Gå til innhold
Hundesonen.no

Beste pris på kastrering av hannhund i Bergen/Hordaland?


simtys
 Share

Recommended Posts

1 minutt siden, QUEST skrev:

 

Hvor gøy det er? Tja, det ser jammen ut til at de liker det de holder på med, løskrutt eller ei.. Så vidt jeg har fått med meg, så slutter ikke menn som er steriliserte ( og dermed skyter løskrutt de også)å ha sex..:P

Hadde en fast feriegjest her i 14 år. Han var kastrert. Og jeg må innrømme at det var kjekt å ha en som kunne underholde løpetispene :P De koste seg fælt de, mye bedre enn at de skulle mase etter de intakte hannene...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, simtys skrev:

 

Hei.
Du verden, det ble jo en hel drøss svar på dette innlegget. Beklager for at jeg ikke har svart før nå.

For å prøve å svare på deres spørsmål:
Tispa jeg har er 2 år gammel og er en renraset Chihuahua på 2kg. Hannhunden er en blandingshund jeg har adoptert. Moren er en Chihuahua og faren er uvisst, men hunden er 8kg stor og har pels som en "brun arktisk hund" (samme farger/mønster som ulv. Vet at en chihuahua ikke kan ha parret seg med en ulv, bare vil si hvordan den ser ut. Hele hunder minner egentlig om

 

Størrelsesforskjellen mht eventuelle hvalper ville jeg ikke bekymret meg så mye om , men derimot størrelsen på tispa. Keisersnitt er ikke ukjent på chihuahua og det er en stor og risikofyllt operasjon, der du kan miste både tispa og hvalper. Hvis tispa er bare 2 kilo, så er hun antagelig ganske 'nett' i kroppsfasong og høyst sannsynlig med et smalt bekken. Hvilket kan vanskeligjøre en naturlig fødsel. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, 2ne skrev:

 

Og som jeg skreiv litt lenger opp her, overproduksjon av hormoner er en sykdom. 

Jeg er litt usikker på hva slags oppdrettere du har erfaring med, men den er ikke den samme som min. Jeg veit om flere oppdrettere som hverken ville satt en overhormonell pissenisse voldteksforbryter av en hannhund i avl, og jeg veit om flere som ikke ville brukt en sånn hann i avl - samme hvor mange titler han har. Kanskje du burde se litt på de oppdretterene, fremfor å kjøpe fra disse som åpenbart avler hunder med både helse- og mentalitets-issues? 

Det er ikke bare hoardere som deg som har tisper og hanner i samme hus, og det er veldig merkelig at oppdrettere ikke har de samme problemene med å kontrollere sine hanner, som hoardere som deg har? Du ville ikke sperre de fra deg, sa du lenger opp her, så da er du vel der sammen med de? Hvor mange kalorier koster det deg å holde et øye på ei høyløpsk tispe, liksom? Om du er redd for at de bare skal hurtigkoble seg sammen, så bruk bleie på tispa da vel? Da rekker du å komme deg opp av godstolen om de skulle bli i overkant amorøse, skulle en tro. 

Jeg kan ikke huske at jeg har kallt paringer lek, men jeg går ut fra at kastreringa er for å unngå valpekull, ikke for å unngå paringer. Selv om jeg syns at det høres ****** tåpelig ut å klage over overhormonelle pissenisser i det ene øyeblikket, og la kastrater pare tisper etter eget forgodbefinnende det andre øyeblikket. 

Og jeg TROR ikke at kastrering av friske hunder er best for hundene. Jeg VET at det er fullt mulig å ha både tisper og hanner i samme hus, også under løpetid. Jeg VET at kastrering kan ha en negativ effekt på både helse og mentalitet.

Jeg syns det er moralsk forkastelig å kirurgisk fjerne friske kroppsdeler pga ustabile motediller fra folk - før kappet vi av haler og ører, og nå skal de ikke ha forplantningsorganer. 

Hvis vi skal anta at det er en sykdom, så er det vel ikke utenkelig at det er arvbarhet inne i bildet? Såsom svært mange andre sykdommer/lidelser. 

Tror jeg at absolutt ALLE oppdrettere gir blanke f.. I helse? Nei, det tror jeg ikke. Men skremmende mange gjør det.. Hvor mange raser skal vi nevne, sånn i forbifarten? Cavalier, kortneser, lundehund, osv,osv.. Enten er de sykelig opptatt av raserenhet, eller så er de mest opptatt av rasen skal se sånn og sånn ut, eller så er det ikke 'deres' rase, drit i at bikkjene lider.. Sier jeg at det gjelder alle oppdretterne i disse rasene? Nei, det gjør jeg ikke! 

Nei, du har helt rett i at mange oppdrettere ikke har problemer med tjuvparringer ( eller pissenisser for den del) for hva skulle vi hunde-eiere ha gjort uten universal løsningen på de fleste ulemper med hund, nemlig bur.. Meget mulig at ingen av de du kjenner har burhøns, men tro meg, de finnes! 

 

'Holde øye med ei høyløpsk tispe' Sorry nå må jeg le..skulle jeg holde sikkert 'øye' med tispa, for å unngå parring, så måtte jeg sitte med den på fanget.. Jeg har jo fått med meg at de i en del raser er noe trege i avtrekket og må overtales og hjelpes opp på tispa, vel..her i gården er de kjappere i avtrekket! En avstand på to meter vil være nok, med mindre jeg skulle hive meg over gulvet og prøve å takle de amorøse..Av hensyn til både møblement, meg selv og bikkjene, tror jeg det er best at jeg avstår fra den slags akrobatikk..:P

Bleie/bellyband; tror du ikke jeg har prøvd? Nå skal man jo ikke skryte uhemmet av sine egne..men det tok altså ikke lang tid før de kjapt fant ut hvordan de skulle bli kvitt det..å surre gaffatape rundt, syns jeg blir i overkant..

 

Lek, var hevisning til din uttalelse om ordlek, hadde ikke noe med parringer å gjøre. Nope, kastreiringen er for å unngå hvalper, ikke for å unngå parringer. Så var det høna og egget da.. Endel hanhunder hadde sluppet både kastrering og det som verre var, hadde de ikke vært pissenisser FØR de ble kastrert. Jeg har en slik, som ble omplassert, nettopp på grunn av pissinga.. Rett nok kom ikke det frem før etter at jeg hadde overtatt han.. ;) Så nei, jeg ser ingen grunn til å ikke la de kose seg,jeg har nemlig ikke kastrert noen på grunn av pissing.  

Har jeg benektet at det er mulig å ha komplette tisper og hanner i samme hus? Nei, det har jeg ikke. Jeg vet også at kastrering kan ha en negativ effekt, på både helse og mentalitet. Tror jeg har nevnt det flere ganger allerede..

 

Du er i din fulle rett til å mene at det er moralsk forkastelig. Jeg er i tvil om det er etisk forsvarlig, som så MYE annet vi utsetter våre husdyr for. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 hour ago, QUEST said:

Størrelsesforskjellen mht eventuelle hvalper ville jeg ikke bekymret meg så mye om , men derimot størrelsen på tispa. Keisersnitt er ikke ukjent på chihuahua og det er en stor og risikofyllt operasjon, der du kan miste både tispa og hvalper. Hvis tispa er bare 2 kilo, så er hun antagelig ganske 'nett' i kroppsfasong og høyst sannsynlig med et smalt bekken. Hvilket kan vanskeligjøre en naturlig fødsel. 

Ja tispa er veldig "nett" i fasongen. Slank og fin, veldig smalt bekken. Og da er mine mistanker om keisersnitt riktige, siden du sier de er så risikofylt. Og å miste både tispe og valper er akkurat det jeg ville unngå, og da ville jeg helst unngå problemstillingen med kastrering. 


Men låse inn en av de på et rom i disse dagene eller kjøpe en bleie til tispa er en mulighet for å forsikre meg at ikke det ikke blir valper.
Dog synes jeg det er innmari trist at en av hundene må være borte fra både den andre hunden og oss i familien. Og samtidig hater jeg hunder i bleier, ettersom jeg har veldig avsmak for folk som behandler hundene sine som babyer (bleie = baby liksom). Men er det nødvendig kan jeg godta dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...