Gå til innhold
Hundesonen.no

Biting og stress under lek


MariaE
 Share

Recommended Posts

Det virker som at hunden min blir stressa av å leke, og av å ikke få leke når hun selv vil.
Altså, avviser vi hun når hun inviterer til lek så piper hun, jokker på oss, napper oss i klærne og peser. Hun blir helt tullete og blir skikkelig stressa. Da dytter jeg hun vekk, går vekk selv, eller så ber jeg hun legge seg i senga si. Hjelper ikke alltid, men hun gir jo opp til slutt. Synes ikke det er greit å se hun slik :no:

Prøver å variere mellom lek og turer. Nå som det har vært så kaldt ute så har har det blitt veldig lite tur og lek ute (hun nekter å være ute i kulda, selv når jeg kler på hun), men ellers så prøver vi å gå 45 min - 1,5 times tur i tillegg til at hun får springe løs hver dag. Jeg er kanskje ikke så veldig flink med å gi hun noe å jobbe med, altså hjernetrim. Pleier å ha godbitsøk.

En annen ting er at når hun er i lekemodus så hun hopper og tar tak i armen min og biter. Hun biter slik at det blir blåmerker og det gjør vondt! Det har gått hull i mange jakker.
Jeg har jo ALDRI godtatt at hun gjør det, men hun har bestandig gjort slik. Er ikke så lett å gi lyd om at jeg får vondt siden hun er døv, men jeg avviser, går vekk, eller viser strengt «nei». Virker ikke som at hun forstår at det ikke er greit at hun biter i meg. Uheldigvis så er det er ikke bare meg hun gjør det med, men egentlig med alle. Så når hun er blant andre mennesker så må jeg alltid passe på. Skikkelig flaut at hun hopper opp på folk å biter dem i armene. Hun hopper heldigvis ikke på mennesker hun ikke kjenner ute i gata.

Hva gjør man? Hun er 2,5 år gammel staffordshire bull terrier/ am. bulldog blanding.. Er det bare kjedsomhet, eller er det faktisk noe som stresser hun?! I så fall hvordan kan jeg finne årsaken til stresset, og hvordan fjerne den. Understimulert, overstimulert? For lite hjernetrim.. Og hvordan få stopp på bitinga?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det høres ut som typisk bølleadferd fra en sånn type blanding. :) Om det blir lite tur nå på vinteren så er hun nok understimulert. Detter er jo en blanding som mest sannsynlig trenger ganske mye stimuli. Hva med å trene lydighet inne? Gjømme godbiter rundt om så hun må bruke nesa litt? Eller så må du bare dra henne med deg ut på tur å gå selv om hun ikke vil. Putt på en kløv så trenger du ikke gå så langt som vanlig. Eller trekk litt kjetting med henne? En sliten hund er mye enklere å ha med å gjøre enn en understimulert hund. 

Når det gjelder at hun ikke tåler å bli ignorert når hun inviterer til lek, fortsett med å få henne til å gå å legge seg, og viktigst av alt, ikke gi deg før hun faktisk gjør det! Det er her nøkkelen ligger. Du MÅ være mer sta enn hunden, du må ikke gi deg. Etter en god del runder så lærer hun at du faktisk mener det du sier, men det krever tålmodighet og at du er bestemt. Og ikke minst konsekvent. Det nytter ikke å gjennomføre en dag, også være sløv neste dag. Sørg for at det alltid er deg som bestemmer når dere leker, og når dere avslutter, aldri henne. 

Jeg ville også sett på hundeholdet som helhet og vurdert om du bør generelt sett bli bedre på grensesetting og på å være konsekvent med det. Høres ut som om hun tror det er greit å bølle med deg, og at hun gjør litt som hun vil, og tester litt grenser. Da kan det være greit å stramme inn på grenser og regler generelt sett, så hun skjønner at ting og tang faktisk ikke er lov, og at hun må høre på deg. Rett og slett at hun får mer respekt for deg. 

Om hun hopper opp på besøkende feks, så ta på henne et bånd og napp i båndet når hun prøver å hoppe opp. Få de besøkende til å snu ryggen til og ignorere totalt. 

Mer hodetrim og mer grensesetting! :):) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke lett å få til disse oppstillingsbildene av valp 😂 Men tenker jeg skal forsøke å få til 1 bilde i måneden.    Tempo 4 måneder gammel.  12 kg og 42 cm høy. 
    • Jeg ønsker at prisene på valpene sank betraktelig. Både på blandinger og rasehunder. Grunnen til det er at når man nå tjener så utrolig godt på hvert valpekull, så er jeg redd det bli mer rovdrift på tispene. Og mer useriøs oppdrett. Jeg vet om flere som sper på pensjonen ved å avle kull etter kull, år etter år (på flere tisper, men likevel). Han ene får opp til ca 50 valper pr. år, og sånn har han holdt på i mange mange år. Blir penger av det gitt... 
    • Han får typisk siste måltid i 20-tiden, og da er det oppbløtet, så han får i seg mye væske da. Har tenkt at dette kanskje er litt for seint og at han da får full blære en gang midt på natten. Vi legger oss ca. 22:30 og står opp klokken 07, så det er jo over 8 timer. Men som sagt har han jo klart dette fra han var 2 måneder gammel, så jeg syns det er rart at nå som han er større, så skal han plutselig ikke klare å holde seg lenger. Ja, jeg er streng på at det er kun ut for å tisse og bæsje. Han får ikke begynne å leke med pinner osv. Han sovner fort igjen etter å ha vært på do, så det er bra! 
    • Litt av problemet er at om man avler renrasede hunder så får man konsekvenser i det at man ikke får registrert valpene, mens med blandingshunder så er det litt mer "fritt frem". Dessverre. Og det er lite man kan gjøre så lenge hundene har tilgang til mat, vann og ly, og får det tilsynet de har behov for helsemessig.
    • Hei.. Jeg blir så frustrert.. Noen jeg så hadde valper liggende ute på finn i starten av året (valpene født i Desember), har nå parret tispa igjen på første løpetid etter forrige kull, dette skjer så ofte og jeg blir kvalm! Er det virkelig ingen lov som skjermer de stakkars tipsene for sånt? De blir jo brukt som pengemaskiner. "Oppdretter" får søte små valper og itillegg så tjener de GODT på det, vinn vinn tenker de..  Ikke bare skal de ha nytt kull, men rett etter å solgt valpene fra forrige kull så ble både mor og far (de eier begge selv) lagt ut for omplassering på finn, dette ett eller annet vås om at de skulle bruke tid på Gud og hadde blitt frelst og blabla. Jeg blir helt paff.. Men viser seg jo at hundene aldri ble omplassert allikevel for nå har de lagt ut ny annonse om at de venter valper i August, fra samme tispe og hannhund... Har forresten screenshot fra annonsen til forrige kull. Er det lov å holde på sånn? Rådrift på tispa for at de har funnet ut at de tjener gode penger på det?!  Gjelder forresten Malamute/husky blanding, hvite hunder, du finner de på finn 🤪
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...