Jump to content
Hundesonen.no

Ansvarsdelingskontrakt ved samlivsbrudd


Recommended Posts

Hei

Noen som har kunnskap til deling av eierskap/ansvarsfordeling ved samboer brudd?

Dersom man har en muntlig avtale mellom seg at hunden skal deles 50/50 dersom det skjer et samlivsbrudd, men ingen kontrakt på dette. Hvordan kan det da ordnes etter et eventuelt samlivsbrudd når kun den ene personen som står i kjøpskontrakt mener de nå eier hunden? Var kun mulig å ha et navn i kjøpekontrakt.
 

En muntlig avtale gjelder like mye som en skriftlig, men er vanskelig å bevise. Hunden, og alle kostnader er dekket 50/50 av begge parter. 

Var vanskelig å finne en kontrakt på deling av hund, samt vanskelig å overtale tidligere samboer om å skrive under på denne. Selv om ene part kun står i kjøpekontrakt, er alle utgifter som kjøp av hund, mat, dyrelege og forsikring dekket 50/50 av begge parter. 
 

Håper noen kan være behjelpelig, setter pris på alle svar😊

 

Link to post
Share on other sites

Dersom den andre parten kan vise til å ha stått for vesentlige deler av hundeholdet, gjerne da både økonomisk og med andre ressurser bør det være mulig å få medhold i dette hvis man kommer i retten.

Hund skiller seg ikke fra andre formuesgjenstander, eksempelvis vil ofte en bils verdi ende med å bli delt dersom begge har bidratt likt i bilholdet.

Edited by Pan
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Egenerfaring eller bevis. Nei, men det er forskjell på å stole på hva andre har sagt, og det å gjenta det videre på et offentlig forum. En oppdretter er først og fremst en privatperson som driver med hobbyvirksomhet. Navnet er oppført sammen med kennelen, så du anklager en navngitt person for dyremishandling og den andre for svindel. Da skal man være sikker i sin sak ut i fra egenerfaringer eller bevis, spesielt siden oppdretter ikke er her for å forsvare seg. Nå går jeg ut i fra at det du sier er beviselig dersom det er mulig å gjenkjenne hundene på bildet (uten at jeg har sjekket.) Da er det igjen noe annet.
  • Hovawart er en stor vokter/gjeter og brukshund som absolutt bør brukes aktivt i hundesport. De kan ha vokt og passe på hus, bil, eier osv. Det er en liten rase i Norge. Selv om langhåret collie opprinnelig er en gjeterhund er det få (om noen) som brukes aktivt lengre, og de er mer avlet og egnet som familiehunder. De er gjerne med på det meste, men krevet ikke på langt nær like mye som hoffen. Det er en ganske stor rase i Norge med en del variasjon på størrelse, helse og gemytt innen rasen. Hvis du vurderer en av rasene så anbefaler jeg deg å sjekke nettsidene til raseklubbene og oppdrettere og få litt inntrykk av dem. Det er veldig stor forskjell på dem, så avhengig av hva du ønsker i en hund så vil nok den ene peke seg ut framfor den andre.
  • Hva er forskjellen mellom Hovawart og Langhåret collie?
  • Nei, men å si "har hørt" betyr så mye. Eller å påstå at noen er useriøse uten å si noe om hvorfor. Om man ikke kan vise til noe dokumenterbart eller egne erfaringer så har man ingen grunn til å tro at det er noe annet enn ondsinnede rykter. For det er definitivt folk som setter ut den type rykter og beskyldninger uten grunnlag, for å ødelegge for andre. Dessverre.
  • Så man skal altså bare stole på egenerfaringer mener du? Innehaver av kennel lønnelappen/pawforia ble 100% sikkert fratatt (nesten) alle hundene sine. Dette er hennes hunder, som begge er omplassert. Hunden til venstre heter Lønnelappen Bihto, han går det ikke an å ta feil av. https://www.nrk.no/rogaland/stadig-fleire-bekymrar-seg-for-andre-sine-kjaeledyr-1.14494559 hun har/hadde også en pågående sak hos mattilsynet i år, og hun fortsetter å avle og lure seg rundt NKKs smutthull. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...