Jump to content
Hundesonen.no
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er en sterk rase med masse egenvilje, og intelligens. Den røyter VANVITTIG mye, hele året.  Det er desverre litt for mye  avl som går på utseende, og ikke gemytt eller helse.  Vær ekstremt nøye med linje og oppdretter. Jeg ville kikket mot Sverige og Danmark. 
  • Og der blir alt utsatt et år, kanskje like greit. 
  • Verdens søteste og snilleste barn kan oppføre seg som monstre alene med dyr. Jeg mishandlet den 2-3 år gamle retrieveren min på det groveste da jeg gikk tur med ham alene som ~6-7-åring. Han ville ikke slutte trekke, og i frustrasjonen, fordi han var ****** sterk, og ved et par anledninger rev meg over ende og dro meg flere meter langs bakken i livsglade firsprang, så røsket jeg så hardt jeg kunne i halsbåndet til han fikk så vondt at han sluttet trekke og gikk fot med meg av ren frykt. Faren min lot ham bare trekke så mye han ville, så hunden var forvirret, og glemte seg ofte. Jeg gjentok den grusomme røskingen om og om igjen til trekkingen var borte. Kunne skadet ham permanent. Han kunne tatt igjen mot meg også. Han kunne fått stygga på barn generelt. Livsfarlig!    Så et liknende tilfelle hvor en ~10-12 år gammel guttunge gikk alene og hang som et slips etter en golden han ikke fikk kontakt med. Jeg tilbød meg følge dem hjem for å prate med foreldrene, som sikkert ikke ante hvordan de to fungerte alene sammen på tur, men var ikke gjennomtenkt nok i måten jeg formulerte det på, så han ble flau og takket nei. Det var på ingen måte ment som kritikk til gutten, men han ble ille berørt, så jeg fikk meg ikke til å følge etter dem. Angrer.   
  • Du kan kommentere flere innlegg i én og samme tråd ved å trykke på pluss-tegnet nederst i hvert innlegg du vil sitere. Jeg synes at 45 minutter for den lengste turen i løpet av dagen høres veldig lite ut, særlig for en staff. Med mindre trikseøktene er minst like lange? Det er en ganske utholdende rase du har. Og de er følsomme, så det er slett ikke usannsynlig at samlivsbrudd påvirker adferden hans, at han blir mer beskyttende for eksempel. Er de to andre hundene også dine, eller noen andres? Kan du skille dem mer, så han får mer "alenetid" uten å være helt alene?
  • Tja, en del kanskje, men det er jo ikke noe kompetansekrav til instruktører, og ingenting om raser for dyrehelsepersonell heller. Generell kunnskap om hundetyper og egenskaper bør være der, men bare i ulike deler av landet er det jo litt forskjell på hvor vanlige enkelte raser er, og et er jamen ikke lett i vite forskjellen på alle. Men pinscher overrasker meg litt, selv om det ikke er fullstendig uhørt å tenke dvergpinscher hvis det bare er det man har møtt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...