Gå til innhold
Hundesonen.no

Sprøytebehandling i ledd?


Kristina
 Share

Recommended Posts

Som dere nå sikkert forstår sitter jeg plutselig(!) her med to "gamle", skranglete hunder. :P

Jeg har egentlig ikke sett på de som gamle (7 og 10 år) før nå, når alt av skader og rusk og rask kommer på rad og rekke, nonstop.

Min første hund er nå 10 år og etter en påkjørsel for mange år siden har hun nå store forkalkninger i et kne. Hun har fungert veldig bra i alle år, men siden februar har hun gått fast på smertestillende da hun plutselig ble stokk halt etter en tur. Vi var på sjekk hos veterinær, og hun ble satt på smertestillende (onsior) med veldig god effekt.

Det er vanskelig å si om det er kneet som har blitt verre eller effekten av smertestillende som har avtatt, men vi skal nå prøve noe annet da hun i sommer har vært betydelig verre. (Selvom jeg personlig tror førstnevnte.)

Veterinæren anbefalte en form for smertestillende som settes med sprøyter rett inn i det vonde leddet ukentlig i 4 uker, for så å sette ny sprøyte etter 6(?) måneder. Denne formen for smertestillende skulle, som jeg forstod det, virke mer på skjelett og ledd, enn det hun går på nå. Husker ikke hva den heter i farta.

Er det noen som har erfaring med dette eller andre typer tilsvarende behandling? Jeg er litt rådvill nå etterhvert som alternativene blir færre og færre. Hun virker fortsatt livsglad og lykkelig hund tross smertene, så jeg vil gjerne forsøke ('alt' skulle jeg til og si men det mener jeg egentlig ikke) litt mer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trur det må være cartrophen (trur det skrives sånn) du mener? Det har blitt det nye go to-medikamentet for folk med hunder som har vondt i ledd, virker det som. Mange sier de ser god effekt på hunden sin, men mitt inntrykk er at det er en kortvarig løsning da hundene aldri blir bra-bra. Men jeg har ikke mye data å vise til utover en 2-3 eksempler, så det kan jo godt være at det er bedre prognoser jevnt over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forventer ikke noen gang at hun skal bli brabra eller frisk. Det å prøve ut mer er et helt egoistisk ønske om å ha henne her lengre fordi hun er verdens beste hund.

Jeg synes det er så vanskelig, for hun har ikke vondt i viljen eller er sur/mutt/inaktiv. Hun viser generelt lite tegn til smerte annet enn halting og stivhet, men jeg ser jo hvor lite hun belaster beinet nå, selv ved hvile. Hun blir begrenset av meg hele veien.

Fordi det tilsynelatende ikke påvirker verken humør eller livsglede føler jeg jeg må prøve mer, for ellers "frarøver" jeg henne på en måte livet uten å ha prøvd alt. Kanskje dumt å tenke, men, jeg vet ikke annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg tipper de gjør som med hester kanskje og da er det tre alternativer:

Kortison

Hanekam

PSGAGs

alle tre sprøytes rett i leddet, alle tre kan gis som kur, og har som oftest god effekt i alle fall på hest.

På hest fungerer jo dette greit, PSGAGs gis ofte om annen behandling ikke virker, og er egentlig det samme som Hanekam (som er akkurat det det heter - nemlig hanekam ha ha ha ha)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Chicka fikk Cartrophen, men det fungerte ikke optimalt på hun,men jeg har hørt om mange hunder som har hatt veldig bra effekt av den, så jeg ville prøvd.

Når det gjelder sprøyte lokalt i ledd så regner jeg med at det enten er kortison eller hanekam de snakker om, det har jeg aldri prøvd på hunden min, men vært borti maaange hester som har fått den behandlingen, men veldig god effekt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan vondter er det Trym har?

Han er litt stiv og støl, men har ikke funnet noe på røntgen (bortsett fra litt forkalkninger i ene hofta og en mindre "feil" med en skive bakerst i ryggen) men han fungerer foreløpig bra på kiropraktikk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har visst misforstått prosessen men det er altså Kartophren(?) det er snakk om. Vi har fått time på mandag, så det blir spennende å prøve! Hvor lang tid tok det før dere merket effekt? Gruer meg samtidig litt da, for hun må gå en dag uten smertestillende den dagen hun skal få sprøyta, så håper hun ikke får alt for vondt. Hun får vanligvis pille om morgenen, men denne dagen får hun sprøyte på kvelden og skal derfor ikke få noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det var trist å høre, han var ung? (Heh, sjekket bloggen din, det er visst jeg som er gammel. Men trist likevel.) Ifølge Akkurat nå er det noen "motreaksjoner" mot den positive trenden:  Nå er det noen år siden jeg var aktivt inne i noe treningsmiljø selv, men jeg tenker jo at Canis og klikkertrening/positiv forsterkning fortsatt er greia, og jeg ville nå gått til de samme bøkene som for ti år siden. Men klart, noen endringer er det nok og sikkert noen nye flinke guruer kommet til, så håper noen kan bidra der!
    • Det er nå to år siden Pax vandret videre, og vi (jeg) har begynt å planlegge ny valp.  De siste årene har gått mye til småbarn, jobb og hus, så jeg har ikke fulgt noe særlig med på hva som går for seg i hundemiljøet. Det må jeg gjøre noe med, og derfor spør jeg dere på Sonen om hjelp til oppdatering. Hvis du skulle anbefalt meg, en kommende valpespekulant, noen ressurser, creators på sosiale medier jeg kan følge, bøker å lese, treningsmetoder, trender/diskusjoner som er sentrale, hva som helst egentlig, hva skulle det vært? Er det noen tema som er kontroversielle eller er alt bare fryd og gammen? Har Cæsar Millan kommet tilbake eller har verden gått videre? Hva bør jeg sjekke ut? Hva bør jeg holde meg langt unna?   
    • Takk for tips!  Det hørtes ut som noen kloke råd. Jeg ser de potensielle ulempene med en stor og sterk hund og en flexline. Kontroll er definitivt øverst på prioriteringslista. Jeg skal definitiv sjekke ut den lina du har linket til👍
    • Flexiline er generelt en dårlig idé, og særlig for en stor og sterk hund. Hvis noen slipper sin hund bort til dere i bånd, kan det fort bli floke og konflikter. Du kan heller ikke slippe båndet hvis noe skjer (hunden setter seg fast, sykkel kommer på tvers mellom dere etc.). Og det er vanskelig å ta hunden inn hvis den er ytterst i båndet, med mindre du har en supersolid innkalling. Kjøp heller en halvlang-line på 5 meter som du kan slippe ut og hanke inn etter behov. Du blir fort vant til å håndtere en kort langline, og mye bedre kontroll på hunden. Du kan slippe den både for å la hunden løpe litt, eller gi den friere bevegelsesrom i møtesituasjoner som ikke kan unngås (både med folk, hunder, sykler...). Du kan også ta et grep midt på båndet uten å svi av deg håndflaten hvis hunden trekker eller bykser avgårde. Vi har hatt disse, og er noe av det vi har tatt vare på etter å mistet hundene, de er supergode: https://dyresjappa.no/Produkt/1/294247/Supergrip-Sporline-5m
    • Hei,  Kjøpte akkurat en flexi classic L. 5m. bånd. Den fungerer helt greit, men vurderer et annet alternativ neste gang jeg kjøper. Det jeg kunne tenke meg er låste posisjoner uten å holde inn knapp i tillegg til et enda mer robust tapebånd og et noe større håndtak. Noen anbefalinger? Jeg har en nokså sterk staff-presa blanding på. 35 kg., som tidvis kan dra noe. Ser nå at jeg skulle flyttet denne til utstyrstråden, men vet ikke om det er mulig.  På forhånd takk for svar😊
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...