Gå til innhold
Hundesonen.no

Dachslys

Medlemmer
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

23 Excellent

Om Dachslys

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 02/02/1994

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Interesser
  Friluftsliv.
 • Hunderase
  Dachshund langhåret, Siberian husky

Nylige profilbesøk

1,057 profilvisninger
 1. jobbe med hund på heltid

  Hundefører i Forsvaret eller Politiet. Da jobber du med hund på heltid og vel så det Vet ikke hva lønna for en militær hundefører ligger på, men man får jo generelt godt betalt i Forsvaret. Som politihundefører får du "vanlig" politilønn + et (bitte)lite tillegg for hunden.
 2. Tispenavn på O?

  Enig med @Tonje: IKKE Olga Synes også Olympia er fint, eller Onyx. Endret: Onyx er forresten en stein som ofte er svart med innslag av brunt
 3. Når raser deles i show og bruksavl

  Helt enig! Og jeg må ærlig innrømme at jeg synes hunder fra brukslinjene i alle raser (uten unntak) er mye penere enn showlinjene Jeg kan aldri se fordelen bak disse overdrivelsene av enkelte trekk. Det er ikke funksjonelt og det ser alt for ofte ikke friskt ut heller.
 4. De i Klæbu deler opp mot tillegg i prisen
 5. Reptiltråden

  Fikk besøk av en svart huggorm på platten i dag. Minte om en kongesnok, helt kullsvart, og etter min mening et vakkert vesen!
 6. Lengde på hundenes klør

  Da har vi fått to forskjellige beskjeder fra veterinær Men så klart, som jeg også sa så tror jeg det er en grense for hvor langt nerven kan vokse, og så klart også en grense for hvor mye nerven kan trekke seg tilbake. Vi hadde en omplasseringshund som hadde alt for lange klør, i den forstand at det innvirket negativt på han, noe veterinær også var enig i (ikke det at det egentlig var noe tvil i dette tilfellet). Vi måtte klippe ofte og så nære nerven som mulig for at nerven skulle trekke tilbake, og jeg mener at det gjorde den helt klart. Han hadde hvertfall til slutt en helt annen lengde enn første gang vi klipte helt inntil nerven.
 7. Lengde på hundenes klør

  Jo, men poenget mitt er at jeg tror "naturlig" ikke alltid er synonymt med noe positivt, og sier igjen at det er en grunn til at ville dyr lever kortere enn tamdyr. Som jeg også har sagt synes jeg at hver og en får la klørne på hunden sin være så korte/lange de enn måtte ønske, så lenge det ikke går utover hundens bevegelsesmønster osv. Men at man bevisst ikke klipper klør fordi ulven ikke får dem klippet synes jeg er en litt merkelig, og det virker som det er veldig mange som tenker slik. Slik som noen også mener at katten deres må få gå løs fordi den trenger å jakte. Nå tror jeg og håper at de fleste selvfølgelig ikke lar det gå så langt at klørne til hunden sin plager den, men bør ikke "malen" settes etter hva den individuelle hund (i første rekke så klart) og eier trives med, framfor hvordan ulvenes klør ser ut? Hvis det funker for noen hunder at man ikke klipper/klipper svært sjeldent, så er jo det helt greit, men det funker virkelig ikke for alle hunder. I forhold til bilder av klørne til vill ulv så var det sannelig vanskelig å finne, helt til jeg kom på at bildene av skutt ulv er på et såpass detaljenivå at det er mulig å få en liten indikasjon. Legger ved bildene som linker hvis noen ikke ønsker å se død/(blodig) ulv. Denne var ca. 2 år gammel når den ble skutt. Denne også rundt 2 år. "Ung hannulv" De fleste ulvene som blir skutt her til lands er jo rundt den alderen, så uten å ha lett for lenge, så har jeg ikke funnet dyr som er eldre enn dette. Likevel ser man jo at klørne er ganske så lange vil jeg si, uten at jeg tror det skaper noe som helst ubehag for dem. Men jeg hadde aldri latt klørne på min hund vokse til slike lengder, og jeg tror også denne lengden kan være problematisk for enkelte hunder. Edit: God voksen ulv Og her er et bilde av en vill åring fra USA (link)
 8. Lengde på hundenes klør

  Skjønner hva du mener! Det er jo en viss grense for hvor langt nerven kan vokse, men jeg synes at en "fullvokst" nerve gir for lange klør, så jeg klipper altså så ofte at den ikke vokser. Jeg har helt klart opplevd at hyppigere klipp og klipping tett inn mot nerven gjør at nerven tørker inn og trekker seg tilbake. Lar man klørne få vokse for langt strekker nerven seg ut igjen.
 9. Lengde på hundenes klør

  Jeg tenker som så, at så lenge det ikke medfører ubehag for hunden så kan vel klørne være så lange som en måtte ønske. Men jeg personlig synes hunder med lange klør ser forferdelig ut og minner bare om dårlig stell. I min verden skal klørne hvertfall ikke røre bakken når hunden står stille for da vil de antageligvis innvirke på hundens bevegelsesmønster. I forhold til at klørne skal gi hunden grep, så tror jeg ikke det er noe problem for hunder med korte klør heller, da de likevel krummer labben for å få godt grep - litt som en katt. Jeg holder klørne på mine hunder så korte som mulig, og forsøker å klippe så ofte at nerven ikke vokser utover. Når det kommer til sammenligning av ulv og hund så er jeg ikke så fan av det. Synes argumentet "jeg gjør det med hunden min fordi sånn har ulven det"-argument blir litt feil. Ville ulver lever tross alt bare rundt 4-5 år, og det er en grunn til det. I dette tilfellet tror jeg ulven har en smule mer fungerende anatomi hvor både lange klør, betennelse i ørene og eksem er et mindre problem enn hos tamhunden. Men man unngår vel ikke å behandle sånt selv om ulven ikke har tilgang til veterinær
 10. Valpegjengen 2020, 2021, 2022, 2023, 2024?

  Ja, og så handler det litt om rase man tenker seg og hvilket studie man går. Jeg går på høgskole nå, og hadde aldri hatt tid til de hunderasene som er aktuelle for meg. Det går så mye tid til skole og trening at jeg ikke kunne hatt en ordentlig sofagris en gang. Det vil si at jeg kunne sikkert ha hatt en lett rase, men for min del risikerer jeg ikke å sitte med valget mellom dårlig samvittighet eller å omplassere. For min del er det sikreste å vente. Når det er sagt, så blir det sannsynligvis hollender eller malle på meg (kommer an på tilgjengelige kull) i 2020! Jeg gleder meg helt vilt, og det er en stor, saftig gulerot å se fram til nå i eksamenstida med 10 eksamener (!!)
 11. Valpegjengen 2018

  Det er akkurat sånn vi liker det @Sprettballen
 12. Valpegjengen 2018

  Så gøy! Gratulerer! Håper på masse valpespam om en liten stund da
 13. Reptiltråden

  Åh, synes pieblad er så stilig! Det gir liksom slangen litt ekstra karakter.
 14. Vårvalpene våre!

  Nydelige! Må innrømme jeg har litt lyst på dachs igjen, selv om jeg ikke vet hva i all verden jeg skal med den, og den overhode ikke passer til mine ønsker i en hund.
 15. Hvordan var valpetida med hunden din?

  Både dachsen og huskyen var engler som valper. Ikke noe tull på noen som helst måte med noen av dem. Vet det kommer til å bli verre når hollenderen kommer i hus. Gleder meg helt vilt for jeg synes valper er det beste i verden , men er også ganske forberedt på å gråte en ganske stor skvett i løpet av den valpetida, samt rive ut et par hårtuster. Så ei på Facebook som har fått seg jaktcocker. Hun la ut et par videoer hvor valpen bokstavelig talt var høyt og lavt. Begynte med at den hoppa oppi en barnestol før den snudde og datt ned på en benk hvor rompa ble hengende over kanten, kom seg opp, hoppa opp på bordet og græbba tak i en blomst. Fikk så øye på kaninen i et bur i hjørnet på stua, stupte ned fra bordet med et brak og sprang bort til kaninen. "En sånn valp vil jeg ha", tenkte jeg. En valp som slår seg, men som gir ****, og som har en urokkelig selvsikkerhet, stappfull av pågangsmot. Det er jo oppskrift på jævelskap hos en valp, men med riktig trening så er slike egenskaper gull verdt når hunden blir voksen, tenker jeg!
×