Gå til innhold
Hundesonen.no

spot

Medlemmer
 • Innholdsteller

  581
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

498 Excellent

Om spot

 • Rang
  Husvarm

Nylige profilbesøk

1,871 profilvisninger
 1. Ettersom du er så i mot dette buret så er det jo bare å ha hunden løs, og så får du håpe på at ikke noe skjer mens du passer den, f. eks, at den biter over en ledning og får støt, og du må gi eier den triste beskjeden... Det pleier jo å gå bra.
 2. ENIG! Dette er bare helt dustete. Kan tenke meg hvordan hundeholdet ellers også er...
 3. https://svenskjakt.se/start/nyhet/nytt-beslut-rackstadsreviret-ska-utplanas/ En viktig grunn er fordi ulvene angriper hunder!
 4. https://www.youtube.com/watch?v=yyQKlpTedlg&sns=fb
 5. Ja, elg skytes forholdsvis ofte. Jeg har selv bistått viltnemda mange ganger med å skyte elg. Og dessuten det er en vesentlig forskjell på en elg og en ulveflokk...
 6. Og hva gjør vi med vepsebol, mus og nærgående elg? Jo, setter feller for musa, legger ut gift, elg i bebyggelse jages eller skytes. Hoggorm fjernes også osv. Så jeg forstår godt de som også vil ha vekk ulv når de jakter ned elg bak låven. Og det er vel litt forskjell på en ulveflokk og et vepsebol?
 7. «Selv om det utvilsomt vil oppfattes som uønsket og ubehagelig.» Det er vel ingen som sier det ikke er ubehagelig eller ei. Vi sier ulven ikke er unormalt lite sky bare fordi den går rundt hus på natten. Eller angriper elg nærme hus. En ulv som ikke er sky er en ulv man ser hver dag, eller som kommer bort til deg der du sitter på en benk og spiser lunsj ute i naturen for å spise maten din. Det er en ulv som ikke er sky. Edit: ble noe rot her med svaret mitt da jeg er på telefon. Er det mulig... Så det er altså definisjonen på en ulv som ikke er sky... Men greit, du innser i hvert fall at det er ubehagelig med såpass nærgående ulv!
 8. Om det kanskje ikke er direkte unaturlig, så er det like fordømt utrivelig for de som bor der, og har ulveflokken så tett innpå husveggene... For øvrig ble det for noen dager siden tatt en elg ved Skavhaugen gård, Nordre Elverum. På bildet ser man helt tydelig at dette har skjedd rett ved husene til de som bor der. Eller tror vernerne at ulvehatere har dratt elgen dit??
 9. Er det en mikrosannsynlighet? Vi vet at ulv har vært inne på gårdsplassen hos folk flere ganger. Vi vet at ulv har tatt hund på gårdsplassen hos folk. Hva hvis det lekte en liten unge der, som ble redd, løp avgårde osv. ? Vi vet at skoleveien til unger har vært nærmest hardtrampet i snøen av ulvespor fra mange ulver. Hva hvis disse møter på en skoleunge som begynner å løpe? Er det helt usannsynlig at ulveflokken vil løpe etter, og at de oppfatter ungen som et bytte?
 10. Vel, Geist er professor i biologi, og det skulle ikke forundre meg om han har litt mer å fare med også når det gjelder ulv enn mannen i gata... Innenfor mitt yrke kan jeg selvsagt desidert mest innenfor mitt fagfelt, men jeg kan langt mer om yrke generelt enn folk flest. Jeg vil ikke bli veldig overrasket hvis det gjelder flere enn meg Valerius Geist (born February 2, 1938) is a Canadian biologist and a professor emeritus in the Faculty of Environmental Design at the University of Calgary. He is a specialist on the biology, behavior, and social dynamics of North American large mammals (elk, moose, bighorn sheep and other wild ungulates
 11. Ja, si det... Kanskje fordi en viss Kanger gjorde et poeng ut av det i et av sine innlegg... og insinuerte dermed at dette var en gammel mann som man ikke skulle høre på
 12. Uansett alder så er vel vitenskapsmannen geist verdt å lytte til. Med hans bakgrunn vil jeg tro at han også har gode faglige argumenter i forhold til ulv. Selv om han "bare" har skrevet vitenskaplige artikler om elg og geit... Nå tror heller ikke jeg at ulv bevisst oppsøker folk for å angripe, men man skal ikke se bort i fra at ulv kan angripe et lite barn som blir redd og løper avgårde med hyl, skrik og viftende armer og bein, og at dette dermed kan utløse et predatorisk angrep. Særlig hvis ulven tilpasser deg et liv nære mennesker.
 13. Jaha.. Og hva så? Hva har alder med dette å gjøre? Er man ikke meningsbrrittiget lenger da?
 14. Her er det en som er over småskolen som ikke er enig med deg: https://www.dr.dk/nyheder/indland/ekspert-ulven-vil-angribe-mennesker
×