Gå til innhold
Hundesonen.no

Napping


huskymammaa
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg har ei venninne som har en bull terrier tispe 4/5 år og jeg har selv en alaska husky tispe på 1,5 år, som har blitt introdusert for hverandre og det gikk i grunn kjempe fint. Jeg er bare litt skeptisk siden min AH var i møte med en miniatyr bull terrier hann som reiv ganske mye hår av henne i nærheten av ørene, og han var lite sosialisert fra før så han var ganske stressa..  Så jeg passet godt på hele tiden da disse jentene lekte (noe jeg uansett hadde gjort). Men hennes BT tispe har en tendens til å nappe i pelsen til frøkna mi, gjerne litt når hun hopper opp og prøver å få tak i pelsen i nakke partiet (hun gjør visst det her på alle hunder hun leker/møter). Er dette noe som er normalt for denne rasen eller kommer det av stress/vil ha oppmerksomhet? Bare skeptisk til hele rasen siden jeg har hatt dårlig erfaring før, så bare tenkte jeg ville spørre litt her dersom noen har noe å komme med ? er nok litt overbeskyttende, men har ikke lyst til at hun skal få flekker her og der fordi at pelsen hennes nappes ut..

Takk på forhånd for eventuelle svar!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt raserelatert kan man vel si at det er, fordi mange buller av forskjellig slag (fra små franske bulldoger og opp i størrelse) foretrekker å "bryte" ekstra mye i lek helt fra første møte. Andre raser, som mynder og basenji, trives ofte bedre med løpe/jakt lek. De må kjenne andre hunder veldig godt før de synes fysisk lek er ok. Bulle-typer blir ofte litt uglesett av folk som har har hunder med annen lekestil, for det kan se skummelt ut. Og buller kan også terge på seg andre hunder som synes de er frekke som blir fysiske før de kjenner hverandre godt nok. 

Så til det du spør om: ja, det er normalt for alle hunder å gripe tak i hals/nakke i brytelek (og draaaa i huden), og bullterrier tilhører en gruppe som foretrekker den type lek. Kanskje vil bullen lære seg å bytte grep fra pels til hud etterhvert, men det er ikke sikkert at hun skjønner forskjellen. Hun prøver tross alt å ta tak ytterst sånn at vennen hennes ikke får vondt!

Her er det nok du så må ta et valg om de skal få lov å leke sammen eller ikke, med tanke på hårnapping. Personlig ville jeg latt dem leke, for en trygg og god lekevenn er flott. Det kan også hende at lekingen blir roligere etterhvert som din blir voksen. Hvis hårnapping blir et stort problem over tid, så kan du tross alt ombestemme deg når som helst. 
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...