Jump to content
Hundesonen.no

maysofie

Medlemmer
 • Content Count

  3289
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

maysofie last won the day on February 10

maysofie had the most liked content!

Community Reputation

7441 Excellent

2 Followers

About maysofie

 • Rank
  Vanedyr
 • Birthday 07/14/1995

Contact Methods

 • Website URL
  http://lynwyr.wix.com/lynwyr

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Sandefjord
 • Hunderase
  Border Collie x3
 • Mine dyr
  RLII RLIII Lyn NO34923/13 - Godkjent gjeterhund
  Lynwyr Floss NO54841/17 - Godkjent gjeterhund
  RLII My Trusted Friend Kane’s Glen NO44004/13

Recent Profile Visitors

10551 profile views
 1. maysofie

  Valpegjengen 2020

  Må ha fler detaljer om hvem den er på papiret
 2. maysofie

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Min hund var blanding av cocker og puddel, omplassert til oss som unghund fordi en ble for skummel rundt barna i familien. Den hadde et enormt ressursforsvar, store intimgrenser, uhåndterlig separasjonsangst, fantes ikke ålreit med fremmede hunder og generelt en skrapmentalitet. Nesten samtlige familiemedlemmer måtte ha oppdatert stivkrampesprøyte etter bitt - om det kom av at man satte seg ned i sofaen, gikk forbi fôrtønna, måtte plukke ut trådsnelle med nål fra kjeften, holde henne i ro/passiv eller fordi man sto i veien for noe hun ble sint på eller redd for. Og det ikke snakk om et bitt og ferdig, men fult angrep med gjentakende grep. For ordens skyld, hunden ble fulgt opp med trening tilnærmet daglig trening pga. min VGS med hundelinje, instruktører, erfarne atferdsarbeidere, veterinær osv, hun ble anbefalt avlivet. Pelsen var noe shit å holde i orden, familiens allergikere reagerte. Hun flasset noe, som slett ikke er kjekt. Hun var riktignok lærenem og engasjert, når hun ikke fant på at dyrelukter var interessant, andre hunder skulle spises på eller sådan. Apropos lyd så var hun i tillegg løsmunnet og peip værre enn en doberman. Flere av de jeg hadde kontakt med med samme blanding hadde problematikk med ustabil mentalitet, ressursforsvar og separasjonsangst. Umulig å oppspore informasjon om oppdretter eller slektskap. Så nei, oppvokst med verdens herligste puddel og en klovn av en portis, det er ingen tvil om at jeg aldri tar i disse ‘fantastiske’ blandingshundene igjen til fordel for en godt avlet og kartlagt renraset.
 3. maysofie

  Hvorfor så voldsomme fordommer mot Doodles?

  Mine fordommer kommer av å ha eid en selv, som ikke var riktig skrudd sammen. Den oppfylte ingen lovnader om enkel pels for å si det slik, og det med bakgrunn i puddel og portugisisk vannhund.
 4. maysofie

  Brukshund (light) og familiehund

  Litt annen type energi og væremåte, generelt sett litt mer klovnete rett-frem-holdning til livet - men har dere sett noe på portugisisk vannhund som et alternativ? Har vokst opp med både storpuddel og portis, selv om vi ikke trente mye hund på den tiden, så er det fine skapninger å ha i hus. Syntes det finnes mangle fine pudler på konkurransebanen, men jevnt over mer sprut og motivasjon i portisene.
 5. maysofie

  Tips til targets!

  De hadde salg på matter som utgående vare i dag til 99kr, da får det bli en bunsj utskiftbare, så krysser vi fingrene for lite vind ——— Leiter fortsatt etter grytelapper/-underlag jeg kan få tak i i butikk her, IKEA står på listen å huske handle neste gang vi er der. Vært innom Nille, Biltema, Jula, Europris og Jysk i dag, iom. at de alle ligger inntil hverandre, må visst ta en tur på kjøkkenforretning å se også.
 6. maysofie

  Tips til targets!

  Har brukt deler av liggunderlag og yogamatte tidligere, men opplever dem som lite holdbare for stemplende hunder i full fart og litt for lette i vind
 7. Hva er dine go-to hva angår produkter brukt som liggende targets? Veit noen bestiller musematter laget for hundetrening, andre bruker grytelapper, lokk, frisbee, skåler, deksel til telefon/nettbrett osv. Jeg er ute etter noe fargerikt, holdbart og tåle vask og skylling, som er såppas rimelig at jeg kan fortsette å forlegge dem og tyngde nok til at de ikke flyr i vinden. Har lett etter billige grytelapper/-underlag i silikon, men ikke funnet noe annet enn sorte eller svindyre til nå, og flere som står listet i diverse butikker på nett finner jeg ikke tak i i butikk (herunder Biltema) - tips til sådan hadde vært veldig kjekt! Andre tips og triks?
 8. maysofie

  To hunder på trening - praktiske løsninger anyone?

  For å svare litt generelt på tråden. Jeg har nå 4 hunder, i alder 7, 7, 2 og liten skit. Lyn trener lydighet, rally for konkurranse og noe gjeting, Keo trener rally for konkurranse og noe agility (gjetingen har vi lagt opp), Floss mest gjeting med nylige innslag av lydighet og rally, Pil er bare 11 uker, men har begynt litt med både lydighet og gjeting. På sauejordet står de i bånd i en stolpe og venter sin tur, eventuelt i bilen om det er dårlig vær. Floss er den som kan mene det er litt utettferdig om jeg fløyter på Lyn så hun ser det, da har jeg gode treningskompiser som påminner henne om å forholde seg rolig. Lyn kan ligge løs og vente på å bli kalt opp. På hundeklubben har vi bur stående i hallen jeg kan ha 1-2 i om gangen, bruker legge teppe over. Resterende ligger i bilen. Pil får nå trene på å være der sammen med en voksen når vi trener alene. Hjemme så ligger de bare ved siden av løs og venter på sin tur. Andre steder i bilen eller bindt fast i et tre. God silvershade, vanntilgang og kjølematter på sommeren, så bruker vi bilen cirka like mye som på vinteren Keo har jeg ytterst sjeldent med på sauejordet, mens ellers er de generelt med alle sammen og alle får en liten økt selv om andre får to-tre gode. De gangene jeg lar noen være hjemme bruker de få trene inn kveldsmaten sin, eventuelt få bli prioritert neste gang. Et sjeldent kurs melder jeg på for spesifikk hund, skifter bare om tiltenkte hund blir syk eller skadet.
 9. Vil oppfordre dere til å registrere tilfellet i Dogweb, slik at man kan ta hensyn til dette i avlsarbeidet videre. Registreringen er gratis og gjøres av veterinær, det er bare å nevne for veterinær at dere ønsker å registrere klinisk diagnose i Dogweb. Mer informasjon kan finnes i link her: https://www.nkk.no/aktuelt/nytt-nasjonalt-system-for-registrering-av-kliniske-diagnoser-article110984-985.html Om det gjelder border collie, så har Svenska Vallhundsklubben et offentlig register hvor de gjerne tar imot norske hunder, samt har den norske raseklubben innmeldingsskjema for sykdom.
 10. Ja, helt klart si ifra! Hvilken rase gjelder dette?
 11. maysofie

  Når hunden har diarè og man må på jobb...

  Lar døra ut til løpegården/hagen stå åpen
 12. maysofie

  Akkurat nå februar

  Rimelige lærkobbel også 😮
 13. maysofie

  Akkurat nå februar

  Vips, så hadde jeg to elitehunder Keo kampet seg til siste nappet i klasse 3 i går, Lyn fikk både direkte opprykk og tre napp i fjor vår. Nå tror jeg Floss må debutere snart, så jeg lander på jorda igjen (da trolig med trynet først)!
 14. maysofie

  Akkurat nå februar

  Siden det ble snakk om godis i Akkurat nå, januar, så fikk jeg anfall av å bestille treningsgodis. Merkelig hva venting på slike pakker kan gjøre med treningsmotivasjon Bestilte slik stor kartong med Alpha Spirit-fôr/godis, 9,45kg godis burde holde en stund! Edit: Betalte forøvrig like under 600kr, syntes det var ålreit pris
 15. maysofie

  AVLS GODKJENNING AV HANNHUND / BULLDOG

  Ta en titt på raseklubbens informasjon og etiske regler rundt dette, samt deres RAS-dokument. Engelsk bulldogg har både registreringskrav og generelle oppfordringer til helsestatus. Link til hjemmeside her
×