Jump to content
Hundesonen.no

Hvilken rase skal jeg gå for?


Recommended Posts

Jeg har nå en Alaska Husky tispe på 3 år. Hun blir brukt til trekk, og vi skal videre starte på nosework der vi allerede går kurs. En veldig aktiv hund som får det hun trenger. Hun er glad i og bruke hodet i forhold til mange AH, der jeg har opplevd at mange heller går mer i arbeidsmodus fysisk. Kunne gjerne tenkt meg og prøve ut flere hundesporter etter hvert. 

Jeg har lyst på en til hund, men klarer rett og slett ikke og bestemme meg for hvilken rase. Det må være en aktiv rase som liker og bruke hodet, og som vil være med når vi trekker. Jeg har ikke lyst til og gå for en til AH. De er så forskjellige fra individ til individ, og selv om min kan gå løs er det ikke sikkert at neste AH kan det. 

Jeg legger mye arbeid i hunden min. Og kan ganske mye om hundetrening fra før. Har hatt hund siden jeg var 10 år. Og mista min andre tispe i fjor sommer, merker at det blir ensomt med bare en. Dette var da en liten og mindre aktiv rase, noe jeg ikke vil gå for nå. Jeg vil helst gå for en til tispe, da det er det jeg foretrekker best. 

Vi bor for så vidt fortsatt i et nabolag, men planen er og flytte mer landlig til i løpet av året.

Hva synes dere? 

Link to post
Share on other sites
21 hours ago, Ravensburger said:

Schæfer? Jakt golden/Labrador? En type fuglehund som liker å trekke? Vorsteh? Gorden eller Engelsk setter? 

Tenkt mye på de to førstnevnte. Andre alternativ er veldig mulig. Liker schæfere veldig godt. Litt usikker på om samkjønnssaggresjon er normalt i rasen, jeg har hørt så mye forskjellig svar på det. Jeg vil jo helst ha en til tispe. Min tispe går like fint med tisper som med hanner - bryr seg ikke om kjønn. Har også vært litt uheldig med schæfere i de siste årene og kun møtt ekstremt reaktive i dette nabolaget. Nå vet jeg ikke hvor mye disse eiere jobber med hunden sin.

Selv om vi flytter etter hvert vil vi fremdeles besøke familie i dette nabolaget og være her i perioder. Vil denne rasen trives i et sånt miljø? Selvfølgelig blir den sosialisert siden den er valp, oppfølging av kurs osv. Er vokter instinkter i dem. Vil bare lære så mye som mulig og være sikker på at valget jeg tar er best for oss. Derfor veldig nysgjerrig på erfaringer. 

Vorsteh etter trekklinjer er mulig. De to sistnevnte rasene tror jeg hadde trivdes bedre med jegere enn og trekke med meg. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei. Nylig avlivde jeg hunden min. Har ikke noe spesiell erfaring med vetrinær annet enn valig sjekk osv. En dag så jeg hunden min sitte i hagen min noe han aldri gjør. Jeg gikk bort og så den skjelvende. Jeg tok han inn i huset. Dagen etterpå så lå han skjelvende i sengen sin og ville ikke ha verken mat eller drikke, ville heller ikke bevege seg.  Min første tanke var han hadde fått i seg noe som ikke han tåler så jeg tok an til vetrinær, noter at han var helt fin dagen før han begynte å skjelve. Jeg masserer ryggen og kroppen hans for å se etter eventuelle reaksjoner for smerte. Han viste ingen tegn til dette. Når jeg kom til vetrinær så tok vi røntgen. Vetrinær sa han hadde noe som heter spondylose som var en uhelbredelig rygg-sykdom. Jeg ble nervøs og veldig redd for hunden i det øyeblikk. Den dagen endte i avlivning av hunden min. Vetrinær sa han var i store mengder smerter og mente det beste var avlivning. Jeg ønsker ingenting enn det beste for min hund så jeg tok den tunge avgjørelsen med et ekstremt tungt hjerte. Merk at jeg spurte spørsmål som: kan det ikke hende at hunden har fått i seg noe an ikke tåler? Siden han var helt fin og god dagen før. Og viste ingen tegn til smerter under massering av rygg og kropp. Svarene jeg fikk var bortforklart og ført tilbake til avlivning. Jeg kunne ikke tenke på noe annet resten av dagen. Senere på kvelden så syntes jeg møtet med vetrinær var forhastet og ekkelt. Jeg begynner selvfølgelig å lure på om dette var rett avgjørelse og om hunden min eventuelt ble avlivet for ingen grunn, så jeg begynner å lese på spondylose osv og kommer frem til blant annet denne nettsiden. Jeg personlig mener nå at avlivningen var forhastet og unødvendig. Gud vet jeg håper å ha feil. Lurer på hvorfor vetrinær ikke sa noe som feks [ gi hunden noen dager, om ikke en uke å se om han blir bedre så kan vi eventuelt diskutere avlivning eller behandling] isteden for å gå rett for avlivning.   Etter den siste sprøyta var gitt så begynte hunden å stivne til, trekke store lange og kraftige drag med pust. Det virket som den var under svært ubehag og lidelse. Er dette normalt? Vetrinær sa dette skjer ofte. Det samme skjer under fødsel.  Jeg håper dere lesere kan gi meg deres meninger om hva jeg burde gjøre herfra.
  • Er det noen her som har startet i rally i år? Var det stor forskjell med disse nye reglene? Jeg er påmeldt flere stevner, men har ikke startet enda… 
  • Jeg har akkurat mistet min elskede hund, og er derfor mye på Finn om dagen. Har lagt merke til påfallende mange blandinger mellom staff og Cane Corso/Dogo Canario. Og det er jo litt rart mtp hvor små disse rasene er.    Bare sånn apropos å bevisst avle frem hunder med et spesielt utseende.
  • Minien får løs mage av mush, men ikke av vom. Kanskje det bare er noe med ham, men ville nå nevne det
  • Jeg nevner rettsikkerhet fordi bevises byrde skal være på anklagerens side. Dersom du har en Staff-blanding så er den i teorien lovlig, men fordi man ikke kan dokumentere at en blandingshund IKKE har ulovlige raser i seg, så kan blandinger med feil utseende bli tatt og avlivet. Tenk deg at politiet kunne ta hunden din med loven på sin side, helt uten at du eller hunden hadde gjort noe galt.  Du tillegger folk meninger de ikke har, og som du ikke har grunnlag for å vite noe om. Det andre argumentet mot raseforbudet har ikke noe med at et onde forsvarer et annet. Det handler om at det ikke fungerer. 10 år etter mange land innførte forbud ble det undersøkt om det hadde hatt en effekt, men det hadde det ikke. Ønsker man skummel hund, så er det mange lovlige alternativer. Og enda en gang tillegger du meg meninger jeg ikke har. Genetikk har VELDIG mye å si for hvordan hunder oppfører seg. Trening og dårlig livserfaring påvirker selvfølgelig også, men genetikken er grunnlaget. Det er også derfor jeg er i mot planlagt blandingsavl, fordi jeg er klar over at gemytt er så viktig. Blanding av visse egenskaper er uheldig. Og det er merkelig å si at pipen hadde fått en annen lyd dersom man selv eller hundene hadde blitt angrepet, siden de fleste som har vært hundeeiere i mange år har opplevd nettopp det, uten at man skriker opp om forbud.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...