Gå til innhold
Hundesonen.no

Vondt i bakparten


Recommended Posts

Måtte du til veterinær for å få ordnet med slik behandling? Jeg tenker det er lurt å finne ut hva det kan være først, uten at jeg helt vet hvordan man skal gjøre det når hun hyler for alt hos veterinæren :P Kanskje se det ann litt. Slike muskelvondter kan jo gi seg med litt ro. Så er spørsmålet, trene agility i dag eller ikke? Hun virker som sagt ikke fysisk påvirket av det utenom når jeg tar på henne.

Neida, de har det både hos Dyreklinikken Bg Vest og Aqua Dog (tror jeg). Jeg har brukt Adrian hos Bg Vest de siste årene til å sjekke gjennom muskler og er veldig fornøyd.

Dersom hun reagerer ved berøring hadde jeg ikke trent ag, heller tatt en lang tur i ulendt terreng sånn at hun får løsnet opp, også 1-2 t med BOT dekken etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neida, de har det både hos Dyreklinikken Bg Vest og Aqua Dog (tror jeg). Jeg har brukt Adrian hos Bg Vest de siste årene til å sjekke gjennom muskler og er veldig fornøyd.

Dersom hun reagerer ved berøring hadde jeg ikke trent ag, heller tatt en lang tur i ulendt terreng sånn at hun får løsnet opp, også 1-2 t med BOT dekken etterpå.

Takk for svar :) Da tar vi agilitypause i dag, også ser jeg det an litt om vi skal dra til noe behandling.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg drar opp denne igjen. Jeg har sett henne an en periode nå, men virker fremdeles berørt ved at jeg presser på muskelen i bakparten. Hun liker vanligvis veldig godt å få kos bakpå rumpen, og hun liker enda dette, men jeg merker at hun ofte syns det er litt ubehagelig og setter seg ned, eller flytter seg rundt slik at jeg koser andre steder istedenfor. Om jeg presser på musklene bak på låret så begynner hun å snu seg og se bak og bite meg, ikke hardt, men for å vise at dette er ubehagelig. Ingen hyling. Jeg kan dra beina bakover, fremover og løfte de opp uten tegn til smerte eller ubehag. Fysisk aktivitet viser hun ingenting ved. Hun går turer som normalt i ulendt terreng, springer og vi har trent litt agility uten hopping.

Jeg mener det er muskulært. Hun er en eldre dame, hun har vært veldig aktiv lenge med agility i store deler av livet sitt, det er ikke rart at hun nå kanskje har litt muskelvondter tenker jeg. Jeg ringte mamma i dag og hun mente, med forbehold om at hun ikke har sett hunden, at det var skjelettet. Blondie hyler for alt hos veterinæren, så hun er en hund som jeg omtrent på selvdiagnotisere så godt som det lar seg gjøre på forhånd før vi drar til veterinær.

Er det noen som har en anelse om hva det kan være eller tror det kan være muskulært eller skjelettet? Hvis det i så tilfellet er muskulært, ville dere dratt til veterinær først, eller bare rett til noen som behandler muskler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkena her har spondylose noe som også gjør hun dårlig i beina til tider. Fikk massasje for 2 uker siden da var både ryggen og 3 av fotene ikke gode. Skal til massasje gjenn på tirsdag. Ellers har vi også hatt bra effekt av laser behandling. Eneste jeg ser på hun er tidvis halt og stive bein merker ingen ting til ryggen.God bedring til Blondie!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...