Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp hopper opp i sofaen


Pepperbiff
 Share

Recommended Posts

Vi har en valp på 12 uker (stor rase) som er veldig ivrig på å komme seg opp i sofaen. Vi har også en gutt på fem år som tidligere har søkt tilflukt i sofaen når valpen er litt gira, og vil leke. Når har derimot valpen, men litt fart, klart å komme seg opp i sofaen - og dette har begynt å bli litt problematisk. Eller, ikke problematisk helt enda, men kanskje etterhvert. Valpen er veldig glad i sønnen vår, og kaster seg over han for å sleike han over hele ansiktet. Sønnen vår er ukomfortabel i situasjonen, og vet ikke helt hva han skal gjøre. Vi løfter valpen ned, og distraherer med tyggebein eller leke. Det skjer gjerne på morningen når han ikke har sett gutten på lenge, eller etter tur, hvor valpen gjerne blir litt giret opp av eldstehunden vår (hun girer ikke valpen opp, men valpen vil leke). Valpen trenger litt fart for å komme seg opp, og det er gjerne i disse situasjonene at han får det. Som sagt så er det kanskje ikke problematisk akkurat nå, men om noen uker vil valpen komme seg opp i sofaen når den enn vil, og da er det mulig det kan bli litt problematisk. Er det noen som har noen gode tips og råd for hvordan vi kan forhindre at dette blir et problem? Hvordan kan ungen få lov til å være i fred? Eldstehunden har fri tilgang til sofaen, men hun er veldig rolig, og venter helle på at noen skal komme å kose henne enn motsatt. Jeg vet at vi har med en valp å gjøre, men jeg tenker at det er greit å begynne nå, sånn at det ikke blir et problem senere. Vi hadde ikke barn sist gang vi hadde valp, så denne gangen er det veldig mye mer å tenke på :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere må stoppe hunden fra å "overfalle" sønnen lenge før han må flykte opp i sofaen. Det er klart at sofaen da blir attraktiv!

Ta kontroll på hunden når gutten står opp, gjerne med bånd. Så fort han nærmer seg et punkt som ikke er greit, og FØR det skjer, ta ham bort fra gutten. I prinsippet, når hunden *tenker* på noe som ikke er greit, skal du stoppe den.

Når dere vet at hunden blir giret så ville jeg også forebygget med først litt lek, og så rolig mental aktivisering som søk eller triksetrening.

Det er ikke så lett med stor hund, men prøv også å hindre tilgangen til sofaen om mulig. Om den respekterer kompostgrinder kan det prøves, eller rett og slett ha hunden i et annet rom når dere vet den blir for giret. Jobb med at den skal lære å slappe av på teppet sitt, og bruk det.

Mye av nøkkelen her er å forebygge og forhindre at triggeren skjer, ikke selve handlingen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bra at dere tar tak i problemet så tidlig! 

Helt enig med Simira. Dere som foreldre må forhindre at situasjonene oppstår. Det som er vanskeligst er å være konsekvent. Barn og valp kan ikke herje sammen, selv ikke når barnet har lyst. Valpen må lære a sånn gjør man ikke rundt barn, men sønnen må også lære hvis det er ting han gjør som ikke kan gjøres rundt valpen, f.eks. å løpe og hoppe i stua. 

Ellers er det veldig lurt å få sønnen til å trene med valpen. "Sitt" er en enkel øvelse som kanskje valpen allerede kan? Da er det lurt å lære sønnen hvordan han kan trene på en rolig måte og gi valpen godbit og skryt når den er flink. Det vil lære valpen at det lønner seg å lytte til hva sønnen deres sier, og sønnen vil forhåpentligvis føle seg tryggere. Med en stor rase er det lurt å gi barn verktøyene de trenger til å roe dem ned, og en meget godt innøvd sitt er en god start.

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...