Jump to content
Hundesonen.no

Går meg vill i jungelen av hundeforing! Hjelp! :)


eriwen
 Share

Recommended Posts

Hei,

jeg og samboer har akkurat gått til anskaffelse av en nydelig pumivalp, hun er 9 uker gammel.

Hun fikk Carrier (kornfri) fra oppdretter, og vi har en helt nyåpnet sekk (15kg) av dette foret og ønsker å bruke opp dette.

MEN, jeg er veldig opptatt av hva jeg selv spiser (ren, naturlig mat som er sunn for kroppen osv), og tenker at det gjelder jo like mye valpen vår; at den skal få et rent, naturlig kosthold som er tilpasset den.

Jeg har forsøkt å lest meg litt opp på V&H, og Kingsmoore, 50/50,og kan kanskje se ut som om dette kunne vært et greit kosthold for min valp? Grunnen til at jeg tenker 50/50 er kun for enkelthetens skyld, da det er lettere å feks kun bruke tørrfor på reiser/pass osv. Er det slik at man da bare halverer hvert matforslag, altså feks V&H skal være 4% av kroppsvekt på valpen=100g per dag, men med halvparten av maten fra Kingsmoore, blir det da 50g?

I tillegg fikk jeg beskjed fra oppdretter om at flere pumier hadde reagert når de hadde fått fòr med for mye proteiner (de hadde klødd i huden), kan dette være et problem med 50/50 V&H og Kingsmoore?

Akkurat at det skal være V&H og Kingsmoore er egentlig ikke det viktigste, men jeg vil ha noe som er bra for hunden, rent og naturlig, enkelt for meg å holde på med, og gjerne kortreist (det er fint med Carrier og Kingsmorre, at det produseres i hhv Sverige og Danmark). Kanskje det er like greit å holde meg til Carrier (den kornfrie varianten)?

Jeg vet det er mange andre tråder om dette, og jeg har virkelig lest mange av dem, men føler fortsatt for å spørre om dette. Bær over med meg :)

Noen forslag/tanker? Alt konstruktivt mottas med takk! :)

Mvh Erika

Link to comment
Share on other sites

Dette med mengde mat og forbrenning er veldig individuelt, men ja i utgangspunktet kan du starte med ca halv mengde av v&h og tørrfór også øke/minke ved behov. Det er ikke uvanelig at valper/unghunder i vekst trenger mer v&h enn det produsenten anbefaler :)

Fórer selv 50/50 med v&h og tørrfór og synes det fungerer veldig greit.

Link to comment
Share on other sites

Utan at eg har kjempegod peiling, så kan eg jo fortelle om vår erfaring :) Me har også ein rase (Eurasier), som er utsatt for å reagere på mykje protein i tørrfôret. Me gav valpen vår Orijen Puppy, men det byrja ho etter nokre månadar å reagere med kløe på. Ho er no 11 månadar og har gått ei stund på tørrfôr frå Acana (har gått over til vaksenfôr) i kombinasjon med V&H, og det har fungert veldig fint! Sjølv om det er ein del proteinar i V&H, så er det jo eit reinare produkt :)

(Veit at ein del med min rase til og med fullfôrar på V&H utan problem).

Link to comment
Share on other sites

Har brukt carrier på både valp og voksen før, bruker nå high energy som er samme produsent som carrie, da det er det eneste foret jeg har funnet som er energirikt nok til min hund (30% fett). Har alltid foret 50/50 med vom og hundemat :ahappy: bra ingredienser, og har fungert bra på mine hunder (og vi har prøvd mye, bl.a. Orijen og Acana). Om det ikke er vanskelig for deg å få tak i foret, og valpen fungerer bra på det ser jeg ingen grunn til å bytte? Men å halvfore med V&H er topp!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...