Jump to content
Hundesonen.no

Redd og usikker hund.


Chrissy
 Share

Recommended Posts

Jeg har en 4 år gammel Chinese Crested Hairless som er veldig redd for mennesker. Jeg fikk denne hunden når han var 6 måneder. Selger var en eldre dame der sønn og barnebarn bodde med henne. Hun fortalte at sønnen og barnebarnet likte å løpe etter bikkja, altså jage den rundt i huset...:huh: Det er tydelig at denne hunden ble dårlig sosialisert i ung alder, og har som følger sikkert blitt livred for folk og verden generelt. Du kan jo tenke deg hvor redd lille Boogie var når han kom til nytt sted med ny familie. Han var sky for mennesker på gata når vi gikk forbi. Etterhvert som han satt seg til rette hos oss, kom den dårlige adferden tilbake/frem. 

Så og si alle mennesker er skummle. Menn, kvinner, en gammel dame med rulator, naboen og særlig barn(kanskje ikke så rart siden barnebarnet jagde han rundt). Han biter ikke, men knurrer,  bjeffer, hyler, glefser og lager en "scene", for å skremme. Etter at vi passet min søsters hund i en periode(de er veldig gode venner) ble han sinna på andre bikkjer også. Han er ukastrert så kanskje det har noe med å passe/forsvare min søsters hunnbikkje? Jeg har prøvd kjemisk kastrering, det hjalp ingenting, ble bare kvitt hysteriet rundt løpetid.

Jo flere ganger folk er på besøk jo bedre liker han dem, men jeg har gitt opp tanken på at han en dag skal se positivt på alle fremmede på gata. Jeg ber alle vi møter om og ikke hilse på han, bare ignorer hele hunden til han kommer til deg. Jeg gir han godbit når vi ser et fremmed menneske og når vi klarer å passere dette mennesket uten å reagere. Men det å gå på tur har blitt en tyngre og tyngre byrde, og det er ikke alltid vi kan unngå alle skummle hunder og mennesker. Det er ikke slik det skal være å ha hund, det er tungt og frustrerende for oss her hjemme, og ikke minst hunden. Mest av alt er denne scenen eller showet han lager når han møter folk og hunder så utrolig slitsom.

Om dere har noen tips, triks, råd eller hundetrener(Oslo/Akershus området) å annbefale så setter jeg stor pris på det. Beklager hvis det var rotete skrivd og mye unødvendig informasjon. Ser frem til å høre fra dere! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...