Jump to content
Hundesonen.no

maysofie

Medlemmer
 • Content Count

  3299
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

maysofie last won the day on October 12

maysofie had the most liked content!

Community Reputation

7462 Excellent

2 Followers

About maysofie

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 07/14/1995

Contact Methods

 • Website URL
  http://lynwyr.wix.com/lynwyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandefjord
 • Hunderase
  Border Collie x4
 • Mine dyr
  RLII RLIII Lyn NO34923/13 - Godkjent gjeterhund
  Lynwyr Floss NO54841/17 - Godkjent gjeterhund
  Lynwyr Pil NO30678/20
  RLII My Trusted Friend Kane’s Glen NO44004/13

Recent Profile Visitors

10727 profile views
 1. maysofie

  Navn til en Border Collie tispe

  Har dere smak for tradisjonelle rasenavn? Vi har jo tradisjon i rasen å ha effektive enstavelsesnavn på hundene, mange går jo da også igjen. Jeg liker gjerne hente inspirasjon bak i stamtavlen til valpen. Nå skal jeg ikke si Keo (veit det ikke er en stavelse ) og Pil er oppkalt etter noen, men likevel så er det spennende å se litt baki i stammen for inspirasjon. Som PS, kan man ikke vite ved 4 uker at valpen får ståører, selv om begge foreldrene skulle ha det. Det må man nok vente en hel del pinefulle måneder til på før man har fasiten Hvem er oppdretter?
 2. maysofie

  Lynwyr: Floss x Jim, border collie

  God oppladning for de forhåpentligvis kommende foreldrene! Jim gikk Norgesserie forrige helg, med en fin 5. plass av 55 startende på 101p. Floss startet i helga fylkesmesterskapet her i Vestfold i klasse 3, hun vant prøva og ble fylkesmester på 96p. Med det ble hun også reserve til neste ukers NM for fylket, men iom. at jeg er 90% sikker på at hun er drektig, så utgår den reisen
 3. maysofie

  Lynwyr: Floss x Jim, border collie

  Kort fortalt er det hundens navn, regnummer, eier, innavlskoeffisient, avkom, farger, hårlag og merriter fra mesterskap, landslag mm (grønn skrift). CoI = innavlskoeffisient Smooth, rough, medium, bearded = hårtype; kort, lang, medium, strihåret B, W / B, W, Br / Br, W = Farger; black and white / black, white and brindle / brown and white Grønn GP = Godkjent gjeterhundprøve
 4. Så var tiden plutselig inne for at vi kan krysse fingrene for en andregenerasjon Lynwyr-valper! Min lille Lynwyr Floss har vært på frierferd, vi håper på en gjeng trivelige, dyktige og friske gjeterhunder i november 🤞 Begge foreldredyra hyggelige vesener, samt gode arbeidshunder, HD-fri, øyelyst fri, DNA-testet og godkjent gjeterhund klasse 3. Har tro på at dette blir en spennende kombinasjon av Floss' velkjente linjer, med noe litt mer uvanlig her til lands, men likevel kjente og merriterte. Dette er hennes første kull, Jim derimot har et par både i Norge og Sverige fra før av. De er relativt unge enda, men liker godt det jeg ser sålangt. Floss selv er jo en sonen-valp, her er tråden fra når hun ble til. Gleder meg virkelig til små avleggere!
 5. maysofie

  Din erfaring med Border Collie?

  Nei, jeg bruker sykkel, ski, spark og rattkjelke, men som oftest slipper jeg bidra selv på tross av at jeg er dobbelt så tung som hvermannsen når vi bare har falt i flyt. Der finnes flere som driver med kickbike, bikejoring ol. med både enkelt- og dobbelspann av BC. Trekk er trekk, mine hadde likt seg foran kickbike også, riktignok tror jeg innsatsen i motbakker er like variert der som ellers. Ene legger liv og sjel i det, enkelte andre anser sin oppgave som utført om lina er stram Hva som er for mye og for lite skal ikke jeg diktere. Sålenge man er sitt ansvar bevisst med opptrening, vedlikehold, restitusjon og mental aktivisering. Jeg vi dog vært veldig påpasselig med unge BCer og belastning. Det er en rase utsatt for OCD (osteochonrosis dissescans) i spesielt skulder, en sykdom som generelt oppstår i vekstfase og kan forværres av belastning.
 6. maysofie

  Din erfaring med Border Collie?

  Border collies varierer veldig i størrelse og vekt, både innad og mellom kjønn. Man får alt fra 10-35kg, vanligvis ligger dem rundt 15-20kg, grovt estimert. Jeg har feks. en hannhund på 24kg og en tispe på 12kg, riktignok er det den på 15kg som er den som trekker best. Motivasjonen til trekk varierer veldig, noen tror de er husky (ref. mellomste), andre tror de er anker (moren til mellomste). Hobbyhuskyen her trekker fint en voksen mann i relativ motbakke på ski, med litt hjelp så holder hun veldig god flyt også i ulendt terreng og på sykkel, spark ol. Nå har hun ikke prøvd seg i 'langdistanse' mer enn et par 1-2 mil av gangen, men hun har måttet erfare å hvordan fordele krefter, hver gang vi starter er det som et sabla fyrverkeri. Mye kan klart trenes, men selvsagt er det noen med mer naturlig anlegg for trekk enn andre. De tre voksne mine kløver også, ene føler seg litt hindret om det er mye vekt, men alle elsker å bruke kroppen for å komme seg fremover. Vekt varierer etter hvor trent dem er, samt kroppsstørrelse. Normalt regner man vell 25-30% av kroppsvekt for en trent hund. Hele firerbanden min er altså border collie, et utskudd av en hannhund og en mor med to døtre. Hvis du søker opp #365daysofdogtraining på Instagram og scrollet endel nedigjennom, så finnes der video av mine både med kløv og foran ski, sykkel og spark.
 7. maysofie

  Perfect Image Loving Me -Liste

  Fordi Tine er evig pessimist! Vi skal nok få dyttet dem ut i ringen flere ganger
 8. maysofie

  Akkurat nå september

  For fire år siden satt jeg her inne og planla mitt første kull, som gav meg fineste Floss. Nå håper vi på en generasjon til, lille Floss har vært på frierferd i dag. Det gikk akkurat opp for meg hvor mye som har skjedd på disse årene!
 9. maysofie

  Hva forer du med?

  Jeg bruker Royal Canin på mine fire, generelt 4800 og Medium Adult, med V&H som tilleggsfôr i perioder. Når jeg glemmer bestille fôr før tønnene er tomme, så fullfôres de på V&H, hender litt oftere enn jeg tørr innrømme
 10. Bare fordi det er BC i den, gjør det ikke automatisk til at den er interessert i sau, dette er en vanlig misoppfatning. Gjeterhunder må tennes for å ville gjete sau, og det gjøres i kontrollerte former for å aktivere gjeterinstinkter gjennom bevegelse i sau, fører og situasjon. En BC som ikke er tent på sau, er like interessert i sau, ku, rådyr osv. som enhver annen hund - mao. kan de være stein tullete jakthunder, eller gi fullstendig blaffen, med alt innimellom. Å jage say har ingenting med gjeting å gjøre. Det som er farlig er ikke gjeterinstinkter, men jaktinstinkt. Noe alle hunder kan ha, noen raser værre enn andre. BC kan ha mye av det, men de kan også være veldig lydige og behagelig hunder som ikke trigger på bevegelse, og har generelt en liten radius som ikke gjør det så interessant å sette avgårde etter dyr. Med blandingshunder må man jo selvsagt ta foreldrene mer i betraktning, da man ikke veit hva man får. Nei, man strømmer ikke hunder på sau bare fordi en forfedre kanskje var gjeterhund. Gjeterhundbiten har liten til ingen innvirkning på hvor interessert hunden er i sau. Ja, de er avlet for å være interessert i dyr, men som så mye annet så må eventuelle iboende instinkter trigges, både gjeterinstinkter og jaktinstinkter. Det arrangeres aversjonskurs i nærheten av oss, jeg har sett to ikke-jakthunder der, av flere titalls, og begge var terriere, ikke BC eller blandinger.
 11. I min rase, border collie, er det betraktelig større rift om tisper, slik jeg opplever det som både eier, oppdretter og valpekjøper. Begge mine valpekull kunne jeg fint solgt tre-fire reine tispekull på et par hannhunder. Hvorfor kan man jo bare gjette i, årsakene er nok mange og individuelle. Det er nok litt en poppis greie, især i sporthundmiljøet, litt fordi folk gjerne har mer enn én av rasen (og da samme kjønn), oppdretterspirer, osv. Ifht. arbeidshund er det nok en smakssak, noen mener tispene blir raskere modne, andre at hannene er mer stabile. Selv foretrekker jeg tisper, da jeg har funnet dem hyggeligere i både lynne og arbeid, passer meg litt bedre enn hannhundene.
 12. maysofie

  Valpegjengen 2020

  Må ha fler detaljer om hvem den er på papiret
 13. maysofie

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Min hund var blanding av cocker og puddel, omplassert til oss som unghund fordi en ble for skummel rundt barna i familien. Den hadde et enormt ressursforsvar, store intimgrenser, uhåndterlig separasjonsangst, fantes ikke ålreit med fremmede hunder og generelt en skrapmentalitet. Nesten samtlige familiemedlemmer måtte ha oppdatert stivkrampesprøyte etter bitt - om det kom av at man satte seg ned i sofaen, gikk forbi fôrtønna, måtte plukke ut trådsnelle med nål fra kjeften, holde henne i ro/passiv eller fordi man sto i veien for noe hun ble sint på eller redd for. Og det ikke snakk om et bitt og ferdig, men fult angrep med gjentakende grep. For ordens skyld, hunden ble fulgt opp med trening tilnærmet daglig trening pga. min VGS med hundelinje, instruktører, erfarne atferdsarbeidere, veterinær osv, hun ble anbefalt avlivet. Pelsen var noe shit å holde i orden, familiens allergikere reagerte. Hun flasset noe, som slett ikke er kjekt. Hun var riktignok lærenem og engasjert, når hun ikke fant på at dyrelukter var interessant, andre hunder skulle spises på eller sådan. Apropos lyd så var hun i tillegg løsmunnet og peip værre enn en doberman. Flere av de jeg hadde kontakt med med samme blanding hadde problematikk med ustabil mentalitet, ressursforsvar og separasjonsangst. Umulig å oppspore informasjon om oppdretter eller slektskap. Så nei, oppvokst med verdens herligste puddel og en klovn av en portis, det er ingen tvil om at jeg aldri tar i disse ‘fantastiske’ blandingshundene igjen til fordel for en godt avlet og kartlagt renraset.
 14. maysofie

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Mine fordommer kommer av å ha eid en selv, som ikke var riktig skrudd sammen. Den oppfylte ingen lovnader om enkel pels for å si det slik, og det med bakgrunn i puddel og portugisisk vannhund.
 15. maysofie

  Brukshund (light) og familiehund

  Litt annen type energi og væremåte, generelt sett litt mer klovnete rett-frem-holdning til livet - men har dere sett noe på portugisisk vannhund som et alternativ? Har vokst opp med både storpuddel og portis, selv om vi ikke trente mye hund på den tiden, så er det fine skapninger å ha i hus. Syntes det finnes mangle fine pudler på konkurransebanen, men jevnt over mer sprut og motivasjon i portisene.
×