Gå til innhold
Hundesonen.no

Infor om marsvin, hamster, div. fugler og (ekle) insekter?


Aya

Recommended Posts

Jepp, da har jeg faktisk klart å få meg jobb i en dyrebutikk fra sommeren.. Jeg har masse erfaring med kanin, rotte, hund og katt, men vil veldig gjerne ha litt info om følgende dyr:

-Marsvin (har hatt selv, men det er fryktelig lenge siden)

- Hamster

-Akvariefisker (har også hatt, men det gikk igrunn ikke så bra)

- Diverse fugler, som kanarifugler, lymfeparakitter, undulater osv.

- Skorpioner, pinnedyr, taranteller..

Blir veldig takknemlig for svar og info!

Takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lurer vel igrunn på hva alle som skal skaffe seg disse dyrene lurer på.. Bør de være to og to, eller flere sammen, som rotter og mus? Kan de bruke sagflis, eller bør de bruke annet underlag? Hvilket fòr er det aller beste, og sånne ting. Hvor gamle de blir, om to av forskjellig kjønn kan holdes sammen osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hamster er enstøtinger så de skal ikke gå sammen. Det beste foret får man i dyrebutikken (gnagerblandinger) også kan man gi de frukt og grønt og multivitaminer. De bør også få en liten håndfull høy. Spon kan de gå på ja. :D

Marsvin kan få marsvinblanding, men bland det gjerne med kaninpellets. De må også ha fri tilgang på høy og de kan gå på spon, de kan også gå flere sammen, men vær obs på at hanner kan begynne å sloss!

Det som er veldig viktig her er at man gir de nok C Vitaminer, hvis de ikke får det så får de etterhvert beinskjørhet. Gi de også jevnlig frukt og grønt.

Undulater kan man ha flere sammen, men dess flere det er dess større bur må man ha. Det gjelder selvfølgelig alle dyr. Fuglesand brukes som underlag og frøblanding kjøpes i dyrebutikken. Gi de multivitaminer i vannet og gi de jevnlig frukt og grønt.

Felles for alle disse er at man kan gi de frøstenger og diverse andre godbiter man får kjøpt i dyrebutikken. Samt saltstein og gnagerstein.

Sånn kort fortalt. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hamster er enstøtinger så de skal ikke gå sammen. Det beste foret får man i dyrebutikken (gnagerblandinger) også kan man gi de frukt og grønt og multivitaminer. De bør også få en liten håndfull høy. Spon kan de gå på ja. :D

LITT feil der, dverghamstere som roborowski skal bo flere sammen, samme med dvergvhamstere de trives ikke alene=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marsvin får luft og smerter i magen hvis de spiser for mye kål og pærer(skal helst ikke ha noe av det). Tomater tror jeg også de skal ha lite av, kan få sopp av det. De bør ha askorbinsyre/c-vitamin i vannet og for å sikre at de får nok c-vitamin kan man f.eks strø litt pulver over noe de liker godt(akurk, melon, gulrot etc.). De er veldig sosiale og bør ha en kamerat i buret(helst to hunner), og de bør få løpe litt utenfor buret en gang eller to om dagen. Vannet skal skiftes daglig. De burde spise marsvinpellets, for hvis de får fôrblandinger har de en tendens til å plukke ut det de liker best og la det som de ikke vil ha ligge igjen. Pga. dette blir mange feite og kan få mangelsykdommer.

Det beste underlaget i buret er "sagflis-pellets" i bunnen og sagflis på toppen. Et annet tips er å gjemme godbiter i buret eller henge de høyt opp så dyrene må jobbe litt for å få tak i de. Det er lurt å kjøpe en marsvinbok når man er ny eier, da jeg hadde marsvin var denne veldig nyttig.

Gratulerer med ny jobb :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

lymfeparakitter

:D hihi... :lol: Unnskyld, jeg bare måtte.

Akvarie, jo større jo enklere å vedlikeholde. Skifte deler av vannet regelmessig og sette sammen typer fisk som funker sammen (ikke raske, hissige fisker sammen med trege fisker med lange finner (eks scalare) feks) Vente en stund fra man har satt opp akvariet med grus, vann og planter til man putter fisken oppi så miljøet får satt seg litt. Ikke hive i for mange på en gang.

Ha fisker som er i alle sjikt av vannet, oftest delt i topp, midt og bunnsjikt. Guppy/molly/gurami etc går ofte øverst, diverse tetra midt i, bunnmaller og algespisere på bunnen.

Pinnedyr hadde vi en liten million av en stund, dusjet dem med vann jevnlig, de skulle visst bare spise eføy. Så var det et eller annet med at de var rød på innsiden av beina, i tillegg kan de visstnok ha jomfrufødsler (?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lange turer er ikke nødvendigvis veldig stimulerende. Det kan være, men det kan også øke stress, særlig hvis dere går mye i ukjente miljøer eller rundt mye andre folk og hunder. Stress og usikkerhet er i stor grad genetisk, og påvirkes såklart av hormoner. Søksarbeid er ofte god stimuli, og er bevist å øke selvtilliten hos hunder. Meld dere på et kurs i nosework, barn hunt eller annen type søk som dere kan bruke som aktivisering i hverdagen. Tren triks og lydighetsøvelser. Kjøp spill med utfordringer som hun kan løse for å få middag. Generelt vil jeg også skjerme henne mot å bli presset inn i situasjoner der hun føler hun må si fra. Det er ikke alltid mulig, men ikke la fremmede klappe henne, hold avstand til ting eller steder som stresser henne, osv. Hvis hun knurrer er hun for ukomfortabel, og hvis det signalet blir oversett er bitt ofte neste.
    • Har en mittelspitz tispe som har mye stress. Dette spesielt i de to røyteperiodene og under løpetid. Merker dette godt med økende varsling, knurring mot ukjente(hvis de forsøker ta på henne) og slikking av labber. Alt dette begynte etter første løpetid. Vi forsøker å gå lange turer og leke for å stimulere henne, virker noe... Ingen smerter.  Snakket med dyrlegen uten noe særlig gode råd. Har også hatt atferdsanalyse for noen år siden, hvor konklusjonen var mer stimuli og eksponering.   Er det noen med liknende erfaringer? Kan det være hormonelt betinget, eller er det en slags angstlidelse?   
    • Det er ingen grunn til å ikke bruke tørrfôr som godbiter ellers også, det er jo bare mat, så lenge hunden vil ha det. Og vær for all del ekstremt forsiktig med AI. De stiller ikke vesentlige spørsmål som en veterinær vet å spørre før man behandler en hund. Kildekritikk er fint, men det kommer helt an på hvilke kilder man bruker. Og har lov til å bruke. Så enten er AI-en trent på ulovlig materiale, eller så har den et begrenset spenn av kilder. I tillegg er det ekstremt stor forskjell på hundehold i ulike land, så selv forutsetninger for forskning og råd fra profesjonelle vil variere stort.
    • Altså hvorfor har ikke jeg tenkt på dette?!  Så genialt med AI altså👏🏻  Har snakket med vetrinær igjen i går, og vi skal forsøke med Hills sitt allergifor:) Vi startet overgang i går og lillemann ELSKET det og «sorterte» maten i skåla for han skulle spise Hills-bitene først🤣  Det som var et kjempepluss var at foret har godbiter med samme ingredienser, så de kunne han få 4 stk av om dagen, selv om han er på eliminasjonsdiett. Så GJETT om det ble fest hjemme i går. Første godbit på mer enn syv uker.  Fikk også sove natta gjennom uten magetrøbbel og i morres var avføring fast og fin!    Har skikkelig tro på at dette skal bli bra🫶🏻 OG når vi forhåpentligvis starter provokasjonsdiett om noen uker så skal vi starte med VOM fra taste!    Tusen takk for gode råd folkens👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 Dere er helt supre som tar dere tid til å svare, og nå er vi såå lykkelige i heimen😍    
    • Takk! 🥰 Jeg glemte at det finnes en verden av små butikker utenom gigantene. Du reddet dagen og uka og måneden, og potensielt hele sommeren min. Nettopp vært på kurstime med råfor klabb og klæss og isj, og så ikke veldig lyst på fremtiden. Får hamstre.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...