Yodel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,172
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  21

6 følgere

Om Yodel

 • Rang
  Just what part of Baroooo don't you understand?
 • Bursdag 04/04/1982

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kingwanas.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Grua/Hadeland
 • Hunderase
  Jodledyr

Nylige profilbesøk

17,944 profilvisninger
 1. Jupp, det er prisen på norske hannhunder. Det er dog meget sjelden jeg bruker norske hannhunder, og prisen jeg betaler i år er 140000 blank. Jeg bruker den hannhunden jeg synes komplimenterer tispa best -uavhengig av hvor han bor såfremt det er mulig å komme seg til han eller importere sperm til en kostnad innen rimelighetens grenser. Tidligere har det også vært oppi det dobbelte i utgift på hannhundsiden, da jeg har importert sperm fra f.eks. Australia, USA og England. Ikke noe krav om champion nei, men krav om minst 2 x excellent i vår klubb i alle fall, så synes ikke jeg "tok av" på den utgiftsposten. Personlig kan jeg vel si at jeg har et slags minimuskrav om championat, men ingen regel uten unntak. Helsetester minus øyelysing har du rett i at kan deles på antall kull. Jeg har bare en gang hatt mer enn to kull på samme tispe. Som sagt, ved store kull går jeg i pluss- og dette blir omtrent alltid i sin helhet brukt tilbake på oppdrettet i form av utstilling, kjøp av sperm, import av hund etc. Ved små kull går jeg ofte i minus. Når det er sagt skjønner jeg at prisen på Basenji ligger på den nederste skalaen på pris . Er jo flere blandinger som selges for mye høyere priser også, som ikke har de samme utgiftene. Og priser opp mot 20.000 synes jeg er vanskelig å forsvare. Edit: En utgiftspost jeg glemte å nevne. Tepper! Altså - stuetepper! Valpene løper løs rundt i stua innimellom og tepper blir tisset ned til tross for at vi er iherdige med å lufte etter mat/søvn og legger ut aviser. Vi har en fast årlig utgitspost på 2 stk stuetepper (kjøper rimelig på Europris) som vi bytter årlig etter at siste valp forlater redet ca 2000,- der også. Gulvslitasje, list-slitasje etter gnaging, vaskekluter, dopapir og grønnsåpe etc kunne sikkert også regnes i et eller annet regnskap, men jeg skal la være å være så kreativ
 2. På basenji er valpeprisen 14.000. La oss si at jet fikk et gjennomsntillig kull på 4 og solgte alle (noe jeg aldri gjør, da jeg alltid beholder en på hel- eller del-eie) Da er inntektene 56000. La oss så gå till de DIREKTE utgiftene : Hannhundeier skal ha 14.000 uavhengig av ant. valper. Transport til hannhundeier (omtrent alltid i utlandet inkl. fly/ bil og hotell) ca 6000,- Helsetsting av tispa (HD, øyelysning, fanconi og PRA testing): ca 4500,- Minimumsbeløp for å stille ut en veldig god tispe til champion,si 5 utstillinger, og her regner jeg ikke med kjøre/ boutgifter: ca 2000,- Valpene: Mat (ekstra til tispa + til valpene) ca 1500,- Veterinær (vaksine + ID + helseattest) 3000.- Reg. NKK (om bruk av utenlandsk hannhund) 600 x 4= 2400,- Ormkur: 300,- Valpepakker med leker, bånd tepper, mapper etc til valpekjøpere (for blir som regel sponset) 1200,- Ekstra oppvarming ( vi får alltid vintervalper og fyrer ekstra) ca 1000,- Tepper, valpekasse, vekt m.m. (noe kan gjenbrukes, derfor skriver jeg noe lavere beløp) ca 1000 Disse DIREKTE utgiftene summer seg da til ca 37.000. Reelt sett har jeg da, ved 4 friske valper som alle kan selges til full pris et tilsynelatende overskudd på ca 19000. Da har jeg ikke regnet med reelle utstillingsutgifter (som fort kommer opp i et firesifret beløp), hjemmesidelaging (for promotering og alt arbeidet som legges ned her) fare for store veterinærutgifter om det skulle trenges veterinærhjelp under fødsel (har selv betalt over 20.000 for keisersnitt da det kom to valper, hvorav vi solgte en...) for ikke å snakke om det man taper av inntekt på å ta fri fra jobb og alt arbeidet- ikke bare med valpene, men livslang oppfølging (om ønskelig) av valpekjøperne. Dersom kullet blir lite (3 valper eller mindre) har jeg ikke opplevd å gå med overskudd. Ved store kull går overskuddet gått rett inn på en hundekonto, og blir brukt på innkjøp av f.eks. ny valp, ny sperm, utenlandske utstillinger m.m, eller dt går med til å dekke opp rundt store tap på tidligere (små) kull som gikk i underskudd. Det er en grunn til at oppdrettere ikke skattelegges. Det blir i realiteten alltid et tapsprosjekt.
 3. Takke seg til fløyelsmyk basenji-pels som sjelden røyter og trenger særdeles lite pussel og stell. Ikke lukter de heller . Eller bjeffer. Eller sikler. :)
 4. 41: (9/10-15/10)Mandag- @stineTirsdag @AnooniOnsdag @Monab88Torsdag @minstemannFredag @SnoffeLørdag - @OzzySøndag - @mushi42: (16/10-22/10)MandagTirsdag @MenthaOnsdagTorsdagFredag @ChristineLørdag @YodelSøndag - @maysofie43: (23/10-29/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag44: (30/10-5/11)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag
 5. Hvordan melder man seg på å ha snapen? Liker å følge med, kan sikkert bidra en dag.
 6. Vi skal kjøpe PC eller event. en Hybrid PC (såkalt 2 in 1) til vår sønn på 9. Den skal fortrinnsvis brukes til skriving av tekster (og vil trenge Office pakken pluss et noe tungt skriveprogram) og arbeid på nettsteder (i forbindelse med skolearbeid). Den vil for det meste brukes hjemme, men mulig han også vil ta den med på skolen, så OK batterikapasitet og liten vekt er en fordel. Nå er jeg litt usikker på hvordan disse 2in1 PCéne fungerer, men er det slik at disse ( i tillegg til å ha touch skjerm) kan brukes som PAD/ laste ned apper? Det kunne også vært en fordel, men i denne jungelen er jeg lite kjent. Tar gjerne imot erfaringer Pris opp til ca 5000,-
 7. Vil du stemme dyrevennlig? Sjekk denne: http://www.dyrsrettigheter.no/rettsvern/hvordan-stemmer-jeg-dyrevennlig/ Ga meg mer å tenke over. Noen partier utelukker elegant seg selv ved å se på denne linken. Jeg har vippet mot Venstre, da jeg føler MDG er for ekstreme og lite gjennomtenkte på enkelte punkter, men nå er jeg litt i tvil igjen. Nei til jakt på sjøpattedyr!
 8. *vurderes* Besseggen stod med tidsestimat 6-8 t. Vi brukte litt over 10. Så en tur som estimeres 10 timer blir fort 14. Det er litt langt enda dessverre. Det går faktisk overraskende bra. Men vi bruker tid på å forberede de på turen mentalt, studere kart og se på bilder etc. Mange pauser, litt lek og turproviant hører også med Hmm.. hvor lang tid brukte dere?
 9. Om MDG (fra "djevelens valgomat") "MDG vil prioritere miljøet, men vet du hva de vil prioritere ned? De vil ikke bruke mer oljepenger. Men tiltakene må finansieres.I stedet skal folk betale netto 17 mrd. mer i avgifter. Momsen skal opp, strøm skal bli dyrere, CO2-avgifter skal opp, bil- og flyavgifter skal opp. MDG vil at vi skal ha kvittet oss med alt fra oljeindustrien, inkludert de 185 300 arbeidsplassene, innen 2032." Ikke for det. Denne "valgomaten" kan få selv den sikreste velger til å sjangle litt i sitt valg: https://morgenbladet.no/2017/djevelens-valgomat#/partier
 10. Den er under vurdering. Er jo i det samme området som besseggen, men noe enklere trass brattere opp/ ned stigninger om jeg har skjønt det rett? Hmm... altså mulig å gå på egenhånd, uten fører og utenom breen?
 11. Nesten så jeg kunne skrevet det selv. Allikevel- selv om alle valgomerere viser V er jeg usikker. Hjertesaker er: ned med pelsdyrindustrien, bevar rovdyr (til en viss grad i alle fall), større lærertetthet, fokus på miljø (men synes MDG kanskje drar den litt langt på enkelte områder - der treffer V meg bedre).
 12. Vi har to basenjier og to unger (nå 6 og 8) som vi pleier å dra med på fjellturer nå og da. I fjor gikk vi Gaustadtoppen og Preikestolen. I sommer gikk vi besseggen og moskussafari på Dovrefjell. Det fjellet / den turen vi bare MÅ oppleve er da...? Galdhøpiggen hadde jo vært kult, men de tillater ikke hund over breen, og vil gjerne ha med oss alle i familien. Max 7-8 t unna Oslo / området. Helst ikke mer enn en 5 timers kjøretur unna. Ikke vanskeligere enn Besseggen.
 13. skal du ha liten/ middels hund der bjeffetrening ikke er et issue finnes det vel bare en kandidat (Basenji ofc)
 14. test