Jump to content
Hundesonen.no

Gruffalo trenger helgepass ca 8-11 juli


Recommended Posts

Litt tidlig ute, men vi trenger pass av vår Schapendoes  Gruffalo . Fra ca 8- 11Juli ( skriver ca pga er litt usikker om det er 7 eller 8).  Da er Gruff 9 mnd. Han er en hyggelig og sosial gutt, har jo logisk nok masse valpefakter enda da, så vanskelig og beskrive om hvordan han er om 4 mnd :P  Men at han sikkert er full av sprell og  energi er nok ikke feil, men har en god avknapp inne.   Vandt med barn og katter. Vi skal til Oslo, og han kan gjerne være hos noen der den helgen,  evt på veien fra  arendal- Oslo.  

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
2 timer siden, Raksha skrev:

Ååååh :wub: hvis om bare :lol:

Ja det blir litt langt og kjøre han... og ikke sikkert guttene dine hadde likt en tenåring I hus :P

Han er er veldig hyggelig med andre hunder da,  litt forsiktig og tilbakeholden hvis de er for bøs.  

Link to post
Share on other sites
21 minutter siden, Kokospaniel skrev:

Hvis du bor ca Arendal, tror hundepensjonatet i Froland skal være greit. Men det er jo sommer, så det er vel fort fullt...

Takk for tips :ahappy:Vil helst ikke sette han på pensjonat.  Han er som alle andre schapendoes veldig knyttet til menneskene rundt seg. Liker ikke være utestengt.  Og tror det og sette han på kennel kan bli veldig stressende for han, vil ikke utsette eller risikere noe der, iallfall ikke nå når han har lært og være alene hjemme noen timer og tar det med ro.  Derfor håpet på privat pass. .... 

Link to post
Share on other sites
35 minutter siden, Siri skrev:

Kanskje oppdretteren hans kan passe ham?

Jeg har selvsagt hørt med henne først :ahappy: Men er midt i feriestart,  så mest sannsynlig passet det ikke dessverre. . 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
2 timer siden, Sanne skrev:

Ååh, jeg er så stupforelska i den hunden! Kan du bare sende han oppover til trondheim?:wub::wub:

Hihi det hadde han nok likt,  og lekt med apen din :ahappy::wub:

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
29 minutter siden, Sissi skrev:

Jeg har selvsagt hørt med henne først :ahappy: Men er midt i feriestart,  så mest sannsynlig passet det ikke dessverre. . 

Det ante meg vel egentlig at du hadde snakket med henne først :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
  • Sånn blir det her om ett par mnd…Begge er av samme rase og kommer fra samme oppdrett. Rasen er av type miniatyrhund Noen som har erfaringer om å introdusere og leve med valp og unghund?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...