Gå til innhold
Hundesonen.no

Hunden min går i *transe* når hun møter andre hunder på tur


Jack.R93
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en Jack Russell tispe på 7år. Hun er verdens snilleste hund men er veldig vanskelig å skjønne henne på tur. 

Når vi skal på tur og jeg finner frem båndet begynner hun å klynke helt til vi er komt oss ut døren.

1 .Når vi først er komt oss ut drar hun ekstremt i båndet

2. Hun begynner å klynke helt ekstremt når hun får øye på en tilfeldig hund og drar i båndet for hun skal bort til denne hunden. 

3. Når vi går forbi drar hun seg bort til den forbigående hunden å klynker helt till hun kommer nær nok til å begynne å knurre og glefse. ( får ikke kontakt med henne da, akuratt som hun går inn i en transe) 

4. Går vi på fjellet kan hun klynke hele veien opp om hun kjenner lukten av en annen hunden som er laaaaangt foran oss.

 

Hjelp. Trenger tips. Føler jeg har prøvd det meste og er ganske oppgitt..

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig vanlig adferd, og hvis hun har holdt på med det i 7 år så vil det ta MYE arbeid å få trent bort dette.

Lyden før hun skal ut er antageligvis forventning. Og dette har blitt forsterket hele livet, siden hun har fått akkurat det hun forventer hver gang dette skjer. En måte å trene det bort på er å finne fram båndet og vente til hun er stille, men dette må gjøres helt konsekvent.

Trekking i bånd, her er det vanlig båndtrening som må til. Du finner tråder om det, og det kan kanskje hjelpe med et kurs med en flink instruktør.

Lyd mot andre hunder kan være både forventning og usikkerhet. Jeg ville aldri latt henne komme så nær en annen hund at hun starter å knurre å glefse. Strengt tatt heller ikke nær nok til at hun begynner å pipe, men om hun starter bare ved ferten av en annen hund så kan det være problematisk. Om mulig, gå en annen vei eller ihvertfall i en stor bue rundt andre hunder. Passeringstrening finner du masse om under trening og adferds-delen på forumet her.

Dette er relativt vanlige problemer, men som sagt hvis hun har gjort dette i 7 år så er det ikke sikkert at det lar seg gjøre å endre veldig på det. Generelt å trene på kontakt og hverdagslydighet kan hjelpe. Begynn inne i huset med å lære inn en kontaktkommando og belønn med godbiter. Ta det så gradvis utenfor huset, i kjente områder, og etterhvert kan du bruke det på tur. Men her snakker vi ganske lenge før det fungerer fullstendig. Med unghunden vår brukte vi vel to år, og selv om han er tungtrent så er det nok lettere enn med en voksen hund med godt inntrente (u)vaner.

Du har jo også en hund som er ganske aktiv, så trening av triks og søk kan hjelpe for å få bedre samarbeid mellom dere og gi hunden bedre selvtillit.

Om du ikke har noe særlig erfaring med hundetrening kan det lønne seg å finne et passeringskurs og/eller båndtreningskurs for å få hjelp til disse problemene. Og så lenge hunden trekker i bånd så er det fint om du bruker sele, ikke halsbånd, så hunden ikke får belastningskader av trekkingen. Sele og strikkbånd, så får hunden trygt brukt kroppen sin på tur ihvertfall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1. Kontakttrening

2. Båndtrening

3. Trene uten forstyrrelser/distraksjoner(Inne, i hagen, rett utenfor døren osv)

4. Trene i nærheten av forstyrrelser/distraksjoner(med avstand til hunder, mennesker osv)

5. Trene rundt mye forstyrrelser/distraksjoner(Nærme hunder, mennesker osv)

 

Meld deg inn i nærmeste hundeklubb og gå på fellestreninger eller kurs. Snakk med noen som jobber med dette, de kan garantert hjelpe deg. 

Da har du mulighet til å sette opp situasjoner hvor hunden din kan lykkes. Start med å trene med avstand til de andre hundene og desto flinkere hunden blir desto nærmere forstyrrelsene går du. Belønn med lek eller godbit. Desto oftere og mer du trener på det, desto fortere vil du bli kvitt det. Du må være 100% konsekvent og innstilt på å gjøre dette. Funker ikke å la hunden dra deg ut av huset 80% av tiden og går pent 20% av tiden. Må kreve at hunden gjør det hver gang med mindre du har gitt en fri kommando eller lignende. 

Vil nok kreve mye trening siden hunden er såpass gammel. Snakk med en med erfaring/instruktør for å finne ut om hunden er usikker/aggressiv eller bare overivrig og vil hilse. 

Tren alt fra triks, lydighetsøvelser osv rundt andre hunder etterhvert så det ikke bare blir fot, gå pent og kontakttrening. Blir morsommere for hunden. Uansett årsak til adferden tror jeg det vil bli mye bedre ganske fort hvis du gjør disse tingene. 

Det at hunden piper osv når du tar fram båndet er mest sannsynlig forventning som første person skrev. Jeg ville gjort som hun sa, vent ut hunden. Samtidig ville jeg tatt fram båndet 100 ganger hver dag utenom turene sånn at det ikke er så spesielt at du tar fram båndet. Ville også prøvd å få ut litt energi av hunden i form av drakamp med leke, kaste ball, løpeturer osv. Bare pass på så hunden ikke blir veldig stresset og enda mer gira av det. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Goldentispe av utstillingslinjer høres ut som kan passe fint, men bare husk på at alle valper og unghunder er generelt krevende og at trening på å takle å være hjemme alene en hel arb.dag kan ta lang tid. 
    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...