13. Dachslys

  Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Det begynner sannelig og endelig å nærme seg min tur også! Er ferdig med skolen i 2020, og da skal en lenge etterlengtet tigergutt endelig få komme hjem til meg 😍
 14. Dachslys

  jobbe med hund på heltid

  Hundefører i Forsvaret eller Politiet. Da jobber du med hund på heltid og vel så det Vet ikke hva lønna for en militær hundefører ligger på, men man får jo generelt godt betalt i Forsvaret. Som politihundefører får du "vanlig" politilønn + et (bitte)lite tillegg for hunden.
 15. Dachslys

  Tispenavn på O?

  Enig med @Tonje: IKKE Olga Synes også Olympia er fint, eller Onyx. Endret: Onyx er forresten en stein som ofte er svart med innslag av brunt
×