Gå til innhold
Hundesonen.no

Yodel

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,183
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  21

Yodel last won the day on 12. April 2015

Yodel had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

4,297 Excellent

6 følgere

Om Yodel

 • Rang
  Just what part of Baroooo don't you understand?
 • Bursdag 04/04/1982

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.kingwanas.com

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Grua/Hadeland
 • Hunderase
  Jodledyr

Nylige profilbesøk

18,091 profilvisninger
 1. Så snille dere er <3 Om det ikke dukker opp noen nærmere er det mulig vi tar dere på ordet
 2. Litt langt unna ? Kanskje som reserve-løsning i sommer? Men er særdeles usikker på hvordan de takler katter- og de kan ikke slippes i nærheten av kaninene
 3. Vi skal til Paris for å levere to valper, og Siden vi først må dra begge to (må være en følger til hver valp) kan vi like gjerne ta med barna og gjøre en ferietur ut av det. Vi trenger da pass til våre to jenter! Jippi og Jubel er to überkosete og mennesekjære basenjier. Det finnes ikke matforsvar eller andre rariteter, men de kan forsvare kosen sin mot andre hunder (Kos trumfer mat!) De vi får på besøk (også totalt fremmede) humrer ofte over at de sjelden har vært borti SÅ tillitsfulle og kosegærne jenter! De har dog noen uhm... særheter. De synes bord, sofaer og stoler er naturlige oppholdssteder. Om sola skinner igjennom vindet er stedet solstrålen lander deres oppholdssted, uansett hvor det så måtte være (oppå bordet, TV benken, whatever) De stjeler mat. De er ikke blyge for å stjele selv om de blir sett. Dette inkluderer frukt fra fruktfat (epler, druer, kiwi, you name it) og nøtter (selv ikke de med skall får stå i fred). Gjem unna alt etandes! (skuffer er ikke nødvendigvis trygge heller, da de har funnet en egnet skuffe-åpne teknikk) Oppvaskemaskinen må «klikkes» på plass om det finnes tallerkner som de synes ikke er vasket godt nok og trenger ekstra rengjøring. De åpner selv maskinen og er selv-startende i arbeidet. Yterligere opplysninger; De kan fint være alene hjemme en arbeidsdag. De kan ikke bo sammen med fremmede tisper eller katter. Hjemmet bør helst være på Hadeland, Oslo, Gardermoen området. De eeeelsker barn- så barn kan de gjerne bo sammen med særdeles lite røyting, ingen hundelukt og ingen bjeffing. Forøvrig trenger de også pass 20. juli-3. august om noen (andre eller samme) ser de har mulighet til det. Legger ved noen bilder av vakringene.
 4. Vurderer en kort tur (3 dager) i Paris med mann og barn i mars. Tenkte minst en dag i Disneyland + en i Paris, Eiffeltårnet m.m. Dere som har vært både her og der: 1 dag Paris + to dager Disneyland eller 2 dager Paris og 1 dag disneyland? Hotell i sentrum eller nær parken?
 5. Hjelp til hunderase

  En basenji passer kriteriene du gir. Ta gjerne kontakt med meg for ytterligere informasjon, eller se på www.kingwanas.com
 6. Jodlevalper født på overtid

  Jupp- da går vi for noe annet. Forslag? Helst gå til de andre navnene. Han skal hete Pyro til daglig
 7. Jodlevalper født på overtid

  Det likte jeg! Det er en hannhund, men det går kanskje bra?
 8. Jodlevalper født på overtid

  Da har navnenene nesten blitt bestemt! I alle fall 4 / 5. De får navn på V / tatt fra en sangtittel. Jentene: Viva Las Vegas (Elvis) Viva La Vida (Coldplay) Guttene Va Va Voom (Nicki Minaj- betyr forøvrig noe/ noen som er veldig tiltrekkende) Veni Vedi Vici (kjent sitat fra Julius Cæsar som betyr en lett seier «jeg kom, jeg så, jeg vant». Har også blitt laget til en sang av flere, dog mindre kjente, artister). Så er jeg usikker på den siste gutten: Noen alternativer: Vice Versa (også en sangtittel dog ikke fra kjente artister) Valkyrie (kallenavn MÅ jo bli Kyrre, men usikker på om dette navnet går så godt til de andre) Vicitim Of Love (Eagles) men kanskje Vice Versa er mer i kategorien til de andre navnene? ...Andre alternativer? Edit: Valpekjøper (som skal kalle valpen «Pyro») ville gjerne ha «Valkyrie» som stamtavlenavn, så da prøver jeg å etterkomme det Skal man da bruke kun valkyrie eller f.eks. Voice Of The Valkyrie eller Valkyrie Warrior e.l.?
 9. Jodlevalper født på overtid

  Kule forslag! Vi har hatt et poker-kull, så prøver noe nytt nå tror jeg Hadde jeg brukt Norske navn hadde de forslagene der vært bankers! Fantastisk
 10. Jodlevalper født på overtid

  Det er kommet et ønske fra en valpekjøper -så en av tispene blir hetende Viva Las Vegas. Finner jeg andre navn på V i den kategorien mon tro? Eller andre navn på V sånn generelt.
 11. De som har fulgt oss på snap har fått med seg at det å få valper på overtid er en tålmodighetsprøve. Alt gikk bra, og 3 (4) dager over tiden kom 5 nydelige valper til verden i natt. Det er 5 valper. 3 rød/hvite hannhunder, 1 rød/hvit tispe og 1 brindle/hvit tispe. Kullet kan dere lese mer om her: http://kingwanas.com/puppies_now.php Dette er et V-kull, og tar gjerne i mot navneforslag. Vurderer Virginia Woof og Victorias Secret til jentene, men i så fall må gutta ha tilsvarende navn. Forslag tas i mor med takk! Også V-navn i andre kategorier mottas med takk da ingenting er bestemt enda (f.eks er andre navn på listen Vice Versa og Virtual Reality) Vi venter også et kull om en mnd tid. Det kan dere lese mer om her: http://kingwanas.com/puppies_plans.php Dette blir et W-kull, og har dere noen gode forslag her også blir jeg glad!
 12. Påmelding hundesonens snap

  Jeg har hund med termin i dag - mulig tempdropp på vei nå. Tipper det kommer noe i kveld/ natt/ morgen? Om ønskelig kan jeg ta snappen i morgen altså (event i natt om det ikke skjer noe like spennende hod deg, Lill)
 13. Valpepriser - kan de forsvares?

  Jupp, det er prisen på norske hannhunder. Det er dog meget sjelden jeg bruker norske hannhunder, og prisen jeg betaler i år er 140000 blank. Jeg bruker den hannhunden jeg synes komplimenterer tispa best -uavhengig av hvor han bor såfremt det er mulig å komme seg til han eller importere sperm til en kostnad innen rimelighetens grenser. Tidligere har det også vært oppi det dobbelte i utgift på hannhundsiden, da jeg har importert sperm fra f.eks. Australia, USA og England. Ikke noe krav om champion nei, men krav om minst 2 x excellent i vår klubb i alle fall, så synes ikke jeg "tok av" på den utgiftsposten. Personlig kan jeg vel si at jeg har et slags minimuskrav om championat, men ingen regel uten unntak. Helsetester minus øyelysing har du rett i at kan deles på antall kull. Jeg har bare en gang hatt mer enn to kull på samme tispe. Som sagt, ved store kull går jeg i pluss- og dette blir omtrent alltid i sin helhet brukt tilbake på oppdrettet i form av utstilling, kjøp av sperm, import av hund etc. Ved små kull går jeg ofte i minus. Når det er sagt skjønner jeg at prisen på Basenji ligger på den nederste skalaen på pris . Er jo flere blandinger som selges for mye høyere priser også, som ikke har de samme utgiftene. Og priser opp mot 20.000 synes jeg er vanskelig å forsvare. Edit: En utgiftspost jeg glemte å nevne. Tepper! Altså - stuetepper! Valpene løper løs rundt i stua innimellom og tepper blir tisset ned til tross for at vi er iherdige med å lufte etter mat/søvn og legger ut aviser. Vi har en fast årlig utgitspost på 2 stk stuetepper (kjøper rimelig på Europris) som vi bytter årlig etter at siste valp forlater redet ca 2000,- der også. Gulvslitasje, list-slitasje etter gnaging, vaskekluter, dopapir og grønnsåpe etc kunne sikkert også regnes i et eller annet regnskap, men jeg skal la være å være så kreativ
 14. Valpepriser - kan de forsvares?

  På basenji er valpeprisen 14.000. La oss si at jet fikk et gjennomsntillig kull på 4 og solgte alle (noe jeg aldri gjør, da jeg alltid beholder en på hel- eller del-eie) Da er inntektene 56000. La oss så gå till de DIREKTE utgiftene : Hannhundeier skal ha 14.000 uavhengig av ant. valper. Transport til hannhundeier (omtrent alltid i utlandet inkl. fly/ bil og hotell) ca 6000,- Helsetsting av tispa (HD, øyelysning, fanconi og PRA testing): ca 4500,- Minimumsbeløp for å stille ut en veldig god tispe til champion,si 5 utstillinger, og her regner jeg ikke med kjøre/ boutgifter: ca 2000,- Valpene: Mat (ekstra til tispa + til valpene) ca 1500,- Veterinær (vaksine + ID + helseattest) 3000.- Reg. NKK (om bruk av utenlandsk hannhund) 600 x 4= 2400,- Ormkur: 300,- Valpepakker med leker, bånd tepper, mapper etc til valpekjøpere (for blir som regel sponset) 1200,- Ekstra oppvarming ( vi får alltid vintervalper og fyrer ekstra) ca 1000,- Tepper, valpekasse, vekt m.m. (noe kan gjenbrukes, derfor skriver jeg noe lavere beløp) ca 1000 Disse DIREKTE utgiftene summer seg da til ca 37.000. Reelt sett har jeg da, ved 4 friske valper som alle kan selges til full pris et tilsynelatende overskudd på ca 19000. Da har jeg ikke regnet med reelle utstillingsutgifter (som fort kommer opp i et firesifret beløp), hjemmesidelaging (for promotering og alt arbeidet som legges ned her) fare for store veterinærutgifter om det skulle trenges veterinærhjelp under fødsel (har selv betalt over 20.000 for keisersnitt da det kom to valper, hvorav vi solgte en...) for ikke å snakke om det man taper av inntekt på å ta fri fra jobb og alt arbeidet- ikke bare med valpene, men livslang oppfølging (om ønskelig) av valpekjøperne. Dersom kullet blir lite (3 valper eller mindre) har jeg ikke opplevd å gå med overskudd. Ved store kull går overskuddet gått rett inn på en hundekonto, og blir brukt på innkjøp av f.eks. ny valp, ny sperm, utenlandske utstillinger m.m, eller dt går med til å dekke opp rundt store tap på tidligere (små) kull som gikk i underskudd. Det er en grunn til at oppdrettere ikke skattelegges. Det blir i realiteten alltid et tapsprosjekt.
 15. Hvordan pels foretrekker du på hunder?

  Takke seg til fløyelsmyk basenji-pels som sjelden røyter og trenger særdeles lite pussel og stell. Ikke lukter de heller . Eller bjeffer. Eller sikler. :)
×