Gjest Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Hehe .. men kveite på julaften vil nok aldri skje her, altså. Kanskje torsk (det har jeg hørt om), og lutefisk i Gudbrandsdalen, men aldri kveite. Svigermor (Salten) pleier å ha stekt kveite på 2. dag, så det er kanskje en nord-norsk greie? Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften. Dét er det vi bruker kveiterestene til - fiskesuppe i romjula. Det er en nord-norsk greie, ja, tror det er en eldre, utdøende(?) tradisjon langs deler av kysten. Det var mer vanlig for noen generasjoner siden. Før i tida var det visstnok stor skam om mannen ikke klarte å skaffe kveite til jul, da måtte han sitte overskrevs på nausttaket til spott og spe mens folk gikk til kirka på julaften. Visstnok. Ribbe og pinnekjøtt er en "importert" tradisjon her oppe, og torsk er jeg vant til at er hverdagsmat. Men tradisjoner endrer seg også, uten at det er noe galt i det. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SFX Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Det er litt rart at det ikke er lagt inn et par obligatoriske suppedager, bare for komme seg litt før nyttårsaften. Vi hadde tradisjonelt gode, faste julemiddager fra lille julaften til andre juledag, kanskje noe på tredje juledag, men fjerde og femte var det gjerne tilbake til vanlig frokost og ingen middag, før det var feiring igjen lille nyttårsaften, nyttårsaften og første nyttårsdag. Litt avhengig av hvordan pappa jobbet, riktignok, siden han jobbet kvelden hver tredje uke. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aya Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Nøyaktig sånn har jeg vært vant til hjemme Kan det være fordi min far kommer fra sørlandet? Akevit og øl er nok en tradisjon fra morssiden i Oslo, for bestemor i Arendal godtok ikke sånt før hun ble 90 år og litt "mildere". (Ikkeno fyll eller merkbar påvirkning, bare for kosens skyld, og syns skyld for de av oss som bare later som de drikker akevit.) Men jeg er fra Østlandet jeg! Har bare emigrert hit! Uansett elsker jeg den tradisjonen, det er liksom toppen av ferie å droppe middag og bare spise frokost hele dagen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hampus Skrevet 19. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2014 Vi har ikke middag første juledag. Da samles vi alle sammen til stor julefrokost / lunsj hos svigers. Og så spiser og koser vi oss sammen i noen timer med svigermors fantastiske bakverk og deilig julepålegg! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Enirtak Skrevet 20. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 20. Desember 2014 Vi har også stor 1dags-frokost. Sånn i 11-13-tiden en gang. Middag er noe "lett", gjerne fisk eller kalkun. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Baskerville Skrevet 20. Desember 2014 Rapporter Share Skrevet 20. Desember 2014 Vi er samlet min lille familie på fem både julaften og 1.dag. På julaften lages ekstra av alt - liten ekstra bit ribbe, ekstra kalkunfilet, til etegilde vi har på 1.dag. De to dagene smelter liksom sammen, da vi er med min lille familie, og vi bor vegg i vegg. Julaften rusler vi rundt til dem og er der, 1.dag kommer de til oss. 1.dag er det middagsrester fra julaften, hjemmelagd pate, pølser, alt som er godt i livet. Beste dagen i året! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.