Jump to content
Hundesonen.no

Stress på lengre bilturer


Guest PuddelTilFolket
 Share

Recommended Posts

Guest PuddelTilFolket

Har en 2 år gammel puddel/whippet/terrier som ved ettårsdagen begynte å utvikle stress-symptomer på lengre bilturer. Han peser, skjelver og slikker seg rundt munnen, klarer ikke å roe seg selv om han sitter på fanget eller mister muligheten til å se ut. Enkelte ganger begynner han etter bare 45 minutter, andre ganger kan flere timer gå bra. Tunneler gjør alt verre med en gang.

Han elsker ellers bilen og hopper lykkelig inn. Han har kjørt mye og langt siden han var valp og har ikke opplevd noe vondt på kjøretur. Vi kjører fortsatt små turer flere ganger om dagen uten problem. Han får hode og kroppstrim hver dag, men er dårlig avla og stresser lett av natur. Vi har jobbet mye med ro så han funker uansett bra i hverdagen.

Så langt har vi forsøkt Adaptil, Zylkene i tillegg til bur, fang, baksete, forsete, mellom bena og tildekking av vindu uten hell. Hundevenner foreslår at vi prøver reisesyke tabletter, men jeg føler det er mer enn reisesyke (prøver seff allikevel). Noen som har erfaring? Må vi ty til sterkere saker? Hvordan kan vi evt. trene? 

Blir veldig trist å måtte la hunden være hjemme mens vi farter rundt i fjellheimen, er jo liksom turkameraten...  

 

Link to comment
Share on other sites

Guest PuddelTilFolket

@Stine Huff, så leit å høre. Ser jo ut som det kan gå samme veien for oss, vi kan jo ikke fortsette med dyreplageri heller... Funker Xanor greit? Klarer den lengre tur samme dag som kjøretur eller må du vente til effekten av tabelettene går over? Kan bare ikke tenke meg å la bikkja være igjen hjemme hele tiden, da er jo litt av vitsen borte for min del... 

Link to comment
Share on other sites

9 timer siden, PuddelTilFolket skrev:

@Stine Huff, så leit å høre. Ser jo ut som det kan gå samme veien for oss, vi kan jo ikke fortsette med dyreplageri heller... Funker Xanor greit? Klarer den lengre tur samme dag som kjøretur eller må du vente til effekten av tabelettene går over? Kan bare ikke tenke meg å la bikkja være igjen hjemme hele tiden, da er jo litt av vitsen borte for min del... 

Det funker helt greit, litt pesing innimellom men ser på henne at hun er på et roligere sted :lol: Effekten er kun 4-6 t, så jeg vil tro at man rekker en lengre gåtur etter effekten går ut. Det kommer jo litt ann på hvordan hunden reagerer på Xanor og hvordan "etterrusen" er. Tuva er veldig blid og blir ikke noe aggressiv, men man skal ikke kjefte eller være streng mens de er påvirket.

Føler med deg, det er utrolig leit når det blir sånn :( Ta en prat med dyrlegen først og hør om de har noen tips og.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...