Jump to content
Hundesonen.no

Alzenas

Medlemmer
 • Content Count

  1154
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Alzenas last won the day on April 4 2015

Alzenas had the most liked content!

Community Reputation

2771 Excellent

6 Followers

About Alzenas

 • Rank
  Husvarm

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Interesser
  Kennel Pearl`s Legacy.
  Oppdretter av Whippet
 • Hunderase
  Whippet

Recent Profile Visitors

8272 profile views
 1. Moren min er hjemme om dagene sett bort fra småturer ut av huset, og tilbringer stort sett all tid ute så alene blir han ikke :-) Å ha dem på skift sammen med oss ville derimot gi eldsten/Whips mindre tid og kontakt. Vi skal iallefall gi det forsøket å se hvordan det går. Enten så funker det, eller så funker det ikke. Jeg bor såpass nært at det er ikke noe stress å hente ham om det skjærer seg. Om det ikke løser seg blir det Whips som må finnes ei løsning på.
 2. Jeg tenker det skal mer til for å sette fingeren på hva det er, og hvorfor, enn at han ikke går sammen med en hannhund av alle de han har møtt hittil. Det er vel ikke direkte uvanlig at man finner enkelte hunder som rett å slett ikke går bra sammen. Nå er det bare surt fordi de bor under samme tak. Men nå har jeg ei løsning litt videre fremover, og det skal bli godt med litt fri! :-)
 3. Høres ut som dere har funnet ei grei løsning på problemet, fremgangsmåten hørtes jo også veldig Ok ut. Jeg pratet med min mor ikveld og hun tilbydde seg å ha eldsten hos seg, iallefall nå i sommer/høst fram til det begynner å bli kaldt ute. Han kan som sagt ikke løpe rundt i hele huset hennes da hun er allergisk, så hun må ta noen forhåndsregler der. Løpestreng på dagtid, og i buret i gangen på natta. Så da får jeg en liten pause, og jeg har likevel muligheten med å ta med "dusten" innover til henne etterhvert for å sjekke stemninga. Kaaaanskje han er litt mer ålreit når han nærmer seg tre år.. Lov å håpe :-P
 4. Har dratt den mye lengre med ham enn noen av de andre hundene mine ever for å si det sånn. Men han er ei hard nøtt, pluss at jeg ikke er komfortabel med å ta tak i hundene som en del av oppdragelsen i det hele tatt,og det har han jo åpenbart funnet ut av. Den timeouten ser ikke ut til å hefte han litt en gang, han vandrer litt rundt og så legger han seg for å sove og gjør det helt fram til han får komme tilbake. Husker jeg hadde den eldste tispa mi her (som er på for) og hun er ikke typen som finner seg i dritt. Tror aldri han har oppført seg så bra som han gjorde under hennes regime Ikke min erfaring av rasen ihvertfall. Jeg eier pappa`n til han jeg har i hus også, mens moren er polsk og i nær slekt med den ene tispa mi. Han har alltid vært en trivelig type som går fint sammen med alt, både hannhunder og tisper. Men etter operasjonen gikk ikke han og eldsten sammen, og det ble gradvis verre når vi var midt i rehabiliteringen og han hadde tilbakefall.
 5. Har egentlig håpet hele veien at personen jeg kjøpte Whips på deleie med skulle ha han som avtalt, men har fått bekreftet at det ikke kommer til å skje. Jeg anser det som mer aktuelt at eldsten havner en annen plass med noen som skjønner hva det innebærer, enn Whips som jeg en gang kommer til å ønske tilbake. Jeg hadde ikke vært så interessert i en slik avtale ihvertfall :-p I tillegg til at jeg er livredd for den skaden i foten. *Hønemor, ingen er gode nok* Har blitt rådet til det også, men tenker at når han enda er såpass kvikk og rask som han er så kunne jeg ikke gjort det heller. Han hadde en periode i fjor høst hvor jeg seriøst var inne på tanken, men han ble bedre igjen og da slo jeg det fra meg. Det er mulig jeg må høre litt rundt for å åpne opp litt flere muligheter. For jeg har vært litt vanskelig til nå kan man si.
 6. Åh, tusen takk for alle svar! Det er ikke noe tvil om at det er Whippeten som er dusten her, og siden eldsten heller viker unna så fortsetter det og som Maysofie sier har han vunnet alt for mange ganger. Jeg kan gå en hel dag å fotfølge Whippeten for å holde ham i sjakk når de er sammen, mens eldsten er som limt fast i føttene på meg og går som sagt med huet hengende i gulvet. Straks eldsten går to meter fra meg er Whippeten der med en gang, og starter det med å bjeffe ham i trynet, dunke borti han og løpe rundt ham som en hodeløs høns. Han styrer eldsten konstant. - Time out har jeg brukt siden problemene startet for vel et år siden, og si fra at dette er f*** ikke greit og utviser ham til f.eks gangen, hvor har roer seg. Etter en stund får han komme tilbake (halvtime, time, halvannen) og det funker greit ei stund helt til det samme gjentar seg. Jeg kan kjefte, ta tak i ham, fysisk ta han vekk, eller be han om å legge seg, og det varer også ei lita stund. Det er tydelig at eldsten er stresset av det hele bare med å ha Whippeten i samme rommet. Nå trekker han seg av og til opp på loftet og legger seg på badet, da er Whips happy. Det er uaktuelt å omplassere Whippeten, og eldsten har vært litt hos min mor når det har passet seg sånn. Problemet er at hun er allergisk, og han han ikke være inne. Hun har da hatt ham ute og tatt han inn i yttergangen på natta, så det går ikke i lengden. Men fint med pauser et par dager i året. Har overhodet ikke lyst å omplassere eldsten heller, rett å slett fordi han skranter, og så er det vel noe med å omplassere en hund man har hatt i 10 år som kanskje ikke har mange åra igjen. Det begynner å tære på samvittigheten å ha dem skilt, og det lager mye arbeid for meg som er alene med guttungen og har jobb i tillegg. Jeg vil jo selvsagt ha en flokk som fungerer sammen, og ikke at de må stå på vaskerommet på skift.
 7. Omplassering er uaktuelt, og så syns jeg eldsten er alt for gammel for det også. Nå går jeg egentlig mest rundt å fotfølger dem og korrigerer konstant, da går det stort sett greit, men slitsomt i lengden.
 8. Nå holder jeg på å bli gal her... Eldsten min, en skikkelig eventyrblanding (Husky, Pointer og Schæfer) på snart 10 år går ikke overens med den andre hannhunden min, en Whippet på 2,5 år. Det vil egentlig si: Whippeten på to går slettes ikke sammen med eldsten, og oppfører seg regelrett som en idiot. De kan ikke luftes sammen, de kan ikke spise sammen, de kan ikke være løse sammen - De bør egentlig bare ikke se hverandre i det hele tatt. På natta eller når jeg er borte har de pleid å vært i hvert sitt bur på samme rom, og bare det lager et helsikes liv, så nå skiller jeg dem også der. Turer med dem sammen funker heller ikke. Men hver for seg, er de flotte hunder! Det er bare bråk, bjeffing, knuffing og ADHD tendenser, og eldsten går rundt med huet hengende i gulvet og kliner seg inntil beina mine, mens Whippeten går rundt å venter på å lage bråk, når han får det til er de like gode begge to. De har fløyet i hverandre et par ganger, ikke noe alvorlig, men absolutt ikke ønskelig. Problemene startet etter Whippeten ble operert for korsbåndskade og vi var ca halveis i rehab (3-4 mnd ish) På samme tid var eldsten dårlig, så dårlig at jeg ikke trodde jeg skulle ha ham nå i sommer. Han ble virkelig gammel over natta. Ser ut til at han har noe dårlig hørsel (spesielt når det kommer til lyder rett bak, så han skvetter raskt til om han ikke har sett at en kommer) ønsker absolutt ikke å gå ut i mørket, og generelt sett litt merkelig oppførsel, lett alzheimer kaller jeg det :-P En veldig trivelig, grei og muligens litt vel underdanig fyr, fikk ham ved 5,5 uke og han mangler nok endel bare der. Andre hunder har alltid vært veldig på`an mot han, og han har i alle år bare skygget banen. Har prøvd å løse det hele med å bruke hundegården litt mer, men eldsten trives ikke i hundegården lengre og han bjeffer noe voldsomt når han ser folk/sommerfugler eller en stein han ikke har sett før. Whippeten er slettes ikke interessert i hundegården for fem flate øre, så det har jeg skrinlagt helt. Jeg har også to Whippet tisper i vanviddet (mor på 4, datter på 1) , og når bare en av hannhundene er sammen med dem er de en veldig fin gjeng som fungerer veldig bra sammen. Såh! Jeg er helt rådvill her, og trenger noen tips/råd/gode ord/oppmuntringer/hvasomhelst.
 9. Huh? Fikk du ikke noe bok med i det hele tatt? Rullerer litt mellom denne og 100% positiv hverdagslydighet. Jeg bor langt oppi nord ja, men ikke noe problem å sende om portoen dekkes :-)
 10. Har liggende 11 slike bøker som jeg pleier å legge i valpepakken til valpekjøperne mine. Helt nye, åpnet i anledning til bildet ;-) Veiledende pris pr bok er 329, fant den på salg til 275 kr boka på ei nettside. 200 kr pr bok. Eller 2200 for alle 11. Betalte selv 3600 for alle. :-)
 11. Alzenas

  Valpene 1 uke gamle

  De er halvsøstre faktisk:-)
 12. Alzenas

  Valpene 1 uke gamle

  Jeg er oppdretter av mamma`n til disse herlighetene, Pearl`s Legacy`s Back In A Flash :-) Gleder meg til å møte valpene når jeg reiser sørover
 13. Hei! Er det noen oppe i Tromsø som kunne tenke seg å ha en liten photosession med 4 Whippet valper, og få bøttevis med kos og lek sammen med dem? Absolutt alt tas i mot med stor takk! Alle bildene av valpene sålangt er tatt med mobilkamera, og jeg har anbefalt oppdretter å prøve å finne noen som kan ta bedre bilder av dem med ordentlig utstyr. En liten sum for fotograferingen er ingen problem, dere blir nok enige Kan for ordens skyld presisere at det ikke er mine valper.
 14. Alzenas

  svart whippet?

  Litt treig og sent ute er jeg muligens, men jeg er ikke noe fan av sorte Whippeter nei. Kvaliteten på de jeg har sett syns jeg ikke har vært noe bra. Hadde jeg kommet over en fin, sort hannhund jeg mente kom til å passe bra til mine tisper, så hadde jeg jo gått for det på lik linje som uansett annen farge. Alzenas har nok en liten kjærlighet for fawn, enn noe annet
 15. Alzenas

  Pearl`s Legacy`s G kull "Go big or go home"

  Åh tusen takk folkens, gøy å komme innom å lese kommentarene på lille Rav! Mamma`n til Pearl er som Tavi skriver godkjent ettersøkshund på elg, det samme var kullsøster av Pearl, så det er ikke så uvanlig det heller :-) Her er lille Rav og mamma`n sin Enya nå for 10 minutter siden Må også ta med vakre Max (Pearl`s Legacy`s Diamond Dust) som snart skal på utstilling!
×