Jump to content
Hundesonen.no

Papillon min halter og virker stiv i bakbein


Recommended Posts

min hund på 9 år har i noen dager oppført seg rart, hun er en skikkelig sprettball til vanelig og det skjedde noe for noen dager siden som kanskje er grunnen til hun halter? hun prøvde og hoppe opp på kjøkkenstolen og falt på ryggen sin, men hun virket helt fin etterpå litt redd kanskje for å hoppe opp igjen, men var sprettete hele dagen ellers, men nå etter den dagen har hun bare vegret seg mere og mere for hopping, hopper ikke ned fra sengen ikke opp i bilen, og har generelt en stiv gange med halting av og til, først av alt: ja vi har vært hos dyrelegen og hun kjente på henne og sa hun var stiv og hoven i lår og korsrygg? trodde kanskje det kom p.g.a da hun falt, skulle gi henne smertestillende i 1 uke samt forsiktig massering og se om det gikk over, hvis ikke måtte de ta røntgen :( hun har litt patella på høyre kne grad 1 som aldri har plaget henne. Jeg er bekymret for artrose..hvordan utarter dette seg dere som har erfaringer? Synes det er trist å se henne så redusert og vil så gjerne hjelpe henne! 

ps: hunden min er ikke overvektig og får glucosamin og ACANA tørrfor med selolje over i tilegg. hun var helt frisk ellers og er min lille sprettball.

 
 
Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Når var sist du sjekket PL? Det kan utvikle seg fra første undersøkelse. 

Jeg avlivet min for et par måneder siden. Han var PL fri når han var 2 år gammel, og som 5-åring hadde han plutselig ikke kneskåler igjen. Om det var PL eller den sykdommen som gjør at femur beinet smuldrer i enten hofte eller kneledd vet jeg ikke, men de sterke og tydelige symptomene kom plutselig i hvert fall. Jeg tror god muskulatur gjorde at han ikke merket så mye til det før det var skikkelig galt. 

Gjør en undersøkelse til om det ikke er nylig utført dersom det fortsatt ikke er helt bra. Ellers er det kjempebra at du gir tilskudd for leddene! :) 

Lykke til! Håper alt er bra og at det bare er litt sårt! :)  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...