Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelagde godbiter


Nokia

Recommended Posts

Jeg har laga levergodbiter EN gang. De skulle tørke i ovnen..Det stinka ut HELE huset..Gubben holt på å spy når han kom hjem fra jobb.. :)

Jeg fikk stygga på leverpostei en stund fremover :oops: så det ble med den ene gangen da,hehe..

Ingen gode råd fra meg nei, men jeg skulle gjerne fått noen gode oppskrifter uten lever :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg og en venninne har laget noen porsjoner med leverbrownies - det er veldig enkelt å lage, lukter ikke lever, holder seg lenge og smuldrer ikke.

Ingrediensene er 1,5 kilo rå lever, 2 kopper mel, 2 kopper sammalt hvete, 3 egg og hvitløk (ikke mye, ca. to sånne små fedd..)  

Ta først leveren i en miksemaskin, og få den til å se ut som sjokoladestappe, så tar du oppi hvitløken. Så heller du massen over i en bolle (eller to - det blir fort litt fullt) og så rører du inn melet, eggene og den sammalte hveten. Det skal bli en tjukk, seig røre til slutt a la brownies. Så smører du det utover på ca. 1 cm tykkelse på en stekeplate og steker det på 180 grader i ca. 20 min. La det stå og stivne til det blir kaldt, klipp eller skjær det så opp i passende biter og la det ligge i frysen til du trenger det.

Anbefales!

Det var de jeg lagte hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann

jeg har prøvd meg litt fram med en oppskift jeg har og har kommet fram til følgende:

jeg kjøper 2 kg lever av gangen ,og deler dette opp i tre. det blir ca 650 gram i hver porsjon. har jeg det tykkere (ca 1 kg) så smuldrer bitene. og er det tynnere (ca 500 g) så knekker bitene, og det er omtrent ingenting kjøtt i bitene.

det (porsjonen) kjører jeg i foodprosessoren sammen med 3-4 dl havregryn, 1 ts salt og 1 fedd hvitløk.

så stryker jeg dette på et bakepapir på en langpanne, og har det i stekeovnen på 100 grader i to timer.

etterpå kjøler du det av litt, og kutter bitene opp før det er helt avkjølt.

dette gjør jeg jo tre ganger i og med at jeg har tre porsjoner :)

Tusen takk! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...