Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Var idag på ny utredning på vår ene hund på 1 1/2 år, da hun har vært mye halt i det siste. Nå kan det se ut på røntgenbildene som at disken mellom de to siste ryggvirvlene har endret sammensetning, at det er forkalkning der, eller at disken ikke finnes. (Da tenker jeg på siste rygghvirvel mot hoften og nr 2 derfra).

Dyrlegen kunne ikke si noe konkret, hun ville sende bildene til radiolog for vurdering.

Har noen vært borti noe lignende? Hva kan man gjøre med det? Er det noe å gjøre med det? Er dette en skade som er medfødt eller har hun blitt sånn?

Legger ved bildet så dere kan se.

20160704_170105.jpg

Link to post
Share on other sites

Jeg har desverre ingen gode råd. Men lurer på om du har hørt mer fra dyrlegen? Hunden min har nettopp blitt operert for prolaps i ryggen. Hun er hos dyrlegen til observasjon nå. 

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Vi har ikke fått noen svar som har konkludert med noe som helst. Radiologene kunne ikke se noe feil på bildet.. Men når jeg leste svaret fra de, opplever jeg at de hadde fokus på hofter og ledd og ikke selve ryggen og ryggsøylene. Da jeg påpekte dette får min vetrinær ble det liksom aldri noe svar å få.

Hunden har nå stått på predisolin en god tid. og fungerer bra så lenge hun får det. Blir halt og ømmer straks hun blir tatt av. Hun går til kiropraktor og vi skal prøve henne noen ganger til, men akkurat nå ser det ikke ut som om hun vil bli noen gammel hund.

Link to post
Share on other sites

Huff så leit å høre. Det bildet der er det tatt i mr maskin eller ct? Er ikke noe mulighet å la noen andre se på hunden?

Veit ikke hvor du bor. Men i Oslo på Evidensia Oslo dyresykehus er de veldig flinke. 

Link to post
Share on other sites
 • 5 years later...

Hei, ser dette er et gammelt innlegg men spør og håper på svar! Min staff på snart 3 år har samme utfordringer (halter veldig i perioder) veterinær mener de ikke ser noe avvik på ryggsøylen men en behandler vi bruker som er osteopat m.m. på hund mener han har blokkeringer i korsrygg og da jeg viste henne bildene mener hun han har forkalkninger akkurat der du tenker din har… hvordan har det gått hos dere?

Mvh Anca 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
  • Hvordan gjøres dette? Erfaringer? Hva må jeg passe på?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...