Jump to content
Hundesonen.no

Korsbåndsoperasjon - rehabilitering


Recommended Posts

Vår gamle fine hund skal nå korsbåndsopereres på torsdag da veterinæren mente prognosene var gode. Vi forbereder oss derfor til rehabiliteringen og lurer på om dere har noen tips og triks for en vellykket rehabilitering? Veterinæren skal selvfølgelig konsulteres, men ingenting er som personlige erfaringer. Spørsmål 1: Hvordan tenker dere vi kan løse 30kg hund og trapper? De skal vel helst ikke gå i trapper den første tiden, men vi bor i kjeller uten heis og må gå to trapper for å lufte hund. Hun er ikke veldig komfortabel med å være veskhund ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville rett og slett... hørt om dere kan være noen andre steder i perioden. Å gå i trapper med 30kg hund er heeeelt NO NO - har veterinæren sagt noe om dette? Vi lot hunden være nede i 1 etg (har 3etg hus) i en hel mnd, før hun fikk gå i trapper.

2) Vi brukte ingen form for svømming eller annen opptrening enn å gå rolige turer og sakte bygge opp turmengden. Det var ikke noe hokus pokus, bare rolig rolig rolig de første 2-3 ukene, knappest noe tur overhodet. Og IALLEFALL ikke noe hopping inn/ut av bil, trapper eller noe som helst "hopping på to bein" (f.eks møte folk eller slikt).

Link to comment
Share on other sites

Vi har vurdert om hun kan være hos noen andre,men vi kjenner rett og slett ingen som ikke har trapp inn til leiligheten/hus. Vet ikke helt hvordan vi skal løse det da. Skal høre mer med veterinæren på torsdag. Hva om vi får ordnet noe form for bæresele for bakkroppen slik at hun kan få litt hjelp, kanskje det kan være noe? Er det verst å gå opp eller ned eller er det bøyebevegelsen som skal unngås? Det er forresten snakk om den "lette" varianten operasjon der det "bare" blir festet et kunstig korsbånd, dersom det er av betydning.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...