Leaderboard


Populært Innhold

Viser mest liked innhold siden 01/12/2018 i alle kategorier

 1. 44 likes
  Jeg danset til krampa tok meg. Bokstavelig talt. Jeg har vondt i føttene, leggene truer med ny krampe etter en siste sluttspurt til Mambo Nr 5, jeg har hold i siden, og senebetennelsen i armene fikk kjørt seg under YMCA. Men jeg er lykkelig. Jeg har vokst opp med klassefester på barne- og ungdomsskolen hvor jeg fikk beskjeder i stilen "jeg blir kvalm av å se flesket ditt disse". Så jeg har brukt to tiår som veggpryd for å skåne både meg selv og andre, og for det aller meste bare danset hjemme alene. Men i dag tok en profesjonell danser meg i hånda og dro meg ut på dansegulvet sammen med skuespillere, musikere, kontoransatte, C-kjendiser, direktører og vanlige folk. Og ingen tittet rart på meg, og jeg ga ****, og jeg sparket av meg tunge støvler og danset i raggsokker, og jeg har danset til krampa tok meg og ba meg dra hjem. Og jeg er klin edru. Jeg er så evinnelig takknemlig for tilfeldighetene som førte til at jeg havnet på denne internfesten. Selv om jeg kommer til å føle meg litt "hungover" i kroppen i morgen. Totally worth it.
 2. 42 likes
  Våknet opp til telefon fra megler: selger aksepterte budet mitt. Så nå ble jeg plutselig hytte-eier
 3. 38 likes
  Hils på Silma, North Sheltie's Starlight Har vært en svipptur innom Harstad og hentet lillegull, og sjokkert hele familien, var kun gubben som visse jeg skulle ha valp Tantebarnet til Inya, og en tøff og herlig liten frøken Var ikke akkurat rette dagen fly på, men jeg synes det er moro med berg og dalbane-flyturer, så jeg fikk maks uttelling kan man si På siste turen sa ba kapteinen oss om å holde på hatten og gebisset, for dette kom til å bli humpete
 4. 34 likes
  Hei sonen! Hils på min nye vofs! 😍 Si hei til blandingshunden Kusine:
 5. 25 likes
  Blandingshund du liksom! 😤 Ehøm! Kremt! Søt? SØT?! Har bare ÉN ting å si: Jeg er ikke SØT! (Barsk, tøff og kjekk derimot ) Artemis er dum. Okei, det var mer enn én ting, men kort oppsummert: Jeg er barsk(ikke søt). Artemis er dum (hun gis bort gratis på finn.no). Jeg har ikke hengeører. Hilsen Fetter (IKKE "Kusine" 😤)
 6. 24 likes
  Er det tid for litt bilder fra en svunnen tid altså?
 7. 23 likes
  Men er ikke litt av saken at mesteparten av pels produsert i Norge er eksportvare? Ser ikke helt for meg at vi kommer til å ende opp med å importere særlig store mengder, faktisk. Og dyrevelferden er sikkert ikke bedre i andre land heller (ref. fotsakser i alaska/canada etc), men jeg syns allikevel det er positivt at næringen nå blir avviklet her til lands.
 8. 23 likes
  God natt. Hilsen den helt normale slektningen
 9. 22 likes
  Calle har kosa seg i snøen i dag han
 10. 22 likes
  Håper den da får en spinnvill toll, slik at pels blir så dyrt at ingen kjøper det Men selv om jeg skjønner argumentet ditt, så holder det ikke. Det vil si det samme som at vi ikke trenger å bry oss om klima fordi andre er så mye verre. Man må begynne med seg selv, det gjelder alt det.
 11. 21 likes
  Og siden vi har kaniner og hamster i bur, hvorfor stoppe med rev og mink? Alle dyr bør stå i bur - hund og katt likeså Jeg skjønner ikke helt hvorfor det ikke er full jubel over at pelsdyrnæringa legges ned. Bare fordi at andre dyreslag behandles som søppel, bør alle dyreslag behandles som søppel? Det er ikke en logikk jeg følger..
 12. 20 likes
  Jeg er veldig glad for at hunder som er litt for gamle for å være på topp til konkurranse eller ikke går bra nok etter 70 mil, blir solgt. Hvis ikke hadde ikke jeg fått kjøpt dem. At de ikke trekker godt på slutten av et langt løp betyr ingen ting hos meg. Hvordan de jobber etter 70 mil har ingen betydning for hvordan de jobber i de 3-4-5 milene jeg kjører. Hvorfor kan de ikke heller få flytte til meg hvor de passer perfekt, istedenfor å bli boende hos noen hvor de ikke når helt opp? Jeg klarer ikke å se hva som er galt i det. Jeg har en tidlig pensjonist og to som ikke var gode nok til konkurranse. Hos meg er de utmerkede bidragsytere til turspannet alle tre.
 13. 20 likes
  Da var man jammen sertifisert laserterapeut i tillegg til Hundemassør men NÅ er det slutt også- ikke mer utdannelse på en gammel skrøpelig kropp Skal bli spennende å jobbe med Laser-Lars (alle trenger ett navn- død eller levende..) framover
 14. 20 likes
  Tror vi sier god natt og sov godt
 15. 19 likes
  Veterinærer er jo som andre yrkesgrupper: De aller fleste er flinke og skikkelige, noen er eksepsjonelt flinke, noen bør unngås fordi de har feil fokus, og noen bør miste retten til å kalle seg veterinærer. På akkurat samme måte som at dette finner man innen yrker som lege, advokat, lærer, politi, sykepleier, eiendomsmegler osv, så gjelder det også veterinærer. Rett og slett fordi det er mennesker, og mennesker er forskjellige..
 16. 19 likes
  Har så mye adrenalin i kroppen at jeg klarer ikke roe megså da sydde jeg kjapt sammen en ullgenser til Melvin, nå slipper han å ha rumpen bar Neste gang skal jeg lage genseren sånn at den går mer ned på lårene. Men denne får duge enn så lenge
 17. 18 likes
  Men det kan det ikke, og da er det den virkeligheten dere må forholde dere til. Ikke hvordan dere synes det skal og bør være.
 18. 18 likes
 19. 18 likes
  Jeg gjorde det Er ikke bare jeg som er litt slow tidvis, skjønner jeg Det var det hullet i PC'en som ikke virket, det Er DE frekk eller???? Jeg er jo den mest naturlige chihuahuaeier *hoster veldig om at det eneste riktige her nok var ordet ung... * Antyder du at jeg... ehhhh... er litt lite fjong? (det er visst noen høye hæler under den side kjolen... det skal vel sies at mine kolleger ikke hilste på meg da jeg kom til festen... de kjente meg ikke igjen ) Hrmpf... Det var bare en periode... *host*. På DEN tiden, du liksom... pføy
 20. 17 likes
  Hei, dere. Sjekker inn her i løpet av medio juni, jeg.
 21. 17 likes
 22. 17 likes
  Akkurat dette trodde jeg ikke det skulle bli diskusjon rundt, dette er jo en gladsak alle burde være enige i trodde jeg. At jeg trodde det betyr ikke at det ikke er lov å diskutere her. Bare overrasket og ganske skuffet egentlig.
 23. 16 likes
  Det er vell mer enn nok av de som mer enn gjerne innrømmer hvorfor hunder byttes ut, også når årsak er at hunden ikke lenger er brukbar til det man ønsker å bruke den til. Ofte hos folk som har mange hunder som krever sitt og ikke har plass eller tid til en som må ha sitt eget opplegg, være seg pga alder eller andre mangler.. Så kan man vell synes hva man vil om det, men de fleste kan jo ikke ha ubegrenset med hunder og det vil jo da selvsagt kunne påvirke hvilke krav og forventninger man har. Personlig er det ikke noe jeg orker å engasjere meg så veldig i, hva andre gjør, spesielt ikke om resultatet til slutt er at hunden får et godt hjem hos noen andre. Skal jeg mene noe om det så sliter jeg litt med å synes at det er greit at man ikke har plass til hunder som har fungert til det man ønsker hele livet, vært en del av flokken osv skal forkastes når de blir gamle fordi man ikke har plass eller tid når de ikke lengre henger med. Det å bli gammel er en naturlig del av alle hunders liv uansett rase, individ, bruksområde og noe jeg synes man bør ta høyde for. Det er jo kanskje også de som er vanskeligst å finne nye hjem til, spesielt om det blir mange av dem. Men det viktigste er jo fortsatt at de får en god og verdig avslutning.
 24. 16 likes
  Er det ikke deilig å fordømme alle andre, og vite at det er ens eget hundehold som er det riktige? At man veit hva som foregår hos alle de andre idiotene, hva for slags motivasjon de har, sånn at vi kan sitte på vår høye hest og se ned på de som gjør alt galt?
 25. 16 likes
  Tror jeg begynner å få eksistensielle problemer, våkna midt på natta i full panikk over manglende forståelse for at verdensrommet er uendelig
 26. 16 likes
  Åååh, fant en video jeg aldri fikk redigert ferdig, men den er jo litt artig da: Samtidig er det bare Fineste besteste snilleste fantastiske Onkel. Snillere hund finnes ikke.
 27. 15 likes
  Jeg synes du har en litt feil tankegang ang dette. Det er ganske normalt at hunder "forsvarer" byttet sitt når de ærlig og redelig har stjålet det. Mine hunder har ikke i utgangspunktet matforsvar, men du verden som de passer på noe om de selv har "fanget" det. Det er noe helt annet enn når de har fått noe, et tyggebein f eks, og jeg tar det fra dem (nå driver jeg ikke og tar fra hundene ting og mat de har, enten de har fått det eller stjålet det da). OM man skal gjøre noe med dette, så tror jeg at den beste løsningen er å: 1) Sørge for at hunden ikke får mulighet til å stjele fra bordet ved å rydde vekk alt som kan stjeles eller si i fra til henne FØR hun stjeler. 2) Aldri gå i konflikt med henne. Det vil i beste fall ikke hjelpe på situasjonen, men i verste fall eskalere situasjoner etter hvert. 3) La henne beholde det hun stjeler. Ikke gå inn og ta det fra henne med mindre det er dødelig gift. Nå VET dere at hun kan bite dere om dere går i konflikt. Da er det DERE som må være smarte slik at dere ikke skaper konfliktsituasjoner. Neida, det er egentlig ikke greit at hunden stjeler maten til ungene, men da får dere heller stenge henne bort fra ungene når de har mat i hendene/sitter ved bordet. Dere kan også hindre henne i å legge seg under bordet f eks, det er ofte et sted som trigger forsvar (hun er vel så stor at hun ikke så lett går under bordet kanskje ).
 28. 15 likes
  Tre uker igjen til termin, og det er litt surrealistisk, samtidig som jeg har begynt å grue meg. Jeg synes alltid fødsler er nervepirrende; det er så mye som kan gå galt. Miracle of life and all that shit, jeg liker best når de har kommet seg ut, og har hittil ikke klart å kose meg med fødsel, og oppblokkingen er jo heeeelt grusom. Dette er jo i tillegg førstegangsfødende, så jeg aner ikke hva jeg kan forvente meg - i den grad tisper har samsvarende fødsler når de har flere kull... Jeg har egentlig ikke presentert hannhunden i denne tråden, så jeg kan jo skrive om ham. Lovahagens Fahrenheit - Trym - blir ti år i mars, og er opprinnelig født i Sverige. Han var den samme hannhunden jeg brukte på Foenix' forrige kull for nesten to år siden, så det sier litt om hvor mye jeg liker ham. Fun fact er at far til Gloria var også en reprise - jeg var først i Danmark med Foenix' mor for å bruke ham, men hun gikk tom. Så dro jeg ned igjen et drøyt år senere med Foenix, og da fikk jeg valper. Trym er fra et kull på to, hvor begge er fri fram og bak. Trym eies av en norsk familie, hvor han har vært en del av barnas oppvekst og hele familiens turvenn. De var ikke de mest utstillingsinteresserte, men han er stilt en håndfull ganger, og har for det meste fått førstepremiering, og også en CK eller to. Han er ikke stilt siden 2013, så han er borte fra "alles" radar. Jeg fant ham ved å grave i DogWeb - jeg trengte en hannhund til Foenix, jeg ønsket meg noe ubeslektet, og lette derfor i alle registrerte importer for å se om det var noen jeg hadde oversett eller glemt. Og der var Trym. Jeg tok kontakt med eier, og fikk hilse på ham. Jeg ble møtt av en blid og herlig hannhund, som tok oss med på tur ved hytta. Trym er en veldig lugn gubbe, ikke den som braser først fram, men er gjennomført rolig og sosial, og positiv. Han var syv år da jeg møtte ham første gang, men eierne sier han har vært slik hele livet, så Gloria er nok en mer aktiv type enn ham. Men begge to har veldig behagelige vesen. Trym har vært frisk hele sitt liv, det er først nå han har vært hos veterinær utenom vaksine (og sædtest) for å sjekke litt stivhet og svakhet i bakparten. Uansett hva slags diagnose som blir satt på ham, så kjenner jeg at det bryr jeg meg ikke noe om - hva som helst kan inntreffe i den alderen, og påvirker ikke mitt syn på ham. Eksteriørt så er han en harmonisk bygget, maskulin og middels grov hannhund uten overdrivelser. Han kunne med hell hatt litt mørkere øyne, og jeg kunne ønske bedre parallellitet i bakparten, men for øvrig er det ingen store feil og mangler på ham. Hans far er norsk, så jeg kjenner ham og hans linjer veldig godt. Hans mor er et mer ubeskrevet blad for meg, men både på fars- og morssiden til Tryms mor går det tilbake til linjer jeg kjenner godt. For de som har kjent meg lenge og husker Even (min forrige hannhund, som ble 12 år), så er Evens mormor Tryms tippoldemor. Så om jeg titter med sentimentale briller så får jeg kanskje igjen en bitteliten del av ham. Uansett så er det linjer jeg kjenner, på godt og vondt, og da også generasjonene etter, siden vi naturlig nok fulgte med på de linjene videre. Trym har et kull fra før av, syv valper født sommeren 2015. Disse valpene er født hos en oppdretter som hadde sitt første valpekull, og som dessverre ikke har gjort så mye for å pushe valpekjøperne til å røntgenfotografere valpene, og Tryms eiere har heller ikke klart å oppnå kontakt. Vi vet derfor ikke så mye om det kullet, utover det vi kan se på DogWeb - tre av syv er røntget. Jeg traff en sønn av Trym på en utstilling i 2016, som da var 15 måneder og i litt ugly duckling-fase, men jeg likte godt rammen hans, den skulle bare fylles ut. Kombinasjonen mellom Trym og Gloria gir i fem komplette generasjoner en innavlsgrad på 0.195, hvor tipptippoldefar på to steder er gjengangeren - han var da han døde den mest meritterte berner noensinne, med to verdensvinnertitler, en europavinnertittel, maaange nasjonale vinnertitler, to BIR på Crufts, årets hund nummer 3 i Danmark, og mestvinnende berner i Danmark i seks år. Han har gitt enormt mange vakre avkom, og veldig god leddstatistikk i Norge. Han er altså ikke det verste å doble på, og heller en ubetydelig innavlsgrad enn å trumfe gjennom at det skal være 0 i innavl ved å bruke en fullstendig ukjent hannhund. Som en følge av fokuset på levealder i rasemiljøet, så har vi et punkt i retningslinjene for avl hvor det oppfordres til å unngå kombinasjoner med mindre enn 7 år i gjennomsnittlig levealder i en fem generasjoners stamtavle. Når jeg regner ut gjennomsnittlig levealder for denne kombinasjonen, så blir den per i dag 8 år og 10 måneder (dette vil kunne endre seg). Gjennomsnittlig levealder for rasen er rett under syv år, så jeg synes utgangspunktet for mitt H-kull er lovende, så får vi se hva utfallet faktisk blir. Forhåpentligvis er det mange, mange år til vi vet noe mer om det...
 29. 15 likes
  Og det er vel helst DER problemet ligger også... Folk har ambisjoner, de tror det skal bli best og komme på landslag og greier - men så er kanskje hunden for dårlig, eller kanskje mer sannsynlig: eiers evner til å trene bikkja er for dårlig, men man skylder på bikkja og bytter den ut med noe man tror blir bedre... Jeg tror jeg bare skriver under på den der. Spesielt det punktet om at når hundesport blir så viktig for folk at man bare bytter hund som andre bytter truse. Når hensynet til egen vinning går ut over hunden - da synes jeg ikke det er så bra lenger. Jeg har vel også tidligere stilt spørsmål ved dette jaget etter stadig å bli bedre, lage bedre hunder (til alle mulige formål)... Jeg kjøper hund for min egen del, men der er min forbannede plikt å ta vare på det individet jeg har kjøpt. Passer ikke hunden til det JEG har lyst til å holde på med, nei, så får vi vel finne på noe annet da. Å la heder og ære være så viktig at man finner det for godt å bare bytte bikkje til man finner den hunden som kan oppfylle ens egne behov for å skinne i glansen - da mister jeg respekten faktisk. Jeg mener forøvrig at jo - en hund vil antakeligvis få det mye bedre hos en person som setter pris på hundens egenskaper - eller mangel på sådanne - enn å fortsette å bo hos en person som ikke vil gi den det livet den er mest egnet for, men jeg synes det er synd at man har slike ambisjoner med en hobby, at omplassering og kjøp av ny hund blir en enkel måte å komme til topps på... om det var forståelig. Det er en hobby, liksom... Ikke noe man tjener penger på. MEN - så har man tjenestehunder. Politi, nark etc. Der skjønner jeg godt at man MÅ ha det rette individet og ikke kan dras med en hund som ikke passer inn, som vil kreve så mye trening og innsats at bikkja ikke kan brukes før den er 5 år liksom.
 30. 15 likes
  Vel, jeg er både i mot pelsdyrfarming og bruk av bur til hund, jeg klarer allikevel å glede meg over at pelsdyrnæringa skal avvikles selv om jeg syns det er helt forbanna ****** at bur til innebruk skal være en del av valpepakka. Det ene ekskluderer ikke det andre.
 31. 15 likes
  Lio tester pulken (mens vi pilker)
 32. 15 likes
  Alltid kjekt å dra på skitur med Fetter.
 33. 15 likes
  I går dro jeg med meg gubben for å se på diverse hytter i fjellheimen. Masse snø, harespor, vi så ryper, og ufattelig vakkert. Vi avslutta kvelden m restaurantmiddag, bare vi to (sjeldenhet! ) Nå har jeg lagt inn bud på hytte jeg virkelig likte! Og får jeg den har jeg ikke råd til andre «fritidsaktiviteter» enn fjellturer og hytteliv (Høres deilig ut).
 34. 14 likes
 35. 14 likes
  Vi er helt ny begge to, så har mye å lære
 36. 14 likes
  Facebookminnene serverte denne montasjen av Gloria som åtte uker gammel, jeg synes hun var søt som sukkerspinn: Her er Gloria sammen med mormora da hun var ni uker gammel, og det er dette uttrykket jeg gjerne vil se i valpekassa: Og her er Gloria med mormora da hun var fire uker - mormora var syv år Her er Gloria nesten fire måneder gammel: Bonusbilde, fordi hun er søøøøt: Naken Gloria, to og et halvt år:
 37. 14 likes
  Da kan du jo komme opp med en god grunn? Slike allergikere har sjeldent forståelse for hva hundeallergi egentlig er, og hunden skal jo uansett ikke være i deres leilighet. Da går du til legen og sier: Livet føles tomt, håpløst, meningsløst. blablabla. Du ønsker å komme deg i aktivitet, du trenger en retning i livet, du trenger noe å ta vare på. Blablabla. Deretter skriver du til borettslaget at "joda, jeg har en god grunn. For mitt mentale velbefinnende er jeg på et slikt stadie i livet at en hund er viktig for meg. Jeg har hatt legebesøk som bekrefter at en hund vil kunne være svært bra for min helse, og jeg anser det derfor som både godt begrunnet og således svært viktig for helsen at jeg anskaffer meg hund. Blablabla noe om at du tar ansvar og at hunden ikke skal merkes, blablabla selvfølgeligheter". Du trenger ikke legge fram noe legebekreftelse, men om noen skulle virkelig klage på det så HAR du jo vært hos lege og du kan be om å få bekreftelse senere. Da har du en god grunn, og sånne borettslag-hekser/troll som skal sitte og hate dyreeiere kan shøtt øpp
 38. 14 likes
  Psst, long time, no see - ny tur er booket til Florida, slanger og generelt dyreliv står på agendaen, så forbered dere på nytt lese-eventyr i sommer. Har store planer for både mye fotografering og filming på denne turen, da min samboer er med til USA for første gang og han er like interessert i både dyr og fotografi som meg. Glad dere alle likte tråden min, god motivasjon for å bygge videre på fortellingene.
 39. 14 likes
  3 stk pudler har snøbadet, 3 stk pudler er blåst tørre igjen
 40. 14 likes
  Ja, det er superdigg! De fortjener det, alle sammen. Nå er forøvrig alle hannhundene mest sannsynlig solgt. Jeg trodde faktisk tispene skulle gå først, men neeeeida. Hannhundene stikker først. Dette fører til at det er to valper hjemme, og det antallet er SÅ mye bedre. Tispen vi skulle beholde hjemme skal ut på deleie når den perfekte deleieren dukker opp. En annen valp som trenger litt mer TLC får bli hjemme. Hun har skada halen sin og fått en stygg betennelse i den.
 41. 14 likes
  Jeg beholder mine pensjonister så lenge de er spreke og friske. Blir de for gamle og alderen har innhentet dem, blir det dessverre en tur til veterinæren, på lik linje med familiehunden. Veldig trist. Når det gjelder hunder som ikke er gode nok til spannet, har jeg foreløpig aldri selektert ut en hund pga det. Men jeg HAR omplassert en hund til en venn fordi denne vennen trengte en læremester, og jeg hadde en. Hunden har det supert. En kan også spørre seg selv- om man har en hund som ikke er god nok/trives i den bruken den er tiltenkt- er det virkelig uetisk å omplassere den til et mer riktig hjem? Skal jeg stikke fingern i jorda selv- jeg har lite tid til å aktivisere en hund som faller i mellom pensjonist/valpe-gjeng og konkurransehunder. En hund som havner der, har den det best hos meg, fordi jeg anser det som et svik å omplassere den, eller har den det bedre hos en annen som kan gi den mer oppmerksomhet og et liv som passer den bedre? Jeg pleide alltid å tro at alle hunder såklart har det best hos meg. Jeg har etterhvert begynt å skjønne at faktisk ikke nødvendigvis er sånn. Selv om jeg da altså foreløpig bare har omplassert en hund.
 42. 14 likes
  Jeg ser ikke helt sammenligningen med dyr som hamster og degus i bur. Hvis en skulle hatt de under samme forhold så skulle hamsteren hatt et bur på på 20x20 cm. Det har de ikke. De er mye større. De blir som et hus er for en hund (gitt at man faktisk har et stort nok hamsterbur). Og de fleste hunder er jo i huset mesteparten av døgnet. De kommer ut på tur noen ganger til dagen. Eller innekatter lever jo som hamstere i bur. De lever inni huset/leiligehten døgnet rundt og har bare tingene tilgjengelig for aktivisering. Hamstere som lever hos gode eiere for komme ut daglig utafor buret og aktivsere daglig. Ja, hunden og katten har selskap av eierne store deler av døgnet selvom de er hjemme, men hamstere er ikke sosiale dyr og har ikke det samme behovet for menneskelig kontakt som det en hund har. Jeg greier ikke likestille hold av pelsdyr med en hamster som lever i et stort bur og kommer ut flere ganger daglig. Jeg sier ikke at de lever et perfekt liv, men det kan virkelig ikke sammenlignes med pelsdyrfarmer hvor de står på netting og presses sammen med andre dyr når de ikke er sosiale dyr. Hamstere i (gode) kjæledyrhjem har godt og tørt underlag, mat og vann, aktiviseringsleker og stor plass. Ingen pelsdyrfarmdyr har noe av dette. Så jeg syns det er tullete å si at det går under det samme. Og at man må være like mye imot hold av "burdyr" som kjæledyr som det å drive pelsdyrfarm.
 43. 14 likes
  Jeg har solgt bil! Skampris, men bedre det enn at den ruster bort på tunet her. Blir henta og betalt neste uke, så liiiitt forbehold med jublingen for man vet jo aldri før man har penga i hånda, men hurra! Da slipper jeg den tusenlappen i lån hver mnd. Skulle egentlig inn og rydde hos svigers i dag, men spora av - måtte få tak banken på telefon så jeg får betalt inn lånet på bilen på mandag, sånn at den selges uten heftelser. Får nok for den til å dekke lånet, men ikke mer. Men det gjør godt å slippe å betale for en bil man ikke bruker, hver eneste mnd. Så endte med å leke litt med hester og sjekke kaniner. Tåke er fint One of us us is not like the others Og Blålinn fikk maaaasse halm, årets første kull er ventet i dag/morgen
 44. 14 likes
  Under fire uker igjen til termin nå, og jeg har stokket om på arbeidsdager og fått avklart ei uke ferie, slik at jeg har 14 dager hjemme i forbindelse med fødselen - en uke før og en uke etter termin så vi tåler variasjon, selv om termin bør være rimelig presis for en tispe som er inseminert en eneste dag til "perfect timing". Time til røntgen er bestilt. I helga skal jeg gå gjennom utstyr og se hva jeg mangler. Jeg tror ikke det er så mye, men jeg liker å dobbeltsjekke. Jeg vet jeg mangler ormekurer, høyenergifôr til den fødende, og noen nye DVD'er og Red Bull til hun som skal holde seg våken gjennom oppblokking. Varmelampe er planlagt, også skal jeg kjøpe noen isolasjonsplater fra byggevaren for å sette valpekassa på, så jeg er helt sikker på at ikke valpene blir liggende på kaldt gulv, samt at jeg skal legge plater mellom husvegg og valpekasse i hjørnet så det ikke blir trekk og kuldeflukt - det koster henimot ingenting, og sikrer at det ikke blir kaldt for valpene i et gammelt hus på vinteren. Jeg har snart 50 stamtavlenavn klare, så den biten har jeg full kontroll på. For de som husker mine tidligere kull, så vet dere at jeg liker å gi valpene navn i valpekassa også - ikke noe som jeg forventer at følger valpen, men simpelthen fordi jeg synes det er hyggeligere og mer personlig å gi dem et navn enn å kalle opp etter nummer i fødselsrekkefølgen eller farge på halsbåndet. Det er bare en smakssak, og litt koselig "dill" for ei som ikke har kull så ofte. Tema for disse navnene er selvfølgelig også klart. Jeg har fire tispenavn og seks hannhundnavn på blokka, og regner med at det skal holde Jeg har mareritt om at det bare kommer hannhunder, så det ikke blir noen tispe på meg...
 45. 14 likes
  Jeg ber til alle høyere makter som skulle måtte eksistere at jentene mine beholder dette forholdet hele sitt liv, de er noe spesielt
 46. 13 likes
  Endelig! https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/J1Eveb/pelsdyrnaeringen-skal-avvikles
 47. 13 likes
  Jeg skjønner mannen, jeg altså Det er deilig med god plass i bilen Jeg forbanna meg selv for at jeg IKKE måka de 20-30 cm som kom på mandag kveld da jeg var ute i går og måka de neste 30 cm som hadde kommet det siste døgnet... Heldigvis var ikke denne snøen så himla tung, og ikke sånn som klistra seg til spaden (ja, jeg hadde jo bare spade - snøfreseren min går på strøm, jeg var strømløs i går ). Også var jeg veldig glad for at jeg har avtalt med nabo'n at han sveiper innom gårdsplassen min også når han like vel brøyter hos den andre nabo'n vår Jeg elsker vinteren når all snø som befinner seg der den ikke trenger å befinne seg, er måket på plass og ordnet I dag skal jeg nyte det bittelille snølaget som har lagt seg på vegen etter siste brøyting til en god og lang sparktur Vintern's er fiiiiin Men Willy er altså multifunksjonell arbeidshund Ikke bare er han en utmerket trekkhund, neida, han er utmerket vekkerklokke også I morges vekte han meg presis kl 6 - og det passet jo veldig bra siden både klokkeradioen (som går på strøm og var føkka pga strømstans både i går på dagen og i natt) og alarmen på mobilen svikta
 48. 13 likes
  Jeg har tatt spranget etter å ha mast hull i hodet på gubben om han er sikker på at jeg egner meg for den slags, te k om jeg bare roter vekk enda mer tid på tull, og stryker, og og og... Men nå altså.. nå er jeg klar for å finne bleier, og drive på å oppdatere og sjekke om jeg er tatt opp eller ikke. Tålmodighet? Hva er det?
 49. 13 likes
  Og du er sikker på at det ikke er Vom&Hundemat? Men slike bokser er uvurderlig når man kommer hjem fra jobb og egentlig ikke gidder å kokkelere Jeg blir alltid så glad i meg selv når jeg finner slike Vi har vært på ekspedisjon opp Svarthattmyrvegen i dag... Følte meg litt som Lars Monsen eller noe. Det snødde og blåste, men med TrekkWilly foran, så gikk det greit unna like vel - selv i ganske mye snø og uten skispor
 50. 13 likes
  Spiller det noen rolle hvilken ende man begynner i så lenge det hindrer dyr fra lidelse? Er det virkelig et argument for å fortsette at dyrene er trygge og friske når de oppbevares på den måten de gjør og frarøves all mulighet for naturlig atferd og utfoldelse og ikke får noen form for stimuli overhode? Jeg kan ikke fatte og begripe denne motstanden mot å legge ned pelsdyrnæringa.
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00