Gå til innhold
Hundesonen.no

Infor om marsvin, hamster, div. fugler og (ekle) insekter?


Aya

Recommended Posts

Jepp, da har jeg faktisk klart å få meg jobb i en dyrebutikk fra sommeren.. Jeg har masse erfaring med kanin, rotte, hund og katt, men vil veldig gjerne ha litt info om følgende dyr:

-Marsvin (har hatt selv, men det er fryktelig lenge siden)

- Hamster

-Akvariefisker (har også hatt, men det gikk igrunn ikke så bra)

- Diverse fugler, som kanarifugler, lymfeparakitter, undulater osv.

- Skorpioner, pinnedyr, taranteller..

Blir veldig takknemlig for svar og info!

Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer vel igrunn på hva alle som skal skaffe seg disse dyrene lurer på.. Bør de være to og to, eller flere sammen, som rotter og mus? Kan de bruke sagflis, eller bør de bruke annet underlag? Hvilket fòr er det aller beste, og sånne ting. Hvor gamle de blir, om to av forskjellig kjønn kan holdes sammen osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hamster er enstøtinger så de skal ikke gå sammen. Det beste foret får man i dyrebutikken (gnagerblandinger) også kan man gi de frukt og grønt og multivitaminer. De bør også få en liten håndfull høy. Spon kan de gå på ja. :D

Marsvin kan få marsvinblanding, men bland det gjerne med kaninpellets. De må også ha fri tilgang på høy og de kan gå på spon, de kan også gå flere sammen, men vær obs på at hanner kan begynne å sloss!

Det som er veldig viktig her er at man gir de nok C Vitaminer, hvis de ikke får det så får de etterhvert beinskjørhet. Gi de også jevnlig frukt og grønt.

Undulater kan man ha flere sammen, men dess flere det er dess større bur må man ha. Det gjelder selvfølgelig alle dyr. Fuglesand brukes som underlag og frøblanding kjøpes i dyrebutikken. Gi de multivitaminer i vannet og gi de jevnlig frukt og grønt.

Felles for alle disse er at man kan gi de frøstenger og diverse andre godbiter man får kjøpt i dyrebutikken. Samt saltstein og gnagerstein.

Sånn kort fortalt. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hamster er enstøtinger så de skal ikke gå sammen. Det beste foret får man i dyrebutikken (gnagerblandinger) også kan man gi de frukt og grønt og multivitaminer. De bør også få en liten håndfull høy. Spon kan de gå på ja. :D

LITT feil der, dverghamstere som roborowski skal bo flere sammen, samme med dvergvhamstere de trives ikke alene=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marsvin får luft og smerter i magen hvis de spiser for mye kål og pærer(skal helst ikke ha noe av det). Tomater tror jeg også de skal ha lite av, kan få sopp av det. De bør ha askorbinsyre/c-vitamin i vannet og for å sikre at de får nok c-vitamin kan man f.eks strø litt pulver over noe de liker godt(akurk, melon, gulrot etc.). De er veldig sosiale og bør ha en kamerat i buret(helst to hunner), og de bør få løpe litt utenfor buret en gang eller to om dagen. Vannet skal skiftes daglig. De burde spise marsvinpellets, for hvis de får fôrblandinger har de en tendens til å plukke ut det de liker best og la det som de ikke vil ha ligge igjen. Pga. dette blir mange feite og kan få mangelsykdommer.

Det beste underlaget i buret er "sagflis-pellets" i bunnen og sagflis på toppen. Et annet tips er å gjemme godbiter i buret eller henge de høyt opp så dyrene må jobbe litt for å få tak i de. Det er lurt å kjøpe en marsvinbok når man er ny eier, da jeg hadde marsvin var denne veldig nyttig.

Gratulerer med ny jobb :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lymfeparakitter

:D hihi... :lol: Unnskyld, jeg bare måtte.

Akvarie, jo større jo enklere å vedlikeholde. Skifte deler av vannet regelmessig og sette sammen typer fisk som funker sammen (ikke raske, hissige fisker sammen med trege fisker med lange finner (eks scalare) feks) Vente en stund fra man har satt opp akvariet med grus, vann og planter til man putter fisken oppi så miljøet får satt seg litt. Ikke hive i for mange på en gang.

Ha fisker som er i alle sjikt av vannet, oftest delt i topp, midt og bunnsjikt. Guppy/molly/gurami etc går ofte øverst, diverse tetra midt i, bunnmaller og algespisere på bunnen.

Pinnedyr hadde vi en liten million av en stund, dusjet dem med vann jevnlig, de skulle visst bare spise eføy. Så var det et eller annet med at de var rød på innsiden av beina, i tillegg kan de visstnok ha jomfrufødsler (?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...