Jump to content
Hundesonen.no

Hvor mye kan oppdretter kreve?


Recommended Posts

Det er vel naturlig for oppdretter å ville følge med på utviklingen hvis det er en valp, men hvis du allerede har startet med utstillinger så begynner hunden kanskje å bli voksen?

Det høres ikke normalt ut for meg, men det er vanskelig å protestere så lenge det faktisk er oppdretter som eier hunden. Hvis hunden er ganske ung ville jeg kanskje vurdert om det er verdt ulempen, selv om du sikkert allerede har blitt glad i hunden. Kan du leve med dette resten av hundens liv? Er dere enige om vilkårene rundt avl på hunden?

Det å være fôrvert er ganske skummelt, oppdretter sitter som eier og du har lite rettigheter på en hund som du legger alt arbeidet i i hverdagen. Man bør tenke seg grundig om før man går inn på en slik avtale, og være klar på hvilke vilkår som gjelder, og vite at man har en noenlunde felles forståelse med oppdretter om hundehold. Det er ofte ikke verdt det å få hunden gratis eller billig, kjøpsprisen er uansett en så liten del av det å ha hund.

Hvis du vil fortsette i denne kontrakten kan du jo foreslå en løsning som er akseptabel for deg? Månedlig oppdatering? Bildene kan hun vel ta selv, om det er hun som stiller hunden på utstilling?

Link to post
Share on other sites

Du får ta litt forskjellige bilder neste gang du har kameraet ute, og sende henne et utvalg av de en gang i måneden. Om han er så stor ser hun vel ikke forskjell på så kort tid. :D

Men oppdatering hver uke hørtes litt slitsomt ut og unødvendig på en voksen hund ja. Kan dere ha en felles facebookside eller annet sted hvor du poster oppdateringer i ny og ne?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...