Jump to content
Hundesonen.no

Kontaktlinser


Helianthus
 Share

Recommended Posts

Altså .. her er greia:

Jeg er svakt langsynt (ca +0,25 på begge) og jeg har skjeve hornhinner (-0,50 og -1,50), samt ADD 1,75 (dere vet .. de armene som begynner å bli for korte :P )

Jeg prøvde toriske (og progressive?) linser, men så både uklart på avstand og de var skikkelig vonde å ha på. Siden det ikke finnes flere typer toriske å velge i så anbefalte optikeren at jeg prøvde vanlige progressive linser istedet. Ulempen med disse er at styrken kompenserer for de skjeve hornhinnene, og såvidt jeg forstår må jeg på en måte velge om jeg vil prioritere avstandssynet eller nærsynet eller noe midt i mellom. Jeg tror jeg har fått noe midt i mellom for etter noen timers testing så jeg verken den bittelille skriften, eller foran eller bak på en katt som lå ca 10-15 meter fra oss. Jeg så litt bedre nært med linser enn uten, og ganske mye dårligere med linser enn uten på avstand. Skjermen ble også vondt å se på med linsene, noe som er problematisk siden jeg jobber foran skjerm.

Jeg skjønner at øynene trenger litt tid til å venne seg til linsene, men har noen en ide om hvor lenge tar det før jeg på en måte vet hvor bra jeg kommer til å se med dem?

Link to comment
Share on other sites

Er ikke de skjeve hornhinnene enklere å få rett korrigert med briller? For langsyntheten din er vel i utgangspunktet ikke stor nok til at du trenger briller til vanlig? (Uten at jeg er optiker altså)

Med skjeve hornhinner, dårlig samsyn, langsynt og nærsynt, har jeg dessverre ikke de store linsebrukererfaringene å komme med. Def finnes nemlig ikke linser for sånne komboer ;-)

Sjekk med optiker, er vel beste rådet.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har jo vært to ganger på linsetilpassing, men ville høre om noen har erfaring med hvordan synet tilpasser seg linsene etterhvert. Optikeren svarer jo, men jeg blir liksom ikke helt klok på hva som er lurt eller hva jeg kan forvente. Hvis linser gjør at jeg ser dårligere på avstand for å kunne se den lille skriften så er det ikke så mye poeng i linsene, samtidig er det utrolig deilig å se klart når jeg sjekker mobilen :P

Link to comment
Share on other sites

Guest Klematis

Jeg har skjeve hornhinner,er nærsynt og langsynt,og bruker toriske linser. Jeg merket med en gang at de fungerer,og like raskt hva som ikke fungerte.Det tok litt tid,og måtte flere tilpasninger til før vi fant noen som faktisk passer mitt syn. At de er ubehagelige å bruke i starten kjenner jeg meg igjen i,det er en tilpasningsperiode der også før man ikke merker dem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...