Gå til innhold
Hundesonen.no

Råfôring på egenprodusert slakt, hjelp til sammensetning.


Guest Stella
 Share

Recommended Posts

Guest Stella

Hei alle kloke hundefolk! Jeg har en liten nøtt her jeg håper dere kan hjelpe meg med :)

I løpet av året (når er ikke veldig konkret enda, er flere kull på gang som kan være aktuelle) får jeg forhåpentligvis en valp, og den må jo ha mat :P Hunden jeg har fra før råfôres på "alt mulig" jeg har tilgjengelig her hjemme fra egen kjøttproduksjon/eggproduksjon, men hun er 8 år og sier klart ifra hva hun ønsker ekstra (grønnsaker, brød osv), og ser ut til å fungere godt på denne metoden. Men en valp må jeg ha mer plan/struktur på fôringen, hun skal jo vokse/utvikle seg og trenger rett næring til rett tid, og det er dette jeg ønsker innspill fra dere om :)

Her på gården er det kjøttproduksjon på høns, kanin, and og vaktel, med dertilhørende egg. Jeg ønsker å, så langt det er mulig, få til en god diett basert på dette. Alt på dyret kan brukes, så vær kreative! Endene og vaktlene er fetere enn høns og kaniner. Jeg tenker spare føtter fra and/høns som tyggesnacks, både frossen og tørket. Ellers er det mye tygging i beina i selve slaktet da.

Er en dverg/mellompuddel det er snakk om, så ingen stor hund. Gi gjerne tips om egnet tilskudd (vit/min og annet) som kan være fordelaktig for å sikre at hun får i seg det hun skal.

Det er ikke spikret at jeg SKAL fôre kun på selvlaget, men det hadde vært moro, interessant og praktisk, så langt det er forsvarlig :) Så hva tror dere? Hva ville dere gjort, hva ville dere gitt, hvordan ville dere satt sammen dette til en diett osv. Kjør i vei! :)

Stella,andeskrog,1..jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...