Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

hei =) jeg har problem med min lille papillon jente på 10 år. Det startet i helgen ( eller hun har hatt en episode med dette før men det gikk over rimelig fort) det begynte med at hun ble fryktelig oppblåst på kort tid, og store smerter ved berøring, ringe akutt dyrelege og vi fikk komme inn med en gang. De tok røntgen av henne og fant ut at hun var full av luft i tarmene og like etter var det avføring som ville ut. Hun fikk klyster og medisiner for å bedre tarmpassasjen. Det gikk over for en stund og vi fikk reise hjem med henne. Dagen etter var formen vekslende og jeg hadde dialog med vetrinæren hun mente jeg bare skulle la det bero og vente til mandagen å dra til vetrinæren på dagtid siden hun ikke viste tegn på noe magedreining eller andre ting på akutten. 

Mandagen var vi igjen hos dyrelegen. Hun hadde litt feber, Det ble tatt nytt røntgen og på det kunne de se en litt forstørret magesekk. Dyrelegen mente det kanskje kunne være magesår, eller en infeksjon i magen hennes. Hun fikk kvalmestillende og febernedsettende sprøyte samt at  Hun ble satt på antibiotika og medisin mot magesår. De tok også blodprøver av lever og bukspyttkjertel for å utelukke det(ikke fått svar på disse)  Etter vi kom hjem ga jeg henne første dose med antiobiotika og magesår medisin. Hun ble en helt annen hund etter det, og virket i mye bedre form! hun fikk gått på do også og virket normal. Men rett etter hun hadde hatt avføring så ble magen oppblåst igjen og hun fikk smerter..sånn rett etter hun hadde hatt avføring? dette skjer ikke når hun tisser.. det er et mysterium for meg hvorfor det bare skjer når hun har avføring? det tar en liten stund før magen går over til normal igjen og hun har tydelig vondt ved berøring når den er oppblåst..jeg blir bekymret! noen som har opplevd eller hørt noe lignende?  avføringen er forresten helt fin og ikke noe tegn til blod eller fette avføring.

idag måtte vi opp til vetrinæren igjen da hun fikk smerter når hun begynte og sluke mat (var veldig sulten) begynte og hyle og pipe så det bar rett opp på akutten. De tok røntgen og kunne se at hun var veldig oppblåst, men ikke magedreining symptomer. Vi har fått svar på blodprøvene nå men ikke hovedsvaret  på bukspyttkjertel, legger ved så dere kan se på det.

Det virker som magesmertene kommer i bølger, hun spenner seg skikkelig og ligger som og skjelver og piper =( så går det over igjen og magen er ikke lenger oppblåst. ingen oppkast, og fin avføring..hva kan dette være?? jeg er kjempe bekymret!

kan mageinfeksjon gi slike symptomer som dette? hun kaster ikke opp men kan gulpe når hun får den oppblåste magen, hun har vondt ved berøring, men magen går tilbake til normal etter noen minutter..veldig rart dette!! 

hun har litt forhøyet SDMA (som jeg ble forklart var nyrefunksjon) var vist veldig vanlig med litt forhøyet på eldre tisper: hun har 16 og refereanse er( 0-14)

GLDH( noe med lever..er også litt forhøyet men de sa at det var ikke tegn på noe sykdom.

i tilegg har hun lave lymphocytes? under referasne områet

 

Link to post
Share on other sites

Ingen anelse, men prøv en kur med zoolac og se om det hjelper på magen? Kanskje det bare er blitt noe ubalanse der? Det er kanskje ikke der det ligger, men verdt å prøve om dere står fast og ikke har noen bedre ideer for øyeblikket. Ville prøvd å gi feks hver dag i en uke. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...